Sissel Braekhus Podcasts
-
I veckans avsnitt står bakning på schemat och det blir inget mindre än den klassiska sockerkakan. Vi diskuterar dess många olika användningsområden, olika varianter, och Rickard försöker återskapa sin mormors sockerkaka som han åt otaliga gånger under barndomen. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/ Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/ Omslagsbild: Sissel Braekhus Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Det är ingen hemlighet att Tabberas-duon gillar ost i sin mat, och i veckans avsnitt får osten spela huvudrollen. Vi tar en sväng förbi det tjeckiska köket och pratar om en inte så vacker men ack så god rätt - panerad ost. Vilken ost används? Vilka varianter finns? Och vilka tillbehör är ett måste? Allt detta (och lite till) får du svar på. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
I veckans avsnitt gör vi en visit i det franska köket, närmare bestämt den franska löksoppan. Du får tips på hur löken ska tillredas, vilken kryddning som passar rätten och om brödet ska vara i eller bredvid soppan. Lyxig eller fattigmansrätt? Det får du avgöra själv. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Vad kan värma bättre i vinterrusket än soppa kokad på din egen hemmagjorda buljong? I detta avsnitt får du tips och trix på hur du tillreder en mustig buljong att ha som grund i många olika rätter. Vi försöker reda ut begreppen; vad skiljer en sky, en fond och en buljong åt egentligen? Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/ Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Denna vecka har det blivit dags för Matildas absoluta favoritdessert creme brulée! En riktig klassiker med perfekt balans mellan krämigt och krispigt. Är det lätt att göra till ett större sällskap? Vilka tillbehör lyfter rätten till nya höjder? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/ Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/ Omslagsbild: Sissel Braekhus Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Nu vill vi glömma julmaten och starta året med en riktig klassiker - pasta bolognese! Men finns rätten på riktigt? Det verkar råda delade meningar om det, vi reder ut det så gott vi kan. Rickard delar med sig av sin ultimata "bollo", en variant som passar både till vardagslyx och fest. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Det har blivit dags för dessert i Tabberas, inget mindre än äppelpaj! Vi tar en sväng runt jorden och utforskar äppelpajen i olika delar av världen, men zoomar också in på barndomens pajminnen. Hur mycket vaniljsås ska man ha till? Åsikterna går isär, men du får i alla fall tips på olika sorter att göra hemma själv. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Det har blivit dags för Tabberas första önskeavsnitt! En lyssnare önskade palt och palt ska det bli. Det berättas om Norrlands anknytning till rätten, klassiska och mer moderna varianter, och som vanligt blir det tips och trix för er som vill testa att göra en riktigt god palt hemma. Dessutom bjuds det på en musikalisk överraskning. Ha det gott!
---
Skicka glada meddelanden och tacka för den fantastiska paltlåten till https://www.instagram.com/androlbardoftime/
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Denna vecka är det dags för dekadens i form av den perfekta, ostfyllda mackan - grilled cheese. Det blir en genomgång av hur man absolut inte ska göra (lex Gordon Ramsay), men självklart får du även knepen som gör att du kan åstadkomma en perfekt, krämig grilled cheese. Matilda bjuder även på toastrelaterade minnen, och Rickard berättar om barndomens micrade mackor. Ha de gott!
---
Gordon Ramsay's försök till grilled cheese: https://youtu.be/8E4cQHejFq0
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Denna vecka är det dags för ett hot topic, nämligen hotsauce! Eftersom Rickard är en Riktig Kille™ är det en favoritgrej för honom i köket och har dessutom gjort egen många gånger. Du får tips på hur du också kan göra helt egen sås att imponera med på middagsbjudningen, dessutom delar vi med oss av nya användningsområden för den. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på: https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/ https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus Musik i jinglar: Sebastian Holm -
I veckans avsnitt pratas det bl.a. om kärleken till vitt bröd, nybakat bröd och ost och gurka. Det visar sig att både Rickard och Matilda har starka barndomsminnen som involverar bröd. Du får även tips på enkla bröd som kan liva upp lördagsfrukosten. Visste du förresten att vi har ett brödinstitut?! Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto!
https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/
https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Den här veckan är det dags för råbiff! Denna omdiskuterade rätt, en del älskar det, andra är rädda för det. Vi pratar bland annat om rättens historia och Rickard delar med sig av saker att tänka på om ni vill testa att laga det hemma. Ni får dessutom följa med oss ut på restaurang och tanken är att Matilda ska äta råbiff för första gången i sitt liv - trots att hon är vegetarian. Vågar hon?
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto!
https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Restaurang Jesper på instagram: @jespergbg
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/
https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Steakhousefavoriten mac 'n' cheese avhandlas i veckans avsnitt. Om ni lyssnat på tidigare avsnitt har ni märkt att vi gillar ost och här får vi verkligen gå loss. Matilda tipsar om vegetariskt bacon som passar att toppa rätten med och Rickard suktar efter plastosten. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto!
https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/
https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Då tar vi oss an ännu en frukostfavorit - äggröran! Få tips på vad du kan toppa din äggröra med för att göra den till något alldeles eggstra, blink blink. Matilda berättar om första gången hon gjorde rätten, vi kan avslöja redan nu att det var ett mindre lyckat försök. Rickard pratar också mer om sitt favoritredskap i köket - slickepotten. Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto!
https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/
https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Denna veckan blir det en riktig klassiker - pytt i panna! Minnen av lyckade och mindre lyckade tillbehör, storkökens pytt jämfört med hemlagad, och så den stora frågan - ska den vara gräddstuvad eller inte? Ha det gott!
---
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto!
https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
https://www.instagram.com/rickard_lindqvist/
https://www.instagram.com/wildhjur/
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm - Visa fler