Trump Podcasts

 • Efter drottningens död har flera tidigare presidenter pekat på den nära relationen mellan Storbritannien och USA. Hör om ländernas särskilda band och varför drottning Elizabeth är så älskad i USA.

  USA:s president Joe Biden kommer att resa till drottning Elizabeths begravning i London i helgen. Genom åren har drottningen träffat 13 sittande amerikanska presidenter. Hon har ridit med Ronald Reagan, dansat med Gerald Ford och fått gå bakom Donald Trump. Efter att prins Harry och hans fru Meghan lämnade sina officiella uppdrag för hovet och flyttade till Kalifornien så har de brittiska kungligheternas liv blivit en följetong även i amerikansk press. Hör vad som händer med det speciella bandet mellan USA och Storbritannien efter drottningens död.Primärvalen i New HampshireDe sista primärvalen före mellanårsvalet har hållits i New Hampshire och Roger Wilson är på plats och berättar om vem som vann och förlorade. Republikaner antyder nu att den förre presidenten Donald Trump bör använda en del av sina enorma kampanjresurser för att hjälpa de republikanska kandidater som Trump står bakom. Idag har flera av de kandidater Trump uttryckt stöd för betydligt sämre ekonomiska resurser än sina demokratiska motkandidater.Lindsey Grahams abortförslagRepublikanske senatorn Lindsey Graham har kommit med ett överraskande utspel om att förbjuda aborter efter 15:e graviditetsveckan och vill att det ska kunna bli en federal lag. Hör om reaktionerna på förslaget och vilken chans det har att ta sig igenom kongressen.Så använder Ukraina vapnen från USAUSA är det land som sänt mest vapen och annan militär utrustning till Ukraina vapen som nu används i de ukrainska framryckningarna mot de ryska styrkorna. Amerikanska militära bedömare har också slagits av att Ukraina använt dessa vapen på ett oväntat och kreativt sätt vilket bidragit till de militära framgångarna för Ukraina. Det beskrivs i tidningen NY Times som en "McGyver-fiering" av vapnen från USA.Medverkande: Ginna Lindberg, USA-kommentator, Roger Wilson, USA-korrespondent och James Savage, chefredaktör the LocalProgramledare: Kajsa BoglindProducent: Katja MagnussonTekniker: Tobias Carlsson

 • Vi är framme vid året då det amerikanska folket beslutar sig får att leka med elden och riskera världskrig, kaos och elände genom att välja Donald Trump som president. Anmäkningsvärt att detta sker mindre än ett år efter att Trump har blivit sparkad från en TV-kanal pga rasistiska uttalande.

 • Vi är framme vid året då det amerikanska folket beslutar sig får att leka med elden och riskera världskrig, kaos och elände genom att välja Donald Trump som president. Anmäkningsvärt att detta sker mindre än ett år efter att Trump har blivit sparkad från en TV-kanal pga rasistiska uttalande.

 • Joe Biden utmålar sin föregångare Donald Trump och MAGA-republikaner som ett hot mot demokratins överlevnad i USA. Vad finns det för risker med Bidens nya strategi?

  När president Biden höll sitt linjetal i Pennsylvania sade han att det är hans ansvar att ta hotet mot amerikansk demokrati på allvar. Han talade om en kamp mellan ljus och mörker där Donald Trump och hans supportrar i MAGA-rörelsen utgör mörkret. Tidigare brukade Biden talat om att han var hela USA:s president. Nu talar inte längre om att ena landet utan om att ena de goda krafterna. Vad finns det för risker med Bidens nya strategi? Några dagar efter Bidens linjetal höll Donald Trump ett två timmar långt tal där han sade att det är han och hans supportrar som räddar demokratin och det är Biden, hans regering och FBI som är det stora hotet mor demokratin. Labour Day och åtta veckor kvar till valet Efter Labour Day börjar skolorna i USA efter sommarlovet - och mellanårskampanjen drar igång på allvar. Vad kan man dra för slutsatser av de primärval som hittills hållits? Vilka falanger av partierna har gått framåt? Och varför bildar besvikna republikaner inte ett nytt parti? Medverkande: Ginna Lindberg, USA-kommentator och Cecilia Khavar, USA-korrespondent, Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet.Programledare: Kajsa BoglindProducent: Maja LagercrantzTekniker: Adam Alvin

 • Efter FBI:s husrannsakan i Mar-a-Lago har Donald Trump gått till motangrepp med en domstolsstämning. Samtidigt använder han händelsen för att samla in kampanjpengar som nu strömmar in.

  Efter att FBI sökte igenom Trumps privata residens i Mar-a-Lago efter sekretessbelagda dokument i början av augusti har Trumps jurister nu lämnat in en stämningsansökan till en federal domstol i Florida. De kräver bland annat att en oberoende åklagare går igenom de dokument som beslagtogs i Mar-a-Lago. Gentemot sina supportrar använder Trump FBI:s husrannsakan som bevis för att han är utsatt för en politisk häxjakt och att hans motståndare försöker hindra honom från att ställa upp i nästa val. Enligt Washington Post fick han in mer än en miljon dollar om dagen i donationer under de första dagarna efter husrannsakan. Samtidigt visar ett brev från amerikanska riksarkivet som nu offentliggjorts att de i vintras fick in 100 sekretessbelagda dokument som Trump tog med sig när han lämnade Vita huset.Jämt inför mellanårsvaletDen 8 november ska amerikanerna välja nya ledamöter till en tredjedel av senaten och hela representanthuset. Abort och inflation är två av de stora politiska frågorna. Idag styr Demokraterna båda kamrarna med knapp majoritet. Vanligtvis går oppositionen framåt i mellanårsval, och med tanke på president Bidens låga opinionsstöd har Republikanerna haft gott självförtroende inför valet. Men under sommaren har Demokraterna knappat in. I veckan uppmärksammades republikanen Mitch McConnells uttalande om att Republikanerna kanske inte vinner majoritet i senaten, eftersom "kandidaternas kvalitet" brukar ha stor betydelse i det valet. 1,6 miljarder dollar i donation till konservativ gruppEn anonym bidragsgivare har gett 1,6 miljarder dollar, motsvarande 17 miljarder kronor, till den konservativa gruppen Marble Freedom Trust. Hur skiljer sig reglerna kring ekonomiska bidrag till politiska organisationer i Sverige och USA? CNN ska skicka färre nyhetsflasharTV-kanalen CNN ska göras om, chefer har bytts ut och flera program läggs ner. Det ska bli mer fokus på klassisk journalistik och mindre fokus på breaking news. Medverkande: Ginna Lindberg, USA-kommentator och Roger Wilson, USA-korrespondent.Programledare: Sara StenholmProducent: Maja LagercrantzTekniker: Jari Hänninen


 • FBI-razzian mot Donald Trumps lyxresidens Mar-a-Lago har utlöst en politisk storm i USA. Den före detta presidenten utreds bland annat för brott mot spionerilagen efter att man hittat hemligstämplade dokument på hans egendom.
  Samtidigt är det långt ifrån den enda brottsutredningen som Trump är involverad i. Vad kan tillslaget leda till? Kan Trump ha en mullvad i sin inre krets? Hur påverkar allt det här hans ambitioner till att ställa upp i presidentvalet 2024?
  Gäst: Wolfgang Hansson, Aftonbladets utrikeskommentator
  Programledare: Ronja de Boer
  Kontakt: [email protected]

 • Trump utreds för spioneribrott efter att FBI i en husrannsakan vid hans residens Mar-a-Lago hittat topphemliga dokument. Stora delar av det Republikanska partiet sluter upp bakom Trump som hävdar att räden var politiskt motiverad.

  Vid FBI:s räd mot Trumps residensens Mar-a-Lago i Florida fick de med sig ett stort antal hemligstämplade dokument som enligt den federala polisen inte får föras ut från Vita huset. Trump utreds nu för bland annat för spioneribrott. Trump hävdar att han själv hävt dokumentens hemligstämplar. Vad låg bakom beslutet att genomföra razzian och vad var det FBI hittade?Attentat mot FBITrump har reagerat kraftigt på räden som han menar är politiskt motiverad och en attack mot honom från det demokratiskt styrda Justitiedepartementet för att hindra honom från att ställa upp i nästa presidentval. Han har fått med sig sina supportrar och stora delar av det republikanska partiet i sin kritik. Tonläget är minst sagt uppskruvat, hoten mot FBI har ökat i sociala medier och flera personer har gått från ord till handling. I Ohio försökte en beväpnad man bryta sig in i ett FBI-kontor i Cincinnati, han sköts till döds av polisen. Klimatpaketet The Inflation Reduction ActAtt senaten röstade igenom Joe Bidens klimatpaket är hans största framgång under mandatperioden. Förutom klimatsatsningar innehåller The Inflation Reduction Act bland annat högkostnadsskydd för läkemedel och stöd till sjukförsäkringar. Det ska finansieras med skatt på vinst för storföretag och skatt på företag som återköper egna aktier. Tre månader kvar till mellanårsvalet genomförs nu primärval i Alaska and Wyoming.Den här avsnittet av USApodden spelades in direkt på Kulturhuset i Stockholm under evenemanget Förstå världen möt Radiokorrespondenterna, tisdag den 16 augusti kl 20.55.CECILIA KHAVAR (Washington), ROGER WILSON(San Fransisco) och GINNA LINDBERG, USA-kommentator.Programledare: SARA STENHOLM.Producent: MAJA LAGERCRANTZ

 • Babs Drougge på P3 Nyheter förklarar morgonens stora nyheter, alltid tillsammans med programledarna för Morgonpasset i P3: David Druid och Kodjo Akolor.

  USA:s förre president Donald Trump utreds för brott mot spionerilagen, efter att hemligstämplade dokument hittats i hans semesterbostad i Florida. Dokumenten är inte alls hemligstämplade, menar Trump, vars republikanska partivänner liknar FBI vid Gestapo till andra partikollegors stora förtret.Sen pratar vi om ett organiserat knarkgäng, som lagt upp sin kriminella verksamhet på ett sätt som förbryllar polisen. För innerstadslangarna erbjuds både ledighet, fast lön och kickoff i Åre. Nu har polisen sprängt ligan, som bedrev vad polisen kallar ett Foodora för knark.

 • Ett lagförslag som Donald Trump undertecknade i laga kraft 2018 kan användas för att straffa den tidigare presidenten om han visar sig ha misskött sin hantering av sekretessbelagd information efter att ha lämnat ämbetet.

  FBI-agenter gjorde på måndagen en razzia mot Trumps Mar-a-Lago-resort i Florida, uppenbarligen som en del av en utredning om huruvida Trump felaktigt höll tag i hemligstämplad material efter att han lämnade kontoret.

  Trump undertecknade lagförslaget, som gjorde ändringar av Foreign Intelligence Surveillance Act, till lag i januari 2018.

  Det uppgraderade allvaret i att felaktigt flytta hemligstämplad material, omvandlade det från ett mindre förseelse till ett grovt brott - och höjde det maximala straffet till fem år, upp från ett.

  Media har noterat att det antogs efter Trumps attacker under presidentkampanjen 2016 på Hillary Clinton, som "undersöktes" om hon misskötte sekretessbelagd information.
  Clinton åtalades aldrig i det fallet, men det är nu Trump som är pressad.

  "Trump har absolut rättslig exponering för Section 1924 eftersom det var hemligstämplade dokument från hans utrymmen i Vita huset som flyttades till Mar-Lago," enligt media.

  Någons farmors bevingade uttryck tycks mycket passande inför denna situation:
  "Det går många fattiga barn på Londons gator för att deras föräldrar inte spelade Trumf i tid."

  Vi kan väl ge oss på en inte allt för vågad gissning, att Trumf-kortet spelas - i precis rätt tid - och alla andra kort också för den delen.

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Ett lagförslag som Donald Trump undertecknade i laga kraft 2018 kan användas för att straffa den tidigare presidenten om han visar sig ha misskött sin hantering av sekretessbelagd information efter att ha lämnat ämbetet. FBI-agenter gjorde på måndagen en razzia mot Trumps Mar-a-Lago-resort i Florida, uppenbarligen som en del av en utredning om huruvida Trump felaktigt höll tag i hemligstämplad material efter att han lämnade kontoret. Trump undertecknade lagförslaget, som gjorde ändringar av Foreign Intelligence Surveillance Act, till lag i januari 2018. Det uppgraderade allvaret i att felaktigt flytta hemligstämplad material, omvandlade det från ett mindre förseelse till ett grovt brott - och höjde det maximala straffet till fem år, upp från ett. Media har noterat att det antogs efter Trumps attacker under presidentkampanjen 2016 på Hillary Clinton, som "undersöktes" om hon misskötte sekretessbelagd information. Clinton åtalades aldrig i det fallet, men det är nu Trump som är pressad. "Trump har absolut rättslig exponering för Section 1924 eftersom det var hemligstämplade dokument från hans utrymmen i Vita huset som flyttades till Mar-Lago," enligt media. Någons farmors bevingade uttryck tycks mycket passande inför denna situation: "Det går många fattiga barn på Londons gator för att deras föräldrar inte spelade Trumf i tid." Vi kan väl ge oss på en inte allt för vågad gissning, att Trumf-kortet spelas - i precis rätt tid - och alla andra kort också för den delen. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se


 • En FBI-razzia är det senaste slaget mot Donald Trump. Just nu pågår flera olika utredningar mot den före detta presidenten. Kan de stoppa honom från att ställa upp i valet 2024?

  På en kvart får du veta vad som står på spel och vad justitiedepartementet riskerar om de väcker åtal mot Trump. Med Erik Bergin, tidigare USA-korrespondent.

 • Babs Drougge och Lisa Nord på P3 Nyheter förklarar morgonens stora nyheter, alltid tillsammans med programledarna för Morgonpasset i P3: David Druid, Sara Kinberg och Kodjo Akolor.

  Vi snackar om att flera EU-länder vill göra det svårt för ryska turister att besöka Europa. I bland annat Finland höjs röster för att stoppa de ryska shoppingturisterna som tar sig landvägen till Helsingfors.Sedan lyssnar vi på delar ur USA:s förre president Donald Trumps apokalyptiska kampanjliknande video som publicerades timmar efter FBI-razzian mot hans bostad i Florida. Videon kan ses som ett tydligt tecken på att Trump vill göra comeback i Vita huset.

 • Idag kommer vi att resonera lite om läget i USA.

  Mer konkret, så ska vi belysa vart vi står när det gäller de rättsliga delarna av vad som kommer att spelas upp.

  Det är numera ganska enkelt att konstatera att det förekom omfattande valfusk under presidentvalet 2020.

  Mycket talar för att den amerikanska militära underrättelsetjänsten hade vetskap om att det skulle ske, men lät det hända.

  Varför gjorde man det?

  Det har helt enkelt med de rättsliga förutsättningarna för militären att agera mot den Djupa Staten att göra.
  Om man ska komma åt de krafter som ligger bakom valfusket, så finns det i princip obefintliga möjligheter att komma åt dessa individer genom det civila rättsliga systemet.

  Det finns hållhakar på domare, politiker, åklagare, advokater, journalister och tjänstemän, ja listan kan göras lång.

  Dessa individer är dessutom spridda över hela planeten, vilket skulle kräva en minst sagt omfattande koordinering mellan olika länders rättsinstanser - som tyvärr oftast inte bara kan vara mer eller mindre korrupta.

  Så nej, den civilrättsliga vägen var helt enkelt oframkomlig, sett till att på ett tillräckligt sätt spola ur träsket i någon betydande - avgörande - omfattning.

  Vi måste komma ihåg att detta handlar om en ytterst lång planläggning för att komma åt hela det riggade system vi lever i.

  De som riggat och berikar sig på systemet, på alla andra människors bekostnad - har gjort sig skyldiga till brott mot hela mänskligheten - över flera generationer.

  Det "riggade systemet" syftar i grunden på det monetärmekaniska systemets inneboende funktion, som går ut på att göra allt färre personer allt rikare, på allt fler människors bekostnad.

  Givetvis finns det inom detta system mängder med avarter sprungna ur detta grundläggande problem, som även dessa ska belysas med ljuset från verkligheten, men det är till stor del just det monetärmekaniska systemets inneboende funktion med krav på evig tillväxt - som drivit mänskligheten mot den brant som vi nu står inför.

  President Donald J Trump sa: "Vi är i krig, i krig mot den osynlige fienden."

  Vissa hävdar att han syftade på Corona-viruset, och att han därtill "bara raljerade".
  En sak ska man komma ihåg med President Trump, han säger ingenting offentligt - av misstag.
  Han har även kallat sig själv en "Krigstids-president".
  Vad spelar det för roll - kanske du tänker...

  Det spelar stor roll.

  Rent militärjuridiskt, så har USA:s då sittande president förklarat att landet är i krig. Man kan tycka att det låter larvigt, men det är ett faktum.
  Kriget mot en osynlige fienden är inte ett krig mot något som helst virus.

  Det är ett krig mot en fiende som gömmer sig bakom multinationella företag, övernationella institutioner, NGO:er, köpta politiker, tjänstemän, domare, och så vidare.

  "Att verka utan att synas", är ett begrepp som vi kommer komma tillbaka till senare, och som har starka kopplingar till Sverige.

  Det finns mycket att borra ner sig i, runt den så kallade "pandemin" och President Trumps roll i framtagandet av ett Vaccin.

  Vi lägger ingen energi på det just nu.

  Men vi kan säga såhär, detta är den mest omfattande strategiska planering, både sett till bredd, tid och i detalj som någonsin genomförts i världshistorien - och detta för att slå in samhällsutvecklingen på en ny väg.

  Med det i bakhuvudet så tror vi att man måste tänka på att det funnits väldigt svåra val att göra längs den planeringen. Vi kan lämna det där.
  Den fria viljan och ansvar för sina egna val och handlingar, den finns kvar.

  Det tål faktiskt att tänkas på - en hel del.

  #CarlNorberg #DeFria

 • Idag kommer vi att resonera lite om läget i USA. Mer konkret, så ska vi belysa vart vi står när det gäller de rättsliga delarna av vad som kommer att spelas upp. Det är numera ganska enkelt att konstatera att det förekom omfattande valfusk under presidentvalet 2020. Mycket talar för att den amerikanska militära underrättelsetjänsten hade vetskap om att det skulle ske, men lät det hända. Varför gjorde man det? Det har helt enkelt med de rättsliga förutsättningarna för militären att agera mot den Djupa Staten att göra. Om man ska komma åt de krafter som ligger bakom valfusket, så finns det i princip obefintliga möjligheter att komma åt dessa individer genom det civila rättsliga systemet. Det finns hållhakar på domare, politiker, åklagare, advokater, journalister och tjänstemän, ja listan kan göras lång. Dessa individer är dessutom spridda över hela planeten, vilket skulle kräva en minst sagt omfattande koordinering mellan olika länders rättsinstanser - som tyvärr oftast inte bara kan vara mer eller mindre korrupta. Så nej, den civilrättsliga vägen var helt enkelt oframkomlig, sett till att på ett tillräckligt sätt spola ur träsket i någon betydande - avgörande - omfattning. Vi måste komma ihåg att detta handlar om en ytterst lång planläggning för att komma åt hela det riggade system vi lever i. De som riggat och berikar sig på systemet, på alla andra människors bekostnad - har gjort sig skyldiga till brott mot hela mänskligheten - över flera generationer. Det "riggade systemet" syftar i grunden på det monetärmekaniska systemets inneboende funktion, som går ut på att göra allt färre personer allt rikare, på allt fler människors bekostnad. Givetvis finns det inom detta system mängder med avarter sprungna ur detta grundläggande problem, som även dessa ska belysas med ljuset från verkligheten, men det är till stor del just det monetärmekaniska systemets inneboende funktion med krav på evig tillväxt - som drivit mänskligheten mot den brant som vi nu står inför. President Donald J Trump sa: "Vi är i krig, i krig mot den osynlige fienden." Vissa hävdar att han syftade på Corona-viruset, och att han därtill "bara raljerade". En sak ska man komma ihåg med President Trump, han säger ingenting offentligt - av misstag. Han har även kallat sig själv en "Krigstids-president". Vad spelar det för roll - kanske du tänker... Det spelar stor roll. Rent militärjuridiskt, så har USA:s då sittande president förklarat att landet är i krig. Man kan tycka att det låter larvigt, men det är ett faktum. Kriget mot en osynlige fienden är inte ett krig mot något som helst virus. Det är ett krig mot en fiende som gömmer sig bakom multinationella företag, övernationella institutioner, NGO:er, köpta politiker, tjänstemän, domare, och så vidare. "Att verka utan att synas", är ett begrepp som vi kommer komma tillbaka till senare, och som har starka kopplingar till Sverige. Det finns mycket att borra ner sig i, runt den så kallade "pandemin" och President Trumps roll i framtagandet av ett Vaccin. Vi lägger ingen energi på det just nu. Men vi kan säga såhär, detta är den mest omfattande strategiska planering, både sett till bredd, tid och i detalj som någonsin genomförts i världshistorien - och detta för att slå in samhällsutvecklingen på en ny väg. Med det i bakhuvudet så tror vi att man måste tänka på att det funnits väldigt svåra val att göra längs den planeringen. Vi kan lämna det där. Den fria viljan och ansvar för sina egna val och handlingar, den finns kvar. Det tål faktiskt att tänkas på - en hel del. #CarlNorberg #DeFria

 • Ronie Berggren om CPAC 2022 i Texas där Ungerns premiärminister Viktor Orban talade och Donald Trump vann CPAC:s straw poll om bästa presidentkandidat.

  ---------
  STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html