Verkliga brott – Sverige – Nya podcasts

 • Uppläsning ur gamla domböcker om rättsfall som berör mord, dråp och dödsdomar på Falbygden i Västergötland under 1600-talet. Av och med forskaren Lasse Bägerfeldt.

  Support till showen http://supporter.acast.com/criminalia-pa-1600-talet.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I den här podcasten får du tillsammans med systrarna Malin och Sofie Karlsson höra om konspirationsteorier och mystiska fall världen över. 

 • All true crime book interviews and discussions by William Ramsey.

 • I rättssalen möts advokaten, åklagaren och domaren. De möts för att diskutera frågor som bl.a. rör rättskipning, aktuella rättsfall och rättspolitiska utspel. Rättssalen är mer aktuell idag än någonsin. Nu när allmänhetens uppmärksamhet riktas mot gängmord och korruption. I en tid då allt fler upplever att den råa brottsligheten ökar. 

   

  Medverkande i podden är:


  Advokat Anna Melander. En brottmålsadvokat, som trots lång erfarenhet att försvara personer misstänkta för grov brottslighet, inte har blivit cynisk och tappat tron för medmänniskorna. 


  Advokat Magnus Söderlind. Så nära det går att bli kändisadvokat utan att förlora integriteten, även en slagskämpe som är beredd att rent fysiskt gå till kamp för rättsstatens principer.


  Kammaråklagare Jonas Fjellström. Den omutbare mannen av folket. En intellektuell jätte från inlandet. Robust och eftertänksam.


  Rådman Christian Stamblewski. Från Botkyrka, via Jakobsberg & Vasastan, till Norrbotten. Tingsrättsdomare som inte har suttit på ett elfenbenstorn hela livet.


  Musik: Tinky (Hanna Taavola & Gabriel Häggbrink)

  Omslagskonst: Magnus Söderlind


  Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

 • Detektiven är en true crime & allt som är spooky podcast, gjord av Isabelle Österholm. Nya avsnitt släpps varje vecka!
  Kontakt:
  [email protected]
  Instagram: Detektivenpodd
  Tiktok: Detektivenpodd

 • I podden Svenska fall får du följa med journalisten Elsa Sandin som varje vecka behandlar ett svenskt brottsmål. Du får följa med tillbaka i tiden då brottet begås och vidare följa med under rättegångsförhandlingarna. Syftet med podden är att ge en helhetsbild av svenska brottsutredningar och rättssystemet.

  Become a member at https://plus.acast.com/s/svenskafall.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • En ny mörk och spännande true crime-podd som djupdyker i både nya och gamla fall samt mysterier från världens alla hörn.

  Avsnitten kan innehålla grafiskt innehåll, så känsliga lyssnare varnas.

  --------

  Kontakt: [email protected]

  --------

  Tack för att ni lyssnar! :)

  //Jane

  Support till showen http://supporter.acast.com/crimepodden.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • This is a podcast about the infamous serial killer, “Jack the Ripper” that killed 5 prostitutes in White Chapel. It all happened in London in 1888.

 • Alex & Jennie pratar komplexa mord och försvinnanden.
  Detta är podden som bjuder in lyssnaren till diskussion.
  Välkommen till Tyst Vittne.

  Vi varnar för känsligt innehåll samt svordomar.

  http://www.tystvittne.se/
  Intromusik från Pixabay, Coma-Media.


 • I Fallen som förföljer berättar poliser som levt ett helt yrkesliv på samhällets bakgård om fallen de aldrig kommer glömma. Fall som skapat både stolthet och smärta hos några av Sveriges mest rutinerade poliser. Hör bland annat om mannen som blev begravd stående, spottloskan som betydde allt i en mordgåta och om det uråldriga pilgiftet som kvävde en gravid kvinna. Fallen som förföljer är en serie på tio delar som släpps varje onsdag och görs av produktionsbolaget Soundtelling för PodMe.

 • Kalla Fall är en grävande podcast som granskar ouppklarade fall med kopplingar till Gotland. För 50 år sedan försvann Sven Sjögren, kort därefter förvinner även Björn Adolfsson. Än idag är de spårlöst borta. Eller kanske inte helt spårlöst? Vi har gått igenom utredningen på nytt för att hitta svar på gåtan om vad som hände dem. Ett arbete som resulterat i att nya tidigare okända uppgifter framkommit och att polisen på Gotland nu åter betraktar fallet som ett öppet ärende.

  Podden görs av Urban Gärdek och Tobias von Braun och produceras av Podplay i samarbete med produktionsbolaget Bangalore.

  Följ fallets utveckling på Instagram: https://instagram.com/kalla_fall?igshid=YmMyMTA2M2Y=


 • Hur blev Sverige en arena för ökända kriminella nätverk som terroriserar hela bostadsområden, skjuter ihjäl sina rivaler, hotar vittnen och säljer knark för miljonbelopp? True crime-författaren Ann Törnkvist intervjuar krimreportrar och initierade experter för att kartlägga de mest uppmärksammade gängen.

 • Here we will talk about all things scary and creepy. from short creepypasta and movies to full missing person cases.

 • Hur känns det att bygga sin identitet på en lögn? Och vad händer då allt rasar… Dubbelliv är podcasten om våra hemliga liv och lögnerna vi berättar för att upprätthålla fasaden. Under tio avsnitt får du träffa människor som levt med dubbla identiteter och vännerna och familjemedlemmarna det har drabbat. Hör bland annat fotbollsstjärnan som planerar det stora rånet, den skötsamma studenten som är gängkriminell och väktaren som skjuter heroin.

  Dubbelliv görs av produktionsbolaget Banda för PodMe. Exekutiv producent: Sofia Neves.

  Hör alla avsnitt av Dubbelliv hos PodMe!
  https://podme.com/se/dubbelliv
 • Vem blir man efter ett långt fängelsestraff? Journalisten Josephine Freje möter pedofilmördare, styckmördare och gängledare som berättar om sökandet efter en ny plats i samhället och jakten på en annan identitet utanför fängelsemuren. Helt orädd ställer hon frågorna vi andra aldrig skulle våga ställa och får svaren vi inte hört tidigare. Kan man någonsin bli fri från fängelset? Utanför Murarna görs av produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media för PodMe.

  Hör alla avsnitt av Utanför Murarna hos PodMe!

  https://podme.com/se/utanfor-murarna

 • I denna podden får du, tillsammans med Rebecca Holm, ta del av läskiga och spännande kidnappningsfall.


  Ett nytt avsnitt publiceras varannan måndag, ojämna veckor.


  Vill du lyssna utan reklam och få tillgång till avsnitt en vecka tidigare? Stötta podden på Patreon!


  Missa inte min andra podcast, Kannibalpodden!


  Kontakt: [email protected]


  Instagram: @kidnappningspodden


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Det här är en programserie som återskapar polisförhör från autentiska fall. Förhören är hämtade från förundersökningar, ordagrant återgivna och gestaltade av skådespelare. Av hänsyn till närstående och övriga inblandade är vissa namn ändrade och särskilda partier utelämnade. Dessutom medverkar experter inom bland annat förhörsteknik, psykologi och kriminalteknik.

  Avsnitten publiceras varje onsdag. För att få tillgång till alla avsnitt direkt när ett nytt fall släpps: bli plusmedlem genom att gå in på länken nedan.

  Producerad av Novel Studios.

  Become a member at https://plus.acast.com/s/forhorsrummet.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Varje tid har sina brott och varje brott har sin tid. På samma sätt har varje stad sina egenheter, som även avspeglar sig i dess kriminella historia.
  Den här podden handlar om händelser som utspelade sig i Stockholm under 1950- och 60-talen. En tid som på många sätt var olik vår egen, men på andra nästan helt identisk.
  Glömda Mord tar dig med till en värld av tjuvar, spioner, förfalskare, och mest av allt: mördare. Möt ett bortglömt Stockholm så som det var då, i skuggan av neonskyltarnas glans.

  Hela säsongen finns att lyssna på redan nu, bara på Podplay. Ett nytt avsnitt släpps varje torsdag på övriga plattformar.


 • Vad får människor att begå ohyggliga brott? Via samtal med experter, och dramatiserade inslag baserade på verkliga fall, tar sig deckarförfattaren och kriminologen Kicki Sehlstedt in i huvudet på de som kategoriseras som monster. Försöker förstå det logiska i det ologiska...och hitta människan bakom monstret. Första avsnittet finns öppet och avsnitt 2-5 för dig med Aftonbladet Plus eller premiumabonnemang på PodMe. Podden är ett samarbete mellan Aftonbladet och produktionsbolaget Beppo.

 • Välkommen till undercoverpodden. Här får du höra true crime och mysterier i ett spännande format, med bland annat berättelser från verkliga händelser, fakta och intervjuer. Kristoffer Hedblom tar upp både aktuella och inaktuella ämnen som garanterat fångar ditt intresse.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.