Academic Work Podcasts
-
Bra kollegor och bra arbetsmiljö – det är vad unga tycker är viktigast på jobbet i dag. En av dem är Ronja Jakobsson på TUI, här i ett samtal med Peter Knutsson, vd på Academic Work, som gjort en undersökning av vad unga värdesätter mest. De pratar också om hur en bra chef ska vara och hur man ska ta emot nyanställda.
Podden görs av Prevent, en arbetsmiljöorganisation som arbetar på uppdrag av arbetsgivare och fackförbund tillsammans. Programledare: Helena Wahlund. I redaktionen: Ingrid Samuelsson. Klippning: Tidernas media.
-
Peter Knutsson är vd för Academic Work i Sverige och har under sina 16 år i bolaget jobbat i ett antal olika positioner. Han har därmed också bevittnat det stora skiftet – från ett fokus på studentbemanning till att bli en betydande aktör inom teknikrelaterade rekryteringar. När vi träffar honom under Techarenan Summit handlar en stor del av samtalet om hur företagen behöver anpassa sina kravställningar och utbildningspaket för att kunna rekrytera efter driv och engagemang snarare än vad som exakt står på ett CV. Upskilling, reskilling och tvärvetenskaplighet behöver bli mer än trendbegrepp ifall arbetsmarknadens stora matchningsproblematik ska kunna överbryggas. Programledare: Christian von Essen // Inspelat på Clarion Hotel i Stockholm. // Läs mer på http://www.hejaframtiden.se och beställ den nya boken Nu fattar jag till ditt företag!
-
Vad är en bra ledare? Och hur utövar man ledarskap i den tid vi befinner oss i just nu? I veckans avsnitt får Günther besök av ledarskapsexperten Svante Randlert.
Det kommer ett nytt normalläge efter Coronakrisen. Hur kan vi förbereda oss och vad krävs för att anpassa verksamheten? Vilka möjligheter finns? Och vilka lärdomar kan man dra? Günther och Svante ger sina bästa tips.
Ledarskapsexperten Svante Randlert gästar podden för att ge konkreta tips på vad som krävs för att du som företagare ska bli bättre på att leda andra för att skapa resultat när omvärlden förändras i en rasande takt. Han var tidigare Business & People Advisor på Academic Work och är en av Sveriges mest anlitade konsulter inom ämnet. Han programleder podden Chefssnack och är aktuell med boken Drömledarskapet efter 2020.
Svante bjuder på en reflektionsövning som kan ge lyssnarna nya verktyg att kunna förbättra sina ledarskapsförmågor. Lyssna nu! -
Dags igen för podd – denna gång ett vågat avsnitt inspelat under vårens lyckade NPS-Dag (vår återkommande konferens med fullt fokus på NPS och kundlojalitet). I detta avsnitt bjuder vi på kortare intervjuer med Emily Liljeberg, Quality & Compliance Manager på Academic Work, Therese Schöllin, Customer Experience Champion på Verisure, Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll samt Emma Martin, NPS- och CX-ansvarig på UC / Asiakastieto.
De jobbar alla med NPS och kundupplevelser i sina verksamheter och delar med sig av sina erfarenheter. Ett kortare avsnitt än vanligt och med fler gäster. Pang på rödbetan med andra ord!
Är du intresserad av kundlojalitet och NPS och vill träffa likasinnade?
Läs mer på: https://www.marketdirection.se/natverkande/
-
Är chefen vår viktigaste hälsofaktor på jobbet? Ja kanske är det du som ska intervjua chefen när du söker jobb.
I en undersökning som Academic Work genomfört visar det sig att unga i karriären uppger att en bra chef och ett bra ledarskap är en avgörande faktor för vilken arbetsplats man väljer.
I det här avsnittet pratar vi om att dina framtida chefer är en viktig faktor när du söker nytt jobb och även att det finns anledning att reflektera över det ledarskap du har just nu - inte minst för hälsan. Eller om du är chef, det ledarskap du är med om att forma.
KASAM - en bra vägledning Ett sätt att se på relationen chef/medarbetare är att utgå från KASAM-modellen (som vi har ett helt avsnitt om här). Hur ska min chef stötta mig i min vilja, mitt kunnande och så att jag klarar av det jag förväntas göra? Och vad av detta ska jag stå för själv? KASAM-modellen kan vara en bra vägledning att ha med sig om man vill intervjua sin chef, eller för alla som vill reflektera själva kring hur man har det på jobbet och i livet.
Att intervjua chefen är inte att vara fräck eller överdrivet kravfylld. Du kan luta dig på forskningsstöd när du hävdar att din relation till chefen är avgörande både för dig själv och för organisationen du ska ingå i.
I det här avsnittet välkomnar vi också en ny samarbetspartner, Wellbefy. De delar vår helhetssyn på hälsa och använder sig gärna av den KASAM-modell vi själva återkommer till gång på gång. Deras senaste blogginlägg handlar om medarbetarskap och självledarskap - ett bra verktyg om man till exempel vill reflektera kring att ge feedback till sin egen chef. Läs gärna mer om Wellbefy och deras verktyg Health Analytics här.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Nöjda medarbetare räcker inte. Svante Randlert tycker att vi ska vissla på vägen till jobbet. Här berättar han hur man får det att hända.
Svante Randlert är Business & People Advisor på Academic Work. Han föreläser ofta om hur man blir en drömarbetsgivare och har gett ut en bok med namnet Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla på väg till jobbet.
Enligt honom är det viktigaste inte är att analysera varför människor lämnar ert företag. Fråga istället de som stannar kvar varför de jobbar hos er. Deras argument är företagets varför. Därefter kan ledningen formulera vad som ska göras och låta medarbetarna lösa frågan "hur".
Vår samarbetspartner Skandia vet också vad som utmärker en drömarbetsgivare. Enligt en Sifo-undersökning från 2017 är tjänstepensionen den jobbförmån vi sätter högst värde på. Tjänstepensionen är en betydelsefull pusselbit i den framtida pensionen och kan utgöra mer än 20 procent av den totala pensionen.
På Skandias hemsida kan du läsa mer om deras tjänstepensionslösningar, som alla innehåller en kostnadsfri hälsoförsäkring. Missa inte att ta upp tjänstepensionen vid era anställningsintervjuer, det är en värdefull förmån.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.