Affärer – Sverige – Nya podcasts

 • The Lens – UK Responsible Business Podcast is a Business in the Community podcast. We aim to create an open and unscripted conversation between current and future leaders and to challenge the way we all think about responsible business.

   

  The Lens creates a space for leaders to convene, always with one eye on the future. Our guests’ conversations cover anything from climate change, the unintended consequences of AI and automation and access to ‘good work’, through to topics such as inclusivity, surveillance and diversity in the workplace.


  The Lens partners with One Young World to connect with future leaders around the world. Each month a global business leader sits down with an emerging leader who is already making their mark to foster disruptive conversations and fresh connections.


  Business in the Community is The Prince's Responsible Business Network. We convene a unique network of purposeful leaders to share insight, expertise and create innovative programmes that deliver impact. Together our ambition is to make the UK the world leader at responsible business.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Bli smartare i musikbranschen! I Din Musikbusiness Podcast diskuterar Ametist Azordegan och Adam Taal musikkarriären med fokus på hur du som independent bäst kan manövrera dig fram i musikbranschen. Du får höra deras erfarenheter av och reflektioner kring saker som hur du vaktar dina rättigheter, musikbranschens infrastruktur och taktiska fallgropar. 


  Din Musikbusiness är en plattform som drivs av SKAP och finns på @dinmusikbusiness på sociala medier. SKAP arbetar för att stärka upphovsrätten och genom den förbättra musikskapares inkomstmöjligheter och även artistiska yttrandefrihet.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • En visselblåsare är den som larmar om missförhållanden, korruption eller andra oegentligheter på arbetsplatsen. I den här podden träffar Pia Thevselius, chef för Visselblåsartjänsten på SRS och Mikaela Åkerman, oberoende journalist människorna som vågat slå larm, men också jurister, journalister, poliser, politiker och andra experter på ämnet för att gå till botten med hur klimatet för visselblåsning ser ut i Sverige idag. 

  Bakgrund:

  Den 17 december i år får Sverige en ny visselblåsarlag. Lagen är en implementering av ett nytt EU-direktiv för att stärka skyddet för visselblåsare i Europa. Den nya lagen innebär bland annat att verksamheter med minst 50 arbetstagare blir skyldiga att inrätta särskilda rapporteringskanaler. Dessutom har ett antal myndigheter utsetts till ansvariga för att inrätta och hantera externa visselblåsarfunktioner inom olika områden. 


  Den nya lagen innebär att fler omfattas av skydd och att identiteten på den som slår larm ska gå att hållas hemlig – men kommer det bli så? Visselpodden har mött kritikerna som menar att mer måste till för att fler ska våga träda fram.


  Mer information om lagen, initiativet dagsattvissla, debatten som omger den och SRS's tjänst hittar ni på https://srsgroup.se/tjanster-2/visselblas/, https://www.dagsattvissla.com/pageom, och https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/05/regeringen-foreslar-starkt-skydd-for-visselblasare/.


  Kontakt:


  Carolina Gahn

  Gahn Fishing PR 

  carolina@gahnfishing.com

  +46 (0) 73 785 46 32

   

  Gahn Fishing PR


  Producent: Marcus Blomgren, Silverdrake Förlag

  www.silverdrakeforlag.se


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Di:s ledarpodd görs av Dagens industris ledarredaktion och tar upp dagsaktuella ämnen inom ekonomi, finans, svensk och internationell politik samt andra samhällsfrågor med fokus på företagarnas verklighet. Medverkar gör Di:s politiska redaktör, PM Nilsson, ledarskribenterna Frida Wallnor, Tobias Wikström och Henrik Westman, samt debattredaktör Andreas Johansson.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I år fyller FN:s flyktingorgan UNHCR 70 år. I podden Vi var där träffar vi kända personer som

  har flytt till Sverige, från andra världskrigets dagar till för bara några år sedan.


  Våra huvudpersoner berättar närgånget om flykt på liv och död, över berg och hav. Om flyktingläger, skyddsrum, hot från nazisttrupper och om att komma som flykting och möta Sverige för första gången.


  Programledare: Alexandra Pascalidou


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Paid In Full Podcast is all about how money is generated in the music industry. Hosted by Joe Rausch, each episode dives deep into various topics, such as royalties, music publishing, record labels, copyright law, licensing, global income streams, branding and merchandising, touring, and much more. The goal is to empower the music community by providing education, access, and practical steps to reclaim ownership of your financial world. 

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I mini-podden ”Hej Ekonomi” pratar vi om olika ämnen på temat privatekonomi med Hanna från Nordax Bank. Här delar hon med sig av vilka samtalsämnen du bör undvika för att inte ställa till med en scen på släktmiddagen, hur du kan blir bättre på att shoppa smart och vilken information du bör dela med din bank och inte. Medverkar gör Erik Wedberg från Mix Megapols eftermiddagar och Hanna Belander från Nordax Bank.

 • Lyssna på Connectels webinar i poddformat. Sätt i hörlurarna och inspireras av de senaste trenderna inom kundservice - få svar på frågor som varför en omnikanalstrategi behövs, vilka self-serviceverktyg är egentligen bäst och hur smart kan en chattbot faktiskt bli?


  Connectel skapar heltäckande mjukvarulösningar för att säkerställa kundupplevelser i världsklass.


  connectel.se


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • En podcast om svenskt flyg. Ett initiativ av MALM Watches.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sustainability Talks är ett samtal om hållbarhet för alla som är nyfikna på hur hållbarhet kan vara framgångsfaktor för affären eller verksamheten och som vill ha verktyg att gå från ord till handling i hållbarhetsarbetet.

  Podden gästas av människor som jobbar med hållbarhet på ett eller annat sätt. Människor som vill dela med sig av hur de har gjort, vad som har fungerat och inte, om det mänskliga och resan hit.

  Vi som gör podden är Elin Oresten och Johan Mandaric Reunanen på Cordial. Två kollegor och affärsarkitekter som helt enkelt brinner för hållbarhetsfrågor. Podcasten startar vi för att vi själva är genuint nyfikna och vill lära oss mer om hållbarhet samt för att sprida inspiration och kunskap till andra.

 • I Februari 2021 föddes idén om att intervjua Sveriges bästa mäklare där dom får tre frågeställningar, tex hur drar man igång en budgivning eller vad är viktigt på intag.
  Vi pratar runt dessa tre och nu får vi se om dom har svar på tal.

 • Förändring pågår överallt i våra organisationer och innovation är nyckeln till framtiden – men hur ska man hänga med i allt?! Jo – genom att samla så många perspektiv som möjligt.

  Mitt namn är Lena Bjurner och i den här podden träffar jag generalister och experter. Från näringsliv och offentlig sektor. Från startups och stora organisationer. Det blir pang på om vad som pågår just nu. Och tankar om framtiden.

  Häng med!

  Musik: I am Karate

 • Den här podden handlar om styrelsearbete och bolagssyrningsrelaterade frågor. Du kanske är ägare, valberedare, styrelseledamot eller funderar över att gå in i en styrelse, verkställande direktör, investerare eller på annat sätt intresserad av bolagsrelaterade områden - då är detta podden för dig! Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall arbetar båda professionellt som styrelsearbetare. Med denna podcast vill dom aktiv delta i samtalet om dagens och framtidens styrelsearbete och styrning av bolag. Malin och Petra kommer bjuda in intressanta gäster, som kommer ge dig som lyssnare, olika perspektiv, insikter och möjlighet till reflektion. Trevligt lyssnande!

 • I den här podden möter du Frida Widesjö och Pernilla Chis. Vi pratar om marknadsföring, sälj, leads, smarketing, inbound, outbound, karriär och mycket mer. Vi träffar gäster, delar med oss av vad vi vet, vad andra vet och vad vi tror att vi borde veta.

  Frida Widesjö är marknadschef på Exsitec Norge och har jobbat både brett och smalt inom både marknadsföring och försäljning.

  Pernilla Chis är säljaren som brinner för de tidiga faserna inom försäljning och nu jobbar i rollen som sälj- och marknadschef inom kundupplevelse på Exsitec Sverige.

  Välkommen att hänga med oss!

 • Podcasten Mentalt Starkt Ledarskap är för dig som är (eller vill bli) ledare och som vill leverera toppklass och må bra samtidigt. Som #enriktigboss! Med den mentala tränare Alexandra J.B och ledarskapsutvecklaren Clara Löfvenhamn från Bossbloggen.

 • Fritt Fall – En podd där vi för nyfikna och utforskande samtalar om livets Fria Fall, för ett bättre ledarskap. 


  Vad händer med oss som ledare när vi förlorar ett jobb, går i konkurs, går in i väggen eller fattar stora felbeslut? Hur kändes det, hur reagerar vi och andra och vilka lärdomar drar vi av erfarenheten? Vi tycker att det pratas för lite om Fria Fall - de vi vågar oss ut på , fast hela kroppen darrar och vettet skriker NEJ och de som drabbar oss hårt, ibland på gränsen till vad vi orkar med.

   

  Den här podden är ett rum där vi och våra gäster bjuder på våra egna fria fall, berättar om erfarenheter, reflekterar över vad vi lärt oss av dem och hur det rustar oss i vårt ledarskap.


  Fritt Fall är en podd av N.O.R.A Ledarskap som drivs av Åsa Sånemyr, Marie Lindqvist och Catarina Dehlin

  Producent: Niklas Hedberg

  Bild: Sara Dehlin


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ekonomihjälpen ska förmedla lättillgänglig kunskap och riktar sig till alla som är intresserade av att förbättra sin ekonomi. Målet är att göra det enkelt och roligt att bli ekonomiskt klok. Nytt avsnitt en gång i månaden.

  Ekonomihjälpen finns även att se som video på Youtube!