Jureskogs Podcasts
-
Coronapandemin har gjort stora avtryck i våra matvanor. En effekt är att konsumtionen av svenska produkter har ökat. Allt fler vill äta svenskt kött och svenskodlade grönsaker.
Men på restaurangerna, där en stor del av våra måltider äts, är det bara en femtedel av allt kött som serveras som är svenskt.
Så hur kan man som gäst veta om köttet är svenskt? Hur kan vi öka andelen svenskt kött på restaurangtallrikarna? Och hur ser restaurangbranschens möjlighet att bidra till livsmedelsstrategins mål om en ökad svensk produktion ut?
MEDVERKANDE
Sofia Alriksson, projektledare och landsbygdsutvecklare vid Hushållningssällskapet i Jönköping.
Claes Lövgren, ansvarig för projektet ”Hållbar fast food i Kronoberg” , Destination Småland
Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig Svenskmärkning AB.
Ludvig Jureskog, grundare och operativt ansvarig för restaurangkedjan Jureskogs -
Han tog klivit in i TV rutan för ett par år sedan där han tog sig till USA för att visa amerikanerna vem som gör världens bästa burgare. Veckans Lördagsgäst hos Hasse Strandberg heter Johan Jureskog. Följ med på stjärnkockens matresa via mammas kök i Sundbyberg till stjärnkrogar i Stockholm och Frankrike till de egna restaurangerna och nystartade hamburgerkedjan Jureskogs.