Relaterat
-
Det bjuds pĂ„ underhĂ„llning, vardagslivsberĂ€ttelser, folkbildning, vanvettiga skratt och â inte minst â initierade samtal om mat och dryck pĂ„ detta barockt dignande smörgĂ„sbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste Ă„ren blivit populĂ€r, för att inte sĂ€ga folkkĂ€r, för sin öppna personlighet, livsglĂ€dje och smittande entusiasm, sĂ€rskilt nĂ€r det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. HĂ€r sekunderas han av Mats Ryd, som Ă€r kommunikatör inom mat och dryck â men framför allt en person nĂ€rmast besatt av att dricka fantastiska viner och Ă€ta utvalda delikatesser. Han talar lika lĂ„gmĂ€lt och lĂ„ngsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de pĂ„ massor av kunskap samt berĂ€ttelser, reseminnen och anekdoter frĂ„n sina liv som gourmeter, prĂ€glat av rejĂ€la doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgĂ„sbord innehĂ„ller Ă€ven stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp pĂ„ diverse krogar pĂ„ staân. DĂ„ det kan bli vĂ€ldigt uppsluppet, utan att de bĂ„da gastronomerna Ă€ndĂ„ helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrĂ„darna.Podden har fĂ„tt en dedikerad lyssnarskara, av vilka mĂ„nga sĂ€ger sig ha lyssnat flera gĂ„nger pĂ„ varje avsnitt! Och statistiken visar att nĂ€stan ingen som börjat lyssna pĂ„ ett program stĂ€nger av innan de nĂ„tt slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgĂ„sbord: [email protected]. Vi tar gĂ€rna emot lyssnarnas etikettsfrĂ„gor, förslag pĂ„ innehĂ„ll, allmĂ€nna synpunkter samt glada tillrop. SkĂ„l!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna. Lyssna pÄ alla avsnitt i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Caroline Sazinger
-
Allt fler svenskar vÀljer att Àta vÀxtbaserat, bÄde med tanke pÄ smaken, hÀlsan, djuren och planeten. I Vegopodden pratar vi om den nya gröna maten, de senaste trenderna och hur du gör de rÀtta valen för att mÄ bÀttre. Det blir helt enkelt mat och livsstil med ett helhetstÀnk sÄ att bÄde du och planeten mÄr bÀttre. Prenumerera nu för att inte missa kommande avsnitt!
Vegopodden görs av Vego, som Àr Sveriges största gröna mattidning med över 98 000 lÀsare och som dessutom har ett av landets största matkonton pÄ instagram: @vegomagasinet. Programledare Àr Mattias Kristiansson, chefredaktör pÄ Vego.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
TvÄ gÄnger i mÄnaden bjuder vi -tvÄ vinentusiaster, pÄ noga utvalda viner i ett försök att guida eventuella lyssnar till bÀttre vinupplevelser utan att spendera en förmögenhet. Men det förekommer en hel del juveler ocksÄ.. Det bjuds Àven pÄ skratt, tjafs och matupplevelser.
-
-
The podcast that meets change-makers in Sweden.
In a world in need of urgent reinvention, they do things differently and explain why.
Arrived from France, Sonia Le Masne is eager to meet transitioners and share her conversations with them... with you !
In partnership with Stockholm Food Movement, an initiative powered by Impact Hub Stockholm, Sonia meets many activists and entrepreneurs making positive change within all things related to food; urban farming, food waste, alternative food networks, insect industry...
She will explore the ideas of collapse, reinvention, happiness and purpose.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En nyhetspodd om krog, mat och dryck. Här kan du lyssna på samtal med allt från producenter till kockar, krögare, sommelierer och bagare. Bakom podden står Tove Oskarsson Henckel, utbildad journalist och sommelier som arbetat 10 år som chefredaktör på Gourmet. Det här är podden för dig som vill hänga med i allt som händer i krog-, mat- och dryckesbranschen.
-
-
Välkommen till Sveriges första renodlade podd om gin. Här möter du människorna bakom kopparpannorna, producenter och branschexperter för att ta reda på vad det är som gör svensk gin så framgångsrik. För tips, hiss och diss kan du mejla Jocke på [email protected]. TACK för att du lyssnar!
-
-
-
För femte året i rad släpper vi på ICA en framtidsrapport, och årets rapport tar avstamp i ICA Växa – vår satsning paÌ att oÌka andelen svenskproducerad, vaÌxtbaserad mat.
Vi vill fortsaÌtta oÌka takten i omstaÌllningen mot ett haÌllbart och mer vaÌxtbaserat matsystem. I aÌrets framtidsrapport undersoÌker vi därför vad som kraÌvs foÌr att goÌra det och zoomar in paÌ flera omraÌden som paÌ olika saÌtt är vaÌgvisare foÌr framtiden.
I den här podcasten gaÌr vi paÌ djupet kring några av de åtgärder som rapporten identifierar, och belyser naÌgra av de många spaÌnnande initiativ som finns i Sverige redan idag. Nya avsnitt släpps den 15, 22 och 29 april. -
I Köketpodden trÀffar Kökets redaktör Isabel nÄgra av Sveriges frÀmsta TV-kockar. I podden fÄr du lÀra kÀnna dina favoritkockar pÄ djupet - Intressanta samtal om bakgrund och uppvÀxt, hur resan varit till dÀr de Àr idag och vilka utmaningar de stött pÄ pÄ vÀgen. Och sÄklart pratar vi en hel del om mat, matminnen, foodhacks, favoritrecept, vad de brinner för och mycket mer. Inspireras av matiga historier, smarriga recept och kockarnas viktigaste lÀrdomar i Köketpodden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
VI ÄR två sjuksköterskor som tänker prata om hur man kan stanna upp och njuta av både de små sakerna som sker i vardagen och de stora händelserna i livet.
En pod som handlar om hur du finner guldkornen i livet utan behöva anstränga dig.
Vi har funderat kring varför vi bromsar oss själva från att stanna upp och njuta av nuet. -
Intervjuer med aktörer från streetfood-branschen. MenyPodden serverar matnyttig information för dig som gillar att äta maträtter och att dricka drycker, från ambulerande restauranger (så kallade food trucks på engelska). Du som lyssnar på podden, får gärna dela med dig av dina tips på spännande rätter och drycker på menyer runt om i världen.
-
-
A former sommelier interviews incredibly famous and knowledgeable wine personalities in his tiny apartment. He gets them to talk candidly about their lives and work, and then shares the conversations with you. To see new episodes sooner and to see all of the hundreds of back episodes in your feed, it is important to FOLLOW or SUBSCRIBE the show. It is free to do either, the show is free.
Contact info-
Email [email protected] for advertising, consulting, speaking, or guest inquiries
Instagram @leviopenswine
Website illdrinktothatpod.com
-
-
This is an interactive show where I invite my listeners to give their thoughts and opinions about all things Puerto Vallarta. I interview the movers and the shakers in town, from restaurateurs, to Resort owners and hotel operators. I interview local artists, local personalities, wedding planners, tour operators, Real Estate agents, expats, shop owners, you name it!
Join my friends and me as we take you on a trip down south of the border. Discover the magic of Puerto Vallarta, Mexico!