Ann-Sofie Podcasts
-
I veckans avsnitt får vi träffa fantastiska Ann-Sofie som är en otroligt omtyckt hopptränare och också en väldigt duktig ryttare så som du förstår så är det hoppning på temat.
Vi pratar om hur Ann-Sofie ser på rollen som tränare, både till satsande ryttare och till ryttaren som mer tycker om att träna. Vi pratar också en del tekniskt kopplat till hoppning. Ann-sofie berättar om de fem olika faserna som hästen gå igenom innan, över och efter hindret och vad ryttaren ska göra. Det kom många lyssnar frågor om att hitta avståndet till hindret så självklart pratar vi också om det.
Vi avslutar med att också prata om mentalt mående, något som Ann-sofie tycker är viktigt att lyfta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Gårdagens program bjöd på en rafflande grisjakt på två förrymda minigrisar, så vi fortsätter på samma spår och efterlyser lyssnarnas historier om grisar.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.
Så smarta och renliga är grisarEtologen Linda Marie Hannius svarar på allt möjligt om grisar, som hur grisar lever helst och om en gris kan känna igen sig själv i spegeln.
Lyssnaren Jojo köpte en minigris efter studenten som växte upp till en galt och försökte betacka mormor, Samuel kallar sin dotter för "lilla grisen" och poddfavoriten Ann-Sofie berättar om en twerkande gris på Kolmården.
-
Veckans gäst är Ann-Sofie Forsmark. Och det här är ett avsnitt med henne där vi pratar om hur sjutton man bli hållbar, som människa alltså. Och vad det egentligen innebär. För det är ju inte helt lätt när vi lever i ett samhälle med enorma krav på prestation och där det nästan är trendigt att vara stressad. Där gemene man på något sätt accepterat att vi ständigt har enormt mycket att göra med långa to-do lists att beta av. Samtidigt finns det finns ständiga krav på att vi ska driva förändring och jobba med de här frågorna i en verklighet där ledare redan har en fullspäckad agenda. Och där människor överlag är rädda för att göra andra besvikna och vill göra bra ifrån sig. Hur hanterar man det?
Det här är något som Ann-Sofie verkligen fördjupat sig i och brinner för. Alltså hur vi skapar hållbarhet ur ett mänskligt perspektiv. Så enormt viktigt, och jag tror ni kan lära er massor av att lyssna på det här avsnittet!
Avsnittet sponsras av: Exsitec AB
Klippning och jingel: Ludvig Gawell
-
Veckans gäst är Ann-Sofie Forsmark. På söndag släpps ett avsnitt där vi pratar om hur sjutton man bli hållbar, som människa alltså. Och vad det egentligen innebär. För det är ju inte helt lätt när vi lever i ett samhälle med enorma krav på prestation och där det nästan är trendigt att vara stressad. Där gemene man på något sätt accepterat att vi ständigt har enormt mycket att göra med långa to-do lists att beta av. Samtidigt finns det finns ständiga krav på att vi ska driva förändring och jobba med de här frågorna i en verklighet där ledare redan har en fullspäckad agenda. Och där människor överlag är rädda för att göra andra besvikna och vill göra bra ifrån sig. Hur hanterar man det?
Det här är något som Ann-Sofie verkligen fördjupat sig i och brinner för. Alltså hur vi skapar hållbarhet ur ett mänskligt perspektiv. Så enormt viktigt, och jag tror ni kan lära er massor av att lyssna på hennes avsnitt som släpps på söndag.
Men en viktig del i att bli hållbar, det är att skapa en känsla av sammanhang för sig själv. Och hur man gör det, ja, det ska ni få tips på nu!
-
Inkännande ledarskap är temat i avsnitt 5. Ann-Sofie Plato, enhetschef på Kullbergska Sjukhuset berättar om sitt sätt att tackla tuffa bemanningsproblem men också det givande med att coacha en härlig arbetsgrupp i ständig förändring. Tips som kan hjälpa dig som är chef eller har annan ledande funktion!
Samtalsledare: Catrin Dagander och Lena Amnäs
-
Visst låter det härligt att jobba effektivt utan stress? Kanske nästan utopiskt? Nej faktiskt inte.
Det går att göra mycket för att minska stressiga känslor och öka upplevelsen av att ha tid till det man vill och behöver. I det här avsnittet delar vi tips och tankar på hur du kan göra för att prestera hållbart med mindre stress.
Acceptera att tiden är begränsad
Först och främst handlar det kanske om att acceptera att tiden aldrig kommer räcka till allt på att-göra-listan. Tiden är den trånga sektorn och det handlar först och främst om att prioritera vad som ska göras.
Första frågan är alltid varför
A och O är att ha rett ut sitt varför, både i det stora och det lilla. Det hjälper oss att prioritera vad som ska få ta vår tid och att sen kunna hålla fast i den agendan när annat pockar på vår uppmärksamhet.
Viktigt och bråttom – eller bara bråttom?
En metod man kan ta till sin hjälp är matrisen viktigt/bråttom. Varför fastnar vi ofta i sånt som är bråttom och viktigt (varför hann vi inte med det innan det blev bråttom)? Och varför envisas vi ibland med att göra sånt som är bråttom utan att vara viktigt, medan det långsiktigt viktiga som inte är tidskritiskt får vänta? Det här sättet att sortera behov och planera sin tid kan ge en del hjälp.
Fokus kräver pauser
Många gånger kräver dessutom det mest viktiga och värdeskapande vi ägnar oss åt både tid och arbetsro. Vi tittar närmare på exempel som Pomodoro-metoden, att dela in sin arbetsdag i fokuserade delar och bryta dem med pauser för att få både den skärpa och den återhämtning vi behöver.
Att hitta balansen
Ann-Sofie delar med sig av hur hon stämmer av att hon får balans i det hon gör: hon vill fördela tiden mellan att hämta in information, dela med sig av information och bygga relationer. Alla delar behövs – men kanske inte alltid på en och samma gång.
Ta väl hand om tiden du har. Lägg så mycket du kan på det som är långsiktigt viktigt!
Vår samarbetspartner motivation.se har många artiklar om att strukturera sin arbetsvardag. Idag tipsar vi om en som handlar om GTD- Getting things done-metoden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ann-Sofie i Singapore
SWEA-podden har fått en ny medarbetare! Ann-Sofie Berg bor tillsammans med sin familj i Singapore sedan sex år tillbaka och nu kommer hon att hjälpa oss med redigering av SWEA-podden framöver.
I somras var Ann-Sofie hemma i Skåne i Sverige och vi får en inblick i den vitt skilda Covid-situationen i de båda länderna. När hon och familjen återvände till Singapore blev det att sitta i strikt karantän under två veckor, med fängelsestraff om man ens gick utanför dörren till rummet. Vad gör man, instängd på ett hotellrum i två veckor? Det och mycket mer om livet i Singapore berättar Ann-Sofie om i detta avsnitt av SWEA-podden.
I SWEA Singapore är Ann-Sofie webbansvarig och visste du att SWEA Magazine, den lokala avdelnings-tidningen har vunnit första pris i en intern tävling inom SWEA för några år sedan?
Vi får också lite mer bakgrund till våra två SWEA-poddare, Maria och Anna när Ann-Sofie vänder på frågorna.
SWEA Singapore Magazine
Kommande aktiviteter SWEA
SWEA Singapore
Swea Singapore Instagram
Swea Singapore Facebook
-
Högsommaren innebär inte bara frid och fröjd. En lyssnares KK vill att de ska äta middag med hans föräldrar. VAD ska hon göra?
En annan är akut förälskad och undrar varför kärleksobjektet inte tar några initiativ? Vi ger ALLA potentiella förklaringar. Varsågod och förlåt.
Hur kommer en ifrån att agera förälder och boendestödjare åt sin partner med ADD? Och varför klagar alla heterotjejer på sina pojkvänner? Sitt lugn i båten - vi har svaren. (Kanske blir det arga mail nu)
Idag flirtar vi med TVILLINGEN. Det blir tufft och sexigt, med lite Bamse-referenser.
Tack till våra underbara patienter, och VÄLKOMNA Ann-Sofie och Julia!
Bidra till Heteroakutens glädjetårar genom att bli Patreon: www.patreon.com/heteroakuten
Du blir vår stammispatient och får tillgång till material såsom bonusavsnitt, musik, ölrecept, livepoddar, rabatt på merch och annat vi hittar på.
För att lyssna på allt gött ni hör i våra avsnitt, följ spellistan HETEROAKUTEN GREATEST HITS på Spotify:
https://open.spotify.com/playlist/7qdONgONVKjwU9kGFjet2F?si=yphVEB0kTx-O8dlL47L5Iw
Maila dina frågor och tankar till [email protected] och följ oss på Instagram där vi kort och gott heter: heteroakuten
Produktion, originalmusik och ljudmix: Niki Yrla
Ps: Länk till UNDERBARA gruppen ”Heteroakuten fan page” på Facebook: https://www.facebook.com/groups/146344650745147/?ref=share -
Valpkonsulten Petra intervjuar Ann-Sofie som betättar om sina omplaceringar Bibbi och Bobbo och om livet med omplaceringshund. Alla härligheter och utmaningar man får uppleva och möta när man har tagit sig an uppgiften att ge en vuxen hund ett nytt hem. Vi samtalar om hur det var när Ann-Sofie fick hem Bobbo och hur hon grät många tårar när det var svårt. Ni får veta hur det gick sen med Bibbi och Bobbo.
-
Morgonens stora samtalsämne är vad man tagit fel. Vi pratar bl.a. med Ann-Sofie som råkat ta sin mans resväska och nu jagar ut till Landvetter och så berättar Halvtids-Erik om när han drack ur en karaff med älgtunga i.
-
Ska jobbet vara som en familj eller ska du vara beredd att sluta på dagen när din kompetens inte längre behövs - som på amerikanska Netflix?
Allt fler organisationer präglas av ett nytt sätt att leda. Det kallas ofta chefslöst och handlar mycket om att coacha varandra. Men hur får man in sånt som trygghet och tillhörighet i en kultur som präglas av stort ansvar och mycket frihet?
Patty McCord, före detta Chief Talent Manager för Netflix skriver i sin bok Powerful om de 8 grundpelare som företaget byggt sin kultur på.
Alla måste förstå affären De handlar om att behandla medarbetare som vuxna och förstå att de motiveras av att hjälpa till att skapa framgång, att göra något viktigt. Det hör ihop med att alla behöver förstå affären för att kunna göra ett gott jobb. För att det ska funka behövs brutal ärlighet och livliga diskussioner som baseras på fakta, inte känslor.
Brutal ärlighet Ett sånt inslag av hård ärlighet finns också speglat i det framgångsrika filmbolaget Pixars så kallade Brain trust-möten där kollegor och jämlikar dissekerar varandras filmer och filmidéer utan att hålla igen på någon som helst kritik. För att aldrig någonsin producera mediokra filmer och för att hålla ribban väldigt högt krävs obönhörlig, öppen diskussion där alla förbättringsförslag - eller rena sågningar - får komma fram. I Pixars fall är det tydligt att man bygger förutsättningarna för den ärligheten på en mer familjär andra.
McCord menar istället att för att hålla obevekligt fokus framåt behöver man bygga team, inte en familj.
Familj eller proffsteam - kärlek eller yrkesrelation? Det här väcker förstås frågor: ska jag bara vara anställd för min yrkesroll och inte det minsta för den person jag är? Många av oss skulle nog skriva under på att vi vill ta med hela våra jag till jobbet men samtidigt: hur blir det långsiktigt om vi behåller folk av god vilja som inte bidrar till verksamheten?
Kan man verkligen ha kärlek som ett värdeord och på det sättet antyda att vi borde älska alla våra kollegor eller ska det ordet vara förbehållet något annat, något vi väljer själva? Ska vi vara en familj och känna oss hemma på jobbet?
Även om Netflix gör det tydligt att man inte är en familj och att det är yrkesrollen som håller ihop människorna i bolaget är det många andra framgångsrika bolag och grupper som ser annorlunda på det. Ovan nämnda Pixar, till exempel. Eller amerikanska specialstyrkorna Navy SEALs (ni kan läsa om båda de grupperna i Daniel Coyles bok The Culture Code som vi nämner i avsnittet).
Företaget som en fågelflock Även svenska företaget Netlight står för en mycket mjukare och mänskligare syn. Vi har läst Netlights vd Erik Ringertz bok Harder Better Faster Stronger där han berättar om en kultur som har växt fram genom åren och där alla är både ledare och följare - på samma gång. Symbolbilden han använder för att beskriva hur det fungerar är en fågelflock.
Vi kommer att återkomma och djupdyka i flera av de spår som har dykt upp här: som hur vi ser på yrkesrollen kontra hela människan, vad som bygger en framgångsrik kultur och hur vi drar gränser - eller inte gör det - mellan jobb och privatliv.
Genom vår samarbetspartner Firstbeat har vi fått möjlighet att testa deras livsstilsanalys. Det görs genom en tre dygns så kallad HRV-mätning som registrerar det som sker mellan hjärtslagen, något som ger oss insikter om hur vi hanterar stress. Vi får också data på hur mycket vi rör oss, vår konditionsnivå, förmåga att återhämta oss och hur kroppen reagerar på det liv vi lever.
Efter mätningen får man sitt personliga resultat i en sammanställning med grafer och förklaringar. Dessutom går en hälsocoach från Firstbeat igenom resultatet i ett telefonmöte för att tolka innehållet och få hjälp med att planera förändringar.
Hur det gick för oss? Boel äter bra och har enastående kondition. Men hon behöver sova mer och ta fler pauser under arbetsdagen.
Ann-Sofie ska hålla i sin fantastiska återhämtning och kondition men behöver fortsätta ta hand om sin återhämtning under arbetsdagen på ett bra sätt. I december ska vi mäta igen och då får vi se om vi har lyckats med de förändringar vi har planerat tillsammans med hälsocoacherna. Läs mer på Firstbeats hemsida.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
När vi har tillåtelse att göra fel får vi möjlighet att utvecklas. I en psykologiskt trygg miljö kan vi vara lärande och utvecklas - något som ibland kan vara på liv och död.
Det kanske kan låta motsägelsefullt, men sårbarhet och trygghet hör ihop. När vi sänker garden mot varandra, vågar bjuda på våra misstag och visa att vi är mänskliga stärker vi våra relationer. Då kan vi bygga det som kallas psykologisk trygghet och som är grunden för att vi ska kunna vara kreativa, lärande och produktiva i grupp.
Till vår hjälp för att diskutera det här tar vi psykolog Ola Jameson. Han har mångårig erfarenhet av parterapi, ledarskaps- grupp- och organisationsutveckling och krishantering, både i privat sektor och offentliga yrken som sjukvården och Polisen.
Rädsla hindrar framsteg Psykologisk trygghet, säger Ola Jameson, bygger relationer och skapar förutsättningar för lärande och framgång. Att istället konstant hålla masken och styras av rädsla skapar stress och hindrar framsteg och utveckling.
Han berättar om en studie från vården som visade att det som många var allra mest rädda för var att bli hånad av sina likar. Ola har själv jobbat med en organisation där läkare som utpekades som ansvariga för fel fick sätta på sig en fysisk (!) dumstrut. När man styrs av rädsla för att göra fel sluter sig människor och låter bli att dela med sig av sina misstag. I exemplet från vården leder det till lägre patientsäkerhet och kan med andra ord avgöra liv och död.
Ledare: bjud på egna misstag Som ledare är det viktigt att inte låta den sortens rädslor få näring. Det börjar ofta med att man själv bjuder in till samtal, bjuder på misstag och ber om hjälp. Då vågar andra göra likadant.
Den här lärdomen drog också Google när de undersökte vad som är gemensamt för framgångsrika team. De hade förväntat sig att hitta faktorer som hade med kompetens eller gruppens sammansättning att göra men det var inte där framgångsfaktorerna fanns. Istället var nyckeln en anda av vänlighet och samarbete där alla fick komma till tals.
Härma förälskade par Ola Jameson gör jämförelsen med par som är förälskade. När de stöter på olikheter frågar de varandra nyfiket "hur tänkte du nu, berätta mera". Vi har mycket att vinna på att härma sådant beteende istället för att göra som par i konflikt som vänder ryggen mot varandra och säger "tyst, nu vill jag inte höra mer".
Inspireras av fotbollslaget Som ledare kan man tänka sig hur ett fotbollslag gör. Man kan inte bara spela match hela tiden utan man behöver planera, träna, reflektera och utvärdera - och bygga våra relationer. Många av oss skulle må bra av att spendera mer tid på det som betraktas som "före" och "efter" och kan inte vara i konstant leveransläge, åtminstone inte om vi vill bli framgångsrika.
Utvärdera för framgång Ge plats för korta, strukturerade utvärderingar i arbetsvardagen. Ställ frågor som
hur har vi lirat ihop? har vi hjälpt varandra och bett om hjälp? har vi gett varandra feedback? har vi testat nytt och utvärderat?Det här är alla nyckelvärden som bygger psykologisk trygghet.
Lycka till önskar Ann-Sofie och Boel!
Vi hälsar vår nya samarbetspartner Firstbeat välkomna. Firstbeat hjälper medarbetarna i din organisation med den viktiga återhämtningen - utan den kommer stressen och ohälsan som ett brev på posten. Tillsammans med specialister inom allt från fysiologi till hälsa har de tagit fram ett verktyg som mäter det som kallas hjärtvariabilitet (HRV), sekvenserna mellan hjärtslagen. Med hjälp av den kan varje individ bättre förstå sig själv och bli expert på sin egen återhämtning. Läs mer om hur du maxar din återhämtning här.
Apropå avsnittets ämne vet vår partner Wellbefy hur man ser till att allas röster kommer till tals. Ett sätt är att börja och sluta möten med så kallade in- och utcheckningar. I många organisationer finns en rädsla eller bara okunskap om hur man påbörjar dialog och låter alla komma till tals, något som är direkt kopplat till välmåendet. Här kan man ta hjälp av Wellbefys verktyg som tagits fram i samarbete med psykologer.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Att vara modig är inte samma sak som att aldrig vara rädd. Det säger Caroline Runnquist, Head of Cyber Security på PwC, som utsågs till Årets IT-kvinna av Tieto.
I vårt julspecial tänkte vi prata om sånt som många av oss tvekar inför: vägskäl och tvärvändningar. Då och då i livet behöver vi kraft att våga göra sånt som är viktigt men svårt. Hur hittar man kraften och modet?
Årets IT-kvinna 2018I oktober i år blev Caroline Runnquist utsedd till Årets IT-kvinna av Tieto. I motiveringen står det bland annat att hon "... visar att det går att utmana rådande strukturer med tydliga mål och därmed få in fler kvinnor i IT-branschen. Carolin har skapat sig en position och mandat att förändra. Hon är en förebild genom sitt ledarskap och sitt mod."
Det hon konkret har gjort och gör konstant är att agera för jämställdhet i en mansdominerad miljö. Hon har startat ett kvinnligt nätverk på PwC och jobbar aktivt med att lyfta kompetenta kvinnor i allt från rekrytering till vardagen på jobbet.
Reflekterade för att hitta sin egen bas För Caroline Runnquist var det en vecka på en ledarskapsutbildning, med mobilen avstängd och tid för reflektion som hjälpte henne att hitta och landa ordentligt i sina egna värderingar. Det har gjort att hon numera är så säker på vissa beslut att hon inte känner att det finns ett alternativ till att följa dem.
Kloka medmänniskor är viktigt Men det räcker inte bara att rådfråga sig själv. Lika viktigt är det att ha människor omkring sig som man litar på och som både kan stötta och våga ifrågasätta.
Beredd på smällar när man sticker ut hakan Att vara modig betyder ofta att man gör något nytt och kanske obekvämt för människor runt om en. Att sticka ut hakan kan leda till att man får en del smällar. Caroline säger att bara hon är förberedd på att såna smällar kan komma blir det mycket lättare att ta dem. Har man reflekterat tillräckligt kring sina vägval och är övertygad om att det man gör är rätt ger det den trygghet som behövs för att orka göra sånt som utmanar.
För Caroline har det också betytt mycket att hålla i sin sömn, att äta bra och vara regelbunden med motion. Det stöds också av en hel del forskning som visar att vi tänker och fattar bättre beslut när vi både rör på oss och sover ordentligt.
Lycka till med dina egna vägval önskar Ann-Sofie och Boel inför julen och det nya året!
Vår samarbetspartner Twitch Health brinner för att tillsammans skapa energi och välbefinnande för individ, företag och samhälle. Välbefinnande utgörs av en fysisk, mental och social helhet. I basen för detta finns demokrati och mänskliga rättigheter. Tyvärr finns det många delar av världen där de grundbultarna inte är några självklarheter.
Twitch tror på långsiktighet och har därför i över tio år skänkt pengar till World’s Children’s Prize som sedan år 2000 har utbildat 42 miljoner barn i demokrati och mänskliga rättigheter.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Känns det ibland som att du lever ditt liv genom en radda med appar? Med rätt syfte och lite gallring kan det bli mer IRL och mindre URL!
Från många håll hörs det tankar, åsikter och forskning om att våra allt mer skärmcentrerade liv kanske inte är så bra för oss. Från Silicon Valley vittnas det om "tech-föräldrar" som låter sina barn leva väldigt analoga liv. Och kanske är vi fler som längtar efter att klara av livet utan att behöva konsultera en app hela tiden?
Bruksappar bättre än sociala medier En studie gjord av Center for Humane Technology visade att människor vars digitala konsumtion var måttlig och mest bestod av "bruksappar" som kalender, vädertjänster (och podcasts!) mådde bättre än personer som konsumerade stora mängder sociala medier. Den studien kan man läsa om här.
Kan innovationer hjälpa eller stjälpa? Vi funderar på om det inte kommer nya innovationer snart så att vi slipper öppna telefonen jämt och ständigt och istället kan lösa det mesta med röststyrning eller genom att bara teckna kommandon rakt ut i luften. Riktigt där är vi förstås inte ännu. Och det löser ju inte problemet med information overload för då kan vi mata in ännu mer information i våra huvuden som vi kommer att behöva ta ställning till.
5 tips för att inte fastna i digitalträsket Här kommer några av våra tips för att få ut mer av din telefon och samtidigt vara mer effektiv när du använder den:
Gå igenom vilka appar som faktiskt skapar värde. De som inte gör det gallrar du bort. Samla dina digitala ärenden till ett eller flera tillfällen så du bara går in en gång och inte titt som tätt. Tydliggör med och för kollegor i vilka forum ni kommunicerar om vad. Rensa i dina pushnotiser - bestäm själv när du blir notifierad om vad. Ta hjälp av appen Moments för att se både hur mycket tid du lägger på telefonen men även på vad.Trevlig lyssning önskar Ann-Sofie och Boel!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Våra förväntningar styr hur vi presterar. Stefan Söderfjäll berättar hur vi lyfter människor istället för att bromsa dem.
De människor som möts av höga, positiva förväntningar presterar bättre än om förväntningarna är låga. Det här kallas inom psykologin för Rosenthal-effekten och hänger ihop med att vi beter oss annorlunda mot dem vi förväntar oss storverk av jämfört med människor vars förmågor vi inte riktigt tror på.
Vilka felaktiga förväntningar har du?
Eftersom vi vet att förutfattade meningar är något vi alla går omkring med innebär det att vi behöver fundera på vilka felaktiga förväntningar vi själva projicerar på människor runt om oss. Särskilt viktigt är det här förstås för ledare som har till uppgift att hjälpa andra att prestera och utvecklas.
Testa att förändra beteendet
Att förändra hur vi tänker och känner tar tid. Men om vi har blivit medvetna om att vi har negativa eller låga förväntningar i något sammanhang och vill förändra det kan vi börja med att förändra våra beteenden. Fundera på hur mer positiva förväntningar skulle påverka ditt beteende. Hur skulle du till exempel inleda ett möte eller hälsa på någon i så fall? Testa ett nytt beteende och se vad som händer.
Att se världen som föränderlig
Den här sortens reflektion kring egna förväntningar och beteenden kan ge goda resultat. Här är Carol Dwecks forskning om growth mindset ett stöd där hon pratar om ett growth mindset som handlar om att man ser en förbättringspotential kontra ett fixed mindset som mer handlar om att något är som det är.
Tydlighet A och O
Det kan vara bra att vara transparent i sina förväntningar, speciellt om det handlar om farhågor. Ofta är vi inte så öppna och ärliga för att inte stöta oss med andra menar Stefan Söderfjäll men vi tjänar på att vara mer raka, på ett respektfullt sätt förstås.
Otydliga förväntningar ligger också till grund för både stora och små problem inom organisationen och då handlar det om att göra dem tydliga.
Trevlig lyssning önskar Ann-Sofie och Boel!
Vår samarbetsparner Twitch Health tipsar om att de kan stötta er med energigivande aktiviteter på nästa kick-off eller konferens. De kan hålla i både fantastiska träningspass och föreläsningar. Vi gratulerar vår samarbetspartner Twitch Health till sin nya snygga hemsida. Kontakta dem här för hjälp med allt från strategi till aktiviteter för hälsa och välmående på jobbet!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Visa fler