Johannes Cullberg Podcasts
-
I dagens avsnitt träffar Oscar och Frida Johannes Cullberg. De pratar om sociala medier, hälsa, innehållsförteckningar, super-producerad mat. Häng med, detta är ett riktigt intressant och matnyttigt avsnitt.
Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices -
Fejkmaten som ges till svårt sjuka patienter, fejksalt med tveksamt innehåll och varför promenader är bättre än gymmet. Filterlöst och bestämt levererar Johannes Cullberg dagligen olika budskap om hälsa på sitt Instagramkonto, som i skrivande stund har över hundratusen följare. Men för ett par år sedan såg hans vardag helt annorlunda ut. Som grundare av Paradiset, Sveriges första matvarukedja med ekologiskt, småskaligt och naturligt producerat sortiment, kämpade han då med att få sitt livsverk att överleva – men Coronakrisen blev sista spiken i kistan och i mars 2020 var konkursen ett faktum. Det här blev ett mycket spännande samtal om var gränsen går mellan att inspirera och att ta tillvara egna ekonomiska intressen, om vilken utbildning han egentligen har, varför många har så starka åsikter om honom – och varför vi enligt honom skulle må mycket bättre om vi vågade prata mer om döden. Varmt tack för att du lyssnar!
Följ Maratonpodden i sociala medier:
Instagram: https://www.instagram.com/maratonpodden
Facebook: https://www.facebook.com/maratonpodden
Följ Petra:
Instagram: https://www.instagram.com/maratonpetra
Vill du lyssna reklamfritt? Då är du välkommen till Spring med Petra & CO+. Det kostar 23 kronor i månaden plus moms (29 SEK ink moms) och du kan självklart avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer här: https://plus.acast.com/s/maratonpodden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I veckans avsnitt pratar jag med Johannes Cullberg, grundare av Paradiset, som hade målet att förenkla för folk att handla hälsosamt. Han skapade en plats där man kunde inspireras och handla god, hälsosam och hållbar mat utan att behöva oroa sig för vilka tillsatser man fick i sig. Paradiset öppnade totalt fyra butiker i Stockholm. men när COVID-19 slog till med full kraft var butikerna tvungna att stängas. Idag arbetar Johannes som certifierad kost & hälso-coach men driver också kontot johannescullberg där han gör folk medvetna om bra mat.
Vi går in på Johannes bakgrund och vart hans hälsointresse kommer ifrån, vikten av rätt mat och hur inflammationer skapas i kroppen, skillnaderna mellan mat och bra mat, hur vi borde leva för att aktivera lyckohormoner i hjärnan men också hur han hanterar motgångar och i det här fallet en konkurs.
Vi pratar också om hur man kan tänka kring alla teorier kring kost träning och hälsa att det är en sak är att läsa, en annan sak att testa men att man faktiskt också idag kan mäta vad som funkar. Om att strävan efter perfektion är ett recept på misslyckande men också om en av de viktigaste parametrarna för hälsa, sömnen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Skicka ett meddelande till oss (via sms)
Mattias är frisk, men sjuk. Förmaksflimmret har gått över, men förkylningen sitter kvar. Det hörs i detta avsnitt, men du får stå ut med det.
Här är Samuraj som demolerar en "DIY Dog Enrichment Toy".
Charlotte vann tävlingen "Hur länge står Tess ut på Kajsa Kavat" Vilket blev ca 1h 15min. Charlotte valde att adoptera en husspindel pålivstid och döpte denna till Göta-Petter.
Husspindeln Göta-Petter får bo i källaren och vi håller på att komma överens om var det är lämpligt att spinna nät eller inte.
#svenskostpåpizzan är på tapeten igen, men den här gången pratar vi om den rivna osten du kan köpa i butik. Tess vände på påsarna med riven ost och det skiljer mellan Ica och Arla. Arla har Svensk mjölk som råvara, inte Ica.
Du som lyssnar får hemläxa, vänd på tre varor och kolla var råvaran kommer ifrån.
Har vi någon vegan eller vegeterian som vill vara med och diskutera produkters köttisnamn? Säg till då!
Vi gör även en shoutout till Johannes Cullberg som postar väldigt mycket bra om mat på instagram.
Tess fick i hemläxa att kolla värmemattans effekt. Det var inte mycket mer än 20 Watt, vilket med enkel överslagsräkning drar 1kWh på ca 4 dagar.
Mattias kom på att vi borde göra en uppföljning på det stora odlingsavsnittet, vi var seriösa med sortval, dokumentation etc. Men hur gick det? Det får bli till ett uppfäljningsavsnittSmåbrukarpoddens snackgrupp är lanserad (på facebook). Du hittar den direkt på https://www.facebook.com/groups/724343842855485 eller via Länk i bion.
Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.
Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare :) -
Paradiset-grundaren och hälsogurun Johannes Cullberg är en av Sveriges mest spännande entreprenör, och äntligen kryper vi under hans skinn i Ordinary People who do Badass Things. Självklart får du hans bästa tips för ultimat hälsa, men också detaljerna i hans spännande företagsresa som grundare av Paradiset och de storslagna framtidsplanerna.
Avsnittet med Johannes Cullberg bjuder bland annat på:
– Hur Johannes som Sveriges yngste börs-vd vände brakförlust till vinst.
– Paradiset-resan från hyllat koncept till konkurs på två veckor.
– Drivkrafter, energi och långsiktiga visioner – varför har just Johannes lyckats?
– Han kallar dig frustrationsentreprenör – lyssna på problemen han vill lösa nu!
– Johannes viktigaste hälsotips.
– Johannes hacks, verktyg och råd för att bygga livet på egna villkor.
Ett av våra bästa avsnitt på länge. Måstelyssning!
I Ordinary People who do Badass Things berättar Sveriges främsta entreprenörer hur de gått från vanliga liv till att skapa landets häftigaste företag och varumärken. Programledare är entreprenören och författaren Gustaf Oscarson.
Alla avsnitt och intervjuer på www.driva-eget.se.
Ordinary People who do Badass Things ges ut av We are Business Nordic AB. Vi samlar och skapar världens bästa kunskap, verktyg, inspiration och nätverk inom företagande. Häng med!
-
I veckans avsnitt delar Johannes Cullberg med sig om hur han hanterade en konkurs och ångesten det skapar. Vi pratar även om manlighet, att naturen läker, om vikten av av äta bra mat, träna och få sin sömn.
Njut av lyssningen -
Dagens gäst Johannes Cullberg har en tydlig idé om sin väg till paradiset. Med sina hälsotips har han nått över 100k följare på instagram och hunnit med att starta både matbutik och coachning-företag. Vi pratar om hans syn på hälsa och hur han tänker kring att leva ett bra liv. Varför är han så kär i sin sov-ring? Hur klarar man av när ens hjärteprojekt går i konkurs? Och hur vågar man att starta upp det igen?
LÄNKAR
Johannes Instagram
Personen bakom Instagram
-
Johannes Cullberg är i själ och hjärta en sann entreprenör, och bland annat grundare till dagligvarukedjan ”Paradiset”.
Idén och intentionen till Paradiset var att ha en matvarubutik helt baserad på ekologiska matvaror och även alla andra produkter ett hushåll behöver baserat på ekologiska grundprinciper. Johannes var tidigare Sveriges yngsta börs-VD på hälsoföretaget Feelgood och har även varit med och byggt upp dagligvarukedjan LIDL.
Paradiset gick i konkurs under pandemin, men har återuppstått genom nätbutiken Paradiset, (www.paradiset.com), vilka erbjuder och kommer erbjuda både färdiga maträtter såsom matkassar på sikt.
I dagens samtal berättar Johannes om sin väg mot Paradiset, sitt engagemang som undervisande hälsostreber, som likt en modig soldat i sanningens tjänst vill visa på hur vi alla har möjlighet att ta kontroll över vår hälsa.
Tack för att just du lyssnar på ”Både och, istället för antingen eller – en podd om Integrativ medicin och hälsa. Följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om det här var givande för dig. Prenumerera gärna på vår podd!
♥ Facebook: https://www.facebook.com/integrativmedicin♥ Youtube: https://www.youtube.com/user/integrativMedicin
-
Vi snackar med hälsocoachen Johannes Cullberg och kollar vad han går igång på. Är vi lättlurade? Varför äter vi som vi gör? Vad är hans bästa tips för en bra kosthållning? Allt detta och mycket mer blandat med skratt och anekdoter.
00:04:23 - Johannes inTyngre Old School: ämnen och gäster som motiverar och inspirerar med träningen som en röd tråd. Alla våra gäster har en historia att berätta som både rör och berör – med Fredrik Age & Ashkan Aghili.
Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.
-
I det första riktiga avsnittet av Hälsoveckan by Tyngre så diskuterar vi tre olika ämnen som täcker hela spannet mellan intressant, viktigt och i princip bara underhållande.
Först blir det en diskussion kring begreppet Ultraprocessad mat där vi utgår ifrån en studie nyligen publicerad i tidskriften BMJ Nutrition and Prevention.
Efter det diskuterar vi ett instagram-inlägg från Johannes Cullberg där han ger sig på måltidsersättningar för sjuka människor inom vården samtidigt som har drar till med en hel del överdrifter, osakliga argument och säkra påståenden om i princip outforskade områden.
Till sist diskuterar vi en artikel i Kungälvsposten om Andreas Karlsson som åt 129 semlor på 3 månader samtidigt som han gick ner 10 kg i vikt.
Glöm inte att följa oss på Instagram under användarnamnet @HalsoveckanbyTyngre
Hålltider
00:01:00 Ultraprocessad mat som term och sätt att se på kost 00:23:07 Om Cullenberg och ersättningsdrycker till sjuka människor 00:50:20 Äta semlor varje dag gav 10 kilos viktnedgång -
I det här avsnittet har jag med mig Johannes Cullberg som har en passion för folkhälsa och planethälsa. Genom bolaget paradiset (paradiset.com) erbjuder han en ny yp av matmarknad som
bara säljer hälsosam och hållbar mat. Johannes har stor kunskap om olkhälsa och planethälsa där han sprider kunskap på hans Instagram @johannescullberg och hans podcast Vägen mot paradiset.
Johannes har tidigare varit Sveriges yngsta börs-vd på hälsoföretaget Feelgood och har även varit med om att bygga upp dagliga varukedjan LIDL i Norge.
I det här avsnittet pratar vi om:
👉🏻 Johannes resa och livsfilosofi.
👉🏻 Paradiset resa och framtid
👉🏻 Hur illa ställt det är med den svenska folkhälsan
👉🏻 Vad är skillnaden från ekologisk mat och ”vanlig mat”
👉🏻 Vilken kost borde tas bort från mathyllorna?
👉🏻 Vilken mat borde vi undvika att äta? Samt vilken kost borde vi äta?
👉🏻 Att Livsmedelsverket borde ta ett större ansvar när det kommer till matprodukter
👉🏻 Vilka konsekvenserna kan det bli om vi äter dålig mat över tid@johannescullberg
@kimschoultz
-
I veckans episod träffar jag kocken, restaurangägaren, entreprenören och profilen Johan Jureskog. Johan driver restaurang AG och även Rolfs Kök i Stockholm och sin egen hamburgerkedja Jureskogs. Han har även en egen linje med produkter som kallas Jureskog Selection som ni hittar i många av de större dagligvarubutikerna.
Johan var under åtta år medlem i Svenska kocklandslaget och vann med dem Matlagnings-OS 2004. Han har medverkat i massor med tv-program och är av de större matprofilerna vi har i Sverige, särskilt när vi pratar kvalitetskött och hamburgare.
I dagens avsnitt går vi igenom viktiga frågor som hans syn på kött vs hållbarhet, vi pratar om hans kärlek till råvaror och vad som är viktigt i livet. Självklart går vi också igenom en rad av de lyssnarfrågor jag har fått in på Instagram som hur man gör den perfekta hamburgaren och mycket annat.
Gillar du den här podcasten så ber jag dig om tre saker:
Prenumerera via den poddspelare du använder
Ge podden ett bra betyg, det betyder massor för mig!
Tipsa dina vänner. Ju fler som lyssnar desto större chans har vi att ta tillbaka makten över vår egen hälsa och även vara med och påverka planethälsan åt rätt håll.
Vill du följa det jag gör kan du hitta mig på instagram @johannescullberg, youtube: Hälsotipset med Johannes Cullberg. Johan hittar du @johanjureskog, @restaurang_ag, @jureskogs. -
Han kallar sig själv frustrationsentreprenör med en stark problemlösningsförmåga och det är en väldigt passande beskrivning av Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset - en matvaruaktör som helt klart sticker ut i mängden. Han har fört en tuff kamp mot livsmedelsbranschen och trots att han slagits ner har han alltid rest sig och kommit tillbaka.
Nu är Paradiset 2.0 här! - Sveriges mest ärliga och hälsosamma matvaruaktör.
Vilka lärdomar har han tagit med sig? Var hämtar han kraft för att orka resa sig upp gång på gång? Hur ser han på hälsa? Kommer han etablera fysiska butiker igen?I veckans avsnitt av Retailpodden berättar Johannes öppenhjärtigt om konkursen, kampen tillbaka och drivkraften i hans entreprenörskap.
Önskar du komma i kontakt med Retailpodden?
Maila: [email protected]
-
– Jag är väldigt passionsdriven tänker med hjärtat före hjärnan och här fanns ingen återvändo, så då var det bara att köra, berättar Johannes Kullberg i SvD:s podd.