Kajsa Podcasts
-
I denna saga får vi reda på vad som kan hända när man pratar med främlingar och inte lyssnar på sin mor när hon säger att man inte får springa bort från vägen.
Detta är en original saga från Bröderna Grimm som kan vara en smula annorlunda från vad du kan ha hört tidigare.
Saga: Rödluvan - Uppläst av Kajsa
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Att vara högmodig gynnar ingen, men en person som är snäll och omtänksam kommer alltid att vinna i slutändan.
Detta är en original saga från Bröderna Grimm som kan vara en smula annorlunda från vad du kan ha hört tidigare.
Saga: Livets Vatten - Uppläst av Kajsa
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Magiska redskap och en välsignelse från en familjemedlem är det vi får höra om i denna berättelse.
Detta är en original saga från Bröderna Grimm som kan vara en smula annorlunda från vad du kan ha hört tidigare.
Saga: Slända, Skyttel Och Nål - Uppläst Av Kajsa
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Att hitta sin företagsröst, ja det är något Kajsa Kromner brinner för och i dagens avsnitt pratar vi om just det, plus det där med att lära känna sig själv som företagare, vad är mina starka och svaga sidor, vad är mina ledord, och vilka situationer trivs jag i?
Jag hoppas att dagen avsnitt ska hjälpa dig att hitta just din företagsröst!
Du hittar Kajsa på https://kajsakromner.se
-
Hej alla fina lyssnare,
Idag möter vi författaren och föreläsaren Kajsa Ingemarsson. Vi pratar om hennes triologi Hjärtats väg: - "EN BANBRYTANDE TRILOGI OM MÄNNISKANS DOLDA POTENTIAL". Kajsa debuterade som författare år 2002 romanen På det fjärde ska det ske.
Vad fick Kajsa att skriva dessa böcker? Vad driver henne i hennes arbete som meditationslärare och inom personlig utveckling? Kajsa vill förstå saker på djupet och det märks i hennes skrivande. Du som läsare välkomnas in i en värld fylld av magi. Vi pratar i dagens avsnitt också om vikten av att ha tillit för att kunna uppmärksamma livets tecken om att du är på rätt eller fel väg. Vad är det som vägleder dig idag, hur vet du vilken som är "din väg"? Vad kallar dig?
Det och mycket mer kommer vi att dyka in i idag. Välkommen!
-
Hjelm låter grodorna hoppa friskt ur munnen, och vi får upp bilder i skallen som framför allt Kajsa nog inte vill se.
Heavy berättar om den tragiska kvällen då Ericas liv blev delvis tommare.
Och så funderar vi och babblar på som vanligt.
Välkomna in i bubblan!
-
Ilska, obalans och självtilliten hur hittar vi det ?
Är det bekvämt att vara arg för att slippa möta det som ligger under ?
Lyssna på när Mona berättar om den underliggande känslan som bubblat under några veckor.
Och vad hände under healing session med Kajsa?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Om hur snabbmatsbud utnyttjar sitt jobb för att trakassera och sexuellt ofreda kvinnor när de beställer mat hem till dörren.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
En fredagkväll beställer Vanessa mat från Foodora hem till sin studentlägenhet. Hon får ett samtal från matbudet och möter honom vid porten för att hämta maten.
– Han börjar fråga mig en massa frågor om hur gammal jag var. Och om jag bodde själv. (…) Han blev typ aggressiv och försökte ta sig in mer och blir mycket mer på mig. Han försökte pussa mig och tafsa på mig och det var då jag tyckte det blev riktigt obekvämt och jag ryckte fram maten och försökte gå in, men såg att han börjar följa efter mig så här. Så jag tänkte jag kan inte gå in i min lägenhet för då vet han exakt vart jag bor så jag började backa i korridoren.
Vanessa lyckas filma med sin mobil. Man hör henne säga ”nej” och ”lägg av”. Han försöker kyssa henne, men hon vrider sig, så hon får en puss på kinden. Då släpper mannen henne och går.
– Jag ringde ju min vän och jag typ grät, jag kunde knappt prata. Hon och hennes kille kom direkt till mig och vi ringde polisen, jag minns inte riktigt vad jag sa för jag typ grät i telefonen.
Mannen dömdes senare mot sitt nekande för sexuellt ofredande.
Foodora, Uber Eats och Wolt svararVanessa är inte ensam om sina upplevelser. Kalibers reporter Anders Lundqvist har intervjuat 16 kvinnor som varit med om liknande händelser när de beställt mat. Han har läst många fler inlägg i stängda grupper på sociala medier där kvinnor vittnar om sina upplevelser. Kajsa, vars matbeställning från en pizzeria blir starten på flera år av trakasserier och förföljelse.
– Han hade ju min adress, mitt telefonnummer. Det som oroade mig mest var att han skulle komma hem till mig. Han kunde ju skicka till mig att ’jag slutar jobbet i dag klockan tolv, jag kan komma och hämta dig så kan vi köra en tur’. Då släckte jag ner varenda lampa i hela huset och liksom vågade inte titta ut ur fönstret, säger Kajsa.
Kaliber har varit i kontakt med tre av de största aktörerna på marknaden, Foodora, Uber Eats och Wolt. Alla reglerar i sina avtal med restaurangerna hur den data som de delar med sig av får hanteras och ingen av aktörerna uppger att det är okej att använda personuppgifterna till annat än för att genomföra matleveransen. De har alla haft kontakt med kvinnliga kunder som trakasserats av bud. De säger att det inte är särskilt vanligt förekommande med tanke på hur många leveranser som görs, men att varje fall tas på största allvar och att budens agerande inte är accepterat.
När vi tagit del av kvinnornas upplevelser så ser vi att de flesta fallen där matbuden har trakasserat kvinnor är när beställningar har skett via Foodora. Daniel Gustafsson Raba är operativ chef på Foodora och han ser att en av anledningarna till det är så är att de är störst. Han beklagar att sådant här händer.
– Ja, först och främst så blir ju väldigt ledsen av att höra det och ganska illa berörd. Och om detta har skett så ber jag såklart så mycket om ursäkt för det. Det är inte acceptabelt och ingen ska få utsättas för detta tycker vi, säger Daniel Gustafsson Raba.
System med dolt nummer har satts inTvå av Foodoras större konkurrenter, Uber Eats och Wolt har sedan några år bägge två system som gör att buden aldrig ser kundens nummer och har på så vis löst delar av problemet. Richard Lindeen är vice vd och operativ chef för Wolt i Sverige.
– Telefonnummer har vi valt som en del av vår tekniska lösning för att hantera datasäkerhet att dölja så vi använder en tredjepartstjänst med så kallade proxynummer.
Även Foodora har arbetat med att utveckla ett liknande system för att minska risken för att buden trakasserar kunderna. Precis innan det här programmet sänds så får vi ett mejl från Foodora där de säger att systemet med dolda telefonnummer sattes i drift förra veckan.
-
29. "Morfar hälsar på". Spöken och övernaturligt med Kajsa Allvin
Det finns inga spöken, jag är inte rädd. Det finns inga spöken, jag är inte...åh där står morfar i hallen, som gick bort innan jag föddes....😱
Ja det här med spöken är väl en riktig vattendelare i vårt avlånga land. Även de som påstår sig vara helt oberörda och inte tror på andar som gör sig hörda genom skramlande kastruller, steg i trappan på natten och elektronik som det mixtras med, kan nog ändå hålla med om att det är märkligt.
Vi pratar med mediumet Kajsa Allvin i det här avsnittet och reder ut vad som är vad. Behöver man vara rädd? Ska man ta hjälp när det känns obehagligt hemma? Och hur skyddar man sig.
Kajsa guidar oss tryggt igenom detta ämne och delar en hel del spännande historier ifrån några av hennes egna husrensningar. Efter avsnittet så känns det faktiskt inte lika läskigt längre.
Kajsa hittar ni på Instagram under @humbleme.se och på hennes hemsida www.humbleme.se
-
Den giftiga kungskobran Sir Väs är fortfarande på fri fot efter rymningen inne på Skansen-Akvariet i Stockholm. P1-morgons reporter Kajsa Sjödin är på plats för att höra om eftersökningarna.
Det var på lördagseftermiddagen som en kungskobra slingrade sig ur sitt terrarium på Skansen på Djurgården i Stockholm.
Medverkande: Bosse Jonsson, djurvårdare på Skansen
Reporter: Kajsa Sjödin
Programledare: Mikael Kulle
-
Det andra avsnittet av fem som görs i samarbete med Conversionista där vi utforskar olika områden inom CRO. Både hur vi jobbar idag och hur vi kan komma att arbeta i framtiden.
Tillsammans med Kajsa Hedqvist som är conversion specialist och expert på tester så pratar vi i det här avsnittet om experiment och tester. Allt från varför det är så viktigt till experimentprocessen och vad experimentdesign är.
Och rollen experiment fyller i målstyrning och beslutsfattande.
För experiment och tester kan användas för att optimera mot fler typer av mål än slutkonvertering och köp. Det handlar snarare om att lära känna sina kunder och deras beteende så bra som möjligt.
Om gästen
Kajsa Hedqvist är conversion specialist och en del av experimentteamet på Conversionista i Stockholm. Hon har jobbat på företaget i 6,5 år och har under den tiden arbetat med allt från research och användningstester till webbanalys och att sätta upp tester operativt.
Idag fokuserar hon framförallt på struktur och planering kring arbetet för att skapa datadrivna experimentprocesser. Kajsa har akademisk bakgrund från Medieteknik på KTH och brinner för att förstå människor, deras problem och hjälpa dem nå sina mål.
Det kommer du förstå när du lyssnar på avsnittet. Och utöver sin roll som konverteringsspecialist så är Kajsa även livscoach.
Om avsnittet
Kajsa och jag pratar i avsnittet om vad experiment och experimentdesign är och varför det är så viktigt viktigt för att lyckas idag. Och hur hon ser att konverteringsoptimering och experiment kommer att utvecklas i framtiden.
Kajsa går bland annat igenom hur experimentprocessen ser ut och vilka huvudsakliga steg den består av. Samt vilka olika typer av test och metoder det finns för att genomföra experiment och hur man även kan se det utifrån hur användaren upplever testet.
Du får dessutom höra om:
Hur man kan optimera mot olika typer av mål
Vilken roll experiment fyller i målstyrning och beslut
Vanliga missförstånd och misstag med experiment
Exempel på ett antal bra experiment och tester
Varför man ska sikta på 30 procent vinnande tester
Vad man gör med de förlorande experimenten
Och vad man kan göra om man har mindre trafik
Plus en massa mer om experiment…
Kajsa delar även vad hon anser krävs för att bli riktigt bra på experiment och konverteringsoptimering. Samt hur värdefullt ett experimentbaserat mindset faktiskt är.
Du hittar som vanligt länkar till allt vi nämnde här i poddinlägget. För dig som vill fördjupa dig ytterligare inom experiment och experimentdesign så har Karin även samlat ihop ett gäng bra länkar till både böcker, artiklar och poddar.
Och självklart till kalkylatorn vi pratade om. Efter länkarna hittar du även tidsstämplar till olika sektioner i avsnittet.
Länkar
Kajsa Hedqvist på LinkedIn
Conversionista webbsida
Conversionista på LinkedIn
Conversion Manager (utbildning)
Trafikkalkylatorn samt andra verktyg och mallar från Conversionista (resurser)
A/B-testa utan utvecklingshjälp - Conversionista (artikel)
4 sätt att optimera en sajt med lite trafik - Conversionista (artikel)
3 saker att A/B-testa om du ännu inte börjat - Conversionista (artikel)
CXL Blog - CRO & Testing (blogg/kategorisida)
How to Win with Peep Laja (podcast)
Apple Podcasts / Spotify
Analytics Toolkit Blog (blogg)
You should test that av Chris Goward (bok)
Adlibris / Bokus
A/B-testing av Dan Siroker / Pete Koomen (bok)
Adlibris / Bokus
Don't make me think av Steve Krug (bok)
Adlibris / Bokus
Tidsstämplar
[3:41] Kajsa förklarar vad ett experiment är och varför det är så viktigt för att lyckas idag. Och vanliga missförstånd kring experiment och hur de används.
[6:51] Om hur man använder konvertingsoptimering och experiment för att optimera mot andra typer av mål än slutkonvertering och köp. Och vad det finns för olika mål man kan testa mot.
[11:11] Kajsa om hur det fortfarande är relativt få företag som har en bra process och ex... -
I detta avsnitt får vi äntligen lära känna personerna bakom Ava Vinbar lite bättre.
Vi om Genarp, Limhamn, att starta eget och vad det innebär att starta en egen restaurang. Utöver detta blir det bråk om sjöjungfruar och Kale försöker lite nya frågor i detta avsnitt av Bröla och böla!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kajsa hittade fel på bilen hon nyss köpt från en bilhandlare, men när hon ville häva affären fick hon nej. Vad har du för rättigheter när du byter bil?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Dessutom har vi pratat med Lena, som blev spärrad från en klädbutik på nätet efter att hon skickat tillbaka för många av plaggen hon hade beställt. Med hjälp av ny teknik ska det bli lättare att hitta rätt storlek från början.
När DN-journalisten Carl-Johan von Seth fick sitt första barn insåg han att hans fru, statistiskt sett, stod inför ett ekonomiskt stup. Gapet mellan mäns och kvinnors inkomster kan idag till stor del förklaras som ett resultat av familjebildning.
Programledare: Pia Fridén
Producent: Linda Aktén och Ellinor Eriksson
-
Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund pratar med Kajsa Dahlströms om sin inre resa. En inre resa som blivit uppmärksammad på Instagram med en förre och efter video - som inte bara visar Kajsa slankare kropp - men även hur hon transformerats inifrån till en gladare, lättare och självsäker kvinna. I samtalet berättar hon om hur hon började, vad som motiverar henne att fortsätta och vad hon behövt jobba med för att känna sig genuint lycklig.
-
I avsnittet samtalar Kristina Helgesson Kjellin med professor Kajsa Ahlstrand om antologin ”Svensk mission och kyrkorna som växt fram” (red. Ahlstrand, Kajsa, Alvarsson, Jan-Åke, Janzon, Göran och Lundström, Klas). I samtalet reflekterar de kring det missionsarv som svenska kyrkor och samfund har och varför det är viktigt att kunskapen om den missionsverksamhet som har bedrivits inte faller i glömska. Är missionsverksamheten som har bedrivits ett arv för kyrkorna att vara stolta över? Vilka lärdomar finns det att dra? Och är ordet ”mission” ett önskvärt och relevant begrepp att använda sig av idag?
- Visa fler