Hälsa och motion – Sverige – Nya podcasts


 • Ekopsykologin syftar till ett återförvildande av psyket och ett återbesjälande av världen. I den här podden samtalar Karin och Henrik Hallgren om existentiella och psykologiska perspektiv på relationen till naturen. Naturvakenhet och skogsbad, klimatkrisen som trauma, animism, mytologi, panpsykism, samhällsförändring och andlig aktivism är några av de teman de tar sig an.

 • Fertility and Femtech is a platform where we educate on all women’s health matters and taboo topics.
  Hosted by Dr Ravina from Zonas. Dr Ravina is a medical doctor specialised in Women’s Health and Founder of Zonas.

  Join the community and ask any questions:
  Download your FREE women’s Health eBook: https://mailchi.mp/2c12c788d0df/ebook
  YouTube channel: https://www.youtube.com/c/DrRavina
  Instagram: https://www.instagram.com/zonasfertility/
  Website: www.zonasfertility.com

  Disclaimer: This content is for educational purposes only and not intended to provide medical advice. Information should not replace the advice of a doctor. Please consult with your doctor regarding any medical conditions, diagnosis and treatment.

 • Femtech is a young and growing industry, full of disruptive pioneers advancing women's health.

  The Halo Femtech podcast celebrates these changemakers.

  Our hosts, Ari Krzyzek and Kung Pik Liu, bring together these inspiring Femtech leaders from around the world to share their startup journeys, insights, and learnings with you.

  This podcast uses the following third-party services for analysis:

  Chartable - https://chartable.com/privacy

 • Learn about training, fitness and health from the StrengthLog podcast, and take your training to the next level by using our app StrengthLog!

 • Tommy och Freddan är två hälsoinspiratörer och entreprenörer som möttes i ett isbad. De kommer ifrån två helt olika bakgrunder men med samma omständigheter. Att ta sig igenom livets utmaningar, att våga följa sin egna passion och dimension.I grunden snickare och rörmokare där de bägge sadlade om till att coacha andra. Jobbar idag med människor friska som sjuka proffs, ungdomar, entreprenörer, atleter, artister, världsmästare och nybörjare.Denna podd handlar om att vara individuellt flexibel i sitt synsätt på hälsa, vaksam i ordet prestation och att titta på ytterkanter och dimensioner i andras framgång.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Träning och Fika podden är Sveriges första podcast som handlar om det bästa i livet, nämligen att träna och att fika. 


  Fredrik Erixon leder den och inspirerar om träning, äventyr och hälsa över en kopp kaffe och inte sällan en kanelbulle. Ibland med gäster, men oftast med sina fikakompisar Linda Lindgre och Louise Österberg.


  Här får du massor av inspiration, tips och information om träning, äventyr, kost, hälsa, men också skratt, familjesnack, rese-tips och massa annat, allt för att inspirera dig som lyssnar till att leva, njuta och träna. 


  För mer info: FredrikErixon.se


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Här delar jag med mig av mina tankar om träning. Jag berättar om innehåller i artiklar jag skrivit samt delger resultat från nya och spännande forskningsartiklar. Fokus är mestadels på konditionsträning och framförallt löpning men jag dyker gärna in i styrketräning och andra idrotter till och från. Avsnitten kommer ursprungligen från min Youtubekanal med samma namn.


  Om William Valkeaoja:

  Poddar och skriver. Podd: Tyngre Träningssnack & Tyngre Distans. Böcker: Spring Mer & Träna Mindre. Fysioterapeut & MSc.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Diabeteslabbet är en kunskapstörstande podd om diabetesforskning. Vi knackar på hos Sveriges främsta forskare och fördjupar oss i nya rön och framsteg. Vilka problem försöker de lösa åt oss i sina labb just nu?  Vi ger också människor som lever med diabetes en röst och låter dem dela med sig av sina utmaningar och drömmar. Här berättar de om förhoppningar på nya genombrott som kan förändra deras liv. Podden tar upp forskning om både diabetes typ 1 och typ 2, liksom forskning som gynnar båda typerna. Diabeteslabbet är en podcast från Svenska Diabetesförbundet och produceras av Splay One med stöd av Diabetesfonden. Programledare: Maja Lundbäck, vetenskapsjournalist.

 • Skönhetens Väg är en del av den rörelse där vi förändrar världen till en medveten och kärleksfull plats att leva för oss alla, vår planet och våra barn sju generationer framåt. Det börjar med oss själva. Det är dig och mig vi har väntat på!

  Jag heter Anna Larsson, och i denna pod delar jag inspiration och kunskap om hur tidlös visdom är till hjälp för oss idag. Hur kroppen och själen hör ihop och vad som är vårt uppdrag på planeten just nu. Min förhoppning är att du ska få en känsla av hopp, glädje och stolthet att veta att du är bland dem som verkligen kan göra en skillnad i denna värld just nu. Det finns en väg, många möjligheter, ett ljus i vår tids tunnel och det ljuset är starkt. Jag hoppas framför allt att du blir påmind om känslan av samhörighet. En känsla av att tillhöra den mänskliga familjen, att tillhöra denna planet och känna samhörighet med allt levande. Jag vill att du ska veta att det finns hopp, för vi är här och vår närvaro och det vi kan bidra med betyder verkligen så mycket.

 • Välkomna till podden barnläkarna!

  Podden leds av läkarna Mia Jukovic, Mathias Hasselgren och Mahta Memar. Mia och Mathias är blivande barnläkare, Mahta gör sin allmäntjänsgöring med fördjupning inom pedagogik. Hon har även flera års erfarenhet som sjuksköterska inom barnmedicin.


  Vi vill sprida kunskap och råd inom allt som gäller barn och ungdomars hälsa. Vi kommer själva dela med oss av vår kunskap inom barnmedicin som vi diskuterat med experter och specialister inom barnmedicin. Ämnesområdet är stort och vi planerar avsnitt där v bjuder in andra expert inom barnkirurgi, kost, barn- och ungdomspsykologi med mera. Allt för att ni lyssnare ska få mer förståelse för barn och ungdomars hälsa och välmående, men även att ni ska känna er mer trygga i vad ni kan göra då barn i er närhet är sjuka eller inte mår bra.

  Vill du lära dig mer om diverse tillstånd som kan drabba barn och vad som händer när de blir sjuka? Vad kan man göra själv hemma? När behöver man söka vård? Vad händer när man söker vård? Det, och mycket mer får du höra om när du följer läkarna Mia, Mahta och Mathias!


  För fler tips och råd, följs oss på instagram under namnet #Barnlakarna


  Varmt välkomna!


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Följ med in i vår värld med fullt fokus på karriär, vänskap och relationer. En öppen, ärlig och härlig podcast om att ta livet med en klackspark eller som vi själva brukar säga - Fuck it!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I Hallongrottan svarar sexualupplysaren Sandra Dahlén på dina frågor om sex! Vare sig det handlar om onani, orgasm eller sex under barnåren - alla frågor är välkomna! Hallongrottan har premiär 17:e oktober 2022!

 • Diabetes typ 1 är en dold sjukdom med både toppar och dalar. Vi är två syskon som tar upp det senaste i diabetesvärlden, tycker till om hjälpmedel men även bjuder på allt ifrån onödig till superintressant fakta. En podd för dig som är typ 1 diabetiker och vill hitta stöd, eller för dig som bara vill lära dig mer.


  Vår vision med podden är att sprida budskapet kring typ 1 diabetes. Slå hål på myter och bidra med den sanna, men även tuffa, verkligheten fast på ett lättsamt sätt.


  Bli medlem och hitta fler diabeteskompisar på vår hemsida!


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hur e läget är podden som tar upp mående ur olika perspektiv av unga till unga. Hur e läget? Vill du delta i podden eller vill du berätta om ditt mående? Hör gärna av dig! Instagram: Hurelaget Mejladress: [email protected]

 • Gör måndagen lite mer glittrig tillsammans med Cato & Kim! Vi snackar om allt från killar, dejting, sex, relationer, barnlängtan, giftemål till fördomar - allt från två bögars perspektiv. Podden är också perfekt för dig som är heterosexuell och vill veta mer om oss bögar, få kunskap och kanske spräcka en och annan fördomsbubbla. Ibland tar vi in intressanta gäster som pratar HBTQIA+. Har du en fråga du vill att vi tar upp i podden eller vill ge oss extra kärlek? Hör av dig till oss på Instagram - @catohelleren @kim.r.andersson

  Kärlek är kärlek

 • En podd om specialistpsykiatri från Psykiatrin i Region Halland.

 • I den här podden djupdyker psykologerna Lina Johansson & Rebecca Ribbing i allas våran älskade sömn. Tillsammans har de behandlat hundratals patienter med sömnproblem och utgår från sin unika insyn i ämnet när de högt och lågt diskuterar sömn, icke-sömn och mental hälsa.

 • 30 avsnitt med en andakt per dag i fyra veckor.


  Iganatius var en man som levde i Spanien på 1500-talet, samtidigt som Martin Luther. Han gick igenom en omvändelse som fick honom att vilja efterfölja Jesus på ett nytt sätt, han fick många följeslagare. Han utarbetade andliga övningar där man med sina sinnen, sina tankar och sin kropp skulle meditera över Bibelns texter, Guds tilltal, för att lära sig att urskilja det som är Guds vilja för just mitt liv, min dag, min framtid. 


  Den här podden kan inte motsvara de andliga övningarna men gläntar på dörren till dem. Blir du nyfiken på att prova de andliga övningarna kan du ta kontakt med en präst som är förtrogen med övningarna. När du gör de andliga övningarna i sin fullständiga form behöver du ledsagas av en vägledare och du behöver ta dig mycket tid till att meditera över bibeltexterna. 


  Ignatius tänker sig att vi behöver lära känna de impulser som våra tankar och känslor ger oss. Skänker de oss tröst? Ger de misströstan? Är de av Gud? Är de inte av Gud? Han vill med sina övningar lära oss att fatta små och stora beslut genom att söka Guds vilja i den närvarande verkligheten där Gud kommunicerar till oss genom allt det vi upplever. 


  De andliga övningarna spänner över fyra veckor. Såomliga åker på tyst reträtt för att göra alla eller delar av övningarna, andra gör de andliga övningarna i vardagen under en period då de avsätter en del tid för daglig bibelläsning och meditation. Den här podden är verkligen en lightversion. Kanske blir du nyfiken på att göra övningarna mer fullständigt? 


  Att läsa eller lyssna till en text ur Bibeln kan vara att göra sig mottaglig för Guds tilltal till oss personligen. Den här podden fungerar bäst om du hör ett avsnitt om dagen under en period, då vi rör oss genom fyra teman, från skapelsen och fallet, genom Jesu liv, lidande död och fram till uppståndelsen. Låt dig dras in i Bibelns dramatik och upptäck att den har med ditt liv att göra.


   Manus och produktion: Jim Lagerlöf. Musik: Theodor Björk.


  Tack till Jesuiterna i Sverige för goda råd, till Sofia Beckman för korrektur, till Kristoffer Lignell och Klara Lagerlöf för inläsning.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.