Carola Häggkvist Podcasts
-
Gav Carola Häggkvist uttryck för främlingsfientlighet i intervjun med Svenska Dagbladet? Hur ska man se på att allt fler palestinska barn tycks vilja döda judar? Och vad säger Bibeln om migration? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter.
Boktips: ”Girig-Sverige” av Andreas Cervenka
-
”Nu är det äntligen dags för Sara Of Sweden att medverka i Guldtands Podcast! Ett av avsnitten ja älskat göra. En nagelbitande historia! Från att lära sig suga k*k av en pedofil i Paris till Livets ord för att senare lämna efter 20 år, skilja sig och börja med porrfilm och få en fetisch för unga grabbar(18+ såklart) Detta avsnittet vill ni fan inte missa! Ett historiskt avsnitt! Har hon träffat Carola Häggkvist inom livets ord? Knull*s de runt i organisationen? Vad gör dom äldre egentligen (präster) allt detta och mycket till hör ni i detta avsnitt! För att veta vilka avsnitt som släpps så behöver ni följa @guldtandspodcast på Instagram. Puss och kram från Guldtand
Ljudtekniker: Emil Johansson / CrystalEntertainment
Redigering: Emil Johansson / CrystalEntertainment
Ljudtekniker's instagram @emilakaempa
Följ Guldtands Podcast Facebook: https://www.facebook.com/Guldtands-Podcast-234558507697843/
Följ Guldtands Podcast Instagram: @guldtandspodcast -
Hör Carola Häggkvist, hårfrisörskan i iranska Kurdistan och demonstranter i Kalmar och Berlin om varför dödsmisshandeln av 22-åringen, som burit sin slöja fel, berör så många i Iran och utomlands.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Över hela världen hålls protester för att stötta demonstrationerna i Iran. Protester där kvinnor tar av sig sin hijab för att trotsa regimen och skapa förändring. De skanderar: Kvinna. Liv. Frihet.
Startskottet för de omfattande protesterna var 22-åriga Masha Aminis död. Hon greps av den iranska moralpolisen för att hennes huvudsjal inte skulle ha täckt håret tillräckligt. Några dagar senare dog hon på sjukhus - och enligt Aminis familj ska hon ha utsatts för kraftigt våld mot huvudet.
De senaste veckorna har vi sett skolflickor trotsa regimen genom att slita av sig sin slöjan - och regimen har svarat med våld. Det har rapporterats om hur den iranska säkerhetspolisen har misshandlat och dödat barn, kvinnor och män som protesterar mot regimen.
I P4 Världen hör vi om det stöd som visas för kvinnornas kamp i Iran. Bland annat hålls demonstrationer i Kalmar och i Berlin denna helg.
Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén berättar vad det är med det här fallet som väcker så starka känslor. Hon förklarar även varför det är så viktigt för den iranska regimen att kvinnor följer de stränga klädreglerna.
Hur kommer det sig att unga kvinnor och män vågar protestera i Iran när den iranska polisen möter dem med brutalt våld? Svaret får vi av Nishtman Irandoust, reporter på Radio Swedens kurdiska redaktion som har följt en hårfrisörska i en av Irans städer vars barn protesterar på gatorna mot regimen.
Artisten Carola är en av alla som har engagerat sig i de iranska kvinnornas protester. Hon berättar om varför hon valt att översätta och framföra en av de mest spridda iranska protestlåtarna just nu. Baraye, heter låten, vilket betyder ”För” på svenska, av artisten Shervin Hajipour.
Programledare: Kajsa Boglind
Producent: Catarina Spåre Gustafsson
-
För Carola är det självklart att sjunga de ursprungliga orden i populära "Blott en dag". När den skulle in i psalmboken 1937 var texten ändrad så att "modershjärta" blev "en faders hjärta".
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Vem bytte ut "moder" mot "fader i en av svenskarnas mest sjungna och tolkade sånger, Lina Sandells och Oscar Ahnfelts Blott en dag?
Teorierna och åsikterna har varit många och förändrats genom åren.
Men vad vet man egentligen om hur det gick till? Och vad spelar det för roll idag?
I 1800-talspoeten Lina Sandells dikt, En dag, ett ögonblick i sänder, som senare omarbetades till den psalm många idag känner till och söker tröst hos i svåra tider, skrev hon att Gud hade "mer än modershjärta". I dagens psalmbok är modershjärta borta och ersatt av "en faders hjärta".
Vad innebär det egentligen att ha ett modershjärta? Och fadershjärta?
Ett program av Thella Johnson
Medverkande:
Carola Häggkvist, artist
Margaretha Palm, Kajsa Sandqvist mfl, Åbybergskyrkans sygrupp
Mattias Lundberg, professor i musikvetenskap
Anne Brügge, författare
Emy Stahl, dramatiker
Gösta Imberg, präst, Sandell-forskare
Intervjuer: Thella Johnson och Lollo Collmar
Slutmix: Brady Juvier
Tack till Per Harling, präst, författare, tonsättare -
Putte Nelsson är en av Sveriges främsta pianister och har spelat med stjärnor som Carola Häggkvist, Lisa Nilsson och hela den svenska artisteliten, men även med flera stora, internationella artister.
Vi pratar bla om hur det kom sig att Putte fick spela med Mariah Carey i Globen och om vilket gig, med en världskänd mega-stjärna, som ledde till att han fick åka privat-jet runt i Europa med egen väsk-bärare....?
Men också om hur det var att växa upp som adopterad från Etiopien på 70-talet, om vardagsrasism, barnuppfostran och vad som egentligen är viktigast i livet. Putte berättar även om uppväxten i frikyrkomyllan i Vetlanda och om det där speciella telefonsamtalet som ledde till att vi, sedan många år nu, får se honom i tv-rutan.....
Välkommen att sitta ned på ett ärligt och härligt 11-kaffe, med "feelgood-tv personifierad"- Putte Nelsson!
-
En stunds stillhet inför helgen, med Are Norrhava
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
För att kunna återspegla ljuset i andra behöver vi vara varsamma med Guds återsken inom oss själva. I Guds ögon är vi alla sällsynta och värdefulla, fridlysta.
Are Norrhava är präst i Katarina församling, i Stockholm
Text
Joh 17:9-11
Klocka
Fagerhults kyrka, i Växjö stiftMusik
Du vet väl om att du är värdefull, med Carola Häggkvist
Producent Siri Ambjörnsson
Klippan Produktion
[email protected]