Daniel Windahl Podcasts
-
Maria Lindström, född 1963 var rankad 87 i världen i singel och 44 i dubbel som bäst. Idag driver Maria "Add An Attitude" där hon hjälper människor att arbeta med sina mindset, både idrottare eller personer ute i vardagslivet. I det här fantastiskt härliga avsnittet pratar vi om Marias nycklar till att nå världstoppen i tennis, varför hon inte såg sig som en stjärna, varför man behöver ge sig själv beröm, kvinnliga ledare inom tennisen och hur viktigt det är att göra sin satsning tillsammans med andra personer.
I samtalet lyssnar vi på ljudklipp från tidigare avsnitt, så som:
* Joakim Fröberg, avsnitt 10 säsong 1
* Caxton Njuki, avsnitt 52 säsong 1
* Daniel Windahl, avsnitt 23 säsong 2
Därigenom kommer vi in på att prata om ifall mental träning ska ske på eller vid sidan av banan, hur ärlig man ska vara i sin feedback och kommunikation som ledare samt ifall mental träning är för alla.
Läs gärna mer om Maria Lindström och på följande kanalar:
https://www.facebook.com/maria.lindstrom.775
https://instagram.com/addanattitude
Samt, ta del av en gratiskurs exklusivt för Linus på baslinjens lyssnare! https://kurser.addanattitude.se/p/hurduhanterardinnervositet?fbclid=IwAR2CtdWynLqOJkTpEnvO9dNNXVprqE53eXArPdty03STAruHNqwPhOT9xkI (kolla även Linus Instagram eller Facebook för länk.)
-
Jonzon och Håkansson får förstärkning och inte av vem som helst. Daniel Windahl tar plats i soffan och ger sin syn på allt från Girdos avancemang, sitt wild card i Danmark, vad stjärnorna på WPT tjänar och varför han förmodligen inte spelar SM i sommar.
-
Daniel Windahl är Sveriges första herrspelare i topp 100, Lebron återförenas med Paquito och La Manzana fortsätter att ta stora kliv. Håkis och Hussen är inte förtjusta över lag-VM i just Qatar där Spanien tog dubbla guld och hur resonerar egentligen WPT med sin nya app som promotas stenhårt i Sverige? Och så väntar ju KM runt hörnet för Håkis i Båstad.
-
Daniel Windahl, född 1996, var en av svensk tennis mest lovande juniorer. Han var rankad 55 i världen som junior och 825 på seniorrankingen som bäst. Född samma år som Elias Ymer och i och med att båda var i toppen av ålderskullen åkte de på många gemensamma resor och utvecklade ett starkt vänskapsband sinsemellan. Daniel utvecklade mot slutet av sin juniortid en depression och fick så småningom problem med skador. Han började må riktigt dåligt och blev rädd för livet när spelsyndikat började kontakta honom med frågor och uppmaningar om att lägga sig i sina tennismatcher. Idag lever Daniel som padelspelare och ligger runt topp 100 i världen.
I det här avsnittet pratar vi om:
-hur det var att ha sin pappa som tränare
-vad han tror bidrog till att han själv tappade lite i sin utveckling medan exempelvis Elias fortsatte uppåt
-hur hans depression ledde till självmordstankar
-hur det gick till när han blev uppmanad att lägga sig i sina matcher
-padel och hur viktigt det är att så många aktörer vill streama padel
Besök www.linuspabaslinjen.com för fler reportage, artiklar och videos om svensk tennis! -
Tre stora frågor avhandlas i veckans avsnitt som alla på sitt sätt säger något viktigt om läget 2021.Vilken nivå håller svensk juniorpadel? Smilla Lundgren gästar podden.Hur grym är egentligen Daniel Windahl nu?Och är padel överskattat som publiksport i Sverige?
-
Tog han det gula kortet medvetet? En före detta U21-landslagsstjärna i fotboll står anklagad för matchfixning. Nu testas den nya lagen om spelfusk för första gången i en pågående rättegång.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Snart kommer domen i ett uppmärksammat matchfixningsmål i Malmö tingsrätt. Mannen, en känd före detta allsvensk fotbollsspelare, ska enligt åklagaren ha tagit ett medvetet gult kort som andra sen spelat pengar på. Han ska sen ha fått en stor summa pengar efter matchen. Men mannen säger att han fick pengarna som ett lån eftersom att han under den här tiden haft ett pågående spelmissbruk.
I samma rättegång avhandlas ett misstänkt spelfusk i division 3. En tidigare spelare står anklagad för spelfusk efter misstänkt svaga insatser och för att ha tagit emot mutor från samma person som ska ha lånat ut pengar till den allsvenska fotbollsspelaren.
Enligt polisen har idrotten under väldigt många år varit särskilt utsatt för otillåten påverkan i olika former. Det handlar om allt från matchfixning, människohandel, hot och trakasserier till klubbpåverkan.
Personerna bakom kan vara gäng, enskilda kriminella och huliganer samt mer sofistikerade grupper och personer. I Sverige misstänker man att runt fem kriminella nätverk är inblandade i matchfixning och ofta finns internationella kopplingar till balkan och Asien.
Enligt siffror som P3 Krim har tagit del av så utreder Svenska fotbollförbundet just nu fem matcher efter misstanke om matchfixning.
Och enligt ansvarig utredare på Svenska fotbollförbundet har flera av de inblandade personerna i misstänkta fuskärenden det senaste året haft ett problem med spelmissbruk.
P3 Krim tittar denna vecka närmare på spelfusket inom svensk idrott.
Om du har problem med spelmissbruk kan du söka hjälp hos följande organisationer:https://www.spelpaus.se/
https://www.beroendecentrum.se/vard-hos-oss/spelberoende/
https://spelberoende.se/
Och om du vill anmäla ett fusk, trakasserier eller övergrepp och av nån anledning inte kan vända dig till din förening så kan du använda Riksidrottsförbundets visselblåsartjänst:https://report.whistleb.com/sv/riksidrottsforbundet
Programledare:
Evalisa Wallin
Viktor Ahldén
Medverkande:Fredrik Gårdare, kriminalinspektör
Jonas Claesson, integrity officer på Svenska Fotbollförbundet
Daniel Windahl, f.d. tennisspelare
Producent: Viktor PapiniReporter: Lova Nyqvist Sköld
Ljudtekniker: Johan Hörnqvist
Kontakt: [email protected]
Tipstelefon: 0734-61 29 15