Harriet Podcasts
-
I det här avsnittet går vi på djupet i vad som hjälper oss att gå från en grundkänsla av oro, vaksamhet, frustration och missnöje till att hitta en grundkänsla av trygghet, tillit och sinnesfrid. Att tryggt kunna vila i att vi inte har några fiender. Att det inte finns något som kommer i vår väg som vi inte kan möta.
Att leva fri från rädsla handlar inte om att undvika rädslan eller att bli mesig, tvärtom. Den som är trygg i sig själv är trygg i sina gränser och är därmed trygg i att säga ifrån. Den som är orädd kan ifrågasätta och säga stopp för dumheter.
Att sätta gränser är något annat än att triggas och explosivt gå i försvar för att vi känner oss personligt angripna. Vi vet skillnaden mellan attackerande ilska och upprättande vrede. Attackerande ilska är projektion av sidor vi själva inte vill kännas vid som triggar vår osäkerhet, medan upprättande vrede skyddar liv.
Lever vi fria från rädsla blir allt möjligt. Vi är inte längre känslostyrda, vi tillåter oss inte reagera på att andra trycker på våra knappar. När vi tar ansvar för vår del blir vi inte längre triggade. I stället för att vara utlämnade till känslomässiga reaktioner på händelser utifrån, kan vi nu inifrån välja att agera för att skapa och drömma den vackraste dröm vi kan föreställa oss för hela mänskligheten.
Att vandra Skönhetens väg är att ta tillbaka makten och transformera våra liv och vår värld till medvetenhet.Detta avsnitt handlar om hur vi kan leva med närvaro, leva med övertygelse och leva fri från drama.
Att leva fri från rädsla innebär inte att vi aldrig är rädda. Det innebär att rädslan inte styr oss, eftersom vi kan inte bara möta allt utan också omfamna det, transformera det ,skifta det när vi tar ansvar och kliver in i vårt ledarskap!
I detta avsnitt nämns författarna Harriet Goldhor Lerner för dig som vill fördjupa dig i psykologin kring överfungerande, och Debbie Ford som har gjort böcker och filmen The Shadow Effect om skuggarbete.
Vill du ha påminnelser på mail när det kommer nya avsnitt? Registrera dig för nyhetsbrevet, då får du också inspiration och info om utbildningar och evenemang.
Länk till nyhetsbrevet: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/s6v6n3
Aktuella kurser och evenemang hittar du på hemsidan: https://annalarsson.org
Instagram: @annalarsson_skonhetensvag
Facebook: https://www.facebook.com/annalarssonskonhetensvag
Det som sägs i Podcasten Skönhetens Väg Hopp för en ny tid, gör inga anspråk på att vara en objektiv sanning. Det är Anna Larssons egna tankar, kunskap och verktyg baserade på hennes erfarenhet. Den kunskap som delas i podcasten är inte en ersättning för medicinsk hjälp.
-
Ett sagospel i fem akter. Klockringaren håller sin femtonårige son inlåst i kyrkans torn för att skydda honom mot all världens ondska och förförelse.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
En julafton ställer den gamle klockringaren ut gröt till tomten och passar samtidigt på att gillra en råttfälla. Men de sluga råttorna överlistar fällan och äter upp tomtens gröt. Tomten ger igen mot klockringaren genom att släppa ut hans son Per i världen för att söka efter lyckan med hjälp av en önskering.
Lycko-Pers resa av August StrindbergI titelrollen som Lycko-Per: Per Oscarsson
I övriga roller: Klockringaren – Björn Berglund, Lisa – Jane Friedmann, Tomten – Bertil Anderberg, Féen – Harriet Hedenmo, Hovmästaren – Gunnar Ekström, Skattskrivaren – Carl-Erik Boström, Advokaten – Karl-Magnus Thulstrup, Supplikanten – Folke Walder, Vännen – Keve Hjelm, Väninnan – Ulla Sjöblom
Dessutom medverkade: Sture Ericson, Håkan Jahnberg, Jan-Olof Strandberg, Harry Ahlin, Arne Nyberg, Tore Lindwall, Ove Tjernberg, Kolbjörn Knudsen, Jörgen Barwe, Nils Eklund, Göran Graffman, Lena Brogren och Olle Florin.
Komposition, dirigent samt orgel: Bengt Hambraeus
Musikmedverkan: Rune Kårvall, Göran Åkestedt, Gösta Nörnblad, Nils Wahrby, Bengt Arsenius
Inspicient: Alvar Bernhardsson
Radiobearbetning och regi: Per Verner-Carlsson
Lite kuriosa:
I ett brev till Helena Nyblom skrev Strindberg 31 januari 1882: "tog mig nyligen 18 dygns jullov och skrev Lycko-Pers resa; jag njöt så obeskrivligt, men hade aldrig rätt gott samvete - - - kände mig som en skolkande skolgosse, som en rymling från civilisationens straffängelse".