Ana Podcasts
-
Hur lyssnar vi? Prövar våra öron orden, som tungan prövar matens smak?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ord kan vara precisa men ändå ha undermeningar. Vi kan läsa mellan rader eller lyssna efter undertexter och tolka efter våra egna erfarenheter. Ord kan misstolkas och ord kan förena. Det levande ordet är veckans röda tråd i Morgonandakterna.
Jag tror att det levande ordet finns mitt ibland oss. Guds närvaro i allt levande.
Vi kan lyssna till en text med hjärtat. Läsa det som står mellan raderna. Läsa in vårt eget liv mellan raderna, för att förstå vad som blir berättat för oss. Försöka bli närvarande i det som Ordet vill berätta för oss. Ana situationen i vilken texten skrevs. Här finns längtan. Längtan efter att lära känna den Guds ande som skapat allt som finns.
Christina Lövestam är själv en uppskattad psalmförfattare, präst, författare och psykoterapeut. Hon bor i Alingsås.
Andakten sändes första gången den 24 februari 2022.
TextJohannesevangeliets första kapitel, vers 1-5
Musik
Psalm 911 Ett brustet halleluja Text: Christine FalkenlandAdagio i g-moll attribuerad till Albinoni med Gunilla von Bahr
Producent Neta Norrmo
Slutmix Frida Claesson Johansson
för Sveriges Radio Göteborg
[email protected] -
I serien Frys Hyran så rapporterar vi om det senaste som händer i kampanjen för frysta hyror i Malmö & Göteborg, och snackar brett om bostadspolitik. I denna månads avsnitt pratar Anna, Amanda och Ana om hemmets politik och det gemensamma utifrån Allt åt alla Malmös bostadspolitiska manifest. Även handelskammaren senaste bostadsrapport kommer att diskuteras. Besök gärna fryshyran.se om […]
-
En restaurang i ett industriområde. Öppet för lunch två dagar i veckan. Mexicansk husmanskost. Inte som svensk fredagstacos, även om man kan se släktskapet.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ana-Gema Tolentino är industridesigner från Mexico City. Kärleken tog henne till Göteborg för 13 år sen.
- Jag har aldrig haft några planer på att ha en restaurang, säger Ana.
Men hon saknade den mexicanska husmanskosten.
För tre år sen öppnade hon sin restaurang på Ringön i Göteborg, ett industriområde mitt i centrum med hantverkare, verkstäder, mikrobryggerier, ateljéer, skrothantering och varv.
Ana berättar om maten de lagar, om mötet med svensk mat - och svenska tacos!
- Det är inte mexicanskt. Man skulle kunna kalla det "svacos" eller nåt. Men jag tror det viktigaste med fredagstacos är det sociala. Och det är väldigt likt matens roll i Mexico.