Spelade
-
Det är dags att presentera det allra sista avsnittet av Ligga med P3. Efter tio år i radio väljer vi att avsluta på topp! Här får ni årets allra roligaste, bästa och härligaste sexhistorier i ett och samma avsnitt. Tack för att ni har lyssnat, KRAM på er alla! /Redaktionen
-
Brandlarm i armbågshöjd, armen ur led i finalnumret och om man varje dag kan bli förvånad av den man lever med? Med Helena Bergstöm, Emma Bucht och Johan Rheborg. Producerad av Novel Studios. Kontakt: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I det förra avsnittet berättade Hasse Aro om mordet på Cajsa Jonsson i Norrköping. Våldtagen, misshandlad och mördad i en skogsdunge i januari 2005.
Polisen säkrar tidigt DNA-spår som överraskande ger en match med ett helt annat fall. En våldtäkt med ett liknande tillvägagångssätt som vid fallet med Cajsa. Polisen är därmed säkra på att de har rätt gärningsman – misstänkt för två grova brott.
Då flyr gärningsmannen till Turkiet. Hur går polisen nu tillväga för att få hem honom till Sverige eller lagföra honom utomlands?
Gärningsmannen vägrar in i det längsta erkänna sina brott. Vad gör till slut att han verkar börja vekna?
Hasse tar även upp efterföljderna med att betala ut skadestånd till Cajsas familj. Det slutar inte som familjen hoppas.
Mail: [email protected]
-
Året är 2005. Stormen Gudrun härjar i Östergötland. En barnfamilj är på promenad i skogen. De hittar en död kvinnokropp bland all omkringblåst bråte och löv. Polisen identifierar kvinnan som 19-åriga Cajsa Jonsson. Hon har anmälts som försvunnen sen hon inte kom hem kvällen innan.
Efter intervjuer med vitten har polisen en huvudmisstänkt, men inga tekniska bevis. De väljer även att kartlägga Cajsas sista tid i livet. Hon har varit ute i Norrköping kvällen innan. De kan följa henne minut för minut tills spåren plötsligt försvinner. Vad hände där spåren slutade?
Så kommer ett genombrott i utredningen. DNA-spår har säkrats på Cajsas kropp. Nu börjar en jakt på mördaren som tar fler vändningar. Är Cajsa mördarens enda offer?
Hasse Aro har träffat Anders Selevik, chef för avdelningen grova brott vid polisen i Norrköping, som berättar om en utredning där DNA-spåren till slut förde dem till målet att få fast mördaren. Då händer det som inte får hända…
Mail: [email protected]
-
Året är 2000. Hasse Aro jobbar som producent för "Expedition Robinson". Bland deltagarna möter han bland andra Adnan. En lågmäld, mjuk och aningen tillbakadragen person. Inte den typsiska Robinson-deltagaren. Det ingen visste då var att en helt annan sida av Adnan skulle komma fram 17 år senare. Utanför Östra Skolan i Katrineholm skjuts en man till döds. En hel del pekar på en gangsteruppgörelse. Polisen tar hjälp av en s k buslur som hittats i samband med skjutningen. Med hjälp av mobilen dras fler trådar som mer och mer pekar mot Adnan och flera andra personer i hans närmsta krets. Vilken roll spelar Adnan?Hasse Aro har träffat Lars Liwenborg som är ansvarig för utredningarna av grova brott i Nyköping och Katrineholm. Liwenborg berättar om en komplicerad utredning präglad av tystnadskultur och beskyddande. Vad blir polisens genombrott? Kan de nå ända i mål med fallet? I slutet av vårt arbete med det här poddavsnittet får Hasse ett långt brev. Det är från Adnan. Vad är det han vill berätta för oss? Mail: [email protected]
-
30 maj 1999. Gunilla lever ett bohemiskt liv i sin lilla lägenhet i förorten Västertorp utanför Stockholm. Hon väljer under vintern att ta en inneboende som vi valt att kalla Kennet. Livet med Kennet som hyresgäst tär efter tiden på Gunilla. Hans datorspelande hela nätterna blir för mycket. Hon vill att han ska ut.
Då försvinner Gunilla. Hennes vänner anar inget oråd. Hon gillar friluftsliv och tros ha tagit sig ut för att campa. De ringer efter ett tag till lägenheten där Kennet svarar. Han redogör för att hon begett sig ut för att campa och vad hon tagit med sig. Det märkliga är att hon tagit med sig en stor matta enligt Kennet.
Här sätter en utredning igång som tar många vändningar. Fallet tas upp i Efterlyst hela fyra gånger och varje gång faller pusselbitarna på plats.
Vad spelade den där mattan för roll? Hur går polisen tillväga för att lösa fallet till slut?
Hasse Aro har träffat kriminalkommissarie Hans Strindlund som tog sig an fallet.
Mail: [email protected]
-
År 2009 utlyser WHO en pandemi, den första på 41 år. Ett virus sprider sig över jorden, snabbt. Vårdcentraler förbereder sig för den kommande katastrofen och vaccinationstrycket är enormt.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Över två miljarder människor flyger varje år på jorden och en sjukdom kan sprida sig mellan kontinenter inom loppet av några få timmar. På en vårdcentral i Farsta förbereder man sig för den kommande katastrofen.
Dokumentären gjordes 2010 av Martin Johnson.
Slutmix: Fredrik Nilsson.
Producent: Håkan Engström.
-
Superatleten Erik Karlsson, bl a VM-etta i marklyft, har bestämt sig för att testa ”How Low Can You Go?” när det gäller sin egen träning. Hur mycket styrka kan han behålla med endast ett pass i veckan?
0:23:46 - Erik in 1:26:21 - Erik ut -
Efter en sanslös säsong med dubbla EM-guld samt både VM-dito och en fantastisk debut som proffs låter vi bodybuildern Keivan Gomanian summera intrycken.
0:15:13 - Keivan in 0:51:24 - Keivan ut -
Årets Social Media Influencer (aka Jacob Gudiol) svarar på inkomna lyssnarfrågor. Bland annat om hur mycket han tror att han kan påverka andra människor via podden.
0:16:24 - Jacob in 1:37:42 - Jacob ut -
Häromdagen slog hon sitt eget världsrekord i knäböj, och nu är hon här. Vilma Olsson levererar storstilat både på flaket och i podden. Gästvärden Josef Eriksson hinner också med att diskutera lite SL-politik.
0:26:51 - Vilma in 1:08:20 - Vilma ut -
Anser komikern och skådespelaren Anders "Ankan" Johansson att det inte finns några genvägar till den perfekta lönnäsan? Förstår han inte när det är okej att sluta klappa med på konsert? Och har han misslyckats så kapitalt med att knäppa upp en bh att han på något sätt knäppte den ÄNNU hårdare och än i dag inte riktigt förstår hur det gick till?
-
I veckans avsnitt av Tyngre Rubriker diskuteras först en debattartikel i SvD där det föreslås att föräldrar ska vara tvungna att se till att deras barn rör på sig minst en timme varje dag. Om de inte gör det så ska de utsättas för någon typ av straff.
Efter det blir det en längre diskussion kring livsmedelsföretagens senaste undersökning kring svenska folkets matvanor och syn på frågor kring kost och hälsa. Vilka är deras största influencers, var får de sin huvudsakliga information ifrån och vilka källor ser de som mest trovärdiga?
Till sist blir det en diskussion kring en långvarig prospektiv studie där man undersökt användandet av sociala medier och psykiskt välmående hos tonåringar.
Medverkar i panelen gör Caroline Mellberg, Jenny Ågren, Wille Valkeaoja & Jacob Gudiol.
Hålltider
00:00:00 Tonkonogi är en betydligt större hälsofascist än oss. 00:17:29 De senaste trenderna kring kost och de som påverkar svenska folkets uppfattning kring kost. 00:41:55 Sociala medier och mental ohälsa hos ungdomar.Följ gärna Tyngre Rubriker på Instagram för att få del av relaterat material till podcasten.
-
Innanför murarna på specialskolan Tomteboda lever barnen med synnedsättning i en sluten värld. Monicka och de andra vittnar om tvång och bestraffningar och en barndom som gick förlorad.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Det är 1971 när Monicka för första gången kliver in genom de tunga portarna till Tomtebodaskolan. Hon är sju år och har skickats över hundra mil hemifrån för att få en anpassad utbildning. Här ska hon bo och gå i skolan tillsammans med andra barn från hela Sverige som också har en synnedsättning.
Snart har Monicka, Ann, Frank och de andra barnen hela sina liv på skolan, ett inrutat liv fyllt av rutiner och hierarkier som barnen måste anpassa sig till. Det gäller att inte sticka ut och att inte bli favoriserad. Det är ett samhälle i samhället där eleverna sällan har kontakt med barn från världen utanför.
Reporter: Anna Bergholtz och Caroline Gollungberg
Producent: Ylva Lindgren
Slutmix: Elvira BjörnfotProgrammet är gjort 2019.
-
Denna vecka gästas Wille och Jacob av Vésteinn Hafsteinsson. Vésteinn är före detta diskuskastare på elitnivå som de senaste 20 åren arbetat som kasttränare inom friidrotten och han har tränat flera olympier, guldmedaljörer och toppatleter.
I det här avsnittet fokuserar vi på coachning. Hur Vésteinn ser på utvecklingen av idrottare. Betydelsen av ett bra sammanhang, att lära sig från andra tränare, att se till att idrottarna har kul när de lägger ner all sin tid på träning och mycket mer.
Ett avsnitt som alla coacher och tränare bör lyssna på.
På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.
Hålltider
00:00:00 Gudiol laddar inför tyngdlyftningstävling 00:03:06 Veckans gäst, Vésteinn Hafsteinsson 00:05:34 Om att vara tränare för sina egna barn 00:09:16 Varför Vésteinn lämnade Island för USA 00:11:29 10 år som professionell diskuskastare med bas i Sverige 00:12:11 Träning tillsammans med tyngdlyftare gav stor kunskap 00:14:09 Väldigt tidiga planer om att bli tränare efter karriären 00:15:43 Varför är Island så duktiga på idrott sett till dess storlek? 00:19:56 Med färre talanger så tar man bättre hand om varje individ 00:24:07 När Vésteinns pappa ringde presidenten på Island för att beklaga sig 00:26:13 Övergången efter den aktiva karriären till att bli tränare 00:28:53 Förbundskapten för isländska landslaget i friidrott samtidigt med personlig tränarjobb i Sverige 00:29:57 Försöka ha en helhetsbild kring allting som tränare och coach 00:31:29 Du måste tänka väldigt brett som coach och du kan alltid lära dig från andra tränare, oavsett sport 00:34:30 Det finns många traditioner som bör ifrågasättas 00:38:52 Idrottare kan utvecklas om de får träna med idrottare från andra sporter 00:42:08 Vésteinn har lärt sig mest genom att vara i andra miljöer 00:45:12 Jobb som kasttränare för danska landslaget 2003 00:47:37 Den osannolika historien bakom Gerd Kanter, OS mästare i diskus 00:52:45 Vad utmärkte Gerd Kanter som atlet? 00:59:15 En ganska vanlig kille med en extrem vilja att bli bäst 01:01:52 Hur Vésteinn kom i kontakt med Daniel Ståhl 01:08:27 Två världsmästare med helt olika personligheter och fysiska egenskaper 01:10:21 Daniel Ståhl har helt otroliga förutsättningar för diskus 01:15:07 Pressen under VM var stor och Daniel presterade inte på topp men vann ändå 01:17:13 Du ska vara bra tekniskt, fysiskt och mentalt så kan du kompensera för en dålig dag 01:18:22 Vad kan en coach göra medan en tävling pågår? 01:21:54 Hårt arbete för att bli bra på att prestera när det verkligen gäller 01:25:29 Vésteinns verksamhet som kasttränare på heltid -
Andreas tar en paus i barnafödandet och sladdar in på en frågestund. Ninja-projektet, Zlatan, atletdokumentärer, rodd, serietips och personliga egenskaper är bara några av frågorna som behandlas.
- Visa fler