Andreas Karlsson Podcasts
-
Andreas Karlsson delar med sig om hur det är att vara agent och hur det är att jobba med spelare som Abdelrahman Saidi, Joe Gyau, Kevin Walker och Oscar Karlsson. Skulle du vilja bli fotbollsagent i framtiden eller bara är intresserad att få lära dig mer utav yrket så är detta avsnittet för dig! Följ oss även på sociala medier!Twitter: Fotboll är FotbollInstagram: fotbollarfotbollTikTok: fotbollarfotboll För att stötta och förbättra samt få tillgång till extra material bli Patreon
Become a member at https://plus.acast.com/s/fotboll-ar-fotboll.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens avsnitt av ÖIS-Snack gästas vi av vår tillförordnade klubbchef Andreas Karlsson. Vi pratar om hans resa från Grästorp, via Volvo och Torslanda IK till att bli tränare och akademichef i ÖIS. Vi pratar en hel del om akademin, vad som gjorts för att utveckla den under de senaste åren och vad som behöver göras för att stärka den framöver. Vi går även in på hans roll som tillförordnad klubbchef. Vi pratar om hur vi ska nå Allsvenskan, hur ÖIS jobbar med publikrekrytering och mycket, mycket mer. Det blev ett intressant samtal med fokus på klubbens långsiktiga utveckling. Trevlig lyssning!
Hålltider:
00:00-02:23 - Kort inledning
02:23-06:38 - Välkomnar Andreas + fem snabba
06:38-22:05 - Andreas väg från Grästorp till ÖIS akademi
22:05-29:39 - Åren som akademichef
29:39-52:47 - Klubbchefsrollen och framtiden
52:47-56:23 - Avslutning
Shoppa vår merch: https://oissnack.se/
Följ oss gärna på Instagram: @oissnack
Vid frågor, maila: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Dagens tema är den europeiska koloniseringen av Afrika. Gäst är journalisten Andreas Karlsson som arbetat många år i Sydafrika och nyligen utkommit med boken ”Kampen om Afrika”. Vi samtalar bland annat om hur koloniseringen började, den beryktade Berlinkonferensen, Belgiens kung Leopold II som ensam styrde Kongo och kolonialismens följdverkningar i dagens Afrika.
Bli medlem på Patreon: https://www.patreon.com/bildningskomplexet och få exklusiva avsnitt och övriga avsnitt reklamfritt före alla andra, eller stötta podden på SWISH på 0709262541
Instagram: Bildningskomplexet
Facebook: Bildningskomplexet
Twitter: @BenjaminElfors
E-post: [email protected]
Musikproduktion: Ivar Edding
Omslag: Emma Westin/Matthew Sundin
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
När Andreas Karlsson vann Kycklingstipendiet tillsammans med Noah Bramme skrev juryn att duon "Med stora hjärtan och en tonträff som funkar lika bra för det livsviktiga som det helt oviktiga, för alltid har skjutit gränserna för vad som är typisk reklam." Men hur går det egentligen till när man utformar ett reklamkomcept som skjuter på gränserna? Hur får man mormor att förstå vad man jobbar med – och genomgår den svenska branschen en kreativitetskris?
-
I det första riktiga avsnittet av Hälsoveckan by Tyngre så diskuterar vi tre olika ämnen som täcker hela spannet mellan intressant, viktigt och i princip bara underhållande.
Först blir det en diskussion kring begreppet Ultraprocessad mat där vi utgår ifrån en studie nyligen publicerad i tidskriften BMJ Nutrition and Prevention.
Efter det diskuterar vi ett instagram-inlägg från Johannes Cullberg där han ger sig på måltidsersättningar för sjuka människor inom vården samtidigt som har drar till med en hel del överdrifter, osakliga argument och säkra påståenden om i princip outforskade områden.
Till sist diskuterar vi en artikel i Kungälvsposten om Andreas Karlsson som åt 129 semlor på 3 månader samtidigt som han gick ner 10 kg i vikt.
Glöm inte att följa oss på Instagram under användarnamnet @HalsoveckanbyTyngre
Hålltider
00:01:00 Ultraprocessad mat som term och sätt att se på kost 00:23:07 Om Cullenberg och ersättningsdrycker till sjuka människor 00:50:20 Äta semlor varje dag gav 10 kilos viktnedgång -
Apartheid i Sydafrika byggde på strikt åtskillnad mellan etniska grupper där de vita sydafrikanernas överhöghet var självklar. Apartheid är historien om hur kolonialismens rasism i samspel med de vita afrikanderna religiösa tro på rasåtskillnad utvecklades till ett institutionellt rasistiskt ramverk under åren 1948 till 1994.
Redan 1910 förbjöds Sydafrikas afrikanska folkmajoritet att äga jord utanför särskilda reservat, som motsvarade 13 procent av Sydafrikas landyta. idén var att befolkningen skulle separeras utifrån rastillhörighet. De svarta afrikanerna tvingades bo bantustans, även kallade homelands.
I avsnitt 163 av podden Historia Nu samtalar programledaren Urban Lindstedt med Andreas Karlsson, författare och journalist om varit bosatt i Sydafrika. Han har bland annat skrivit böckerna Sydafrikas historia och Det nya Sydafrika.
Sydafrika betraktas som mänsklighetens vagga eftersom man hittat spår efter tidiga homo naledi i grottorna vid Sterkfontein väster om Johannesburg som visar att det fanns mänskligt liv i regionen för mer än tre miljoner år sedan. Arkeologer har också funnit 1,6 miljoner år gamla stenverktyg.
Det var portugisen Bartolomeu Diaz som år 1488 som första europé seglade runt Kaphalvön och Afrikas sydspets i sin strävan att hitta sjövägen till Asien. Först 1652 upprättar nederländska Förenade Ostindiska kompaniet en bosättning som kom att bli Kapstaden vars uppgift var att serva skepp som var på väg om Asien.
Den svarta befolkningen i Sydafrika var inte möjliga att underkuva vid denna tid så slavar kom att skeppas dit från Asien och andra delar av Afrika. De första vita kolonisatörerna boerna, som talade holländska, kom att utveckla en egen identitet skild från britterna som ockuperade Kapkolonin från år 1806.
När boerna tröttnade på den brittiska koloniala myndigheten i Kapkolonin vid dagens Sydafrikas sydspets gav de sig iväg på ”die groot trek” under åren 1836-40. Boerna flyttade norrut och nu uppstod myten om ”den lediga marken”. Men landet var bebott av olika svarta grupper, där san är de enda som kan hävda sin rätt som ursprungsbefolkning, medan bantufolk kom norrifrån på 300-talet e. kr.
Efter 1948 lagfästes in i minsta detalj den segregering mellan vita, afrikaner, indiskättade och s.k. coloureds (sydafrikaner av blandras) som existerat praktiskt taget sedan den europeiska erövringen inleddes. Endast vita sydafrikaner hade rösträtt.
Job Reservation Act förbehöll kvalificerade arbeten och arbetsledning åt vita, ett fackligt krav ända sedan arbetare vid Witwatersrands guldgruvor på 1920-talet demonstrerat för ett vitt Sydafrika. Immorality Act förbjöd äktenskap och allt sexuellt umgänge mellan vita och andra sydafrikaner. Group Areas Act hindrade icke-vit inflyttning till städerna.
Särskilda pass erfordrades för de miljoner människor som arbetade i Sydafrikas industri eller i de vitas hem och därför tilläts bo i de särskilda svarta förstäder, townships, som växte upp utanför de större städerna. Gruvindustrin utvecklade ett särskilt migrantarbetarsystem, där afrikanska män inhystes i övervakade kaserner utan rätt att ta familjen med sig.
Lyssna också på avsnitten Det brittiska imperiets uppgång och fall.
Vill du stödja podden och samtidigt höra ännu mer av Historia Nu? Gå med i vårt gille genom att klicka här: https://plus.acast.com/s/historianu-med-urban-lindstedt.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kathinka har besökt Andreas Karlsson, författare till Råttkrutet som utspelar sig 1619. Peter har gjort ett nedslag på Halmstad slottsspel som också utspelar sig på 1600-talet. Det blir härliga röster och gammal musik. Trevlig lyssning!