David Nilsson Podcasts
-
Filip Söderling knep den sista silverbiljetten till satellit-VM i backyard ultra, Anna Andersson avslutade en intensiv sommar med seger i Trans Scania. Och David Nilsson joggade hem seger över fem mil i Öland Lighthouse Challenge, men vilken distans kommer han springa på Ultravasan?
Dessutom Trail Genom Skåne, några svenskar i farten internationellt och snack inför de kommande två superhelgerna.
Stöd bevakningen av svensk ultralöpning: ultramarathon.se/patreon
-
Duon Norregård, bestående av Jacob Persson och David Nilsson gästar campuspodden.
Jacob, mannen som är ute efter lammkött, har gått musikproduktion på LNU och David går där just nu.
Hur mycket kan de om sina egna låtar och vad säger fördomarna om Club?
Lyssna och lyssna när de spelar sin nysläppta låt Hybris!
-
I det hundratjugonde avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” intervjuar vi en av Sveriges bästa löpare, David Nilsson, som just nu har svenskt rekord på 5km landsväg (13:42) och har haft svenskt rekord på både maraton (2:10:08) och halvmaraton (1:01:40). David är känd för att gå sin egen väg och har provat väldigt många olika metoder för att bli så bra som möjligt. Höghöjdstält, värmeträning, syrgasträning, högvolymträning är bara några saker han har provat på. Om det och mycket annat berättar han om i en nästan 60 minuter lång intervju.
I övrigt pratar vi en del om Valencia Marathon där Johan ska försöka springa under 2.45, och så berättar Erik om sin lårskada som har gjort att han, hör och häpna, tvingats till en veckas helvila.
Följ Maratonlabbet under hösten 2021 för att se om Erik Olofsson och Johan Forsstedt klarar sina högt uppställda mål: sub7h på 100 km respektive sub2.45 på maraton.
-
Tropikhjälmar, upptäckaranda och tankar på den vite mannens ansvar att civilisera barbarerna präglade Stanleys möte med Livingstone 1871, men påverkar fortfarande vår syn på Afrika 150 år efteråt.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
För 150 år sedan yttrades de bevingade orden ”Dr. Livingstone, I presume”. Vetenskapsradion Historia går till botten med det ikoniska mötet mellan Stanley och Livingstone och vad det hade för betydelse för 1800-talets syn på, och uppdelning av Afrika. Vetenskapshistorikern David Nilsson vid Kungliga Tekniska Högskolan menar att tankarna från Stanley och Livingstone, om hur västerlandet skulle sprida civilisationen till Afrika, fortfarande präglar vårt tankesätt. Och faktum är att också Sverige var en viktig spelare i kampen om Afrika, inte minst i Kongo, där svenska militärer och tjänstemän utgjorde en stor del av de europeiska kolonisatörerna berättar Etnografiska museets Michael Barrett.
Programledare är Tobias Svanelid.