Älmhult Podcasts
-
Denna vecka pratar vi om jippot i Älmhult. Olle öppnar upp om sitt (mobil)spelmissbruk. Vi är oense om vilket demokratiskt ansvar klubben bör ta och i veckans argumentation kring varför Häcken inte vinner SM-Guld så beror det på Olle! Dessutom har Erik rotat fram en kommentar om Uddenäs som, förvisso var relevant, men kom i helt fel tid. Kul att du lyssnar!
-
Detta avsnitt gästas av kreatören och surfaren Magnus Nord som berättar om sitt arbete med IKEA:s nya surf-inspirerade kollektion "Kåseberga". Vad gjorde Rob Machado i Älmhult? Hur firade Kassia Meador svensk lucia i skogen? Och kommer det finnas surfbrädor på självplockslagret i Kållered?
Dessutom: VÅGVALET 2022 – och en spännande omgång av En Gång/Alltid/Aldrig
Lyssna, dela – och följ gärna Vinden VBG:
@vindenvbg
Facebook.com/vindenvbg
youtube.com/vindenvbgHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Imorgon är det dags för Sveriges Starkaste Man 2021 i Älmhult. Josef Eriksson och Anders Johansson sätter sig ner för att tippa årets tävling. De går igenom grenarna och vilka de tror ska placera sig i toppen av varje gren. Sedan givetvis en summering om vilka de tror blir som står på pallen när dagen är slut.
00:01:25 – Anders in 00:46:43 – Anders utTyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.
Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.
-
I detta avsnitt har vi gett oss ut på samtalsturné där vårt allra första stopp blivit hos IKEA Museum i Älmhult. Samtalet kretsar kring det som får människor att välja att stanna kvar på ett och samma ställe – hela livet.
I samtalet medverkar Olle Larsson, lektor i historia vid Katedralskolan i Växjö, Sara Vaarning Vetter, projektledare för ett kompetensutvecklingsprojekt (KIR) åt Älmhults kommun samt Mattias Lindqvist som leder arbetet med att få människor att vilja arbeta i, leva och besöka Älmhult på uppdrag av IKEA Älmhult AB djupdyka i dagens frågeställningar. Avsnittet är inspelat inför publik i museets foajé.
Vill ditt museum arrangera ett samtal för podden? Maila [email protected] och anmäl intresse. -
Serierna är igång och både division 2 och 3 börjar sätta sig.
Hänger Räppe med på tåget? Hur gick det egentligen i deras stormatch mot Halmstads BK?
Vi avhandlar även succéföreningen Älmhults IF som kan ha två lag som tar klivet upp en division den här säsongen.
Och vad händer egentligen i Växjö Norra?
-
Hairtalks sommarprat är tillbaka och först ut har vi ingen mindre än Dani Abunar som är världsmästare inom frisöryrket. Dani som växte upp och började sin karriär i småländska Älmhult tar oss med på sin livsresa och vi får bland annat ta del av hans tid som saxförsäljare i London, hur han blev lurad och utblottad av en affärskollega, tävlingar, affärsidén bakom Victor Noblesse och mycket mycket mer - välkomna!Denna podd ges ut av Frisörföretagarna.
-
KORT VERSION - Programledaren och journalisten Jesper Börjesson gästade det trehundrasjuttiosjunde avsnittet av Värvet. I ett samtal om att hålla låg profil, Älmhult, Nyhetsmorgon, kritik som går in, intervjuteknik, uppfostran, lumpen, Creeps, viljan att dra och så givetvis en hel del om musik.
Samtalsledare: Kristoffer Triumf
Producent: Clara Åström O’Månsson
Distribution: Acast
Kontakt: [email protected]
Du hittar oss på Instagram HÄR
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
PRÄST, KONSTNÄR, 46 år. Född i Älmhult, bosatt i Lund. Debuterar som Sommarvärd
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
”Jag heter Kent Wisti. Jag är präst, bildkonstnär, författare och satiriker. Mitt sommar handlar om kärleken, döden, brännvin och Jesus.” Så börjar Kent Wisti sitt Sommarprogram.
Han tar oss med till barndomens gator som barnen döpte om efter husens färg. I hans eget hus hördes ingen bibelläsning, ingen bön; men Kent Wisti har alltid haft en tro.
Om tron säger han att vi lever med hjärtat i en rävsax: ”Som om tro skulle vara ett besiktningsprotokoll där vi skall bocka av dogmer vi intellektuellt kan hålla för bokstavligt sanna och med Guds hjälp och en domkraft pressa in i förnuft, när tro snarare är en längtan efter gemenskap, en tillhörighet som kräver mod. Ett hopp om ett tillvänt ansikte och en berättelse om befrielse.”
Kent Wisti berättar om sina rötter i det svensktalande Österbotten och om hur han fick sitt efternamn av den kringvandrande stenläggaren Wisti, som slog sig till ro för att äkta och ta hand om hans då höggravida morfars farmor som lämnats av sin man.
Han pratar om konstskolan i Göteborg, som han kom in på via arbetsprover gjorda med pappas penslar, kolkritor och akvarellfärger. Om hur hans pappa, som var gravstensgravör och bildkonstnär, sedan hjälpte honom att välja ut egna färger och material inför studierna.
Konstnären Wisti pratar om skapande – läs: även Skapelsen - och önskar att vi kunde se på tro och religion som just en konstnärlig disciplin. Så mycket hade varit så mycket lättare att förstå då. ”Om dogmatik förstods som pedagogik, som arbetsmaterial för skapande och kreativitet snarare än som det färdiga verket upphängt på en spik på väggen och med guldram.”
Om Kent WistiÄr stor i sociala medier med sina satiriska och humoristiska bilder, som även publiceras i Dagens Nyheter.
Aktuell med konstutställning i Göteborgs domkyrka och boken Alla fick hångla lite mer på Tage Erlanders tid. I augusti kommer även boken De tillhöriga om tro, konst och att vara människa. Har tidigare gett ut I det här jävla landet. Kritiserar i sina alster den patriarkala maktstrukturen i kyrka och samhälle.
Återkommande i morgonandakter och gudstjänster i P1. Fått utmärkelsen Årets förnyare inom Svenska kyrkan.
Har medverkat i en uppmärksammad ”roastning” av Gud och menar att Jesus var en stor satiriker.
Producent: Agneta Nordin