Guide Michelin Podcasts
-
Ulf Wagner är en av Sveriges bästa kockar och krögare. På hans meritlista finns allt från Göteborgs första stjärna hos Guide Michelin till titeln som Sveriges bästa sommelier. I detta avsnitt kommer du att få följa med på baksidan och se vad som krävs för att kunna driva en lyckad restaurang.
-
I avsnitt tre pratar vi om stjärnkrogar och de som inte har några. Behöver en restaurang ha en stjärna i Guide Michelin för att vara i världsklass? På Jenny och Eriks fortsatta resa i Piemonte besöker vi trestjärniga Piazza Duomo i Alba och följer måltiden från tidig skörd till bordet. Vi pratar också med köksmästare Enrico Crippa om hans restaurangfilosofi. Veckans recept blir en Vitello Tonnato, det blir tips på bra köksredskap och svar på lyssnarnas frågor. Ett fullmatat avsnitt med andra ord. Häng med!
-
I avsnitt tre pratar vi om stjärnkrogar och de som inte har några. Behöver en restaurang ha en stjärna i Guide Michelin för att vara i världsklass? På Jenny och Eriks fortsatta resa i Piemonte besöker vi trestjärniga Piazza Duomo i Alba och följer måltiden från tidig skörd till bordet. Vi pratar också med köksmästare Enrico Crippa om hans restaurangfilosofi. Veckans recept blir en Vitello Tonnato, det blir tips på bra köksredskap och svar på lyssnarnas frågor. Ett fullmatat avsnitt med andra ord. Häng med!
-
VEM: Tom Sjöstedt
YRKE: Krögare och fd. landslagskock
AVSNITT: 476
OM: Blyghet, Kent åtta år i sträck, krökt rygg, kärleken till Grekland, skräcken när gäster lämnar mat på tallriken, att fira ett OS-guld, varför hans krog aldrig kommer att få en stjärna i Guide Michelin, mål i livet och givetvis en hel del om huruvida det bara är säljare som har parfym dagtid.
SAMTALSLEDARE: Kristoffer Triumf
PRODUCENT: Karl Birgersson och Saga Markkula
DISTRIBUTION: Acast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
VEM: Tom Sjöstedt
YRKE: Krögare och fd. landslagskock
AVSNITT: 476
OM: Blyghet, Kent åtta år i sträck, krökt rygg, kärleken till Grekland, skräcken när gäster lämnar mat på tallriken, att fira ett OS-guld, varför hans krog aldrig kommer att få en stjärna i Guide Michelin, mål i livet och givetvis en hel del om huruvida det bara är säljare som har parfym dagtid.
SAMTALSLEDARE: Kristoffer Triumf
PRODUCENT: Karl Birgersson och Saga Markkula
DISTRIBUTION: Acast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hon är Limhamnstjejen som skulle blivit ingenjör men livet ville annat. Möt en Sveriges främsta kvinnliga kock Titti Qvarnström. Hasse Strandberg möter Titti i ett personligt samtal om falafel, fine dining, stjärna i Guide Michelin och mycket mycket mer. Titti berättar om varför hon har världens bästa jobb, om kärleken till Berlin och att kombinera ett stressigt yrke med att vara småbarnsförälder.
-
Veckans drev är ett duodrev. Ola Söderholm och Jonatan Unge pratar om konstruktiva förslag för att föra klimatdebatten framåt, irriterande amerikanska poddar och en restaurang i Stockholm som fått tre stjärnor i Guide Michelin trots att de kärnar smör i det oändliga framför gästerna.