Barn & Familj – Sverige – Nya podcasts

 • Bakom kulisserna på vår teater och i våra hjärnor. Ridån går och där står två nakna skådespelerskor i sina bästa år. Närbilden är intressant, smärtsam och full av humor. Logesnacket pågår i det oändliga så varför inte ställa fram en mikrofon. Vi pratar om livet, kultur, samhället, familj, anekdoter, vår hybris såväl som våra tillkortakommanden-med varandra och med gäster. Om du öppnar ditt sinne, så öppnar vi dörren till vår loge. Vart är vi på väg? Ingen jävla aning...

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Gravid är en gravidpodd som i varje avsnitt tar upp typiska myter som rör graviditeter och att vänta barn. Får man dricka alkohol när man är gravid? Kan man se vilket kön barnet har genom att kolla på magens form? Ska man äta för två när man väntar barn? Programledarna Anna och Amanda pratar personligt om sina tankar om varje gravidmyt och tar upp historier från lyssnare om vad de tycker och tänker. Dessutom är en expert med i varje avsnitt som förklarar vad som faktiskt gäller.

 • This podcast is for dog owners who want to learn how to teach and allow their pups to thrive in everyday real-world settings so that we can do more of what we love to do together, with our dogs and, without the stress.

 • Hemmaföräldrarpodden: Vad små barn behöver - ocensurerat. Hemmaföräldrars nätverk har stöttat tusentals familjer under 20 års tid att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn, här delar vi fakta som föräldrar behöver ha med sig i föräldraskapet.

 • Sandwich Parents are ‘sandwiched’ between two generations, the one that raised us and the one we are raising. In order to be the parents we want to be, we have to work on the 'me' in parenting. We speak with many people who have chosen to raise their children very differently from the way they were raised. They share their stories and their journeys.

  www.sandwichparenting.com | sherry@sandwichparenting.com
  Produced by William Hunter
  Music: "Farm" by Kevin MacLeod (incompetech.com)
  Licensed under Creative Commons: By Attribution 4.0 License

 • Två hästtokiga tjejer pratar om sånt som hästtokiga pratar om!

 • Kocken och pedagogen
  En podcast om måltidspedagogik och integrerat arbete när det är som bäst.

  I varje avsnitt berör vi ämnen relaterat till vårt arbete med måltidspedagogik på förskolan där vi arbetar. Där vi pratat utifrån forskning och våra egna erfarenheter.

  Podcasten är uppbyggd för att fungera som ett handledningsverktyg. Där du som lyssnare kan lyssna på just de områden som du är nyfiken på att lära dig mer kring. Helt enkelt en podcast i handledningsformat.

  I Kocken och Pedagogen blandas allvar med personliga anekdoter och dålig humor.

  På återhörande.

  Ni hittar oss även på instagram @kocken_pedagogen och på Facebook @kockenochpedagogen

 • Den första podden av och för funkisfarsor!
  Hur är livet som funkisfarsa? Reflektioner, tankar och funderingar.

 • En poddserie om att vara ung i en värld av falska vänner och äkta svikare – följ med till klass 6C på Gropegårdsskolan under fyra veckor som kommer att förändra allt.
  Nytt avsnitt av Fake podcast varje tis & tors. En podd av Barnradion, Sveriges Radio

  Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

 • Podcast om islandshästar och där vi nördar in oss om islandshästar och allt där omkring. Med Andri Gislason och Haffi Gislason

 • Annorlunda barn är en podd om barn som funkar annorlunda. Barn som inte är eller gör som omgivningen tänkt sig. Som vuxna utmanas av. Med barn som utgångspunkt kommer vi tillsammans, filosofiskt och vetenskapligt, utforska vårt mänskliga beteende. Och förhoppningsvis tillföra mer förståelse, kärlek, glädje och omtanke både till de här barnen, men också till oss själva.

 • Välkommen till podden där du får följa vår vardag på Billby Hästcenter. Här berättar vi om våra tankar och erfarenheter kring våra projekthästar och de hästar vi har här för träning, rehab och utbildning. 

 • Välkommen till Aktivtfamiljeliv - en podcast för familjer som vill leva aktivt och uppleva vardagsäventyr tillsammans.

  Som vi ser det så behöver man inte vara en extrem outdoor- och äventyrsfamilj för att ha ett aktivt familjeliv och kalla sig en aktiv familj. Det handlar som vi ser på det mer om att göra saker tillsammans som familj, och att hitta de där små äventyren i vardagen. 

  I denna podcast kommer ni att följa oss i vår vardag och våra vardagsäventyr men också få ta del av våra tips, tankar och funderingar kring det här med aktivt familjeliv och friluftsliv med barn. 

  See you outdoors!

 • I denna podd från Internetstiftelsen samtalar Kristina Alexanderson med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i undervisningen. Häng med på inspirerande och reflekterande samtal om skolans uppdrag att erbjuda digital kompetens för alla. Vad får man fota? Hur tänder du gnistan för programmering? Hur hanterar du emojier i elevtexter? Dessa frågor och många fler besvaras i den här peppande podden om skolans digitala vardag. Internetstiftelsen är en oberoende, allmännyttig organisation som arbetar med internetfrämjande insatser samt förvaltar toppdomänen .se och driften av .nu.

 • Podcasten Godnattstund är fylld med spännande fakta, kluriga gåtor och knasiga sagor! Perfekt på kvällen så att man efteråt somnar med ett leende på läpparna.

  Programledare:  Markus Granseth.

  Lyssna i din podcast app eller gå in på www.godnattstund.se för alla avsnitt direkt i webbläsaren. På sajten går det också bra att skicka in roliga idéer till podden! 

  Godnattstund är fullproppade avsnitt med sånt som:
  Sagor, Godnattsaga, Godnattsagor, sagor för barn, saga, godnatt, godkväll, fakta, spännande fakta, gåtor, kluringar och vardagsbetraktelser!

 • Välkommen till podden där kärleken till mat går som en röd tråd genom varje avsnitt. I denna podcast vill Markiz Tainton, stående gäst i TV4:s "Nyhetsmorgon" och aktuell med programmet ”Markiz Tainton" på kanalen Godare, satsa på det hon gör allra bäst tillsammans med bästa vännen Nunu: nämligen mötas genom maten. Det är kärleken till råvarorna, smakerna och kulturen som förenar dem och öppnar upp för samtal. Markiz och Nunu är två kvinnor som utmanar och ifrågasätter såväl åsikter som normer. Med sina lika kärleksfulla som vassa tungor vill de bjuda på allt. Det som får oss att skratta och skämmas. Tankar om ämnen i allt från relationer och hanteringar av misslyckanden, till prövningar och svårigheter med att vara kvinna, mamma och löjliga historier med vänner som vi alla kan relatera till. Fucking Life! Love it or Leave it. Välkommen till podden där kärleken alltid är kryddan!

 • Om vuxnas kommunikation och konflikthantering med barn och unga. Samtal mellan författarna David Edfelt (psykolog) och Petra Krantz Lindgren (beteendevetare).

 • Familjehem.se är en av Sveriges ledande mötesplatser för de som är eller vill bli familjehem och för kommuner och konsulentstödda organisationer som söker efter bra familjehem. På vår webbplats så ger vi svar på alla aktuella frågor och guidar våra medlemmar effektivt hela vägen till att få ett familjehemsuppdrag. Alla som är medlemmar i vår Facebook grupp familjehem.se, får löpande aktuell information från den senaste forskningen om allt som berör familjehem och utsatta barn. I Facebookgruppen kan man som familjehem hitta och efterlysa uppdrag och representanter för kommuner eller konsulentstödda organisationer kan lägga ut placeringar och söka efter lämpliga familjehem. I vår Poddcast intervjuar via intressanta personer med anknytning till familjehem för att sprida kunskap och upplevelser till dig som är intresserad och ta del av andras erfarenheter.

 • En samtalsterapeut och en bonusfamiljscoach samtalar om livet i bonusfamiljer. En podcast för dig som lever eller som är på väg in i en ombildad familj. Läs mer på www.familjetradet.com

 • Barnradions dokumentärer om flykt - för barn, om barn.
  Ansvarig utgivare: Hanna Toll