Hälsa och motion – Sverige – Nya podcasts

 • Womensync podcast är podcasten för vår tids kvinnor. Det är en hälsopodd som tar hänsyn till en ny dimension av hälsa som tidigare inte lyfts i hälsosammanhang – vad hälsa betyder utifrån en kvinnlig biologi.


  Varje vecka gästas podden av någon av Sveriges främsta experter och profiler inom kvinnohälsa och holistisk hälsa. I konversationerna lyfts allt det där som man önskar att man hade vetat om när det kommer till den kvinnliga biologin, vad som påverkar den och hur vi kan må som bäst. Du får också en större förståelse för hur tankar, känslor samt hur feminin och maskulin energi har en påverkan på din kropp och hur du kan använda detta till din fördel. Oavsett om du har utmaningar kopplat till menscykeln eller bara vill få en djupare relation med dig själv och din kropp är det här podden där du får verktygen.


  Womensync är grundat av Susanna Moen och Sara Norrbom och är ett koncept inom livsstil som förmedlar kunskap, inspiration och produkter som hjälper kvinnor att må så bra som möjligt genom alla skeenden i livet. 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Möt de nyblivna "skidpensionärerna" Elin Mohlin och Øyvind Moen Fjeld som går på djupet i längdskidvärlden kring träning och hälsa utifrån ett svenskt och norskt perspektiv. Skidnytt bjuder in spännande gäster som delar med sig av sina erfarenheter och roliga historier från skidspåret. 


  Møt de nylige "skipensjonistene" Elin Mohlin og Øyvind Moen Fjeld som går i dybden i langrennsverdenen og ser på trening og helse ut fra et norsk og svensk perspektiv. Skinytt får besøk av spennende gjester som deler med seg av sine erfaringer og morsomme historier fra skisporet.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hur börjar man älska sin kropp? Kan kaffe förstöra din menscykel? Och hur fan kommer man över ett ex som är för snygg för att bara glömma? Det här är podden för alla tjejer som vill må bättre i livet.

  Journalisten och mediaprofilen Johanna Bladh teamar upp med Amanda Lekland, behandlare på en ätstörningsklinik, för att prata om utmaningarna med att vara tjej – och hur du hanterar dem.

  Relatera till Johannas pms-bråk med sin sambo och lyssna till Amandas förlossningsresa – ofiltrerat och 100% ärligt.

  Nya avsnitt släpps varje måndag på Podplay.se eller i Podplay-appen.

 • Det här är en fördjupande poddserie för dig som lever i närheten av ett barn med Williams Syndrom (WS). I avsnitten möter du föräldrar, närstående, experter och vuxna med WS i samtal om föräldraskap och de rättigheter och möjligheter barn med WS har.

  Barn med WS är unika individer men delar samtidigt särskilda styrkor och utmaningar. Hur kan vi som vuxna ge verktyg och skapa förutsättningar för barnen att nå sina drömmar?

 • Alkoholist, missbrukare eller beroendeproblematik. Det finns många namn för dig som har svårt att kontrollera ditt drickande. Du behöver inte använda någon av dessa benämningar för att Cairy ska vara till din hjälp. Det finns en väg ut och det är in.

  https://cairy.app/

  Följ oss gärna på instagram
  https://www.instagram.com/cairy.app/

 • Det här är berättelsen om den unge officeren som parallellt med krigande börjar leta efter nyckeln till livsharmoni. Han målsätter sig att ta reda på hur både verkligheten och han själv egentligen fungerar. Långt ut i kustbandet bygger han ett skjul och förbereder sig på att stanna där tills han kommit tillrätta med sig själv. En dag får han en biljett till USA som förändrar allt. Det blir början på en förunderlig resa som kommer att sträcka sig över tjugo år. 
  I tio avsnitt berättar Mikael öppenhjärtigt och humoristiskt om sin personliga resa och ibland extrema jakt på livets hemlighet. Öknens mystiker och New Yorks techmiljardärer flätas ihop med de uråldriga instruktioner som fört människor till sitt innersta under årtusenden. Swedish Buddha är en vanlig människa som mot alla odds når kärnan av sig själv och existensen. 

  Support till showen http://supporter.acast.com/swedishbuddha.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Att må bra? Hur gör man det i dagens samhälle? Både fysiskt och psykiskt.

  Intresset för Hälsa och välmående i samhället har ökat på senare tid, men ibland är det inte så lätt att hitta rätt i djungeln av information. Kanske är det jobbigt att läsa massa vetenskaplig fakta, eller så hittar man information som är felaktig. Utan kunskap är det svårt att förstå sig på orsaken till ett problem, hur man ska göra för att lösa det samt att hitta motivationen till att etablera nya vanor och bryta gamla. Detta hålrum vill vi fylla på ett lätt och intressant sätt genom att förmedla vetenskaplig kunskap i kombination med information baserat på personliga tankar och tips. 

  Vi hoppas att du kommer att förstå hur saker och ting hänger ihop och hur du som människa fungerar. Hur dina val och det yttre påverkar ditt inre, och vad du ska göra för att MåBra!

 • ✨Short and sweet relaxations and self-development✨

 • Berättelser från verkligheten
  Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

 • Inspiring the intuitive exploration into the magic of this human life.

 • We’re on a mission to create a fitter planet. This doesn’t mean making people work out. It means helping people fall in love with fitness so that they want to work out. Anyone in the group fitness industry, instructors, participants, group fitness managers, club owners, can find inspiration and information in these series of episodes. Your hosts are Kristin Andersson and Johan Pettersson Strömer for our instructor- and participant community, and Mediha Siitari for the business side of group fitness, and of course will we bring on guests.

 • En podcast som hör ihop med projektet Maskulint.se - personlig utveckling för maskulina män. Här pratar vi om mental och fysisk utveckling, relationer, entreprenörskap, barnuppfostran och mycket mer. Vår målgrupp är i första hand män. Podden, liksom projektet som sådant, är religiöst och politiskt oberoende.

 • Ännu en svårförstådd träningspodcast tänker ni. Nej nej säger vi! Här kommer vi (Henrik & Sebastian) diskutera om allt i och runtomkring träning. Vårt mål är att på ett så enkelt sätt se till att du som lyssnar får en grundförståelse för alla ämnen vi tar upp. Oavsett om du är nybörjare eller elit så ska du få med dig nyttig information till ditt liv och din träning. Du kommer få lyssna på många intressanta gäster prata om deras huvudområde. Vi kommer även ta upp våra erfarenheter från det idrottsvetenskapliga fältet men även från arbetslivet som personlig tränare och egenföretagare.

 • Princess Rara and Dara, the Electro Khaleesi invite you on a journey to explore your darkest desires. Join us each week as we delve into the pretty, twisted side of BDSM. We will talk about our own kinky journeys and help you learn how to navigate your way through the fun and crazy world of kink.

 • Torsdagar med Jessica - podden för hälsa och välmående i ditt liv!

 • The BrushnSoapnBlade podcast is first and foremost a podcast dedicated to the =hobby of classic wet shaving. Double edge, single edge, Straight razors, Shaving soaps and creams and brushes. I also throw in knives axes and other sharp things, mens fashion, as well as observations about our culture as I experience it.

 • Hi, I’m Emma Dobson and welcome to my podcast! I’m here to talk about the good, the bad, and the ugly. I want this podcast to be an open and honest space where we embrace it all. I have always felt that in order to experience the good in life we must overcome the bad. I’m here to help take away some of the fear of what that means for you on your journey. Episodes will include my own stories, lessons, and experiences. Let’s have the hard conversations and grow together as we learn from them. My goal is to create episodes that offer both support and clarification to some of life’s most troubling experiences. You don’t have to find answers alone, let's embrace life together!

 • Varmt välkommen till Uppvaknandet där jag Andreas Larsson förmedlar det jag brinner för och det är att hjälpa människor som dig att må bra. Jag vill hjälpa dig att se dina undermedvetna program, hitta in till vem du verkligen är och vill vara och hjälpa dig att bli mer medveten om dig själv. Mitt uppdrag är att förändra liv och få dig att stå i din egna kraft, leva i din egna sanning och skapa det liv som du är menad till. I denna podcast kommer jag att förklara hur vi gör detta och mycket mycket mer som kommer att ta din personliga och spirituella resa till en helt ny nivå.
  Tack för att du gör jobbet med dig själv.

 • Lyckligare NU, så varför vänta? Podden för Dig som sökt lycka i framtiden, men inte lyckats hitta den. Niklas Ölmestrand och Philip Frising guidar Dig till ett inre välmående. Vissa avsnitt finns även med video på Youtube: https://youtube.com/channel/UCO8BVeq-ne1Ab7gsSyJmscQ . Mer info finns på https://www.lyckligare.nu och på Facebook https://www.facebook.com/LyckligareNu3P

 • Charles och Zazzi – livsstilspodden för kvinnor och hälsaCharles och Zazzi är en lärorik, passionerad och lekfull podcast tillsammans med Alexandra Charles och Alexandra Zazzi som samtalar med spännande kvinnor mitt i livet. Det blir dubbelt upp Alexandra med samtal kring livet, karriären, kärleken, maten och konsten att uppnå hälsa på vägen. En podcast by 1,6 – för Kvinnor & Hälsa. www.1.6miljonerklubben.com