Rädda Barnens Podcasts
-
Saga växte upp i en familj där våld var en del av vardagen. Det var först vid 16 års ålder hon fick den hjälp hon behövde och placerades i familjehem. Hör Sagas berättelse och psykologerna Hanna Weyler Müller och Ylva Edling resonemang om vad som krävs för att systemet ska kunna fånga upp alla barn som är i behov av stöd och behandling.
Programledare: Pedram Nasouri
Om serien:
Barn har rätt att inte utsättas för våld. Men var tredje barn i Sverige har någon gång utsatts för våld från en vuxen i sin familj. Enligt Barnkonventionen, som är svensk lag, har barn som utsatts för våld också rätt att få hjälp att må bra igen. Trots det möter Rädda Barnen många barn som faller mellan stolarna och inte får dom insatser dom behöver.
Den här podden, av och med psykologer och psykoterapeuter från Rädda Barnens Centrum för Stöd och Behandling, pratar om varför det är så här, hur det påverkar barnen och hur vi kan lösa det. -
Om man fötts med engagemanget i blodet och inte skyddats från att se det svåra i världen, är det inte konstigt att ens själva drivkraft blir att göra skillnad.
Rädda Barnens Generalsekreterare Helena Thybell berättar om en uppväxt i Indien och Bangladesh, behovet av att se kriser med egna ögon och frustrationen över vad det innebär om svenskt bistånd minskar. Hon poängterar också det hisnande faktum att var sjätte barn i världen idag vaknar upp i en konflikt eller en krigszon.
Hur kan vi då använda vår röst för att göra världen bättre?
Vi pratar välgörenhet, ledarskap och vilka fördelar och utmaningar som finns för en stor organisation som måste hänga med i samhällets utveckling.
Vi frågar oss också hur vi löser samhällsproblemen innan de faktiskt händer? Ett sätt kan enligt Helena vara att se mer holistiskt över samhället - Vi behöver se att allt hänger ihop.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.