Evas Podcasts
-
Joulukalenterin ensimmäinen luukku, jossa kuullaan perinteinen brie-versio. Men först får vi höra om sångens bakgrund och på vilket sätt den inte har med Evas pojkvän att göra.
Linkit kappaleeseen:
Apple Music:
O Holy Night- Luciano Pavarotti
Spotify:
O Holy Night - Luciano Pavarotti
-
Anders Glenmark blir som en storebror för 18 åringen från Nynäshamn som 1978 ska spela in sin första skiva. Anders och Eva Dahlgren får en speciell relation.
Dom kommer att arbeta tillsammans i närmare fjorton år och med Evas åtta första album. Evas succéalbum ”En blekt blondins hjärta” blir det sista dom gör tillsammans. -
När Evas man går bort efter en lång tids sjukdom fyller hon dagarna med jobb, vänner och fritidsaktiviteter. Ett halvår senare kommer tårarna. Och för Patricia, som är höggravid när hennes mamma går bort, slår sorgen till med full kraft några dagar efter att hon själv blivit mamma. Alla reaktioner är normala vid sorg, förklarar vår expert, som i veckans avsnitt berättar om krisens olika faser. Dessutom – vad innebär det att ”sorgen är randig”?
Producent, programledare och klippare: Elin Samuelsson, journalist
Expert: Helena Kubicek Boye, psykolog och författare
Musik: Epidemic Sound
En podd från Aller Media.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Odd och Eva Vesterli är stora namn inom west coast swing och fox sedan många år. De berättar om sin historia, om hur foxen utvecklas och hur de planerar för tävlingsformen fox. Vi diskuterar musikval, kramring och hur viktigt det är att lära ungdomar att dansa.
Trevlig. lyssning!
Kram!
https://www.facebook.com/eva.vesterli Evas Facebook https://www.facebook.com/odd.vesterli Odds Facebook
-
Inspirerade av den förrymda kungskobran Sir Väs vill vi gärna veta vad lyssnarna har varit med om på tal om rymningar, smitningar eller vad det nu än kan vara som har stuckit iväg!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.
Oj vad det ryms och smits! Evas stackars klasshamster som rymde och råkade bli inlåste med en katt. Skansen-Jonas Wahlström uppdaterar oss om det senaste kring den förrymda kungskobran Houdini.
Och så tittar Rasmus in i programmet och lär oss ett och annat om både förrymda hundar och flamingor.
Dessutom blir det en massa extramaterial där vi bland annat får höra om Christers spektakulära rymning från ett franskt hotell och om Hannas brorsas orm som låg under en madrass i tre månader för att tillslut upptäckas.
-
Vi tar oss an en av litteraturens klassiker i ett samtal inför Göteborgs Romanfestival 2022.
Varför är Gud så tråkig och Satan mycket roligare, är allting verkligen Evas fel och hur har Milton det egentligen med sitt världsbygge? Välkommen till vår sataniska bokklubb! Avsnittet är inspelat live på Göteborgs Litteraturhus.
Med Elin Boardy, Martin Engberg, Mattias Hagberg och Jessica Schiefauer.
Göteborgs Romanfestival hålls 14, 15 och 21 oktober 2022 och har tema Underjorden. Nyfiken? Se programmet här.
-
I veckans avsnitt befinner vi oss på Keramika Fantasia, hos den keramiska kreatören Eva Troedsson.
Det är ocensurerat Tung-Gung på Evas otroliga plats.
Välkomna till Kaffe by Lassgård podcast!
#Ceramics #design #art #clay #pottery #designer #handmade #modernceramics #raku #still-life #claylover #keramik #Österlen #visitösterlen #sculpture #form #shapes #konst #we_love_pottery #marmorering #functionalceramics #plate #spjut #ceramic #art #hantverk #scandinaviandesign #närskapat #härskapat
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I det här avsnittet pratar vi både om en mytomspunnet väsen och ett fruktansvärd tragisk olycka.
Länkar till Evas sociala medier och spotify
https://www.facebook.com/profile.php?id=100015445637271
https://open.spotify.com/artist/3EbaVauMgNw7HgRorCRHoy?si=wl75jO9_RCuKwJlmmJE4Wg&utm_ source=copy-link
https://www.instagram.com/artwork_designo/
Ibland publicerar vi bilder på vår facebooksida och Instagram men vill ni se de direkt då ni lyssnar rekommenderar vi er att spana in vår youtubekanal - RysarstundenKom ihåg att spana in Rysaronsdag på vår Facebook och Instagram för lite extra mitt i veckan skräck
Har du egna upplevelser att berätta eller tips på något du vill höra om, mejla oss på
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Säsong 2 Avsnitt 6 Grottor
I det här avsnittet pratar vi både om en mytomspunnet väsen och ett fruktansvärd tragisk olycka.
Länkar till Evas sociala medier och spotify
https://www.facebook.com/profile.php?id=100015445637271
https://open.spotify.com/artist/3EbaVauMgNw7HgRorCRHoy?si=wl75jO9_RCuKwJlmmJE4Wg&utm_source=copy-link
https://www.instagram.com/artwork_designo/
Ibland publicerar vi bilder på vår facebooksida och Instagram men vill ni se de direkt då ni lyssnar rekommenderar vi er att spana in vår youtubekanal - Rysarstunden
Kom ihåg att spana in Rysaronsdag på vår Facebook och Instagram för lite extra mitt i veckan skräck 👻
Har du egna upplevelser att berätta eller tips på något du vill höra om, mejla oss på [email protected]
Youtube
Rysarstunden
Facebook
Rysarstunden rysligt snack
Instagram
Rysarstunden
Tiktok
Rysarstunden
Länkar till avsnittet hittar ni här:
https://nouw.com/rysarstunden/empty-2--38192107https://youtu.be/etok0o4r5pgSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
När livet går sönder - Eva Berlander möter Marianne Wilöf
"Vi går igenom faser i livet som är tunga och svåra. Ofta hjälper det en bit på vägen att sätta ord på det svåra, dela med andra som prövats av livet, inse att vi inte är ensamma.
Att tala om existentiella frågor är viktigt och kan kännas meningsfullt.
Att våga sätta ord på både ljus och mörker, liv och död. Låta trollen komma fram ur garderoben".
Orden är skrivna av morgondagens podcastgäst: Marianne Wilöf.
Till yrket är Marianne journalist, specialiserad på medicin och hälsa. I mitten av 80-talet startade hon ett eget företag med inriktning på tidningsmakeri. Hon har startat många tidningar bland andra tidningen: P S. om psykologi och personlig utveckling. Hon är även utbildad coach, handledare i sorgearbete och mindfulness instruktör.
Förutom allt detta är hon även författare till ett tiotal böcker. Några av dem heter; Hela dig - din personliga väg till hälsa, Vägar ut ur sorgen - om livsmod och framtidstro. Hon är även medförfattare till böckerna; Ett himla liv - av Christina Schollin och till boken Hudlös - en berättelse om livsmod, som hon har skrivit tillsammans med entreprenören Tommy Ivarsson.I deras möte i Evas relationspodd, säger Marianne någonting som vi tror är av största vikt. Hon säger; Jag har ingen talang att vara bitter". Viktiga ord med tanke på att bitterhet ofta leder till maktlöshet och lidande.
Du ska känna dig varmt välkommen att lyssna! -
Vi har fått in massor av frågor om foder och utfodring av er lyssnare! Så i det här avsnittet har vi tagit hjälp av Eva Johansson från Krafft för att besvara era frågor. Fokus ligger på foderfrågor för uppfödare, men en del generella foderfrågor hinner vi också med. Vill du veta mer om utfodring kan vi varmt rekommendera Evas onlineföreläsningar för SWB: Utfodring på hästens villkor och Utfodring av föl vid avvänjning! Vi vill också tipsa om våra tidigare poddavsnitt om foder, utfodring och betesplanering (avsnitt 17 och 22).
-
Det svenska utbrända kärnbränslet sågs från början som en viktig resurs, som kunde användas för att skapa kärnvapen. Hur gick det till när det i stället blev ett avfall som måste begravas i 100 000 år?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Nu i slutet av januari 2022 ska regeringen besluta om bygget av slutförvaret för använt kärnbränsle i Forsmark i Uppland. I två program i Vetenskapsradion På djupet ger vi nu den historiska bakgrunden till dagens situation. I detta första program hör vi hur synen på det utbrända kärnbränslet har förändrats rejält under atomåldern. Från början sågs det som en resurs för kärnvapen, och som en anledning att bygga de första reaktorerna. Men numera ses det som ett farligt avfall som behöver begravas i 100 000 år.
Under kärnkraftens barndom i Sverige, liksom i andra länder, var tekniken starkt förknippad med viljan att kunna göra atomvapen, även om den ambitionen inte alltid var tydligt uttalad. Så småningom växte farhågorna kring kärnkraftens risker bland den svenska allmänheten, och den internationella storpolitiken spelade också in när avfallet blev alltmer svårt att hantera. Vi besöker Sveriges första forskningsreaktor, R1an vid KTH i Stockholm, och Sannäs i Bohuslän där en plutoniumfabrik planerades på 1960-talet.
Medverkande: Arne Kaijser, professor i teknikhistoria vid KTH; Leif Handberg, föreståndare för tidigare forskningsreaktorn R1 vid KTH; Eva Lantz, boende Sannäs.
Reporter: Mats Carlsson-Lénart
Producent: Björn Gunér
[email protected] -
Dålig självkänsla
"Jag upplever mig ofta mindervärdig och att jag inte duger. Att jag inte har lika värde som andra människor i min omgivning.
Att jag på grund av en situation som jag sitter i, inte har samma existensberättigande på något sätt...
Ja, där är jag..."
Dessa gripande ord kommer från en modig, sårbar och generös kvinna. Hon är modig för att hon väljer att möta det som gör ont.
Hon är sårbar i mötet med mig och hon är väldigt generös för att hon väljer att låta dig vara med på hennes resa.
I det här avsnittet möter jag denna fina kvinna i Evas relationspodd. Tillsammans bygger vi en stege som tar henne upp ur kratern.Varmt välkommen att lyssna!
Eva Berlander -
Konsten att sätta ett hjärta runt sig själv
Ständigt formulerar vi berättelser för oss själva. Positiva och negativa historier om vem vi är, vad vi är och hur vi är. Likt ett manus fyllt av ord, känslor och förnimmelser blir innehållet med tiden vår sanning.
En del av informationen kommer från andra. Det kan vara sättet som våra föräldrar, mor- eller farföräldrar, lärare, vänner eller kanske pojk- och flickvänner behandlat oss på. Beteenden som på olika sätt format vår egen syn på oss själva och den vi tror att vi är. Intressant nog formar även DERAS SYN PÅ SIG SJÄLVA oss, då vi kan känna vad andra känner.
Andra gånger är det kollektiva "sanningar" som styr vår känsla av vem vi är. Det kan handla om sättet som vi i samhället ser på kvinnor, män, tonåringar, ålderdom, homosexualitet, sex, hälsa, ledarskap, tid, lycka, rynkor, träning, kärlek, konflikter, framgång, ja du fattar... Ständigt duschas vi av information gällande rätt, fel, konstig, normal, dum, vacker, begåvad, rolig, eller framgångsrik för den delen,
Än mer komplext blir detta när vi förstår att vår självbild inte bara handlar om hur andra har behandlat oss, utan framförallt om hur vi själva har tolkat, uppfattat och internaliserat de signaler som kommit ifrån andra. Så intressant.
Under min skolgång fick jag ofta för mig att jag var lat, oengagerad, besvärlig och dum. Ett hopplöst fall som inte klarade av det mina klasskamrater fixade så galant. På resan skämdes jag och försökte desperat passa in genom att anpassa mig och med tiden charma mina lärare för att få betyg. Fördelen var att jag lärde mig att ständigt hitta nya vägar och att bli socialt kompetent (allt vi fokuserar på växer). Nackdelen var att jag under ytan såg mig själv som värdelös och kass.
På den tiden kunde ingen stava till ordet dyslexi.
Med hjälp av målmedvetenhet, smarta val, bra terapeuter och kärleksfulla relationer, vet jag numera att jag är full av värde. En NY berättelse som förändrat allt.
I morgon i Evas relationspodd möter jag två mentaltränar kollegor; Igor Ardoris och Jenny Hagman. Tillsammans delar vi tankar och känslor gällande vikten och svårigheten av att titta på sig själv med varma ögon - eller som jag så ofta säger; sätta ett hjärta runt sig själv.
Varmt välkommen att lyssna du också!
Eva Berlander -
Människan bakom beteendet
Det är för övrigt en av de viktigaste lärdomarna hittills för mig som förälder: detta att försöka förstå vad bebisen går igenom och att vara lyhörd och möta honom. Det är inte alltid lätt att möta barnets behov och försöka se orsaken bakom beteendet – i synnerhet inte när beteendet är exempelvis gnäll eller skrik – men i det långa loppet tror jag att den ansatsen bygger trygga relationer. Och jag tror att det gäller även i våra relationer med vuxna, att försöka möta människan bakom beteendet (även om det ibland kan vara ännu er frustrerande).
Dessa kloka ord kommer från Karin Skagerberg. Karin är chefredaktör på tidskriften Modern Psykologi och i morgon möts vi i Evas relationspodd.
Som vanligt hittar du Evas relationspodd på hemsidan: www.evaberlander.com eller där poddar finns.
Du ska känna dig varmt välkommen att lyssna!
P.S. Vill du också läsa denna fina tidning? Du hittar mer information här: www.modernpsykologi.se
- Visa fler