Utbildning – Sverige – Nya podcasts

 • Välkommen till den här nystartade podden: Systrar som odlar. Vi som gör den här podden heter Lovisa och Julia och vi är systrar. Jag som heter Lovisa odlar så mycket jag kan och hela tiden. Jag har också youtubekanalen Glädjens odling. Och jag som heter Julia odlar lite grand och är intresserad av att lära mig mer om odling. Och då tänkte vi att om Julia ändå ska lära sig mer om odling så kan vi också informera, intressera och inspirera dig genom den här podden. Välkommen!

 • I Skärande-podden från Dormer Pramet talar våra tekniska säljare, Mattias Banelind och Tobbe Johansson, om skärande bearbetning - högt och lågt. De bjuder på råd och trender inom detta ämne, vilket är väldigt brett, så det finns mycket att prata om - allt från tekniska detaljer till anekdoter från livet som säljare på Dormer Pramet. Fräsning, svarvning, borrning och gängning är några av ämnena som tas upp. Det är inte helt ovanligt att de båda stöter på problem ute hos operatörer runt om i landet, vilka då ligger som grund för ett trevligt samtal i podden.
  Denna podd är helt enkelt för dig som har intresse för skärande bearbetning.

 • Hemmaföräldrarpodden: Vad små barn behöver - ocensurerat. Hemmaföräldrars nätverk har stöttat tusentals familjer under 20 års tid att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn, här delar vi fakta som föräldrar behöver ha med sig i föräldraskapet.

 • Kocken och pedagogen
  En podcast om måltidspedagogik och integrerat arbete när det är som bäst.

  I varje avsnitt berör vi ämnen relaterat till vårt arbete med måltidspedagogik på förskolan där vi arbetar. Där vi pratat utifrån forskning och våra egna erfarenheter.

  Podcasten är uppbyggd för att fungera som ett handledningsverktyg. Där du som lyssnare kan lyssna på just de områden som du är nyfiken på att lära dig mer kring. Helt enkelt en podcast i handledningsformat.

  I Kocken och Pedagogen blandas allvar med personliga anekdoter och dålig humor.

  På återhörande.

  Ni hittar oss även på instagram @kocken_pedagogen och på Facebook @kockenochpedagogen

 • Annorlunda barn är en podd om barn som funkar annorlunda. Barn som inte är eller gör som omgivningen tänkt sig. Som vuxna utmanas av. Med barn som utgångspunkt kommer vi tillsammans, filosofiskt och vetenskapligt, utforska vårt mänskliga beteende. Och förhoppningsvis tillföra mer förståelse, kärlek, glädje och omtanke både till de här barnen, men också till oss själva.

 • I denna podd från Internetstiftelsen samtalar Kristina Alexanderson med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i undervisningen. Häng med på inspirerande och reflekterande samtal om skolans uppdrag att erbjuda digital kompetens för alla. Vad får man fota? Hur tänder du gnistan för programmering? Hur hanterar du emojier i elevtexter? Dessa frågor och många fler besvaras i den här peppande podden om skolans digitala vardag. Internetstiftelsen är en oberoende, allmännyttig organisation som arbetar med internetfrämjande insatser samt förvaltar toppdomänen .se och driften av .nu.

 • Pengar och ekonomi betyder olika saker för alla. För vissa är pengar privat, nåt man inte pratar öppet om – andra kanske pratar dagligen om fyrk med sina vänner. Oavsett hur du ser på fyrk, deg eller cash så är pengar en stor del av vardagen. Att lära dig hantera din privatekonomi gör livet lättare helt enkelt. Hur får du bättre koll på din vardagsekonomi och vilka möjligheter finns det att gå mot en vardag med en lite tjockare plånbok? Vi inspirerar, reder ut svåra begrepp och samlar de bästa tipsen, utan att snöa in oss på invecklade kalkyler och termer.

  Hantera dina fyrk-podden produceras av Finlands Svenska Ungdomsförbund och leds av Ronja och Ida från Äta, sova, spara-gänget. Poddserien gästas av experter från olika områden som på ett eller annat sätt handlar om pengar. Välkommen med!

 • En podcast om prepping med Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman.

 • En pod om mer eller mindre betydelsefulla och berömda djur.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Det började som ett internt skämt, sedan blev det en utmaning och nu är den här. "Henry läser wikipedia" är precis det titeln antyder, varken mer eller mindre.
  Du kanske lär dig något, du kanske rasar över felaktig information eller så njuter du av att somna till den. Du får ta det för vad det är.

 • Mentor Select serves as an invaluable resource for parents who are raising teenagers. Each week I interview leading experts who share practical tips, strategies, and resources that parents can use to empower their teens to be successful adults.

 • Försäljning är avgörande för ett bolags överlevnad. Ändå är säljare ett yrke som vi i Sverige generellt sett inte känner stolthet att tillhöra och inte heller något som barn drömmer om att bli. Varför är det så? Och varför är det så få kvinnor som vill arbeta som företagssäljare? Det och mycket annat diskuterar vi, Säljmorsorna, i vår podcast. En podd om högt och lågt kopplat till försäljning. En podd av kvinnliga säljare för alla säljare. Välkomna att lyssna! Vi tackar också Bensound för möjligheten att nyttja Intromusiken Summer. Kram Johanna & Helena

 • Om hantverket att behandla psykisk ohälsa med kognitiv-beteendeterapi. Diskussioner, rollspel, intervjuer, boktips och frågor. För dig som vill bli en bättre behandlare. Här kan du lyssna på våra fria avsnitt och klipp från längre avsnitt. Vill du höra långa avsnitt kan du köpa en prenumeration via "Bli en bättre behandlare" och lyssna via vår kursportal.
  Värd: Lena Olsson-Lalor Leg. psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi samt rektor för KBTarnas Grundläggande psykoterapiutbildning.

 • 1980 var Sverige troligen världens mest jämlika land. Sedan dess har klyftorna mellan fattig och rik vuxit. Vad beror det på och vad har det fått för konsekvenser?

  I en poddserie i åtta delar görs nedslag i Sverige idag och genom intervjuer med forskare och experter tecknas bilden av vad inkomstskillnaderna betyder för bland annat skolan, välfärden och den framväxande högerpopulismen. Är vi dömda till ständigt växande klyftor eller kan vi välja en annan väg? 

  Podcasten Ojämlikheten bygger på LO:s jämlikhetsutredning och är producerad av SMT Medieproduktion år 2020. Berättare: Nina Zanjani.

 • From your friends at Berghs School of Communication comes a podcast about how brand strategy thinking can be applied to everything - big and small - to help make things better.

 • De siste årene har jeg jobbet med ulike temaer som mestring, stress, prestasjonsangst – for å nevne noe. Jeg har vært nysgjerrig og forsøkt å forstå hva styrer oss i hverdagen, hvorfor navigerer vi livet slik vi gjør, hva styrer beslutninger og valg? Jeg undrer seg over hvor kommer stresset fra, hva vi kan gjøre for å redusere det – og kan stresset brukes til noe? Jeg byr på mine erfaringer fra et stressende liv og hvordan regulere styrkeforholdet mellom hvile, jobb og aktivitet.

 • För oss i Tandvården och Tandvårdsutbildningarna

 • The Reborn: A podcast about mastering the Ynnari in Warhammer 40000. You are invited to an exploration of all the tools available in the Drukhari, Craftworld Eldar, Harlequin codexes and supplements. Ynnead stirs! Big thank you to deviantart.com/oladushek11 for Ynnari images!

 • Sieps uppdrag är att belysa aktuella Europapolitiska frågor på ett självständigt och allsidigt sätt. Vi gör analyser, underlag och seminarier tillgängliga för regeringen och övriga aktörer i den politiska beslutsprocessen i Sverige och i EU.