Mutti Podcasts
-
Det är nyårsdag för The Daily Messiah och Messiah pratar om den allvarliga tomatpurébristen i landet, Johns spådomar har blivit verklighet och Framtidsmannen är på besök för att berätta om AI och halloweenskräckisar.
-
•Schveper valet
•LöFF grymtar till - deklarar Mutti kween slayminister
•Det oorganiserade budgetsamarbetet
•Polyamovalet
•Einhärjarna i KD och V
•Konsensusknarkarkulturen
•Kippa på vift
•MP:s uppgång och framfall
•SD Stockholms stads köttberg
•Läggmatchen Åkesson
•Apkoppeborgarnas bidragsregn
•Tåbbös morgondröm
Twitter: https://twitter.com/lognarnastempel
Facebook: https://www.facebook.com/Lögnarnas-tempel-110919467157772/
Spreaker: https://www.spreaker.com/show/4228256
Spotify: https://open.spotify.com/show/2TKA1iFGnjpLzpV6lFIQaj
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2X8BgVsNWqcy11mOMU0W5Q
VK https://vk.com/lognarnastempel
Telegram https://t.me/lognarnastempel
Mail [email protected]
Stötta oss här https://www.patreon.com/lognarnastempel
Samt här: https://www.subscribestar.com/lognarnastempel
Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/lognarnas-tempel--4228256/support. -
Det blev dålig stämning när två 11-åriga journalister frågade ut CDU:s kanslerkandidat Armin Laschet. Roland Poirier Martinsson är gäst i vår serie om intellektuella (Ca 17 min in i avsnittet).
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Thomas Nordegren är på plats i Berlin och har med sig Sveriges Radios korrespondent Caroline Salzinger för att prata om det senaste i den tyska valspurten.
Författarna Lotta Lundberg och Mats O Svensson, både boende i Berlin, ger sina perspektiv på de tyska valkampanjerna: Varför har de tyska socialdemokraterna lyckats så bra med sin byråkratiska utopi? Och hur illa ute är CDU nu när Mutti, Angela Merkel, är ute ur leken?
Vi går också vidare med vår serie om Intellektuella i Sverige, i dag med författaren och filosofen Roland Poirier Martinsson.
Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman -
Hur råder man bot på besökare som bryter lugnet på biblioteken? Thomas är på plats i Berlin för att ge det senaste inför det tyska valet och så undrar vi hur lugn SJ:s nya lugna tågklass kommer vara?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag är Thomas med från Berlin för att skildra slutspurten av den tyska valrörelsen. Angela Merkel har tidigare sagt att hon inte tänker vara med i valrörelsen men igår ryckte hon ut för att hjälpa CDU-kandidaten Armin Laschet. Är bra eller dåligt att få hjälp av "Mutti" på det här sättet?
Vi vill veta mer om SJ:s nya satsning "Klass 2 lugn" som ersätter den tysta vagnen. Hur ska SJ göra för att se till att passagerarna är tillräckligt tysta så att resenärerna upplever att de har fått det lugn de betalat för? Maria Hofberg, chef för produkt och koncept på SJ medverkar tillsammans med Robert Herpai, intendent för järnvägssamlingarna på Statens maritima och transporthistoriska muséer. Hur högt fick man prata på tågen under mellankrigstiden?
Dessutom pratar vi med Stockholms stadsbibliotekarie om det är rätt eller fel att porta störande personer från biblioteken. En majoritet av de biblioteksanställda tycker nämligen det. Stadsbibliotekarie i Stockholm stad, Daniel Forsman gästar programmet.
Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist
-
En av höstens stora politiska höjdpunkter är valet i Tyskland. Efter 16 år kliver Angela Merkel åt sidan. Hur kommer epokskiftet se ut och vilka står på tur att ta över?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Om 40 dagar är det val i Tyskland. Det blir "auf wiedersehen Mutti" när Angela Merkel efter 16 år tar farväl som förbundskansler. Valet nu i september är mycket ovisst. Vilka kandidater ställer upp och vem har största chans att vinna? Hur ser processen ut för att utse en förbundskansler? Sveriges Radios tysklandkorrespondent Caroline Salzinger gästar programmet.
Många unga försöker hitta någonstans att bo såhär i terminsstarttider. Hur ska unga som inte är jätterika kunna flytta hemifrån? Hur svårt är det att hitta en bostad för en ung student till hösten? Johanna Ode, Riksbyggens bostadspolitiska expert medverkar.
Just nu skiljer sig antalet vaccinerade gymnasieelever stort mellan regionerna. För att locka yngre till vaccinationsbåsen har man i Örebro börjat med vaccinationsdiscon. Hur går det till? Hur ser det ut? Vad spelas? Vi pratar med Annki Olsson, platsansvarig för vaccineringen i Conventum i Örebro.
Nu börjar många återvända till jobbet efter pandemin. Men hur ska man bete sig? Hur ser de informella reglerna ut på kontoret?
Programledare: Johar Bendjelloul
Bisittare: Hélène Benno
Producent: Niklas Runsten