Arbetet Podcasts
-
Johannes Klenell är författare, poddare och kulturredaktör på tidningen Arbetet, där han varit verksam sedan 2018. Sedan 2007 har han också arbetat med projektet ”Northern Lights” vars syfte är att lansera svensk seriekonst i utlandet och då framför allt i USA. 2017 debuterade han med romanen "Det fria ordet" och samma år var han även pressekreterare för Vänsterpartiet. År 2020 nominerades han till priset som Årets stilist. Följ Johannes på Twitter: @JohannesKlenellHela avsnittet + bonusmaterial hittar du på www.patreon.com/hurkanviOm du vill lyssna på våra längre samtal kan du köpa loss enstaka avsnitt på www.voyd.tv/sv-SE/m/c/hur-kan-vi-Samtalet fortsätter i Eftersnack på www.facebook.com/groups/hurkanviAlla tidigare avsnitt hittar du på www.hurkanvi.seBoka Navid som föreläsare, samtalsledare eller moderator via [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vann Socialdemokraterna valet men förlorade regeringsmakten? De gick trots allt framåt två procentenheter, samtidigt som de tre regeringspartierna backade strax under en procentenhet vardera. Det var Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som underpresterade, inte Socialdemokraterna. Så kan man tänka, och så tänker en del inom partiet. Men är det en rimlig eftervalsanalys? Hur ska Socialdemokraterna tänka framåt? Ska man acceptera Tidöavtalets migrationspolitik för att lägga krutet på att kritisera regeringen om välfärden och ekonomin från vänster?
Med mig för att prata om detta har jag Daniel Färm och Daniel Swedin. Två Daniel alltså, om ni undrar varför jag använder deras för och efternamn i podden. Färm är i dag VD och politisk redaktör för den socialdemokratiska veckotidningen Aktuellt i politiken. Han var Tidigare chef för tankesmedjan Tiden.
Daniel Swedin är i dag politisk redaktör på socialdemokratiska Arbetet, som ägs av LO. Han var tidigare ledarskribent på Aftonbladet mellan 2011 och 2020, men slutade för att bli talskrivare åt Stefan Löfven. Båda två har med andra ord god inblick i Socialdemokratins inre.
Jag har mött båda i ett antal debatter genom åren, där vi ofta stått på olika sidor. Som jag sagt förr så vill jag med den här podden få till samtal, snarare än debatter. Därför låter jag gärna den jag intervjuar prata till punkt, i stället för att falla dem i talet med mina synpunkter. Debatter har sin givna plats i offentligheten, men samtal måste också få plats. Jag håller givetvis inte med mina gäster om allt, och inte de varandra heller för den delen, men jag tycker att det var intressant att ta del av deras tankar. Hoppas ni också tycker det.
Jag mottar inga statliga bidrag eller annan finansiering, utan förlitar mig helt på er läsare och lyssnare. Genom att bli betalande prenumerant gör man det möjligt för mig att fortsätta vara en självständig röst.
Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)
This is a public episode. If you’d like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit www.enrakhoger.se/subscribe -
Valet är över och PK-debatt nagelfar den svenska politikbevakningen. Det blir en diskussion om och med de som kommenterar politiken.
Valet 2022 blev en riktig rysare och landets redaktioner har haft fullt upp med att beskriva alla utspel, attacker och strategier. Vi undrar vad några av våra mest namnkunniga kommentatorer tycker om valbevakningen. Vilket avslöjande vägde tyngst? Vilka frågor kom i skymundan? Och vad tycker de om sin egen insats?
PK-debatt 19 september 2022 på Kulturhuset i Stockholm.
Medverkande:
Viktor Barth-Kron, inrikespolitisk kommentator på Expressen Johannes Klenell, kulturredaktör på tidningen Arbetet Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator på Sveriges Radio Amilia Stapelfeldt, politikinfluencer Fouad Youcefi, reporter och programledare, SVTPK-debatt leds av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.
-
Varför är partiledardebatter ofta så dåliga? Vilka politiker borde inte dra skämt? Och hur borde debatterna vara utformade istället? Veckans avsnitt handlar om talpunkter, rekvisita och dissiga oneliners. Gäster är Mimmie Björnsdotter Grönkvist, ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån, och Daniel Swedin, politisk chefredaktör på Arbetet.
Programledare: Max V Karlsson
Ansvarig utgivare: Andreas Gustavsson -
2021 fyller Göteborg 400 år. För att fira detta berättar P4 Göteborgs Tommy Johansson en liten historieberättelse varje dag. Häng med på en resa genom Göteborgs historia! I dagens avsnitt: Reine Feldt var framgångsrik fotbollsspelare i IFK Göteborg med bl.a. SM guld 1969. Han utsågs till supporterklubbens första Ärkeängel 1973.Reine Feldt jobbade som idrottsjournalist på tidningen Arbetet och deltog aktivt i samhällsdebatten. När han gick bort i AIDS 1986 visste ytterst få att han var homosexuell.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
-
Daniel Swedin gästar podden för att prata om sitt jobb som politisk redaktör på Arbetet. Daniel och Elin pratar om fackföreningar, han tidigare jobb som talskrivare åt statsministern och som ledarskribent på Aftonbladet.