Helena Podcasts
-
”Kan ni prata om bartolinit? Jag har problem med återkommande bartolinit och vill veta vad jag kan göra åt detta.”
Doktor Helena svarar på vad bartolinit är, hur man ställer diagnosen, behandlar och vad man gör åt återkommande problem med det.
Följ oss gärna på Instagram @gynpodden
I samarbete med www.estercare.com
Producerat av Silverdrake Förlag i samarbete med Acast
www.silverdrakeforlag.se
Redaktör: Marcus Tigerdraake ([email protected])
Become a member at https://plus.acast.com/s/gynpodden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Du är fri att leva ditt liv som du i hjärtat önskar. Du är fri att vara den du är.
Ett kort inspirations avsnitt med Helena Omfors - Holistisk livscoach, Andlig vägledare & Författare. -
Helena nystar upp historien bakom skelett i arkiven
På 1800-talet samlade läkare in foster och skelett från kvinnor som dött när de födde barn. Föremål som idag väcker starka känslor. Idéhistorikern Helena Franzén forskar om kroppsdelar i magasinen.I november 1862 kommer 34-åriga Anna Dahlström till Uppsala stads barnbördsklinik. Hon har kraftiga värkar, men det är något som inte stämmer. Barnet kommer inte, hur mycket värkarna än pressar på. Det ska visa sig att Annas bäcken har en annorlunda form. Läkaren och professorn Carl Benedict Mesterton bestämmer sig för att prova en ny operation.Medverkande: Idéhistorikern Helena Franzén Reporter: Cecilia Ohlén Slutmix: Elvira Björnfot Programmet är gjort 2023 -
Martin känner sig falsk och undrar om inte Olle känner sig likadan. Fredriks hy har utvecklats från puppa till fjäril. Helena undrar om kryddor. Och så får vi reda på alla fyras drömbarer med enbart svensk öl. Dessutom aviseras ett kommande SM-live-event.
Bli patron här: https://www.patreon.com/olpolen -
Mästerkockarna gör entré i mästerkocksköket och en av dem flyger för nära solen. Vi går igenom hela avsnittet grundligt och pratar om William Tell, Jesper "Dildo" Dillström, artisten Mika och Helena från förra säsongen. Som om det inte vore nog bjuder Viktor också på fler barnförbjudna detaljer från Zackes otroliga liv.
-
Ska man verkligen behöva jobba på vänskapsrelationer, eller borde de bara funka ändå? Hur gör man för att fortsätta vara vänner även när livet förändras? Och vad var egentligen Helena och Alvas första intryck av varandra? I det här avsnittet svarar vi på det och mycket mer när vi pratar om vänskap och dyker vi ner i Alva och Helenas vänskapsberättelse. Om att sörja förändring, kommunicera behov och omfamna varandras olikheter.
-
Igår var årets fattigaste dag, och idag kommer lönen för många. Idag pratar vi helt enkelt om pengar.
Vi pratar med Karin som berättar om när hon vann pengar. En person gjorde en god gärning mot Ellen och hon bestämde sig för att ge vidare. Helena blev utsatt för ett lur, men lurades tillbaka.Dessutom berättar Frida Bratt om vilka ljuspunkter som finns att se fram emot när det gäller ekonomin. -
Lotte Wemmenborn är på spontant besök i podden tillsammans med Helena Omfors. De ställer sig till förfogande för den högre medvetenheten och kanaliserar de budskap som kommer. Det blev budskap och samtal kring skaparkraften, kärleken, essensen, anden och om det tidlösa orummet.
Lotte Wemmenborn är andlig vägledare, yogalärare och healer. Sedan ett par år har hon kanaliserat i skrift. Hon bor liksom Helena i Nerja förnärvarande. I förra avsnittet var hon med och berättade om Frihetsåret. -
Denna veckan poddar vi om ett ganska så tungt ämne: gyncancer. Gynekologisk cancer är ett samlingsbegrepp för olika cancerdiagnoser som drabbar de kvinnliga könsorganen. I detta avsnittet har vi fokus på de vanligaste sorterna men pratar även om de som är mer ovanliga. Vi går igenom vilka symtom man ska söka vid, hur man behandlar olika sorter och mycket mer.
I vilka åldrar är livmoderhalscancer vanligast?Är HPV-hemtesten säkra? Finns det något man kan göra för att minska risken att utveckla äggstockscancer?Vad är vulvacancer och vilket symtom tycker Helena man alltid ska söka för?Hur ser vården ut i Sverige idag kring gyncancer?Vi välkomnar Sahar Salehi till Gynpodden. Helena hävdar att det är få gynekologer hon är så imponerad av som Sahar. Hon jobbar på Nya Karolinska sjukhuset och är subspecialiserad på gyncancer-kirurgi. Hon forskar även på utfallet av kirurgi vid äggstockscancer och livmoderhalscancer.
Följ oss gärna på Instagram @gynpodden
I samarbete med www.estercare.com
Producerat av Silverdrake Förlag i samarbete med Acast
www.silverdrakeforlag.se
Redaktör: Marcus Tigerdraake ([email protected])
Become a member at https://plus.acast.com/s/gynpodden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens episode tar damene over og praten går i språk, kleine misforståelser, hvordan man med enkle steg kan bli bedre i språk. Samt får vi litt innblikk i det finske arbeidsmarkedet!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tillbaka efter ett olidligt långt uppehåll är EU-foripodden. I det här avsnittet tar vi oss an Erasmus, som inte bara är EU:s program för utbildning utan även en backronym. Caroline går igenom lite om programmet. Helena och Caroline delar också egna erfarenheter från Erasmus. I avsnittet får vi även höra EU-kommissionen säga att Erasmus ska komma för djur.
Deltagande: Caroline Klamer, Helena Landelius, Björn Bergström och Marco Roman Loi -
Återblickar och samtidigt framåtblickande i det här jubileumsavsnittet. Vi samlade några utvalda gäster som på ett eller annat sätt bidragit till första årets succé. Anders i Rättvik, numera bollnäs berättar om sitt år där han flyttat en hel bondgård. Lanthönsklubben, Pilkriget, Isak Danielsson och den spänstiga skånepågen är några av de andra gästerna som är med. Per o Helena spånar om vad som varit roligt och vad som varit svårt, i det lilla och det stora.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I detta avsnitt träffar vi Helena Nordlöf, som är Sportchef för åldrarna 6-12 i Enskede IK.
Helena berättar om de utmaningar och krav som sätts på en sportchef, men också vilka utmaningar och krav hon ställer på sina ungdomsledare och föräldratränare.
Hur får man in fler kvinnor som ledare för ungdomsfotbollen? Hur är det att bli respekterad som organisatör och chef, men att aldrig fullt ut bli respekterad för sin fotbollskompetens på grund att man är kvinna - trots att fotbollen har varit hela ens liv?
Vi diskuterar även hur föräldramötena blivit bättre av Corona samt hur man agerar mot spelare som har diagnoser, samt hur man gör plats i verksamheten för spelare som kanske inte alltid får plats i mallen. -
Tomrum i livet är något som många upplever som väldigt obekvämt. Du vet den där känslan av att det är tyst, stilla och inget tycks hända - fastän vi hade så stora idéer, drömmar och visioner - inte minst inför det nya året.
Men varför uppstår tomrum på vår resa i personlig- och andlig utveckling? Vad finns det att hämta i tomrummet? Och varför är det så värdefullt?
Linnea och Helena reder ut begreppen och delar med sig av sina tankar och erfarenheter. -
Nu släpper vi andra avsnittet om global barnhälsa i Svenska Läkaresällskapets global hälsa-podcast!
Tillsammans med experterna Sahar Nejat och Helena Hildenwall diskuterar vi global barnhälsa genom ämnen som t.ex. hållbar utveckling, livsstil, klimatförändring, krig och konflikt, neonatologi och mycket mer.
Sahar Nejat är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, folkhälsovetare och barnhälsovårdsöverläkare i region Stockholm. Hon är även initiativtagare till MSF Paediatric days. Sahar har jobbat med FN, läkare utan gränser och Röda Korset i många olika länder i både Asien och Afrika.
Helena Hildenwall jobbar som barnläkare på Karolinska Sjukhuset i Huddinge. Hon är även docent i global pediatrik vid Karolinska Institutet, Vetenskaplig sekreterare i föreningen Global Barn- och ungdomshälsa och associerad professor i global hälsa vid Karolinska institutet.
Helena doktorerade på “Managment of pedatric pneumonia symptoms in Uganda” och gjorde en postdoc inom febersjukdomar i Tanzania via London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hennes pågående forskning fokuserar på mortalitet vid ändrade behandlingar vid hypoglykemi hos barn i Malawi.
Vi vill också passa på att tipsa om artikeln “A future for the world's children? A WHO–UNICEF–Lancet Commission” som vi nämner i slutet på detta avsnitt om global barnhälsa.
Länk artikel: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(19)32540-1/fulltext
Vi som intervjuar i dagens avsnitt av podden är Hanna Jerndal, legitimerad läkare och doktorand samt Sara Wide Gustafsson, AT-läkare och tidigare ordförande i Kandidat- och Underläkarföreningen. - Visa fler