Sofia Podcasts

 • Miss-sommar levererar och Benjamin förtrollar Norra Lagnö. Harry Styles tackar sin lärare från scenen och Sofia ska festa med ett gäng 20-åringar? Vilken doft och musik får dig att shoppa som mest? En SD-politiker klantar sig och en ex-svärmor hyllas.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Varför var det speciellt att Beyoncé släppte en ny låt i tisdags enligt Sofia? Hur går det med Suzis dejtande och hur ser Sofia att nästa veckas astro (v.26) blir? En liten hint: det kan bli dålig stämning, maxat med mys men ändå bra att ligga lågt. Dessutom bjuds det på “veckans snabba”, då Sofia teasar igenom astrot för samtliga tolv tecken!

  En podd från Aller Media.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat kastar vi oss in och rakt av kritiserar den bisarra ”MYCKET NU” stressen som pågår inför sommaren. Det pratas om den intensiva våren som varit fullsmockad men inte stressande - hur går det ihop? En mardröm har sabbat hela morgonen och plötsligt landar det att det Blir En Bok?? Sofia stannar upp och berättar om en livsavgörande förflyttning och Elin har rakt av blivit shamead på *KROGEN*!! I vanlig ordning sker ett och annat moment och saker och ting känns.


  Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Dag för att ladda upp för att varva ner i detta midsommaravsnitt. Här pratar vi om när pusselbitarna först inte stämmer och sen faller på plats, om att ta bort i kalendern, vägen att hitta rätt när det skaver, om kreativitet och paus, om tro om vad som förväntas, vad som ska fixas, om perspektiv, en massa sommarskor i hallen, att välja… och det där som är viktigt - vad handlar det om, egentligen? Vi toppar med tips inför ledighet och önskar dig en fantastisk sommar!

  /Jenny & Sofia

  Ta del av mer från oss: https://linktr.ee/yinyogalive

 • Vi har haft en stel vecka.. Sofia har börjat med tabletter som ska göra hormonbalansen i kroppen bättre men fått motsatt effekt? Jacke känner kraftigt drogsug igen och missade mötet på beroendeenheten. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sofia är influencerskadad och har BESTÄLLT dyra kransar. Snälla. Karolina drabbades av tillfällig ansiktsblindhet på VIP-vipen (där inte ens Torbjörn Averås Skorup fick komma in) och hoppas inte detta kommer upprepas... Sommaren 2023 blir det husbilskaravan med lyssnarna, på Gotlandsbåten FÅR INTE Pollys larm gå igång OCH den där Lancelot, vem är han? Glad Midsommar och täääänk att ni finns!

 • Tony, Niclas, Sofia, Lennie, Philipp & Isabell pratar om arbetet med Prästgårdens sommarcafé i Borgvattnet (Jämtland) samt upplevelser från både Prästgården och Vandrarhemmet.

  PREMIÄR 25/6! Prästgårdens Sommarcafé Mer info: https://www.borgvattnet.eu/sommarcafe/

  Hemsökt Museum: https://www.laxton.se/hemsokt-museum/

  Instagram: @laxtonghost

  Nyhetsbrev: www.laxton.se/nyhetsbrev/

  Kontakt: [email protected]

  Mer info om podden: www.LaxTon.se/podcast

  Eftersnack i FB gruppen: Spökjakt & Eftersnack


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I dagens avsnitt träffar jag Sofia Breitholtz som arbetat som VD för den globala rörelsen Reach for Change. Vi går in på Sofias bakgrund som diplomatdotter, att bo världen över, vad som lett henne till det hon gör idag och hennes drivkrafter.


  Hon berättar om vad en social entreprenör är för något, hur vi alla kan göra skillnad och vad som är nyckeln till en mer hållbar värld. 


  Reach for Change grundades i Sverige 2010 av en social aktivist och Kinnevikkoncernen då båda parter såg ett behov från gräsrotsorganisationer att få stöd och rådgivning i hur man bygger upp hållbara organisationer. På den vägen föddes idén till Reach for Change och den rörelse som idag främjar och stärker lokalt socialt entreprenörskap i 11 länder i Europa och Afrika.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Det är som om Internet har blivit en cyberkollektiv databas som arbetar parallellt med det allmänna individuella medvetna medvetandet hos mänskligheten. Informationen fortsätter att öka i en värld som har blivit mer och mer instabil genom ekonomisk härdsmälta, klimatförändringar, förlust av den personliga integriteten, och den oundvikliga korruption av statliga och auktoritära institutioner.

  Det är trots allt bara en funktion som föder sig på den monetärmekaniska grundens ovillkorliga utvecklingsriktning.

  Så trots dessa otroliga tekniska framsteg, lever de flesta människor i vår värld fortfarande i fattigdom – och även i ”utvecklade” länder, har livet alltmer blivit en kamp, med många individer som står inför stor osäkerhet ifråga om deras framtid. Utvecklingen av det medvetna medvetandet har ännu inte hunnit ikapp vår tekniska utvecklingen.

  Det är lätt att bli överväldigad och känna att man närmast drunknar i detta hav av information. De flesta människor lever därför på autopilot, försöker bara att få ihop vardagen och ”överleva”. Den tekniska utvecklingen har gett många lösningar men skapat ännu större och fler problem. Människor är limmade till sina smarta telefoner och kommunicerar främst med andra genom textning och meddelandetjänster. Deras uppmärksamhetsspann verkar minska, nästan som en medvetslös motreaktion till informationsrörlighetsutvecklingen, många distraheras av all teknisk överstimulering. Tillsammans verkar vi vara på en brytpunkt. Det är svåra tider, men varje utmaning och kamp ger en möjlighet att hjälpa till att väcka oss från den kollektiva slummern.

  Kampen och den inre dissonans vi upplevt när vi försöker passa in i ett samhälle som har blivit normaliserat med patologiska värdegrunder har drivit några av oss till att ifrågasätta vår värld och vår kult-ur. I stället för att dränka den lilla rösten inuti oss, ägnar vi oss åt att undvika strategier som gör att vi hoppar in i ”konsensus” racet, vi slutar att följa folkmassan och börja söka den sanning som bättre beskriver oss själva och verkligheten, för att försöka förstå världen och oss själva i processen. Ofta är denna resa något som gör att vi träffar förlöjligande, motstånd och angrepp från andra, och det kan bli en ensam väg att trampa. Det finns krafter i arbete som inte vill att mänskligheten att vakna på grund av sina egna brister -medvetna intressen – det är det arketypiska slaget av ljus kontra mörker; ett andligt krig som pågår både inom och utanför oss själva.

  Varför är det att vi är så rädda för vår egen sårbarhet så ofta, särskilt när det gäller att visa det? Vad hindrar oss från att dela vår djupare rädsla och personliga kamp? Är det rädsla för vad andra kanske tror, är det rädslan för skam och vad som bedöms, för att ses som svaga och skadade? Kanske det är en del av det. Rädsla är naturligt. En krigare är inte orädd, utan den accepterar rädsla som naturligt och verkar i alla fall, förstå att rädsla är en del av resan i sig själv – inte nödvändigtvis bara som en frekvens som ska erövras, utan som en följeslagare på äventyret i omfamnande av det okända; som ökar i styrka genom att kliva ut ur sin komfortzon. Man måste övervinna – i formen av genomlida – rädslan för att veta att den i sig som upplevelse inte är farlig.

  Jag har rädsla och oro, som mitt sinne oftast hittar på, och detta kan alldeles säkert fungera som självdestruktiva mekanismer. Skam och skuld har alltid varit en stor del av vissa människors socialpsykologiska make-up under hela deras liv, med början i barndomen, när deras föräldrar inte svarade med förståelse när de skruvades upp i känslostyrning, utan i stället med straff och reaktioner som ”du borde skämmas över dig själv”.

  Naturligtvis, som ett resultat av denna prägling – kognitiva formatering, har vi utvecklat masker och försvarsmekanismer på grund av rädsla för att bli sårade igen, och därför har vi en brist på förtroende och mod i våra magnifika förmågor.

  #CarlNorberg #DeFria


  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Vad händer när mitt barn är mellan 3-4 månader? Kan jag som förälder börja med kvällsrutiner nu? Vad bör jag ha koll på?

  Idag pratar Sofia om vad som händer med våra bebisar när de är mellan1-2 månader.

  Knodden görs av barnsjukvårdsappen Knodd tillsammans med Jennie-Lie, skaparen av en av Sveriges bästa föräldrapoddar, Norrlandspäron.

 • Det är som om Internet har blivit en cyberkollektiv databas som arbetar parallellt med det allmänna individuella medvetna medvetandet hos mänskligheten. Informationen fortsätter att öka i en värld som har blivit mer och mer instabil genom ekonomisk härdsmälta, klimatförändringar, förlust av den personliga integriteten, och den oundvikliga korruption av statliga och auktoritära institutioner. Det är trots allt bara en funktion som föder sig på den monetärmekaniska grundens ovillkorliga utvecklingsriktning. Så trots dessa otroliga tekniska framsteg, lever de flesta människor i vår värld fortfarande i fattigdom – och även i ”utvecklade” länder, har livet alltmer blivit en kamp, med många individer som står inför stor osäkerhet ifråga om deras framtid. Utvecklingen av det medvetna medvetandet har ännu inte hunnit ikapp vår tekniska utvecklingen. Det är lätt att bli överväldigad och känna att man närmast drunknar i detta hav av information. De flesta människor lever därför på autopilot, försöker bara att få ihop vardagen och ”överleva”. Den tekniska utvecklingen har gett många lösningar men skapat ännu större och fler problem. Människor är limmade till sina smarta telefoner och kommunicerar främst med andra genom textning och meddelandetjänster. Deras uppmärksamhetsspann verkar minska, nästan som en medvetslös motreaktion till informationsrörlighetsutvecklingen, många distraheras av all teknisk överstimulering. Tillsammans verkar vi vara på en brytpunkt. Det är svåra tider, men varje utmaning och kamp ger en möjlighet att hjälpa till att väcka oss från den kollektiva slummern. Kampen och den inre dissonans vi upplevt när vi försöker passa in i ett samhälle som har blivit normaliserat med patologiska värdegrunder har drivit några av oss till att ifrågasätta vår värld och vår kult-ur. I stället för att dränka den lilla rösten inuti oss, ägnar vi oss åt att undvika strategier som gör att vi hoppar in i ”konsensus” racet, vi slutar att följa folkmassan och börja söka den sanning som bättre beskriver oss själva och verkligheten, för att försöka förstå världen och oss själva i processen. Ofta är denna resa något som gör att vi träffar förlöjligande, motstånd och angrepp från andra, och det kan bli en ensam väg att trampa. Det finns krafter i arbete som inte vill att mänskligheten att vakna på grund av sina egna brister -medvetna intressen – det är det arketypiska slaget av ljus kontra mörker; ett andligt krig som pågår både inom och utanför oss själva. Varför är det att vi är så rädda för vår egen sårbarhet så ofta, särskilt när det gäller att visa det? Vad hindrar oss från att dela vår djupare rädsla och personliga kamp? Är det rädsla för vad andra kanske tror, är det rädslan för skam och vad som bedöms, för att ses som svaga och skadade? Kanske det är en del av det. Rädsla är naturligt. En krigare är inte orädd, utan den accepterar rädsla som naturligt och verkar i alla fall, förstå att rädsla är en del av resan i sig själv – inte nödvändigtvis bara som en frekvens som ska erövras, utan som en följeslagare på äventyret i omfamnande av det okända; som ökar i styrka genom att kliva ut ur sin komfortzon. Man måste övervinna – i formen av genomlida – rädslan för att veta att den i sig som upplevelse inte är farlig. Jag har rädsla och oro, som mitt sinne oftast hittar på, och detta kan alldeles säkert fungera som självdestruktiva mekanismer. Skam och skuld har alltid varit en stor del av vissa människors socialpsykologiska make-up under hela deras liv, med början i barndomen, när deras föräldrar inte svarade med förståelse när de skruvades upp i känslostyrning, utan i stället med straff och reaktioner som ”du borde skämmas över dig själv”. Naturligtvis, som ett resultat av denna prägling – kognitiva formatering, har vi utvecklat masker och försvarsmekanismer på grund av rädsla för att bli sårade igen, och därför har vi en brist på förtroende och mod i våra magnifika förmågor. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Suzi är tillbaka och berättar nu om det läskiga samtalet som ledde till att hon flög ner till Turkiet och därför inte kunde medverka i förra veckans avsnitt. I och med detta öppnas den existensiella dörren och Sofia förklarar hur hon märker av att Merkurius börjar gå åt rätt håll igen. Sofia och Suzi öppnar också upp frågelådan med frågor från er lyssnare! Bland annat om att ha både sitt soltecken och sin ascendent i samma tecken, och om Cusptecken är någonting man ska bry sig om, eller skita i. Det blir också i vanlig ordning nästa veckas astro (v.25) som den här gången får två tummar upp av Sofia!

  En podd från Aller Media.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat havererat allt - ton tas, antiklimax nås och någon i studion är inte arg utan rakt av besviken. Det berättas om stora ögonblick från tidigare kärleksrelationer och det är premiär för poddens första *beep*. Vilket eventuellt nu såhär i efterhand är överflödigt eftersom Sofia ca en sekund senare avslöjar hemligheten och safear upp genom att be lyssnarna att inte berätta hemlisen vidare. TUR! Som om detta inte vore nog får vi även (nästan) veta vad som hände nere i ett mörkt knökat källarförråd, hur Sofias relation till strippstänger ser ut och vad en guldbädd egentligen är. 


  Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • "En fientlig statsaktör behöver inte ens framstå som att det är denne som är angriparen. Han kan välja att göra angreppet via någon annan aktör, till exempel genom att uppmana tredje part att kommersiellt köpa cyberattacker som en tjänst från en annan aktör."
  Vilken statsaktör kontrollerar sin egen telekominfrastruktur?...eller har någonsin gjort?...

  "Internet, som började som en yttrandefrihetens och andra friheters arena, har nu dessutom blivit världens största arena för kriminalitet och statsmanipulerade påverkansoperationer och attacker. Den överväldigande delen av handel, betalning, information, diskussion och därför även påverkan liksom kriminalitet sker på den digitala arean, som därmed dominerar den globala politiska och ekonomiska utvecklingen och världsordningen."
  80% av det moderna kriget...

  "Den bästa kompetensen inom kvant-datorteknologi inom AI och inom ”block chain” finns inom näringslivet. Det finns svenska företag som är mycket framsynta och avgörande för cyberskyddet i Sverige och som har erfarenhet, förmåga och innovativa lösningar."

  Pluralis minsann...utan singularis i botten då eller?..

  "Tidigare hade vi en motståndsorganisation som kallades ”Stay behind” som skulle agera när det var för sent. Framöver behövs vi en ”Stay Ahead”-baserad samling av alla krafter i samhället för att undvika att vi kommer i efterhand."

  Man kan väl säga att tiden med "stay behind" för att "stay ahead" är förbi helt enkelt.

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • "En fientlig statsaktör behöver inte ens framstå som att det är denne som är angriparen. Han kan välja att göra angreppet via någon annan aktör, till exempel genom att uppmana tredje part att kommersiellt köpa cyberattacker som en tjänst från en annan aktör." Vilken statsaktör kontrollerar sin egen telekominfrastruktur?...eller har någonsin gjort?... "Internet, som började som en yttrandefrihetens och andra friheters arena, har nu dessutom blivit världens största arena för kriminalitet och statsmanipulerade påverkansoperationer och attacker. Den överväldigande delen av handel, betalning, information, diskussion och därför även påverkan liksom kriminalitet sker på den digitala arean, som därmed dominerar den globala politiska och ekonomiska utvecklingen och världsordningen." 80% av det moderna kriget... "Den bästa kompetensen inom kvant-datorteknologi inom AI och inom ”block chain” finns inom näringslivet. Det finns svenska företag som är mycket framsynta och avgörande för cyberskyddet i Sverige och som har erfarenhet, förmåga och innovativa lösningar." Pluralis minsann...utan singularis i botten då eller?.. "Tidigare hade vi en motståndsorganisation som kallades ”Stay behind” som skulle agera när det var för sent. Framöver behövs vi en ”Stay Ahead”-baserad samling av alla krafter i samhället för att undvika att vi kommer i efterhand." Man kan väl säga att tiden med "stay behind" för att "stay ahead" är förbi helt enkelt. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se