Spelade
-
När fascismen växte i Europa på 1930-talet hotades många minoriteter. I Finland blev fascismen aldrig en majoritetsrörelse, men finlandssvenskarna, som kämpade för sin kulturella existens i ett finskdominerat land, kände sig utsatta.
Trots svenskans officiella status i Finland ökade trycket från finsknationalistiska rörelser, som såg svensktalande som en rest från det svenska rikets tid. Den finlandssvenska antifascismen var mångfacetterad och påverkades av klass, ideologi och minoritetsstatus. Motståndet sträckte sig från borgerlig kritik av fascismens rättsvidrighet till socialistiska och kommunistiska rörelser.
I podden Historia Nu samtalar Urban Lindstedt med historikern Anders Ahlbäck vid Stockholms universitet och litteraturvetaren Ylva Perera vid Åbo Akademi om den finlandssvenska antifascismen. De är aktuella med antologin Finlandssvensk antifascism – Politik, debatt och litteratur 1920–1950. Detta är ett betalt samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.
Fascismen är en ultranationalistisk, auktoritär ideologi som betonar statens makt och folkets homogenitet. Historiskt har fascistiska rörelser, som i Mussolinis Italien och Hitlers Tyskland, präglats av militarism och diktatur.
Lapporörelsen var den mest framträdande finska fascistiska rörelsen och försökte eliminera vänstern genom kidnappningar, misshandel och påtryckningar. År 1932 kulminerade dess inflytande i Mäntsäläupproret, som misslyckades men visade styrkan i de auktoritära strömningarna.
För finlandssvenskarna var Lapporörelsen ett dubbelt hot – dels mot vänstern, där många antifascister var aktiva, dels genom sin finsknationalism, som såg svenskspråkiga som en oönskad minoritet.
Författaren Mirjam Tuominen använde litteraturen som ett antifascistiskt verktyg och såg fascismen som präglad av empatilöshet. Hon skildrade den inre kampen mot fascistiska impulser för att blottlägga dess mekanismer och väcka medkänsla.
Finska nationalister ville språkligt och kulturellt homogenisera Finland, vilket hotade det svenskspråkiga Finland. För många blev antifascismen ett försvar av svenskans ställning.
Den finlandssvenska pressen spelade en central roll i debatten om fascism. Tidningar som Hufvudstadsbladet, Svenska Pressen och Nya Argus gick från avvaktande till uttalad antifascism på 1930-talet, då minoriteters rättigheter hotades och Finland riskerade att bli en auktoritär stat. Arbetarbladet drev en konsekvent antifascistisk linje redan från 1920-talet.
Bildtext: Den 4 juni 1930 misshandlas kommunisten Eino Nieminen brutalt av lappoanhängare utanför Vasa tingshus i samband med en rättegång mot Lapporörelsen. (Wikipedia, Public Domain).
Lyssna också på: Så försvann Finland ur svensk historia.
Musik: Dramatic Strings av Boris Skalsky, Storyblocks Audio.
Klippare: Emanuel Lehtonen
Vill du stödja podden och samtidigt höra ännu mer av Historia Nu? Gå med i vårt gille genom att klicka här: https://plus.acast.com/s/historianu-med-urban-lindstedt.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi har skapat en värld som bygger på krediter. Hur hållbart är det här egentligen?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
“Den som är satt i skuld är aldrig fri.” Orden som tidigare statsministern Göran Persson yttrade på 1990-talet, är lika kända som de är ifrågasatta.
Lån har i mångt och mycket kommit att bli en grundbult i dagens samhälle. Det tillåter oss att göra investeringar här och nu – även om vi i stunden inte har råd att täcka kostnaderna. Idag är det dessutom mer lättillgängligt än någonsin att ta lån, och det nästan till precis vad som helst.
Trots Göran Perssons återkommande varning är svenskar idag en av världens mest skuldsatta befolkningar. Hur hamnade vi här? Och är den höga skuldsättningen egentligen ett problem? Skuld bär dessutom på en stor moralisk tyngd, både för individer och stater emellan. Den som är skuldsatt ska också betala tillbaka. Men gäller den här återbetalningsprincipen verkligen för alla? Vilka är vinnarna, och vilka är förlorarna i dagens kreditsamhälle?
-
Bara inbillning eller ett människoliv som oförklarligt gått förlorat?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Mandelaeffekten är mytomspunnen och ofta omdiskuterad, även i Creepypodden. Men vilket är dess största offer? Är det Nelson Mandela, Berenstain Bears eller Arne Hegerfors? Eller är det i själva verket en blyg flicka i en skolklass i en liten stad någonstans i USA? Att döma av veckans avsnitt av Creepypodden är svaret glasklart – en historia uppläst av Ludvig Josephson och skriven av D.D. Howard som finns att läsa i original på Creepypasta.com.
Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].
-
Det har druckits enheter innan inspelning och mingatsl med Kaj och andra blandade storfräsare. Mias ”Vilket liv” planeras in i minsta detalj. Spännande gäster utlovas. Hundar på inspelning väcker känslor och Helena Bergström älskas!
Medverkande: Mia Skäringer & Hampus Nessvold
Skäringer & Nessvold klipps av: Micke Solkulle & Anna Spolander
Produktionsbolag: Polpo Play
www.polpoplay.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Att ta en taxi ses ofta som det säkrare alternativet. Men det är definitivt inte fallet om mannen bakom ratten är Jason Brian Dalton.
I dagens avsnitt av Massmördarpodden hör vi det första av två avsnitt om en Uber-förare i Michigan, USA, som en februaridag 2016 löper amok, vilket går ut över de som har oturen att hamna i just hans bil.
Manus av Sofia. Klippning och ljudläggning av Emil Drougge.
Alla gamla avsnitt finns helt utan reklam på Patreon och fler gamla avsnitt utan reklam finns på Massmördarpodden+. Länk till Massmördarpodden+: https://plus.acast.com/s/65605dbca0ec7100124799af
Nya avsnitt av Massmördarpodden kommer alltid den 8:e och 23:e varje månad. Avsnitt från arkivet publiceras också offentligt minst den 1:a och 15:e varje månad.
Det här är podcast av Dan Hörning.
Vill du höra ett specifikt fall i podden? Önska dina fall i det här formuläret: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDlQxf9SgZyeGS-qFPaB4BP-L59lQhs7BbZACfwk7xSs-AFw/viewform?fbclid=IwAR0astYAY_SJLcst89FwKaPIeHHV9zlfAxEz6Cmrh37bbMwvMHGc8z5cwg4
E-post: [email protected]
Följ Dan på:
Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/
X: @danhorning
Du hittar alla avsnitt av Massmördarpodden på Patreon. Blir du vår sponsor på Patreon kan du lyssna på samtliga avsnitt helt utan reklam från avsnitt 1 och framåt: https://www.patreon.com/user/posts?u=4449229
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
De ville ge ett barn ett liv fyllt av trygghet och kärlek. Men ibland döljer sig något mörkt även där allt verkar rätt.
Mer material finns på vår Instagram Blodspår och Facebook-grupp Blodspår - Eftersnack
Glöm inte att prenumerera på podden, lämna ett betyg och skriv en kommentar – det betyder enormt mycket för oss och hjälper oss att växa. Tack för att just du lyssnar!
Lyssna även på podden Konspirationsteorier:
Apple Podcaster
Spotify
Podplay
Podme
Podbean
Castbox
Följ oss på:
Blodspår - Facebook
Blodspår - Instagram
Kontakt:
Instagram- @leviviann
Instagram - @aidaengvall
Samarbete - [email protected]
Information som presenteras i avsnitten bygger på material från befintliga källor, vilka anges i källförteckningen: https://rb.gy/w244dy
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Den 6 december 1989 går en beväpnad man in på det tekniska universitetet École Polytechnique. 14 kvinnor mördas och dagen förvandlas till en mardröm.
Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.
På morgonen den 6 december 1989 ligger en blandning av stress och förväntan i luften inne på det tekniska universitetet École Polytechnique i Montréal. Studenterna är inne i slutspurten med terminens sista tentor och redovisningar. Samtidigt ser de fram emot helgens stora julfest. Men den här dagen kommer att förändra deras liv för alltid.
Massmordet kommer att hyllas av incelsPå eftermiddagen kliver en 25-årig man in på universitetet bärandes en sopsäck med ett halvautomatiskt gevär. Efter nästan 20 minuter har han mördat 14 unga kvinnor. De flesta av dem var studenter, med drömmar om att bli ingenjörer. Tragedin skakar Kanada i grunden.
Vid den här tiden är skolskjutningar ovanliga och det faktum att alla dödsoffer är kvinnor väcker frågor om gärningsmannens motiv. Drevs han av kvinnohat eller var han bara en galen skytt?
Långt senare kommer kvinnomassakern och gärningsmannen att kopplas samman med senare incelmördare och deras idéer.
Medverkande
Nathalie Provost – dåvarande student på École Polytechnique.
Stephane Guay – dåvarande student på École Polytechnique.
Marie-Josée Leblond – dåvarande student, idag IT-direktör på ett teknik och telekombolag.
Sylvie Haviernick – syster till studenten Maud Haviernick.
Francine Pelletier – journalist och grundare av den feministiska tidskriften La Vie en Rose.
Jacques Duchesneau – polischef i Montréal.
Jean-Marc Dalphond – kusin till studenten Anne-Marie Edward.
Lisa Kaati – forskare vid Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet.
En dokumentär av: Linda Jensen Kidane.
Producent: Rosa Fernández.
Dokumentären är producerad 2025.
-
Nu ska vi gå på festival! Skojigt och roligt med löfte om upplevelser och gemenskap. Men den här festivalen är i Altamont 1969 och kommer spåra ur på alla tänkbara sätt med en final i form av skottlossning framför scenen med Mick Jagger på den. Avsnitt 281 är inspelad 2019.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Mia checkar in i ett rusigt ishockeystockholm och Hampus inreder med jakt-och fisketidningar. Mycket borde tillverkas av ribb-båtstyg och brännskador från barndomen känns fortfarande.
Medverkande: Mia Skäringer & Hampus Nessvold
Skäringer & Nessvold klipps av: Micke Solkulle & Anna Spolander
Produktionsbolag: Polpo Play
www.polpoplay.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Andra världskriget är tillbaka på bästa sändningstid, samtidigt som Putin sopar bort de dåliga minnena av samma krig.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Sverige och kriget är SVT:s nya storsatsning där svenskarnas egna minnen från Andra världskriget tecknar en ny bild av 1900-talets stora katastrof. Vi pratar med seriens historiska vakthund Henrik Berggren.
Samtidigt ger Putin order om att sopa bort de spår av Andra världskriget som han inte tycker om. Minnesstenen över slaget vid Tali-Ihantala 1944 har nu förstörts och militärhistorikern Martin Hårdstedt förklarar varför minnet av slaget är farligt för Putin.
Tobias Svanelid och Urban Björstadius diskuterar också vårt eget förhållande till minnesmärken och statyer med anledning av Gustav Vasa-statyns 100-årsjubileum och gissar vad de 21 nya immateriella kulturarven egentligen handlar om.
-
Från 2022. Världens sista isolerade urfolk har försvarat sin ö i tusentals år. En 26-årig amerikansk missionär försöker ta sig dit och frälsa dem. Allt dokumenteras i hans dagbok.
Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.
Missionären John Chau närmar sig försiktigt med gåvor. Målet är att flytta till ön och bo där så länge som krävs för att lära sig det okända språket och kunna berätta för folket hur de ska undvika att hamna i helvetet.
Redan första dagen står han öga mot öga med en ung pojke med pilbåge som siktar mot honom.
John Chaus dagbok avslöjar mötet med urfolketUppdraget är inte riskfritt. Tidigare har människor mördats i mötet med den avskilda befolkningen på Norra Sentinel-ön.
Medverkande:
John Ramsey - kompis till John Chau.
Madhumala Chattopadhyay - socialantropolog som besökt Norra Sentinel.
Dependra Pathak - polischef.
Christer Norström - socialantropolog.
John Chaus dagbokscitat läses upp av Jacques Karlberg.
En dokumentär av: Jon Jordås.
Research: Sonal Matharu.
Producent: Ulrika Lindqvist.
Programmet publicerades första gången 2022.
-
En 2000-årig rebell som skakade om ett av världshistoriens mäktigaste imperier - och som kämpade ända in i döden för sitt folks frihet.
Nya avsnitt från P3 Historia hittar du först i Sveriges Radio Play.
Redaktionen för detta avsnitt består av:
Elina Perdahl – programledare och manus
Mårten Andersson – manus, research och producent
Zardasht Rad – scenuppläsare
Viktor Bergdahl – ljuddesign och slutmix
Medverkar gör också Allan Klynne, författare och doktor i antikens kultur och samhällsliv.
Vill du veta mer om Boudicca? Här är några av böckerna som legat till grund för avsnittet:
Boudica : warrior woman of Roman Britain av Caitlin C. Gillespie
Boudica av Vanessa Collingridge
-
Storbritannien stod ensamt kvar mot Nazityskland efter Frankrikes fall. Adolf Hitler ville egentligen ha fred med Storbritannien, men britterna och premiärminister Winston Churchill valde att fortsätta kämpa.
För att kunna invadera Storbritannien behövde Luftwaffe först besegra Royal Air Force (RAF) och etablera luftherravälde. Under flera månader kämpade brittiska jaktflygare i Spitfires och Hurricanes mot det numerärt överlägsna Luftwaffe. Trots svåra förluster lyckades RAF stå emot, och när hösten anlände stod det klart att Tyskland hade misslyckats med att krossa det brittiska försvaret.
Detta är det femte avsnittet i en serie av sju om andra världskriget från podden Historia Nu. Programledaren Urban Lindstedt samtalar med Martin Hårdstedt, professor i historia, om Slaget om Storbritannien 1940.
Slaget om Storbritannien blev en vändpunkt i andra världskriget. När Frankrike kapitulerade den 22 juni 1940 blev Storbritanniens situation kritisk. Landet stod nu ensamt, med en krigsmakt som var försvagad efter evakueringen vid Dunkerque. De brittiska styrkorna hade förlorat stora mängder tung materiel, inklusive stridsvagnar, artilleri och transportfordon.
Churchills beslutsamhet blev avgörande för Storbritanniens motstånd. Trots att vissa inom regeringen, inklusive utrikesminister Lord Halifax, övervägde en fredsuppgörelse, stod Churchill fast vid sin linje. Han ansåg att fred med Hitler endast skulle vara en kortsiktig lösning som på sikt skulle leda till att Storbritannien tvingades leva under Nazitysklands dominans. Hans beslutsamhet stärkte den brittiska moralen och bidrog till att landet stod emot trycket från Tyskland.
Tysklands invasionsplan, Operation Seelöwe, byggde på att Hermann Görings Luftwaffe först behövde besegra RAF och neutralisera den brittiska flottan genom flyganfall. Planen var ambitiös men riskabel – transportfartygen var långsamma och sårbara, och utan luftherravälde skulle de bli lätta mål för brittiska bombflyg och örlogsfartyg.
Luftwaffes inledande offensiv började i juli 1940 med attacker mot brittiska hamnar och fartyg i Engelska kanalen. Dessa anfall syftade till att locka ut RAF:s jaktflyg och försvaga det brittiska försvaret innan den stora offensiven tog vid. I augusti gick tyskarna vidare till nästa fas: systematiska anfall mot RAF:s flygbaser, radarsystem och logistik. Under dessa veckor var RAF hårt pressat och förlorade många flygplan och piloter. Trots detta lyckades britterna hålla sina radaranläggningar intakta, vilket var avgörande för att kunna förutse de tyska anfallen.
Bild: En formation av Supermarine Spitfire Mk I från No. 610 Squadron, baserad på Biggin Hill, under ett uppdrag den 24 juli 1940. Flygplanen, inklusive N3289 ('DW-K') och R6595 ('DW-O'), flyger i den karakteristiska "vic"-formationen som användes av Royal Air Force under Slaget om Storbritannien. Fotografi taget av Daventry B.J. (F/O), Royal Air Force, och tillhör Imperial War Museums samlingar. Wikipedia. Public Domain.
Musik: Wir fahren gegen Engeland av Musikkorpt eines Infanterieregimentes - leitung: B. Ahlers "Wir fahren gegen Engeland" är en tysk marschsång från andra världskriget, känd för sin användning i propagandasyfte. Sången skrevs 1939 av Herms Niel, en av de mest produktiva kompositörerna av tysk marschmusik under det nazistiska Tredje riket. Den användes i samband med Tysklands planer på en invasion av Storbritannien, Operation Seelöwe, men blev även en del av den bredare propagandakulturen inom Wehrmacht. Källa: Internet Archive (Public Domain).
Klippare: Emanuel Lehtonen
Vill du stödja podden och samtidigt höra ännu mer av Historia Nu? Gå med i vårt gille genom att klicka här: https://plus.acast.com/s/historianu-med-urban-lindstedt.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En känd polischef grips av sina kollegor i polishusets garage i Oslo. Han misstänks för att ha levt ett dubbelliv och hjälpt en känd knarkboss i smyg.
Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.
Den norska polisen Eirik Jensen blir känd under 90-talet för att ha mäklat fred mellan MC-gängen. Han hyllas av justitieministern för sin kamp mot den organiserade brottsligheten.
Men allt han gjort i rollen som polis kommer att ifrågasättas, när han 2014, anklagas för att ha hjälpt en ökänd knarkboss att smuggla in tonvis med hasch i Norge.
Eirik Jensens egen informant, den så kallade knarkbossen, påstår nämligen att Jensen är en del av ett kriminellt nätverk.
Polischefen Eirik Jensen misstänks för medhjälp till narkotikasmuggling och korruptionJensens kollegor splittras i två läger, de som tror att han håller på att bli utsatt för ett justitiemord och de som tror att han är skyldig.
Aldrig förr har en så högt uppsatt polis blivit anklagad för så här allvarlig brottslighet. Döms han riskerar Jensen lagens strängaste straff: 21 år i fängelse.
Det här blir ett av Norges största kriminalfall genom tiderna.
Medverkande:
Cecilie Blegeberg - Eirik Jensens exfru.
Leif A. Lier - f.d kollega och polis.
Roger Stubberud - f.d kollega och kriminolog.
Viggo Trosdahl - f.d kollega och polis.
Asbjørn Linaker - f.d kollega och polis.
Paul Larsson - professor i kriminologi.
Torgrim Eggen - författare.
Jens Möller - Sveriges Radios dåvarande korrespondent i Norge.
John Christian Elden - Eirik Jensens advokat.
En dokumentär av: Simon Sarnecki.
Producent: Alice Lööf, produktionsbolaget Filt.
Exekutiv producent: Rosa Fernández, Sverige Radio.
Dokumentären producerades 2025.
-
SPÄNNING: När journalisten Emma Nylander börjar kontakta sitt gamla kompisgäng från ungdomstiden angående mordet på deras gemensamma vän kommer oväntade detaljer upp till ytan.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Journalisten Emma Nylander börjar nysta i ett ouppklarat mord som ägde rum i området där hon växte upp på 90-talet. En historia om vänskap, kärlek, hemligheter, svartsjuka och mörk magi.
Lyssna och ladda ner fram till 5 maj 2026.
De dödas röster är en produktion från Sveriges Radio Drama skapad av Sara Bergmark Elfgren.
Avsnittsförfattare: Sara Bergmark Elfgren och Mattias J. Skoglund
I rollerna: Emma – Sanna Sundqvist, Jessica – Leona Axelsen, Jussi – Gustav Lindh, Staffan Åberg – Johan Ehn, Jack Werner – Jack Werner, Karin Lundh – Anna Azcárate, Lena Håkansson – Isabelle von Saenger, Elev 1 – Solí Myhrman, Elev 2 – Helena Engström, Elev 3 – Matez Monir Garci, Leyla – Ellen Pektas, Förhörsledare – Bianca Cruzeiro, Tevedokumentärreporter – Ulrika Ellemark, Förälder 1996 – Peder Bonnier, Reporter 1996 – Johanna Paues Darlington, Nyhetsankare Aktuellt 1996 – Marianne Hasslow, Nyhetsuppläsare Ekot 1996 – Göran Dahlqvist, Ungdomar – Hugo Wiig,
Ungdomar – Alma Schubert, Undgomar – Agnes SkoglundKompositörer: Ludvig Andersson och Mats Lundgren.
Produktionstekniker: Michael Johansson
Ljud: Lena Samuelsson och Monica Bergmark
Klippning: Sara Bergmark Elfgren och Mattias J Skoglund
Effekter: Mats Lundgren
Inspicient: Sven Philip
Producent: Jens Tzan ChoongRegi: Mattias J. Skoglund
Om P3 SerieP3 Serie produceras av Sveriges Radio Drama och är en av Sveriges största ljuddramapoddar. Podden lanserades 2016 och släpper regelbundet dramaserier för dig som älskar spänning, skräck och krim.
-
Vid Lexington 1775 avlossades skottet som ekade världen över och markerade starten på Amerikas frihetskrig. Dessutom om kylskåpets 100-åriga historia!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
För 250 år sedan mötte brittiska soldater och amerikanska rebeller vid byarna Lexington och Concord. Britternas uppdrag var att avväpna rebellerna och hitta deras vapengömmor, men istället drevs man på flykten i två slag som kommit att markera startpunkten på det Amerikanska frihetskriget.
Tobias Svanelid samtalar med Ingvar Sjöblom om vad som hände vid Lexington och Concord 1775 och hur den här historien har påverkat dagens USA.
Dessutom om kylskåpets historia. En svensk uppfinning som för 100 år sedan tog världen med storm och förändrade vårt sätt att lagra och laga mat!
Och så svarar Dick Harrison på frågan om varför vi egentligen behöver lära oss historia!
-
Idag den 7 maj är det 80 år sedan general Alfred Jodl undertecknade Tysklands kapitulation. Den 8 maj underteckade även Wilhelm Keitel kapitulationen inför ryssarna och denna dag blev känd som "Victory in Europe". Det hela firades stort och glatt, vi tar därmed fram vårat tio år gamla avsnitt nr 55 från 2015 som kom i samband med 70-årsjubileet och återhör det.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
SKRÄCK: En tvåbarnsmamma hittas död efter en religiös ritual i en familjevilla. Misstankar riktas mot barnflickan men i rättegången hävdar hon att en demon hemsökt familjen.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Manus: Daniel Karlsson och Ida Kjellin
Dramaturg: Magnus Lindman
Musik: Masse Salazar/Redline records
Ljuddesign: Mathilda von Essen
Producenter: Louise Jacobson och Emelie RosenqvistRegi: Mathilda von Essen
Medverkande: Hampus Nessvold, Isabelle Kyed, Aline Alagic Hultquist, Saga Becker, Magnus Krepper, Claes Ljungmark, Malin Alm, Kristofer Kamiyasu, Claes Borgström, Frank Radosevich, Pablo Dalence, Marianne Hasslow
Lyssna och ladda ner till och med 20 oktober 2023.
Om P3 SerieP3 Serie produceras av Sveriges Radio Drama och är en av Sveriges största ljuddramapoddar. Podden lanserades 2016 och släpper regelbundet dramaserier för dig som älskar spänning, skräck och krim.
-
SKRÄCK: En tvåbarnsmamma hittas död efter en religiös ritual i en familjevilla. Misstankar riktas mot barnflickan men i rättegången hävdar hon att en demon hemsökt familjen.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Manus: Daniel Karlsson och Ida Kjellin
Dramaturg: Magnus Lindman
Musik: Masse Salazar/Redline records
Ljuddesign: Mathilda von Essen
Producenter: Louise Jacobson och Emelie RosenqvistRegi: Mathilda von Essen
Medverkande: Hampus Nessvold, Isabelle Kyed, Aline Alagic Hultquist, Freddie Svensson, Saga Becker, Magnus Krepper, Claes Ljungmark, Malin Alm
Lyssna och ladda ner till och med 20 oktober 2023.
Om P3 SerieP3 Serie produceras av Sveriges Radio Drama och är en av Sveriges största ljuddramapoddar. Podden lanserades 2016 och släpper regelbundet dramaserier för dig som älskar spänning, skräck och krim.
-
SKRÄCK: En tvåbarnsmamma hittas död efter en religiös ritual i en familjevilla. Misstankar riktas mot barnflickan men i rättegången hävdar hon att en demon hemsökt familjen.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Manus: Daniel Karlsson och Ida Kjellin
Dramaturg: Magnus Lindman
Musik: Masse Salazar/Redline records
Ljuddesign: Mathilda von Essen
Producenter: Louise Jacobson och Emelie RosenqvistRegi: Mathilda von Essen
Medverkande: Hampus Nessvold, Isabelle Kyed, Aline Alagic Hultquist, Freddie Svensson, Saga Becker, Magnus Krepper, Claes Ljungmark, Meliz Karlge, Kristofer Kamiyasu, Malin Alm, Claes Borgström, Erik Magnusson
Lyssna och ladda ner till och med 20 oktober 2023.
Om P3 SerieP3 Serie produceras av Sveriges Radio Drama och är en av Sveriges största ljuddramapoddar. Podden lanserades 2016 och släpper regelbundet dramaserier för dig som älskar spänning, skräck och krim.
- Visa fler