Morberg Podcasts
-
Varför äter vi? Är det för att erfara njurning, lust och tillfredsställelse - eller bara för att överleva? Idag står MAT på menyn i Söndagsskolan. Äta bör man annars dör man - men vad? Och hur? Kokböcker, tv-kockar, matpoddar och bakbloggar, Mästerkocken och Hela Sverige bakar: Svenskarnas intresse för mat och matlagning tycks omättligt.Ändå lagar vi mindre mat hemma än någonsin. Har matlagning blivit en hobby? Och varför är de flesta mästerkockar män? Dessutom: Dieter, ätstörningar, Julia Childs, Ria Wägner och Per Morberg. PLUS: Ann kommer med ett besked. Anna-Karin gör ett drag.
Producerat av Silverdrake Förlag
Redaktör: Marcus Tigerdraake
[email protected]
www.silverdrakeförlag.se -
Varför äter vi? Är det för att erfara njurning, lust och tillfredsställelse - eller bara för att överleva? Idag står MAT på menyn i Söndagsskolan. Äta bör man annars dör man - men vad? Och hur? Kokböcker, tv-kockar, matpoddar och bakbloggar, Mästerkocken och Hela Sverige bakar: Svenskarnas intresse för mat och matlagning tycks omättligt.Ändå lagar vi mindre mat hemma än någonsin. Har matlagning blivit en hobby? Och varför är de flesta mästerkockar män? Dessutom: Dieter, ätstörningar, Julia Childs, Ria Wägner och Per Morberg. PLUS: Ann kommer med ett besked. Anna-Karin gör ett drag. Producerat av Silverdrake Förlag Redaktör: Marcus Tigerdraake [email protected] www.silverdrakeförlag.se
-
I avsnitt 8 av Ofiktion tar vi en titt i hyllorna med julböcker. Det handlar om mat, traditioner, pyssel och musik. Böcker som nämns:
Den goda gröna julen av Karoline Jönsson, 2017 ; Gröt : en fantastisk historia av Jana Fröberg och Vanda Lönngren, 2015 ; Hannus magiska jul av Hannu Sarenström, 2016 ; Jag kommer hem igen till jul av Peter Jöback och Lena Katarina Swanberg, 2012 ; Jul med Ernst av Ernst Kirchsteiger, 2009 ; Julen för hundra år sedan av Marianne Olsson, 1964 ; Julkulor av Arne & Carlos, 2011 ; Kyrka som julprydnad : om julkyrkor i gips och annat material av Bengt Arvidsson, 2016 ; Mel Bay presents To drive the cold winter away, av Roxana Gundry, 1995 ; Morberg firar jul av Per Morberg, 2013 ; Niklas jul av Niklas Ekstedt, 2018 ; Pepparkakshus av Ylva Norman & Eva Grane, 1998 ; Tryckt till jul av Anna Lindqvist & Marie Odenbring Widmark, 2014
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ofiktion/message -
Skådespelaren, kocken och programledaren Per Moberg gästar Framgångspodden i det här helt unika avsnittet! Han är en man med många strängar på sin lyra – han är tv-kocken som arbetat på några av Sveriges mest anrika krogar, han är skådespelaren som varit med i stora film- och teaterproduktioner, och hans böcker har sålt i hundratusentals exemplar. Vi pratar om hur han kommit att bli en av våra mest folkkära personer, och hur det är att vara ett barn av sin tid. Vi får höra om Pers syn på kost och livsmedelsindustrin, prata om rollerna som påverkat honom mest, att leva med sina synder, hans nya spännande kreativa projekt och massor av annat! Tusen tack för att du lyssnar! Besök Framgångsakademin: www.framgangsakademin.se Beställ "Mitt Framgångsår": https://bit.ly/3jGuZyJ Alexander Pärleros Instagram: www.instagram.com/alexanderparleros Bästa tipsen från avsnittet i Nyhetsbrevet: www.framgangspodden.se I betalt samarbete med Convendum: https://convendum.se/sv/ I betalt samarbete med Swedbank: https://swedbank.se/foretagstipsMorberg lagar husmanskost II: https://www.adlibris.com/se/bok/morberg-lagar-husmanskost-ii-klassiker-fran-europas-kok-9789178872374Morberg - Så gott som grön: https://www.bokus.com/bok/9789198403404/morberg-sa-gott-som-gron/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Skådespelaren, kocken och programledaren Per Moberg gästar Framgångspodden i det här helt unika avsnittet! Han är en man med många strängar på sin lyra – han är tv-kocken som arbetat på några av Sveriges mest anrika krogar, han är skådespelaren som varit med i stora film- och teaterproduktioner, och hans böcker har sålt i hundratusentals exemplar. Vi pratar om hur han kommit att bli en av våra mest folkkära personer, och hur det är att vara ett barn av sin tid. Vi får höra om Pers syn på kost och livsmedelsindustrin, prata om rollerna som påverkat honom mest, att leva med sina synder, hans nya spännande kreativa projekt och massor av annat! Tusen tack för att du lyssnar! Besök Framgångsakademin: www.framgangsakademin.se Beställ "Mitt Framgångsår": https://bit.ly/3jGuZyJ Alexander Pärleros Instagram: www.instagram.com/alexanderparleros Bästa tipsen från avsnittet i Nyhetsbrevet: www.framgangspodden.se I betalt samarbete med Convendum: https://convendum.se/sv/ I betalt samarbete med Swedbank: https://swedbank.se/foretagstipsMorberg lagar husmanskost II: https://www.adlibris.com/se/bok/morberg-lagar-husmanskost-ii-klassiker-fran-europas-kok-9789178872374Morberg - Så gott som grön: https://www.bokus.com/bok/9789198403404/morberg-sa-gott-som-gron/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det svåra trehundratrettiosjätte avsnittet med skådespelaren Per Morberg. Vi pratade om att tillvaron är som en boll med många sidor, OBS-klassen, rollfigurer som är som hundbajs, intresset för form och färg, behovet av att låta intellektuell, att bokstaven Ö ska ligga långt fram i munnen, hans kvinnliga sida, knullande linjaler, att huvudet blir tystare med åren, när han var lite för ung och snygg för Dramaten, fyndiga underrubriker, intresset för sig själv och givetvis en hel del om att det stundtals är krångligt att vara Per Morberg.
Samtalsledare: Kristoffer Triumf.
Producent: Clara Wallin.
Distribution: Acast.
Scener ur ett annat äktenskap, P1 dokumentär: https://www.acast.com/p1-dokumentar/scener-ur-ett-annat-aktenskap-inese-och-per-morber
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Frågan om Per Morberg överraskar succéförfattaren. (Cirka ni 9.28 in i klippet)