Avsnitt
-
Vi pratar om aw-gig och London för att sedan avslöja planerna för Fölk-poddens 100e avsnitt. Det ska firas! Men hur? Därefter pratar vi tillsammans med Karl Krook, restaurangchef på Pils, om att matcha öl och mat. Vad passar till vad och hur ska en tänka? Vi provar dessutom tre olika folköl från Dugges och matchar ihop dem med maträtter.
-
Vi pratar om öletiketter och om nya Ölstudion som har öppnat i Majorna. Därefter funderar vi över den undersökning som har gjorts över hur mycket folk dricker inom olika yrken, för att sedan prata om billig öl. Vi tar grepp på det svenska(?) fenomenet där sparade kronor och ören för många är i det närmaste en sport. Och vi provar två öl, en alkoholfri och en folköl!
-
Saknas det avsnitt?
-
Vi pratar om Brewskival och om att vara fyllechaufför. Därefter diskuterar vi Vegas stora lansering av Easy IPA innan vi tar oss in på den senaste tidens stora lättnad för många bryggerier: den sänkta alkoholskatten. Till sist provar vi två folköl, en sur och en humlig!
-
Uppehållet är över! Vi berättar om vad vi har gjort i sommar för att sedan prata om lågprisöl från hantverksbryggerier. Är det bra? Är det dåligt? Därefter provar vi, med ett mått av vemod, de fyra nya ekfatslagrade surölen från Brekeriet.
-
Vi skålar in sommaren med den trendiga Billie Irish och pratar om en resa till Köpenhamn. Gårdsförsäljning ser ut att bli verklighet, vi ger våra tankar om förslaget. Är det något eller är det mest en början på något? Därefter fokuserar vi på den kommande sommaren. Vi ger våra bästa tips på folköl och ölutflykter!
-
Vi börjar med att prata om Italien och om signeringar och provningar i sommar. Därefter plockar vi upp att alkoholsvag porter och stout ökar stort i Storbritannien. Kommer det att slå i Sverige också? Sedan fokuserar vi på lättöl. Hur går det egentligen för lättölet? Håller det på att försvinna eller finns det en framtid för det? Vi provar fyra olika sorter!
-
Vi pratar om Öl- och whiskeymässan i Göteborg och om boksigneringar i Göteborg och Kalmar innan vi tar oss an den hittills obesvarade frågan: vilken ölstil passar vilket stjärntecken? Vi går igenom alla tolv stjärntecken, så nu slipper du undra längre! Vi provar dessutom två öl, matchade med våra egna stjärntecken.
-
Vi pratar om boksignering på O/O bar för att sedan ägna en stund åt Brekeriet. Efter den senaste tidens tråkiga nyheter så lyfter vi deras gärning inom svensk öl, inte minst inom det alkoholsvaga, och hoppas på en lösning. Därefter, enligt en artikel i Beernews anses alkoholfri öl överskattat. Är den det? Till sist provar vi två nya folköl från Dugges!
-
En av oss har skickat tillbaka en öl på krogen och Fölk IPA har fått en utmärkelse! Vi pratar sedan om det infekterade ölbråket på Hönö. Vad har hänt och hur kan det ha gått så långt? Därefter blir det folköl och ost! Vi matchar ölstilar och ostsorter för den perfekta oststunden.
-
Vi börjar med att prata vit månad och om Söderköping dryckesfestival för att sedan diskutera Lidls satsning på hantverksöl som har kommit till ett slut. Därefter ägnar vi oss helt åt lager och pilsner inom olika stilar. Hur ser utbudet ut inom folköl? Vad skiljer stilarna åt? Vi provar sex olika öl.
-
Vi börjar med att prata om födelsedagar, provningar, skrivande och annat kul som har hänt under uppehållet. Därefter pratar vi om Beernews som äntligen är tillbaka! Sedan fokuserar vi på alkoholfri öl. Hur är utbudet nu och hur ser vi på utvecklingen framöver? Vi provar dessutom fyra alkoholfria öl.
-
Vi börjar med att prata om London och om boksignering i Stockholm. Sedan summerar vi det alkoholsvaga öl-året 2023. Vad har hänt? Hur ser vi på året som har gått? Därefter provar vi tre olika sorters folköl, den här gången från ett och samma bryggeri.
-
Vi pratar releasefest och signeringar av En svagare bok om öl och börjar en utlottning av två signerade böcker. Därefter pratar vi utländsk folköl på ölfestival för att sedan ägna oss helt åt julöl. Vi provar inte mindre än sju sorter, två alkoholfria och fem folköl!
-
Vi inleder med att prata om Poppels restaurang i Jonsered och om att prata live i radio. Därefter tar vi upp den nya satsningen på lokal öl i Göteborg: Kranen som har öppnat i Scandinavium. Vi diskuterar sedan svårigheten i att veta varifrån ett öl kommer. Hur vilseledande är ursprunget för ölkonsumenten? Vi blev själva lurade för ett tag sen i podden! Och vi provar öl, en lättöl och en folköl!
-
Vi börjar med att prova ukrainsk folköl och pratar om att matcha öl och mat och om ölprovningen på Stufvenäs Gästgifveri. Sedan är det fullt fokus på bokrelease! En svagare bok om öl släpps den 2 november och nu får du veta allt om den. Därefter provar vi lagrade folköl från Brekeriets Vild-serie. Hur har de åldrats?
-
Vi pratar folkmjöd för att sedan slå fast att boken är nära att släppas. 2 november finns den i handeln, och den har ett namn! Därefter går vi igenom nomineringarna till Great Swedish Beer Awards innan vi pratar om hur yttre intryck och upplevelser påverkar hur vi uppfattar ett öl. Sist men inte minst provar vi två folköl, denna gång två olika saison!
-
Vi börjar med att prata om sommaren som har passerat. Boken är snart klar! Därefter pratar vi om Great Swedish Beer Awards där nomineringstiden precis har tagit slut. Vilka tror vi kommer att vinna i år? Sedan provar vi folköl, inte mindre än tre stycken!
-
Vi pratar om event på Poppels med release för deras alkoholfria pale ale, som vi dessutom provar. Bokskrivandet går framåt och allt är inskickat, vi pratar om det senaste som har hänt. Därefter handlar det om hembryggare som stöttar Ukraina innan vi tar oss an sommarens folkölstips. Vi provar fem sorter i olika stilar!
-
Fölk IPA har haft premiär och vi börjar med att prata om hur premiärveckan var. Mycket händer också med den alkoholsvaga ölboken som Johan skriver, vi pratar om allt som har hänt och allt som snart kommer att hända. Kanske också något om lättöl? Därefter tar vi oss in på att bryggerier kanske måste tänka sig för lite extra innan de lägger upp inspirerande ölbilder på sociala medier. Vilka bilder är inte okej att lägga upp enligt konsumentombudsmannen? Vi provar också folköl, den här gången två sorter från Wapnö!
-
Vi börjar med att prata om folkis på spelning för att sedan berätta hur arbetet med att skriva folkölsbok går. Det blir mer boksnack! Sanna Lindberg, aktuell med boken Den nya ölkulturen, berättar om hennes bokprocess. Hör om idén till boken, vad som var kul, vad som var svårt och en massa annat. Vi provar dessutom folköl som Sanna tagit med sig!
- Visa fler