Anna Podcasts
-
"Innan jag blev sjuk söp jag jättemycket, just då blev ju livet lite lättare". För första gången berättar Anna Odell om sig själv och sin psykiska sjukdom bakom konstnärskapet.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I ett uppriktigt och förtroligt samtal berättar konstnären Anna Odell för Katarina Hahr om hur mobbningen gjorde att hon förlorade respekten för sig själv.
Anna Odell berättar också hur hon fick anorexi, kom på behandlingshem och sedan till den slutna psykiatrin.
– Jag hade lärt mig att allt som hade med mig att göra skulle döljas eftersom det var dåligt. Jag skämdes ju för allt, säger hon.
Anna Odell berättar också om hur kärleken och hennes son tog henne tillbaka till livet.
Programmet gjordes 2016.
-
I fjärde avsnittet möter vi Anna Sise - skådespelare och artist som vi senast sett i Tunna blå linjen och hört sjunga Billie Holiday på ett sätt vi nästan gillar mer än originalet. Räcker Annas energi till båda uttryck, och vad utmanar mest? Vi pratade Metoo och vad som egentligen hänt de senaste åren, representation i filmbranschen, att jobba med Jerry Williams, sjunga house med grannen och konsten att va snäll mot sig själv. Vi ser fram emot kommande musikfestival i Stockholm där Anna är festivalgeneral - tissligt och tassligt som tusan. Håll utkik!
Värdar: Lena och Sophie Malmborg
Vinjettmusik: Lena Malmborg
Ljudtekniker: Henrik Sunbring
Produktion: Teater Pero
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur är det att vara fast i en obegriplig moment 22-situation där du varken kan ta dig fram eller tillbaka, varken in eller ut? Och vad du än gör finns inget nästa steg, ingen möjlighet att påverka? Riksdagen har sagt ja till regeringens förslag till ändringar i utlänningslagen där den tillfälliga lag som infördes 2016 ska bli permanent från och med den 20 juli. Vad kommer det ha för inverkan på rättssäkerheten, solidariteten och människors öden?
"Det finns en bild av invandring som ett problem, snarare än en resurs, som gör att människor som flytt inte får möjligheter att skapa sig en framtid i trygghet. Många fler än idag kommer hamna i en långdragen osäker väntan, säger Anna Lundberg, professor i välfärdsrätt vid Linköpings universitet.
Hör henne berätta om Asylkommissionens arbete som vill visa på konsekvenserna av svensk asylpraxis både för enskilda och för samhället.
Följ med på Bootcamp med Umed Sultanov, personlig tränare och friskvårdscoach som är fast i en mardrömslik moment 22-situation i den svenska asylprocessen. I ständig väntan, trots att alla beslut är fattade. En situation som pågått sedan Umed kom hit som 17-åring. I år fyller han 28 år. ”Det är inte vilka år som helst” säger han om att ha spenderat hela sin ungdom i denna limbo-situation.
Fakultet från LiU – ett digitalt alternativ till Almedalsveckan, i dina lurar.
--
Signatur: Funkysuspense av Bensound
Annelie Norberg, programledare, produktion, klipp och mix
Mattias Edborg, slutmix
Besök Anna Lundbergs medarbetarsida
https://liu.se/medarbetare/annlu13
Läs mer om Asylkommissionen
https://liu.se/forskning/asylkommissionen
Fler forskare vid LiU medverkar i Almedalsveckan tillsammans med East Sweden.https://eastsweden.se/almedalen--
Fler podcast från Linköpings universitet hittar du på https://liu.se/podcast
-
Anna Biärsjö, delägare på Hallongården på skånska Söderslätt, berättar om hur den familjeägda grisfarmen blev hallongård och hur de idag har över 70 000 besökare per år. Destinationen kombinerar mathantverk och Nobelhallon med att ge en del av landet till sina besökare.