Apple Podcasts Podcasts

 • Fredrik berättar om sin diet som mynnade ut i en tävling. Dessutom pratar vi om laddning, det mentala och smygande. Allt detta och mycket mer blandat med skratt och anekdoter.

  Tyngre Old School: ämnen och gäster som motiverar och inspirerar med träningen som en röd tråd. Alla våra gäster har en historia att berätta som både rör och berör – med Fredrik Age & Ashkan Aghili.

  Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

 • Världsmästerskapen i styrkelyft avgörs för första gången på Malta. Mitt i medelhavet ska världens bästa styrkelyftare göra upp om världsmästartitlar 11–18 juni.

  Med alla anmälningar inne ser vi att Sverige skickar en i relation till tidigare år sparsam, men stark trupp. Josef tillsamman med Jimmy Karlsson går igenom anmälningarna till VM och kommenterar sina tankar kring svenskarna och deras klasser.

  00:00:38 – Jimmy in

  Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

  Du som lyssnar får gärna betygsätta podden på Apple Podcasts eller där där du lyssnar på den – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

 • Lyssna här: Apple Podcasts, Spotify


  Systemskiftet har fått en internationell, engelskspråkig poddsyster, SystemShift.


  SystemShift undersöker hur vi kan skapa en hållbar, blomstrande ekonomi som respekterar jordens förmåga att stödja mänskligheten samtidigt som människor och natur står i centrum, och ger alternativ till de nuvarande misslyckade ekonomiska och finansiella systemen som driver exploateringen av människor och planeten.


  Ekonomer, forskare och innovatörer från hela världen presenterar sina lösningar för en hållbar, blomstrande ekonomi som är rättvis och tjänar allas intressen, inte bara de rika få.


  Varje avsnitt går på djupet med de grundläggande orsakerna till vår nuvarande dysfunktionella ekonomi och utforskar de senaste idéerna och lösningarna för alla som vill vara katalysatorer för förändring.


  Den här podden är ett hett tips för alla er som är intresserade av det brådskande behovet att övergå till ett hållbart och rättvist ekonomiskt system som gynnar alla.


  Lyssna här: Apple Podcasts, Spotify


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Sedan ChatGPT lanserades i slutet av 2022 har det hänt otroligt mycket inom AI. Och jag har medvetet väntat att ta upp det i podden för det går så snabbt.

  Men nu går det inte att vänta längre och jag vill lära mig mer om hur det kommer att påverka marknadsföring så att vi tillsammans kan ligga i framkant av utvecklingen. Så jag bjöd in Arash Gilan igen.

  Men den här gången för att prata AI.

  Något han experimenterar mycket med och som han skriver en hel del om. Arash har också följt utvecklingen av AI och maskininlärning under många år.

  Det här avsnittet är för dig som dels vill få en bättre förståelse kring hur AI kan komma att påverka marknadsföring som disciplin och bransch. Samt vad det kan betyda för marknadsförare, marknadsavdelningar och byråer.

  Om gästen
  Arash Gilan är vd och medgrundare till byrån Viva Media som kombinerar mediaköp, reklam och varumärke samt performance. Han är även författare och har skrivit tre böcker. Get Digital or Die Trying, Apparnas Planet och En Djävel på e-handel.

  Arash har studerat AI och skriver löpande artiklar och krönikor om AI och marknadsföring på Breakit. Han har dessutom ett nyhetsbrev där han varje vecka delar med sig av det viktigaste inom AI.

  Som om det inte vore nog så driver han också VD-podden och är en populär föreläsare.

  Om avsnittet
  Arash och jag pratar i avsnittet om hur AI kommer att påverka oss marknadsförare och hur vi arbetar med marknadsföring. Bland annat vilka områden inom marknadsföring som han ser kommer att påverkas mest och vad många marknadsförare missar kring AI.

  Samt varför Arash ser AI mer som elektricitet snarare än en teknik.

  Du får dessutom höra om:

  7 sätt som AI kommer hjälpa oss att bli smartare
  Konkreta exempel på hur Viva Media använder AI
  Hur våra roller som marknadsförare kan förändras
  Vilka kompetenser som kommer att påverkas mest
  Vad han menar med att AI kan bli som snabbmat

  Och hur du som marknadsförare verkligen kan anamma AI. Plus en massa mer…

  Arash levererar också ett helt gäng med spaningar.

  Du hittar som vanligt länkar till allt vi nämnde här i poddinlägget. Efter länkarna finns också tidsstämplar så att du enkelt kan hitta olika sektioner i intervjun.

  Länkar
  Arash Gilan på LinkedIn
  Viva Media (webbsida)
  VD-Podden (podcast)
  Apple Podcasts / Spotify

  Get Digital or Die Trying av Arash Gilan, Jonas Hammarberg (bok)
  Adlibris / Bokus

  Apparnas planet: människans roll i en digital värld av Arash Gilan, Jonas Hammarberg (bok)
  Adlibris / Bokus

  En djävel på e-handel av Arash Gilan, Nic Staeger(bok)
  Adlibris / Bokus

  Arashs artiklar och krönikor om AI på Breakit (artiklar)

  AI – Från dröm till verklighet (whitepaper)

  AI inom marknadsföring med Arash Gilan och Sara Öhman (webinar)

  AI med Arash (nyhetsbrev)

  The Rundown (nyhetsbrev)

  The Marketing AI Show (podcast)
  Apple Podcasts / Spotify

  Marketing Against The Grain (podcast)
  Apple Podcasts / Spotify

  AI ger oss innovation med superkrafter. Vad vi kan förvänta oss 2023 och framåt - Judith Wolst (artikel)

  I lost everything that made me love my job through Midjourney over night - Reddit (artikel)

  Verktyg
  ChatGPT
  Midjourney
  Adobe Firely
  Dall-E 2

  Tidigare avsnitt med Arash
  Digitalisering: Arash Gilan #22
  Generalist vs Specialist: Så väljer du väg som marknadsförare #96

  Tidsstämplar
  [2:56] Om varför marknadsföring är ett av de områden som tidigt påverkas av utvecklingen inom AI. Och vi pratar en del om Google.

  [7:11] Vad Arash tycker att marknadsförare missar kring AI och vad det innebär för marknadsföring.

  [9:16] Vilka områden inom marknadsföring han ser kommer påverkas mest och varför. Och varför det är viktigt att anamma AI snabbt.

  [16:02] Om data, attribution och ekonometri samt AI kommer att kunna hjälpa oss med det. Vi kommer att bli datadrivna på riktigt.

  [21:01] Tar upp konkreta exempel på hur man använder olika AI-verktyg på Viva Media.

  [23:24] Etik,

 • En av våra absoluta favoriter är tillbaka i podden – och snart även på flaket. Vi fångar Isabella under hennes förberedelser inför VM, där hon kommer att representera Australien.

  Tyngre Radio är vår första och mest frekventa podcast, med utgivningsdag på måndagar. Lyssna på intressanta gäster inom alla de olika kategorierna av träning.

  Håll dig uppdaterad på vad som försiggår inom den svenska styrketräningsscenen och få inspiration från de bästa i branschen.

  Isabella von Weissenberg mot VM:

  00:06:59 – Isabella in 01:05:55 – Isabella ut

  Mer från Tyngre Radio

  Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värdarna blir glada.

 • Vi snackar med Sveriges svar på Lee Priest – Jesper Kvarnhammar. Hör honom berätta om sin träningsresa och vad han anser är viktigast med många år i gymmet under bältet. Allt detta och mycket mer blandat med skratt och anekdoter.

  Tyngre Old School: ämnen och gäster som motiverar och inspirerar med träningen som en röd tråd. Alla våra gäster har en historia att berätta som både rör och berör – med Fredrik Age & Ashkan Aghili.

  Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

 • Joakim Wahlqvist från Sogeti gästar oss och pratar om GPT-4, uppföljaren till GPT-3. I avsnittet diskuterar de möjligheterna som nu finns med text, bilder och mer exakta svar. Vad kommer detta innebära för organisationer och företag, och såsom hur tillverkande företag kan använda denna teknik och varför insamling av data är viktigt.
  Om avsnittet:  Målgrupp: Företagsledare, IT-chefer, Tillverkningsföretag, Forskare, Studenter  Lär dig: GPT-4, Artificiell intelligens, digitalisering, Maskininlärning, Datainsamling, Automatisering
  GPT-4 är en av de senaste teknologierna inom artificiell intelligens och maskininlärning. Det är en modell som kan generera text, bilder och mer exakta svar på frågor än tidigare modeller. Detta innebär att det nu finns möjligheter att skapa mer avancerade chatbots och andra AI-applikationer som kan hjälpa organisationer och företag att automatisera fler av sina processer.  En av de stora fördelarna med GPT-4 är att den kan användas för att generera mer exakta svar på frågor än tidigare modeller. Detta innebär att det nu finns möjligheter att skapa mer avancerade chatbots och andra AI-applikationer som kan hjälpa organisationer och företag att automatisera fler av sina processer. Till exempel kan tillverkande företag använda GPT-4 för att generera mer exakta svar på frågor om produktionsprocesser och för att optimera sina produktionslinjer.  En annan fördel med GPT-4 är att den kan användas för att generera mer avancerade texter och bilder än tidigare modeller. Detta innebär att det nu finns möjligheter att skapa mer avancerade chatbots och andra AI-applikationer som kan hjälpa organisationer och företag att automatisera fler av sina processer.  Joakim Wahlqvist, Jonas Jaani (31:08)  Videoversion av avsnitt:
  https://www.youtube.com/watch?v=KHRqM2JCBpA
  Länkar / mer information:  Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten  Prenumerera:  Apple Podcasts  Google Podcasts  Spotify:
  https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm
  https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm  Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten.se

 • Vi snackar med MP-eleganten Aran Hafid. Hör honom berätta om sin resa fram mot scenen, hur han ser på träning och kost samt vad som driver honom framåt. Allt detta och mycket mer blandat med skratt och anekdoter.

  Tyngre Old School: ämnen och gäster som motiverar och inspirerar med träningen som en röd tråd. Alla våra gäster har en historia att berätta som både rör och berör – med Fredrik Age & Ashkan Aghili.

  Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

 • Sverige har inom armbrytning några av världens bästa tjejer, bland dessa återfinns veckans gäst Victoria Karlsson. Victoria har tävlat i landslaget sedan 2013 och tog så sent som i höstas brons på VM. I detta avsnitt får vi höra lite vem Victoria är och hur hennes armbrytning sett ut.

  00:02:02 – Victoria in 01:20:38 – Victoria ut

  Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

  Du som lyssnar får gärna betygsätta podden på Apple Podcasts eller där där du lyssnar på den – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

 • Digitalisering har varit en pågående process inom tillverkande industri i flera decennier. Per Bay, Product Lead på Comso Consult, pratar om hur digitaliseringen har förändrat industrin och hur företagen kan dra nytta av de nya teknologierna.  Tidigare var det vanligt att företag arbetade med papper och penna ute på verkstadsgolvet, men nu kan man integrera olika produktionsmaskiner och automatisera arbetsprocesser. Genom att digitalisera hela produktionen kan man skapa en helhet där man kan få stöd och hjälp av olika system och verktyg. Det finns många nya digitala verktyg som kan hjälpa företagen att optimera produktionen och minska administrativa uppgifter.
  Om avsnittet:  Målgrupp: Företagsledare, produktionschefer, teknikintresserade, digitaliseringsentusiaster, ingenjörer  Lär dig: Digitalisering, tillverkningsindustri, automatisering, maskininlärning, affärssystem, logistik, effektmål
  Men även om tekniken har utvecklats finns det fortfarande företag som arbetar med gamla processer och rutiner. De har sin whiteboard ute på produktionen och en tuschpenna för att markera när produktionen är klar. Andra företag har däremot mer avancerade system med handdatorer på lager som rapporterar förbrukning och utflöden, samt spårbarhet och andra viktiga faktorer. Men det är viktigt att få med sig hela organisationen på den digitala förändringsresan för att undvika administrativt kaos.  För att optimera produktionen och minska administrativa uppgifter är det viktigt att ha de rätta verktygen och systemen på plats. Men det är också viktigt att ha effektmål och att hela organisationen är med på resan. Ledningen måste också förstå hur teknologi och digitalisering kan hjälpa dem att driva företaget framåt.  Lyssna för att förstå hur digitaliseringen har förändrat tillverkningsindustrin och hur företagen kan dra nytta av den. Genom att använda rätt verktyg och system kan man skapa en helhet och optimera produktionen, samtidigt som man minskar administrativt arbete och skapar en drägligare vardag för medarbetarna.  Per Bay, Jonas Jaani (23:53)  Videoversion av avsnittet:
  https://youtu.be/OX8-FWk6XP4
  Länkar / mer information:  Per Bay:  Linkedin https://www.linkedin.com/in/perbay/    Email: [email protected]  Dynamicsforum https://linktr.ee/dynamicsforumse  COSMO CONSULT:  Hemsida: https://se.cosmoconsult.com     COSMO Catalyst: https://se.cosmoconsult.com/tjanster/customersuccessmanagement/cosmocatalyst/  Youtube: https://www.youtube.com/COSMOCONSULTSweden  Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten  Prenumerera:  Apple Podcasts  Google Podcasts  Spotify:
  https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm
  https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm  Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten.se

 • Vi gästas av bänkaren Malin Björklund. Förutom att nyligen ha tävlat på SM är Malin numera också dietist och aktuell med uppsatsen: Vikten av vikt i kraftsporten – En kvalitativ intervjustudie ur coachers perspektiv.

  Du kan läsa Malins uppsats här.

  Tyngre Radio är vår första och mest frekventa podcast, med utgivningsdag på måndagar. Lyssna på intressanta gäster inom alla de olika kategorierna av träning.

  Håll dig uppdaterad på vad som försiggår inom den svenska styrketräningsscenen och få inspiration från de bästa i branschen.

  Vikten av vikt i kraftsporten:

  00:03:53 – Malin in 01:23:48 – Malin ut

  Mer från Tyngre Radio

  Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värdarna blir glada.

 • Vi fortsätter på coachspåret och denna gång snackar vi med brittiske supercoachen Calum Raistrick - the Pro Coach. Hör honom berätta om sin approach till coachning och vad som driver honom. Allt detta och mycket mer blandat med skratt och anekdoter.

  Tyngre Old School: ämnen och gäster som motiverar och inspirerar med träningen som en röd tråd. Alla våra gäster har en historia att berätta som både rör och berör – med Fredrik Age & Ashkan Aghili.

  Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

 • Idag! Fredagen den 3 februari är Robin Petersson en av flera som går upp på flaket vid SM i styrkelyft.

  Robin som tävlat i 74:an på flera SM tidigare har under hösten tagit sig in i 83 kgs klassen och möter nu där med Jack Söderberg och Jonathan Söderling. Båda två tidigare svenska mästare i -83 kg klassen, Jack då regerande.

  Idag får vi höra lite vem Robin är och hur hans träning sett ut från start fram till idag. Vad han har för mål och ambitioner för framtiden?

  00:02:29 – Robin in 01:01:43 – Robin ut

  Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

  Du som lyssnar får gärna betygsätta podden på Apple Podcasts eller där där du lyssnar på den – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

 • Fitnessprofilerna Carina Isaksson och Cici Benjaminson samtalar varannan fredag om allt som hör begreppet ”fitness” till. Oftast om träning, om kost, om tävling såklart, men även om livet utanför fitnessbubblan.

  Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

 • AI kan användas för att effektivisera säkerhetsarbete genom att identifiera misstänkta beteenden och förutsäga vad som kan hända nästa steg. Torbjörn Andersson, CISO på Medius, om att detta kan göra det möjligt för säkerhetsföretag att agera snabbare och mer proaktivt för att skydda sina kunder.
  Om avsnittet:  Målgrupp: säkerhetsansvariga, ledare, projektledare  Lär dig: säkerhetsarbete, verksamhetsutveckling, AI, Zero trust
  Tidigare har man använt sig av maskininlärning för att analysera data och hitta misstänkta beteenden. Men med den nya AI-tekniken kan systemet självt dra slutsatser och eventuellt agera själv på ett sätt som vi inte har sett tidigare. Detta öppnar upp möjligheter för att gå längre än att bara identifiera misstänkta beteenden, men också att förutsäga och förebygga angrepp.  En av de stora utmaningarna för säkerhetsföretagen är att utnyttja den nya tekniken på ett effektivt sätt, för att få nästa steg i säkerhetsarbetet.  AI och säkerhet två områden som påverkar varandra och som både har potentialen och utmaningarna att utvecklas och förbättras. Det är spännande att se hur vi kommer att utnyttja AI-tekniken för att göra säkerhetsarbetet ännu mer effektivt och proaktivt.  Torbjörn Andersson, Jonas Jaani (21:15)  Videoversion av avsnittet:
  https://youtu.be/AujWLVpO-8U
  Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten  Prenumerera:  Apple Podcasts  Google Podcasts  Spotify:  Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten.se