Sanna Marins Podcasts
-
Maria har kommit hem från Sydkorea! Hon berättar om resan och om alla stiliga män hon tyvärr inte flörtat med. Alice ska på Elle-galan och berättar om kläderna hon kommer bära och hur det var förra året när hon pris för bästa gala-outfit. Hon berättar även om hur designern Bea Szenfeld mätte allt i detalj inför is-klänningen på Nobelfesten så att hon inte skulle stöta i bordsgrannarna. Alice och Maria pratar även om finska valresultatet och Sanna Marins beslut att avgå som partiledare.
En podcast från EFA/De Gröna i Europaparlamentet. -
Maria har kommit hem från Sydkorea! Hon berättar om resan och om alla stiliga män hon tyvärr inte flörtat med. Alice ska på Elle-galan och berättar om kläderna hon kommer bära och hur det var förra året när hon pris för bästa gala-outfit. Hon berättar även om hur designern Bea Szenfeld mätte allt i detalj inför is-klänningen på Nobelfesten så att hon inte skulle stöta i bordsgrannarna. Alice och Maria pratar även om finska valresultatet och Sanna Marins beslut att avgå som partiledare. En podcast från EFA/De Gröna i Europaparlamentet.
-
När åker vi flygande bil eller buss till jobbet? Varför vill man göra komedi av Clark Olofssons liv? Hur lyckades Lunds konsthall bli ett konstcentrum på 60-talet? Dessutom de barnförbjudna kantarellverserna.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Nu ska flygplatser för drönare byggas på flera ställen i Sverige. Och hur löser man trafikstockningar, parkeringar och rondeller, när alla vill åka flygande elbil till jobbet samma tid? Rikard Tyllström, verksamhetsansvarig för Laboratoriet för obemannade luftfartygssystem på Lunds universitet, hjälper till att reda ut var vi ligger i utvecklingen.
Vi pratar också om den avantgardistiska konsten i Lund i mitten av 1960-talet. Hur lyckades Lunds konsthall locka till sig alla dessa internationella konststjärnor? Med utgångspunkt i en ny bok handlar det om happenings, äventyr samt centrum och periferi i svenskt konstliv på 1960-talet med Katarina MacLeod, professor i konstvetenskap vid Södertörns Högskola, och Bengt af Klintberg, Sveriges kanske sista fluxuskonstnär.Nya tv-serien Clark, om bankrånaren Clark Olofsson, gör succé på den Netflix. Är det rimligt att porträttera en person som deltagit i grov brottslighet på detta muntra vis? Vi har bjudit in en av manusförfattarna Peter Arrhenius
Förvirringen är Stor när det gäller kring uttalet av finska statsministern Sanna Marins efternamn fortsätter? Elna Nykänen Andersson, press- och kulturråd på finska ambassaden reder ut saken en gång för alla!Dessutom om svamparnas hemliga liv och de censurerade kantarellverserna.
Programledare: Louise Epstein, Thomas Nordegren, Daniel Alling
Producenter: Amanda Rydman -
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har lovat att hjälpa Sverige militärt om det skulle krävas. Thomas undrar hur sannolikt det är att Royal Navy kommer bege sig hit? Programledare: Thomas Nordegren. Bisittare: Louise Epstein.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Är brittiska flottan redo att åka till Östersjön?Brittiska flottan genomgår ett generationsskifte och har bland annat två nya super-hangarfartyg. Vilken erfarenhet har flottan av att bege sig till Östersjön i säkerhetspolitiskt känsliga lägen? Och kommer det bli så den här gången? Gäster: Lars Ericson Wolke, författare och professor i militärhistoria på Försvarshögskolan och Niklas Granholm, forskningsledare Totalförsvarets forskningsinstitut.
Tv-serien Clark mest sedd på NetflixNya tv-serien Clark, om bankrånaren Clark Olofsson, är den mest sedda på Netflix i Sverige just nu. Är det rimligt att porträttera en person som deltagit i grov brottslighet på detta muntra vis? Vi har bjudit in en av manusförfattarna Peter Arrhenius för att fråga det.
Sanna Marins efternamnDessutom undrar vi varför förvirringen kring uttalet av finska statsministern Sanna Marins efternamn fortsätter? Elna Nykänen Andersson, press- och kulturråd på finska ambassaden, kommer och reder ut saken en gång för alla!
Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman -
I veckans avsnitt diskuterar vi om Sanna Marins läderrock var en hemlig (eller väldigt tydlig) signal om att hon är en busig rebell som gör som hon vill i Natofrågan, eller om det bara var en vanlig lite ful läderrock. (Skall vi alls diskutera Marins kläder undrar vi också efter att vi pratat om läderrocken i över 10 minuter.) Vi diskuterar också två artiklar ur DN, den ena handlar om ärkefiender och avundsjuka, den andra om vad som gör människor attraktiva i andras ögon. Kontentan är att Joanna har en hemlig ärkefiende och Sonja är avundsjuk på människor som skrivit böcker och fått pris för dem samt att vi båda tillhör den jobbiga skaran av människor som är nyfikna på livet och har en “touch av bus”. Som bonus försöker Joanna komma med lite goda nyheter till Sonja, men det blir otroligt obehagligt eftersom dessa “goda” nyheter innebär att Sonja skall skaffa katt och att hon ätit äckligt fruktsocker i 10 år helt i onödan.
-
Pandemin kanske håller på att mattas av, men det betyder bara att politiken får byta fokus och återgå till mera bekanta mönster. Vårens utmaningar för Sanna Marins regering är många - det ska räddas klimat och skapas jobb och allt ska dessutom finansieras, helst utan att någon är missnöjd.
Men alla drar inte åt samma håll och problembarnen i regeringen står redo att fajtas på gården, medan oppositionen nu äntligen får krypa fram under coronatäcket och säga sitt på riktigt.
Thomas Silén och Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung tar en titt på vårens politiska frågor och diskuterar regeringens potentiella huvudbry i dagens Nyhetspodd. -
Minister Krista Kiuru hyllas nu för sin comeback som “coronaboss”, medan tilliten till Sanna Marins ledarskap dalar. Kiurus tv-uppträdanden har fallit i god jord hos folket som suktar efter någon som stiger fram och tar ansvar. Så vem är det egentligen som nu styr coronaskutan, och i vilken riktning? Nyhetspodden med Svenska Yles politiska kommentator Magnus Swanljung och Sandra Anttila.