SCOTTISH WHISKY DOCUMENTARY Podcasts

  • DET KAN VARA MEDIUMROSTAT FÖR MIG. David dricker gammel-samples och vi avslutar (?) "inte råd att öppna"-tråden samtidigt som det slängs dartpilar i ballongaffären när vi dissar fordon och whisky för sista (?) gången. Därefter blir det både lignin och cellulosa när vi återigen hälsar på våra älskade fat. Veckans ord är tittglas och veckans destilleri är irländska Tipperary distillery. Och dit är det långt, det vet ju alla.Monchichi, som det tydligen inte stavas! Hur kan man ha två h bredvid varandra?!https://sv.wikipedia.org/wiki/MonchhichiVad var det i glaset?David drack något klart gott sherrylagrat, blint. Mathias körde på Johnnie Walker Black. Jeroen hade denna Booker’s från Tomas Andersson, tack tack tack igen för dessa tre samples Tomas:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/216477/bookers-07-1-month-7-daysMer bilar och whisky – Macallan goes Bentley!https://www.bentleymotors.com/en/world-of-bentley/beyond-100/bentley-and-the-macallan.htmlRostning och kolningLänken som ger dig precis alla artiklar av den underbara Wisniewski:https://whiskymag.com/contributors/ian-wisniewskiExempel på skitroliga pappaskämt i artiklar han skrivit: https://whiskymag.com/story/a-view-to-a-kilnhttps://whiskymag.com/story/grist-to-themillhttps://whiskymag.com/story/its-all-going-down-the-tubeshttps://whiskymag.com/story/no-spain-no-grainhttps://whiskymag.com/story/peat-performancehttps://whiskymag.com/story/staringdownabarrelhttps://whiskymag.com/story/still-very-importanthttps://whiskymag.com/story/whisky-worts-and-allhttps://whiskymag.com/story/yeast-of-edenKolning av fat på film:https://www.youtube.com/watch?v=u-2Vpc0KgXMTunnbinderi på svenska finns det inte gott men tacka gudarna för Thorslundkagge:https://www.youtube.com/watch?v=TeOSxN8_kfQMer om kolning:https://www.facebook.com/watch/?v=1352548598413640Melander, Roger, ”Box Advanced Master Class No. 1 [Toasting levels]”, 2013: http://masterclass.boxwhisky.se/sv/toastingSe ocksåhttps://highcoastwhisky.se/wp-content/uploads/2019/04/masterclass-1_1.pdfÄven här har Wisniewski gjort ett pappaskämt i Whisky Magazine:https://whiskymag.com/story/lets-do-the-char-charBell, Emily, ”What are barrel char levels and how do they affect the way my whiskey tastes?”, 5/2 2016:http://vinepair.com/wine-blog/what-are-barrel-char-levels-and-how-do-they-affect-the-way-my-whiskey-tastes/Bygrave, Sam, ”Lock, stock & smokin’ charred barrels”, 20/3 2013:http://australianbartender.com.au/2013/03/20/lock-stock-smokin-charred-barrels/Adsorbera:https://sv.wikipedia.org/wiki/AdsorptionVeckans ord: tittglasFör det här med bobbin (också kallat striking block), kolla denna orubricerade dokumentärfilm om produktion av skotsk whisky på 1950-talet, digitaliserad av PeriscopeFilm.com och upplagd med den säljande titeln ”1950s SCOTTISH WHISKY DOCUMENTARY FILM SCOTCH DISTILLERY GLENROTHES GLENLIVET WHISKEY15554”: https://archive.org/details/15554scottishwhiskeyvwrPå engelska brukar dessa glas/fönster kallas sight glass.Veckans destilleri: Tipperary!Hemsida:https://www.tipperarydistillery.ie/Javisst är deras pannor från Hoga just Hogapannor, kolla bara den här länken!https://www.irishtimes.com/business/agribusiness-and-food/tipperary-whiskey-distillery-opens-with-750-000-local-and-eu-funding-1.4435653Här når du oss:En trea whisky på Facebook (https://www.facebook.com/entreawhisky)Maila till oss på [email protected] blogg tjederswhisky.se (https://www.tjederswhisky.se)Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhiskyBli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960