manuell Podcasts
-
I vinter finns risken att elen vid vissa tidpunkter inte räcker till alla och att hushåll tillfälligt kopplas bort från elnätet. Vet du hur du förbereder dig som bäst?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Elnätsföretagen kan behöva bli tvungna till en manuell frånkoppling för att skydda elsystemetAnders Wallinder chef för trygg energiförsörjning på Energimyndigheten är tillbaka i podden för att förklara hur Sveriges elnät fungerar. Han reder också ut när i vinter risken är som störst för en manuell frånkoppling och vilka som kan drabbas av den. Programledare Erik Blix får också svar på hur han kommer att få reda på om hans el riskerar att stängas av och hur han kan förbereda sig som bäst.
Beredskap med P4 Extras Erik BlixBeredskap är en podd med Erik Blix om att förbereda sig för en kris. Vid naturkatastrofer, stora strömavbrott och i värsta fall ett krig finns det sånt som du måste veta för att klara vardagen.
Tipsa oss gärna
Har du som lyssnar tankar om vilka ämnen vi ska ta upp i programmet så mejla [email protected]Ljud i avsnittet: Sveriges Radio, ABC News, NBC News
-
I vinter finns risken att elen vid vissa tidpunkter inte räcker till alla och att hushåll tillfälligt kopplas bort från elnätet. Vet du hur du förbereder dig som bäst? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Elnätsföretagen kan behöva bli tvungna till en manuell frånkoppling för att skydda elsystemetAnders Wallinder chef för trygg energiförsörjning på Energimyndigheten är tillbaka i podden för att förklara hur Sveriges elnät fungerar. Han reder också ut när i vinter risken är som störst för en manuell frånkoppling och vilka som kan drabbas av den. Programledare Erik Blix får också svar på hur han kommer att få reda på om hans el riskerar att stängas av och hur han kan förbereda sig som bäst.Beredskap med P4 Extras Erik BlixBeredskap är en podd med Erik Blix om att förbereda sig för en kris. Vid naturkatastrofer, stora strömavbrott och i värsta fall ett krig finns det sånt som du måste veta för att klara vardagen.Tipsa oss gärnaHar du som lyssnar tankar om vilka ämnen vi ska ta upp i programmet så mejla [email protected] i avsnittet: Sveriges Radio, ABC News, NBC News
-
I podden möter vi Sauli Louma, Osteopat, och talar om hur han ser på sin profession. Han beskriver Osteopati som: Osteopati är en manuell behandlingsform som betonar kroppens dynamiska helhet och självläkande förmåga. Genom osteopatin går det att diagnostisera och behandla besvär i kroppen som är relaterade till kroppens rörelseorgan. Det är inte bara symptomen som behandlas utan hela människan. Syftet med osteopatisk behandling är att undanröja störningar i kroppen och öka dynamiken för att därigenom aktivera kroppens självläkande kraft. Den osteopatiska behandlingen sätter igång den läkande processen som sedan pågår av sig själv från veckor upp till månader efter den sista behandlingen.
Medverkande: Sauli Luoma Horst-Henrik Liljeström
Jens Möller har levererat ett fantastiskt arr på vår jingel (I den höga Riddarsalen heter den – för er som inte gått Waldorfskola alternativt sov er genom det mesta av den).
Om ni vill stödja vårt arbete swisha till 123 586 12 57 (Samskaparna/Kyriotetespodden)
-
Favorit i repris. En av dem mest uppskattade avsnitten är med Andreas Öhgren när han delar sin historia om övergrepp och att leva som högkänslig. Andreas kallas ofta supertränaren som jobbar med alltifrån NHL spelare, Alpina atleter, ungdomar, coacher och personliga tränare. Han har förändrat träning till ett sätt som är mer hållbart och skonsamt för kroppen. Han driver bolaget AO performance där han utbildar tränare och coacher inom träning, näring och manuell behandling.
Vi pratar om vanor och hur mycket dem kan påverka dig om du har bra vanor. Att riktig utveckling börjar med att man börjar med sig själv. Andreas berättar om en hemsk händelse som hände i hans barndom där han var med om ett övergrepp och hur det har påverkat honom i livet. Andreas har fått reda på att han är en högkänslig person, han berättar hur det har påverkat honom både till det bättre och till det sämre och hur han har lärt sig att leva med det idag. Vi pratar såklart om hälsa och att många glömmer det viktigaste som är återhämtning. I det här avsnittet kan du hitta mycket inspiration om hur du kan förändra dig och bli en bättre människa. Det här samtalet påverkade mig väldigt mycket och jag är glad att kunna dela det med er.@ptandreas
@kimschoultz
-
Anna Leijon intervjuar Tobias Gårdner som är grundare av Ecombooster.se och VillaSpa.se. Ecombooster hämtar in, konsoliderar, berikar och konverterar leverantörsdata åt retailers, någonting som ofta görs manuellt i dagsläget genom copy paste från olika system och källor. Han upptäckte behovet av att automatisera dessa flöden i sin egen e-handel, VillaSpa.se, som är en återförsäljare av reservdelar för spabad. I den verksamheten har han för tillfället ca 2 500 artiklar från flera olika leverantörer och en av alla coola funktioner som Ecombooster har är att man kan bygga sin egen prisalgoritm som automatiskt uppdaterar slutpriser mot kund i e-handeln baserat på automatiskt inhämtade uppdaterade inköpspriser från leverantörerna. De automatiserar även kategorisering, taggning, översättning i viss mån, format och annat från källinformationen direkt till den e-handels plattform (och affärssystem) kunden har. Leverantörsdatan kan inhämtas via spindlar, API:er eller till och med PDF- och Excel-filer. I dagsläget en otroligt eftersatt och fortfarande till stor del manuell del av en återförsäljares vardag som, om Ecombooster fick bestämma, snart är ett minne blott. Väldigt spännande avsnitt där vi får följa med Tobias resa från nykläckt ingenjör på Ericsson, till frilansuppdrag, till bootstrappad tillvaro med VillaSpa och nu Ecombooster. In och lyssna på hans spännande resa och glöm inte bort att prenumerera på podden!
Det här avsnittets sponsor är Ingenjörsdagen! Den är till för alla som har ett intresse för tech och i år går det av stapeln:* 21/9 i Malmö* 25/10 i Luleå* 9/11 i Göteborg... och nästa år igen i Stockholm. Kom och häng på Ingenjörsdagen - jag kommer att vara där - tonvis med inspiration, socialt utbyte och nya lärdomar inom spännande techområden utlovas. Gå in på ingenjorsdagen.se för att läsa mer och anmäla dig (det är helt gratis) och glöm inte att du kan nominera grymma techpersoner till Stora ingenjörspriset!
-
Hands with Heart, Hanna Amoah, manuell medicin och Costa Rica!
Hanna Amoah börjar sin sista termin på Naprapatprogrammet inom kort och har lite separationsångest – hon skulle gärna plugga lite till. Hanna har också gjort en annan resa än studieresan. Hon har arbetat som volontär i organisationen ¨Hands with Heart¨. Tillsammans med andra unga manuellmedicinare har hon hjälpt ungdomar med funktionsvariationer djupt inne i Costa Ricas regnskogar – riktigt häftigt! Du får också veta vilken gren som är störst inom Svensk Gymnastik…
-
På vilket sätt kan sensorer skapa en smartare infrastruktur för ditt företag och vara till hjälp i ert underhållsarbete?
I veckans avsnitt av Logistikpodden möter vi Anna Rundgren som är COO på Brinja och jobbar med att koppla upp byggarbetsplatser.
Hon berättar allt om hur sakernas internet ger byggbranschen renare data, varför vi ska bort från manuell datainsamling och hur en enkel åtgärd som att sätta timers på sin byggbelysning gör enorm skillnad ur ett hållbarhetsperspektiv.
Allt detta och mycket mer hör du i veckans avsnitt av Logistikpodden.
Höjdpunkter i veckans avsnitt:
01:51 Intelligenta byggarbetsplatser
05:32 Var man hittar rätt teknik
23:13 Samma sensorer kan ha flera användningsområden
27:23 Internet of things i byggbranschen
35:45 Tips för dig som vill utforska IoT
Vill du veta mer om Anna och hennes arbete med Brinja? Besök Brinjas hemsida eller kontakta Anna via LinkedIn.
Redigering, mix och master av https://littlecabincreatives.com -
Lost in translation? Språket handlar om svåra val inom översättning. Vi snackar ordvitsar, dikter och översättarens frihet.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Veckans språkfrågorHar ordet översättning att göra med manuell typsättning i forna tiders tryckpressar?
Vid översättning av lyrik, blir det då en ny dikt eller en version av originaldikten?
Inom sjukvården kan tolkar lämna vissa ord, t ex magnetkamera, oöversatta från svenska. När bör översättaren eller tolken insistera på att hitta en bra översättning av ordet?
Hur fri bör översättaren vara i relation till t ex meningsbyggnad i originalspråket?
När kan kulturella eller samhälleliga skillnader motivera att översättaren justerar vissa begrepp så att de blir mer lättbegripliga i Sverige?
Är det okej att översätta till okej i svensk undertext till en film som utspelar sig för mer än 100 år sedan?
Språkvetare Susanna Karlsson, docent i nordiska språk vid Göteborgs universitet. Gäst Niclas Hval, översättare samt lärare i litterär översättning på HDK-Valand vid Göteborgs universitet. Programledare Jens Möller.
-
Automation har i grunden förändrat möjligheterna till marknadsföring mot konsumenter, men det är långt ifrån självklart hur man kan använda liknande tekniker business-to-business. Hur kan man jobba med digital marknadsföring mot andra företag, på ett sätt som är systematiskt, skalbart och så långt som möjligt automatiserbart?
Gäster i avsnittet är Melker Adolfsson (vd) och Hugo Cidrér (Sales Automation Advisor) på företaget LinkedClient. De har tagit fram en process för att automatisera allt som går att automatisera i marknadsföring och försäljning mot företagskunder.
För att kunna göra automatiserad marknadsföring och försäljning B2B så behöver man ha en tydlig bild av vilka mottagarna är. Det första steget är att nischa sig extremt hårt, mot en specifik beslutsfattare, på en specifik typ av bolag med ett specifikt problem. Det är väldigt många som inte har gjort det på detaljnivå. När det är gjort så blir det rätt tydligt vilken typ av meddelande man ska skicka.
Därefter följer automatisk outreach - via mail, LinkedIn och andra kanaler som man kan automatisera. Efter ett tag brukar dock målgruppen ta slut - därför är det viktigt att man får in mottagarna i andra flöden, så att man kan bearbeta dem på andra sätt, exempelvis genom retargeting och e-postutskick. När man har bearbetat dem på ett automatiserat sätt länge, och de till slut bokar in ett möte - då kommer de antagligen att fatta ett beslut om att köpa. Då har de under en lång tid fått förtroende för företaget, och tajmingen har till slut blivit rätt.
Innehåll:
01:08 Om gästerna och LinkedClient
02:28 Varför började ni intressera er för B2B-marknadsföring?
04:34 Hur processen fungerar - välja nisch, hitta kunder, outreach och långsiktig bearbetning
09:00 Visionen: En knapp för att få in en ny kund
09:44 Stora förändringar inom B2B-marknadsföring - lättillgänglig teknik och mer data
13:20 Skillnaderna mot manuell försäljning och cold calling
15:43 Hur hittar man målgruppen på LinkedIn?
16:40 Formulera meddelanden som tilltalar målgruppen - sälja direkt?
19:30 Personlig avsändare, inte från en företagssida
20:40 Företagets unika säljprocess
21:27 Brukar man få negativ feedback vid automatisk outreach? Hitta rätt mottagare som har rätt problem, sedan är det en fråga om tajming
24:58 Få över mottagarna till backend-flödet - egna kanaler och retargeting
27:10 "B2B Sales are broken"
28:45 Svårt att kontrollera traditionell B2B-försäljning
29:15 LinkedClients egen marknadsföring och expansion i Europa
31:15 Marketric - ett egenutvecklat verktyg
33:23 Hur man kan komma in i LinkedClients egen leads-process
LinkedClients hemsidaMelker Adolfsson på LinkedIn
Hugo Cidrér på LinkedIn
-
“Det är fullt av automatiseringsidéer ute i verksamheterna. Det gäller bara att fånga in och beskriva dem på ett bra sätt”.
Dagens avsnitt är för dig som tycker det är viktigt med, eller funderar på, det här med automatisering som en del i digitalisering, effektivisering och verksamhetsutveckling. Du kanske funderar på vad automatisering egentligen är och hur man kommer igång? Eller så har ni kommit en bit i er automatiseringsresa men vill ha några tips för hur ni kan fånga upp fler idéer och behov.
Till vår hjälp har vi Tomas Larsson från digitaliseringsstaben i Linköpings kommun som pratar om automatiseringsglasögon och vikten av att släppa det där med tekniken och istället fokusera på behoven i verksamheten. För att hjälpa dig att komma igång i tänket tipsar vi bland annat om triggerfrågor och kontrollfrågor. Det här är de frågor vi nämner i podd-avsnittet:
Triggerfrågor
Matar du in onödig information i era system? Ser information olika ut beroende på vart du tittar? Stannar saker upp när någon är sjuk eller bortrest? Rättar du administrativa fel? Flyttar du information från ett ställe till ett annat? Är det något administrativt arbetsmoment som gör dig frustrerad? Utför du monotona arbetsuppgifter? Finns det kontroller du skulle vilja göra men är för tidskrävande manuellt? Skulle det vara ett mervärde att arbetet utförs under hela dygnet? Vad använder du Excel till? (Vad skulle hända om Excel försvann?)Kontrollfrågor
Är logiska regler för eventuella vägval i processen få och enkla? (“Om det är si gör så”) Är undantagen få? Är processen manuell? Är processen repetitiv? Är inputen lika varje gång? Är inputen digital? Är processen stabil och inga ändringar planerade? Är processen realiserad/effektiv? Informationen behöver inte kompletteras manuellt under processen? Utförs processen många gånger på ett år? Är det många medarbetare som utför samma process? Innebär processen att hämta information från ett system/program och mata in i ett annat? Processen är fri från godkännande där autentisering krävs? Förslaget innebär inte att arbetsbelastningen ökar någon annanstans i flödet?Länkar:
Innovationsguiden: https://innovationsguiden.se/
E-utbildning om automatisering: https://eutbildning.linkoping.se/filmer/automatisering/#/
Program för digital transformation: https://www.linkoping.se/kommun-och-politik/fakta-om-linkoping/regler-och-styrande-dokument/styrande-dokument/program/program-for-digital-transformation/
Linweb om automation (intern länk för anställda i Linköpings kommun): http://linweb.linkoping.se/var-kommun/digitalisering/automatisering
Automatisering i välfärden: https://rapporter.skr.se/automatisering-i-valfarden.html
Musiken i detta avsnitt är delar tagna ur Evan Schaeffer's Around the Bend. CC Attribution License tagen från http://freemusicarchive.org/music/Evan_Schaeffer/Glow_1216/Evan_Schaeffer_-_09_-_Around_the_Bend_1887
-
Hör en fysioterapeut, kiropraktor och naprapat diskutera manuell terapi.
I dagens avsnitt fortsätter vi diskussionen kring påstående om manuell terapi. Vi utlovar en öppensinnad och nyanserad diskussion. Vi utgår från Chad Cooks artikel om ämnet. Detta är del 2 av 2. Lyssna gärna på del 1 om du inte gjort det ännu.
Vi diskuterar följande påståenden:
1. Manuell terapi (MT) passar inte i high-value care.
2. MT orsakar lika mycket skada som hjälp.
3. Vi kan inte identifiera kandidater för MT, vilket innebär att teknikerna är onödiga.
4. Problem med MT.
5. Fördelar/vinster med MT.
6. Använder vi MT själva? Varför/varför inte?
Poddvärdar:
Peter Lindberg, leg. fysioterapeut
Daniel Pantelic, leg. kiropraktor
Tim Hustad, leg. naprapat
Hemsida: https://rehabsnack.wordpress.com/
Instagram & Facebook: rehabsnack
Tack till dig som lyssnar på vår podd! Arbetet med podden görs helt idellt. Därav har vi därför ingen reklam. Om du vill stötta vårt arbete får du gärna följa oss på sociala medier, dela podden och skriva en recension på Apple podcaster.
-
Rehabsnack är äntligen tillbaka efter ett långt uppehåll! Ledsen att ni har fått vänta, för som ni har längtat, eller hur?
I dagens avsnitt diskuterar vi det vattendelande ämnet manuell terapi. Vi utlovar en öppensinnad och nyanserad diskussion. Vi utgår från Chad Cooks artikel om ämnet. Detta är del 1 av 2.
Vi diskuterar följande påståenden:
1. Manuell terapi (MT) har ingen specifik effekt.
2. Användandet av MT leder till låg Self-efficacy och terapeutberoende.
3. MT leder endast till kortsiktiga effekter, men inga långsiktiga.
4. MT är baserat på utdaterade teorier som härstammar från gurus.
5. Manuella terapeuter saknar färdigheter i kommunikation.
Poddvärdar:
Peter Lindberg, leg. fysioterapeut
Daniel Pantelic, leg. kiropraktor
Tim Hustad, leg. naprapat
Hemsida: https://rehabsnack.wordpress.com/
Instagram & Facebook: rehabsnack
Tack till dig som lyssnar på vår podd! Arbetet med podden görs helt idellt. Därav har vi därför ingen reklam. Om du vill stötta vårt arbete får du gärna följa oss på sociala medier, dela podden och skriva en recension på Apple podcaster.
-
I min serie om engagerade och aktiva skogsbrukare träffar vi en skogstokig Lars-Erik Ivarsson på hans gård straxt norr om Nässjö. I avsnitt 82 sitter vi i Lars-Eriks kök och han berättar om sitt aktiva skogsbruk där stamkvistning, blädning, manuell på och avplockning av fårull på tallarna är vardagliga delar av Lars-Eriks skötsel. I avsnitt […]
-
I min serie om engagerade och aktiva skogsbrukare träffar vi en skogstokig Lars-Erik Ivarsson på hans gård straxt norr om Nässjö. I avsnitt 82 sitter vi i Lars-Eriks kök och han berättar om sitt aktiva skogsbruk där stamkvistning, blädning, manuell på och avplockning av fårull på tallarna är vardagliga delar av Lars-Eriks skötsel. I avsnitt […]
-
Från fester med paret Beckham till svensk armaturtillverkning...Här tar vi pulsen på leverantören som förmodligen sålt flest köksplafonder de senaste 5 åren med sin Athena.
När Frida klev in i Westal omsätta bolaget 12 miljoner och allt var i princip manuell hantering. Allt från produktion till inköp och sälj hanterades på handskrivna lappar. En dator användes för att tillfredställa 12 miljoners omsättning.
- Vad gör Frida då? Sätter målet på 100 miljoner och blåser på. På 5 år dessutom!
Följ oss på instagram, Linkedin eller facebook. Lyssna och njut!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Visa fler