Maria Wetterstrand Podcasts
-
Hon var Miljöpartiets språkrör när det gick som allra bäst. Och det är kanske inte så konstigt när man lyssnar och diskuterar miljöfrågor och politik med Maria Wetterstrand.
Maria håller en extrem skärpa i sina argument och har enligt mig dessutom ett intressant och underhållande sätt att att framföra dem.
Ibland var det svårt att hänga med i svängarna.
Maria levererar nämligen åsikter och tankar i en rasande fart, ibland med överraskande vändningar. Hon ser nya sätt att vitalisera demokratin där partipolitiken kanske bryts upp. Alla från vänster till höger får sig en kraftig släng av sleven när vi pratar om valdebatten och den som tror att man räddar världen genom att bara dricka havremjölk har inte hela bilden klar för sig.
Men vi snackar inte bara politik och miljö. Det blir en hel del om koreansk pop, där jag själv insåg att jag gjort dålig research. Andra ämnen som avhandlas är biljardspelet Snooker, dammsugning, mobilspel, att skälla ut butikspersonal om varorna håller låg kvalitet och varför Maria aldrig har lock på tomma plastbyttor.
Dessutom avslöjar Maria vem hon helst skulle vilja diskutera politik med idag.
Välkommen till ett långt och fullmatat avsnitt med Maria Wetterstrand!
Moderator: Gunnar Oesterreich
Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen
Distribution: Acast
Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books
Hitta allt om podden:
Websida: https://spannandemoten.se/
Instagram: @spannandemoten
Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/
Kontakt: [email protected] eller via sociala medier
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Den nya regeringen säger att Sveriges klimatmål ligger fast. Men vägen till målen har ändrats. Leder den nya politiken till minskade utsläpp och hur ska miljöfrågorna ta plats i det nya departementet för klimat och näringsliv?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Medverkande i studiosamtalet: Anders Wijkman, ordförande i Romklubben och tidigare EU-parlamentariker för Kristdemokraterna, Maria Wetterstrand, vd för konsultfirman Miltton Europe i Bryssel och tidigare språkrör för Miljöpartiet, Mikael Karlsson, Docent i miljövetenskap, universitetslektor i klimatledarskap vid Uppsala universitet, tidigare ordförande för Naturskyddsföreningen, Marie-Louise Kristola, Sveriges Radios klimatkorrespondent.
Medverkande inspelade på "band": Romina Pourmokhtari, (L) klimat- och miljöminister. Ebba Busch, (KD) energi- och näringsminister och blivande chef för nya departementet för klimat och näringsliv. Martin Kinnunen, (SD), klimatpolitisk talesperson. Reporter i Luxemburg är Andreas Liljeheden, Sveriges Radios korrespondent i Bryssel.
Skriv till oss! [email protected]
Programledare: Niklas Zachrisson
Producent: Anders Wennersten
-
Är det Vladimir Putins fel att vi har så höga elpriser eller är det ett strukturellt problem som kommer att bestå oavsett kriget i Ukraina? Det är en av frågorna som vi samtalar om i veckans Hotspot, som bland annat handlar om det ansträngda elsystemet och framtidens energikällor.
Gäster i programmet är Jan Blomgren, professor i tillämpad kärnfysik, och Maria Wetterstrand, vd för Miltton Europe och tidigare språkrör för Miljöpartiet.
-
Lyssnar väljarna mer uppmärksamt när partiledarna har en genomtänkt klädsel? Stylar politikerna sig själva eller får alla professionell hjälp nuförtiden?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Partiledarnas stil
Just nu syns partiledarna överallt. Vad betyder deras stil och kläder för hur de når ut med sitt budskap? Och går det för sig att se lite oborstad och ostruken ut? Gäster: My Rohwedder, politisk kommentator på Aftonbladet och Camilla Thulin, modeskapare och stylist som har hjälpt att klä Lars Leijonborg och Maria Wetterstrand.Snart verklighet med magisk svamp mot depression?
En svensk studie där patienter behandlats med substansen psilocybin som finns i magic mushrooms är inne i sitt slutskede. Vad betyder det för psykiatrin om psilocybin blir godkänt som läkemedel? Gäst: Johan Lundberg, professor vid Karolinska institutet och överläkare vid Norra Stockholms psykiatri.Vart är Indien på väg?
Indien firar 75 år som självständig nation. Hur ser de kommande 75 åren ut - vilken riktning är det premiärminister Narendra Modi vill styra landet i?Programledare: Hélène Benno
Bisittare: Gunnar Bolin
Producent: Ulrika Lindqvist -
Dagens gäster är Janne Grönroos och Tiina Fjellander. Janne delar med sig av berättelser från hans tv-program Succékväll, sin intervju med Sanna Marin i "Efter nio" och låten Drottningen av Åland som firar 10 år. Visste du att miljöpartiets Maria Wetterstrand hjälpte till att övertyga Pandora att spela in låten tillsammans med Janne? Eller att han öppnar upp för att besöka Rockoff, om priset är det rätta? Dagens andra gäst, Tiina Fjellander, är programledare för Åpodi, en podcast om Åland på finska. Hon delar, bland annat, med sig av de största fördomarna och skämten om Åland. Carl Lönndahl & Daniel Dahlén diskuterar om Jan-Erik "Jenkki" Rask ska bli servitör till sommaren, Viking-Glorys premiär på Åland och helgspaning med bio, konst och utställningar. Carl delar också med sig av sitt egna recept på Praliner, som han gjort med tillbehör och smaksättare från Fyndet i Mariehamn. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén
-
Den här gången blev Stefan Löfven överraskningarnas man. Blir det Magdalena Andersson som efterträder honom? Och vad gäller kärnkraftens framtid – är regeringens avfallsbeslut att hjälpa eller stjälpa. Vad innebär den omtalade Brå-rapporten? Veckopanelen är den här veckan en podd som görs live med publik, som ett inslag i Stockholms bokhelg. Med klassiska trion Maria Wetterstrand, vd för Millton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och Daniel Suhonen, chef för fackliga tankesmedjan Katalys.