Sydkorea Podcasts
-
En bok, en dröm, en podd och en blå glasbit blev viktiga i Jennys läkningsprocess.
Jenny hittades på en trappa i sitt hemland Sydkorea en kort tid efter födelsen. Hon adopterades till Sverige och visste inget om sin ursprungsfamilj eller vilken dag hon var född.
Jenny har mått dåligt i perioder och har bearbetat många känslor och upplevelser i sitt liv men har ändå inte mått bra. Hon har inte kopplat orsaken till sitt mående till den djupa känsla av övergivenhet som låg inbäddad i hennes undermedvetna.
Lorna Byrnes böcker Änglar i ditt hår och Trappor till himlen blev viktiga böcker i Jennys resa mot läkning. Böckerna övertygade henne om att det går att kommunicera med änglar och att de svarar på våra frågor. Jenny fick veta att en stor kärlek skulle komma in i hennes liv, som skulle bli viktig i hennes process och hon upplevde att hon pratade med denne person i sina drömmar, men hon fick ge sig till tåls och fick inga svar på när han skulle komma.
Efter att Jenny lyssnat på mig i Agneta Sjödins podd fick Jenny och jag kontakt. När jag så småningom tolkade hennes horoskop och Sussie kanaliserade hennes guide, så ledde det till att hon hittade den sista pusselbiten som behövdes i läkningen till att bli hel.
Lyssna på denna fascinerande berättelse i SAMTAL MED LIV
-
Maria har kommit hem från Sydkorea! Hon berättar om resan och om alla stiliga män hon tyvärr inte flörtat med. Alice ska på Elle-galan och berättar om kläderna hon kommer bära och hur det var förra året när hon pris för bästa gala-outfit. Hon berättar även om hur designern Bea Szenfeld mätte allt i detalj inför is-klänningen på Nobelfesten så att hon inte skulle stöta i bordsgrannarna. Alice och Maria pratar även om finska valresultatet och Sanna Marins beslut att avgå som partiledare.
En podcast från EFA/De Gröna i Europaparlamentet. -
Maria har kommit hem från Sydkorea! Hon berättar om resan och om alla stiliga män hon tyvärr inte flörtat med. Alice ska på Elle-galan och berättar om kläderna hon kommer bära och hur det var förra året när hon pris för bästa gala-outfit. Hon berättar även om hur designern Bea Szenfeld mätte allt i detalj inför is-klänningen på Nobelfesten så att hon inte skulle stöta i bordsgrannarna. Alice och Maria pratar även om finska valresultatet och Sanna Marins beslut att avgå som partiledare. En podcast från EFA/De Gröna i Europaparlamentet.
-
Nya undergrupper av covidviruset dyker upp våren 2023 som XBB, men verkar inte ge allvarligare sjukdom. Behövs det annat än vaccin för att bekämpa en pandemi framöver? Läkemedelsbolag efterfrågar politiskt ledarskap från Sverige.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Om det inte sker diagnostik är det svår att veta vem, var och när fienden i form av ett virus dyker upp, påpekar Jerome Kim, chef för International Vaccine Institute i Sydkorea.
När forskare inte har överblick över virusets utveckling kan förändringar, mutationer, ske utan att man känner till det. Men den undergrupp av omikronvarianten som just nu dominerar i västvärlden tycks inte ge allvarligare sjukdom.
Svårt att veta var viruset finnsMånga låg- och medelinkomstländer har inte fått tillgång till vaccin, och heller inte sett nödvändigheten i att vaccinera sin befolkning. Under 2022 var det omkring 70 procent av invånarna i dessa länder ovaccinerade mot covid19, enligt vissa beräkningar.
I Kenya trodde man att det var 0.02 promille av befolkningen som var smittad av covid19-viruset, men när blodbanker undersöktes visade det sig att 78 procent bildat antikroppar och alltså redan varit smittade.
Små vaccinfabriker byggsNu byggs containrar i modulform för att ett land som Rwanda i Afrika ska kunna producera egna mRNAvaccin mot covid19, och andra framtida vaccin.
Politiker behövs för att klara av en pandemiDe stora läkemedelsbolagen som Pfizer och AstraZeneca är intresserade av att skapa ett bättre hälsosystem och läkemedelsindustri i fattiga länder, för att klara en framtida pandemi bättre. Men de efterlyser politiskt ledarskap, bland annat från Sverige som under första halvåret 2023 har ordförandeklubban i EU.
Medverkar gör Mikael Dolsten, ansvarig för forskning, medicin och utveckling på läkemedelsbolaget Pfizer, Leif Johansson, som är ordförande i läkemedelsbolaget AstraZeneca, Jerome Kim, chef för International Vaccination Institute i Sydkorea som jobbar med vaccin för låg- och medelinkomstländer samt Noella Bigirimana, chef på Rwandas biomedicinska centrum.
Programmet sändes första gången 9 december 2022.
Programledare och producent: Annika Östman
[email protected] -
Johan Lennefalk
Market Manager på Business Sweden i Beijing.
Han hjälper svenska företag som vill etablera sig på den kinesiska marknaden. Eller vice versa 🚀🚀🚀
Ett spännande samtal där Johan delar med sig om sina erfarenheter och intressen. 💃💃💃
Dubbla studier och en annorlunda resa som leder honom på nya vägar. 🤗🤗🤗
Johan har bott i bland annat USA, Sydkorea, och Kina. Däribland Hongkong, Shanghai och Beijing. 🇺🇸 🇰🇷 🇨🇳
Han driver också en youtube kanal och ett instagram konto som heter @thirtiesfitnessjourney
Där delar han med sig om mat och kultur från olika delar i Asien. 🍛🍖🍜
Hur hamnade han här och vad han har för tips för någon som drömmer om att bo i ett annat land. 🤗🤗🤗
#thirtiesfitnessjourney
#businesssweden
#jaktenefterguldet
@jaktenefterguldet -
Under 2022 genomförde Nordkorea rekordmånga robottester.
Ledaren Kim Jong-Un har aviserat stora satsningar på försvaret även framåt. Vilket gör att Sydkorea svarat genom att kraftigt öka sin försvarsbudget.
De här spänningarna mellan grannarna skapar ständigt nya oroligheter både på och utanför Koreahalvön.
Exakt hur ansträngda är Nordkoreas relationer med omvärlden?
Riskerar situationen att förvärras?
Och varför visar Kim Jong-Un plötsligt upp sin dotter i offentligheten?
Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.
Gäst: Niklas Swanström, Nordkoreakännare och chef på den fristående tankesmedjan ISDP (Institute for Security and Development Policy).
Programledare: Olivia Svenson.
Kontakt: [email protected]
-
Linus, Lif & Prästen
-Sexdockor i Sydkorea
-Köra om i vinterväglag
-Helikoper inomhus
-Nyordslistan
-10000 timmar
och mycket annat!
Patreon:
https://www.patreon.com/tappadsombarn
Facebookgruppen:
www.facebook.com/groups/tappadsombarnpodcast/
Instagram: @tappadsombarnpodcast
Youtube: "Tappad som barn"
Twitch: "TappadSomBarnPodcast"
Podcast: "Life of SWK"
Blev du tappad som barn?
TSB-KLÄDER FINNS I VÅR WEBSHOP!
www.tappadsombarn.se -
David Druid och Kodjo Akolor jublar över att Sydkoreas importförbud av sexdockor tas bort. Margret Atladottir ifrågasätter trenden där föräldrar klär ut sig till Grinchen och spanar att romcomen håller på att göra comeback. P3 Nyheters Babs Drougge berättar om det senaste angående bombcyklonen i USA - dessutom nyordsquiz där Babs presenterar årets nyord. Professorn i teoretisk fusionsplasma-fysik Jan Scheffel är på plats i studion och lär oss allt om kärnfusion.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: David Druid, Margret Atladottir och Kodjo Akolor
-
Journalisten om sökandet efter sin biologiska mamma.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
Vann Stora Journalistpriset tillsammans med kollegor på Dagens Nyheter i kategorin Årets avslöjande för granskningen ”Barn till varje pris” som handlar om internationella adoptioner till Sverige. Patrik Lundberg skildrar ofta klass och utanförskap. I många år var han kolumnist i Aftonbladet och Expressen. Har skrivit flera böcker, bland annat ”Fjärilsvägen”.
Patrik Lundberg om sitt Vinterprat:– I mitt Vinter vill jag berätta om sökandet efter min biologiska mamma, och om sökandet efter sanningen om de internationella adoptionerna till Sverige.
Producent: Jenny Nordlander -
Häng med ut i världen med Folksagopodden! Fram till jul ger vi oss ut på en resa genom världens sagor. Varje dag innehåller en bokstav, ett land och såklart en saga!
Idag är bokstaven S, landet är Sydkorea och sagan är Sagopåsen, hittad av mig i The Story Bag – a Collection of Korean Folktales, insamlade och berättade av Kim So-Un
Världsdel: Asien
Huvudstad: Seoul
Invånare: ca 50 miljoner -
Är det en folksport att rasa över hur luciafirandet ska gå till och vart försvann lussevakan? Varför är man på Färöarna så splittrade när det gäller synen på HBTQ-rättigheter, att det blivit nyval?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I förra veckan var det nyval på Färöarna. Orsaken till att det blev nyval mycket kort efter valet tidigare i höst, var en konflikt mellan regeringspartierna om homosexuellas rättigheter. Varför har det funnits en sån splittring i HBTQ-frågan på Färöarna?
När året är som mörkast är det många svenskar som tycker att det är skönt att stanna upp en stund och ta del av luciatågets härlighet. Samtidigt är det inte ovanligt att luciafirandet väcker konflikt. Vad beror upprördheten på och hur kommer luciatågen att se ut i framtiden? Vi reder ut det med Gabi Louisedotter, etnolog och arkivarie på Folklivsarkivet i Lund och Johan Wernström, skolchef i Vadstena.
Louise undrar hur Sverige kommer att påverkas när SCB av besparingsskäl, bara kommer att göra en partisympatiundersökning om året - mätningarnas flaggskepp!
Dessutom om pojkbanden i Sydkorea och den obligatoriska militärtjänstgöringen, samt Magdalena Anderssons present till Nooshi Dadgostar.Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Olle Björkman -
Under de senaste tio åren har K-pop-bandet BTS blivit ett av världens mest populära band. Musiken har spridits över världen och bandet beräknas ha dragit in miljarder till Sydkoreas statskassa. Men i oktober 2022 kommer beskedet som förändrar allt.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Dokumentären är gjord i november 2022 av Jonas David. Producent: Moa Lindstedt. Ljuden är hämtade ifrån KBS, ABC 7, Sveriges radio, Deutsche Welle, GMA, Entertainment tonight, TNT, Bangtan TV, fankontot Thats Bangtan och BTS sociala medier.
-
Elin Liewendahl är skyttestjärnan som sadlade om och vann VM-silver i Wellness Fitness i Sydkorea. I dag diskuterar hon träning, spraytan, lim på svåra platser och skräckfilmer med soffpotatisarna Anna och Jörgen. Dessutom handlar det om Rosella, disciplin och den svåra konsten att be om hjälp.
-
Nya virusvarianter dyker upp som BQ1 i pandemin. Men räcker det med vaccin eller piller? Behövs det annat för att bekämpa en pandemi nu och framöver? Läkemedelsbolag som Pfizer och AstraZeneca vill vara med och tänka om.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Många låg- och medelinkomstländer har inte fått tillgång till vaccin, och heller inte sett nödvändigheten i att vaccinera sin befolkning. Fortfarande är omkring 70 procent av invånarna i i dessa länder ovaccinerade mot covid19, enligt vissa beräkningar.
I Kenya missade man nästan smittanI Kenya trodde man att det var 0.02 promille av befolkningen som var smittad av covid19-viruset, men när blodbanker undersöktes visade det sig att 78 procent bildat antikroppar och alltså redan varit smittade. Om det inte sker diagnostik är det svår att veta vem, var och när fienden i form av ett virus dyker upp, påpekar Jerome Kim, chef för International Vaccine Institute i Sydkorea.
Och när forskare inte ha överblick över virusets utveckling kan förändringar, mutationer, ske utan att man känner till det.
Rwanda satsar på läkemedelsproduktionNu byggs containrar i modulform för att ett land som Rwanda i Afrika ska kunna producera egna mRNAvaccin mot covid19, och andra framtida vaccin.
De stora läkemedelsbolagen som Pfizer och AstraZeneca är intresserade av att skapa ett bättre hälsosystem och läkemedelsindustri i fattiga länder, för att klara en framtida pandemi bättre. Men de efterlyser politiskt ledarskap, bland annat från Sverige som från nyår får ordförande klubban i EU.
Medverkar gör Mikael Dolsten, ansvarig för forskning, medicin och utveckling på läkemedelsbolaget Pfizer, Leif Johansson, som är ordförande i läkemedelsbolaget AstraZeneca, Jerome Kim, chef för International Vaccine Institute i Sydkorea som jobbar med vaccin för låg- och medelinkomstländer samt Noella Bigirimana, chef på Rwandas biomedicinska centrum. De besökte alla en konferens på Karolinska institutet i slutet av november 2022.
Programledare och producent Annika Östman
[email protected] -
Starcraft har kanske gjort mer för tävlingsscenen än nåt annat spel (även om Counter-Strike vill ha nåt att säga om saken) - i Sydkorea blev det ett fenomen som nådde hela vägen in i folksjälen.
Succéreceptet med tre olika falanger som alla hade en egen approach till basbyggandet framstår än idag som genialiskt. Den melodramatiska - och roliga - historien om kriget mellan de tre raserna är inte heller kattskit, speciellt den mäktiga Kerrigans tragiska öde.
Gäst: Elisabeth Bergqvist
- Visa fler