Per-Åke & Patrik Persson Podcasts
-
I avsnitt två av Kopoddens andra säsong får du följa med till Skåne och träffa Ingrid, Per-Åke & Patrik Persson från Nedanbäcks Gårdsprodukter. Gården har en dikoproduktion med en renrasig Limousinbesättning samt får och grisar. Köttet säljs via rekoringar, på torget i Osby och i köttlådor, men hjärtat i verksamheten är helt klart gårdsbutiken. Gårdsbutiken och allt det andra ger en uppskattad direktkontakt med konsumenterna, men innebär också mycket arbete. Det blir också prat om pågående generationsskifte, gårdens avelsarbete och arbetet med sociala medier.
Nedanbäcks Gårdsprodukter var en av vinnarna av Årets Nötköttsföretag 2021, ett pris som delas ut av Sveriges Nötköttsproducenter och LRF Kött. I motiveringen till priset anges deras sätt att sälja kött direkt till konsumenterna, men också arbetet med sociala medier för marknadsföring. Den biten sköter Ingrid, med lite hjälp av barnbarnen.
I det här avsnittet berättar Växas avelsrådgivare fördelar och nackdelar med egen tjur vs. semin, och hur du väljer rätt avelstjur. Du får också råd kring hur du kan tänka kring foderstrategin till din dikobesättning.
Vill du komma i kontakt med Kopodden? Mejla [email protected] eller [email protected].