Spelade
-
Ryttarinspiration i nya Ridsportpodden!Nu när våren kommit släpper vi ett riktigt inspirerande avsnitt! Inspiratören Johanna Lassnack från Ryttarinspiration pratar om hur man boostar sitt självförtroende, får upp motivationen, tar sig ur svackor och kommer ur sin confort zone. Dessutom belyser vi hur viktigt det är att ha rätt team omkring sig och hur man skapar ett system som fungerar – och vad är ett system?Under tre års tid har Johanna Lassnack slagit igenom med sin verksamhet Ryttarinspiration på sociala medier. Från början var det bara en kul grej – komiska videos med hög igenkänningsfaktor och peppande inlägg. Idag coachar hon ryttare framgångsrikt och föreläser över hela landet.I podden berättar hon hela historien, hur hon har blivit en så stor glädjespridare och hur hon har jobbat med sig själv för att komma dit hon är idag. Ett poddavsnitt som innhåller massor av tips till ryttare på alla nivåer. Missa inte detta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vad utmärker en ridtalang? Och vad innebär det egentligen att satsa på ridningen - vad krävs för att nå framgång?
– Många säger att de ska satsa, men det räcker inte att bara avsätta tid för att rida mer. Man måste ha en plan, säger Lisen Bratt Fredricson.
Hon och Pether Markne, a-tränare i hoppning och dressyr, menar att steg 1 är att inventera sig själv som ryttare:
- Styrkor
- Svagheter
- Hästtillgång
- Finns kunnigt folk runtomkring?Hör dem båda ge sina bästa tips och resonera kring fallgropar i detta avsnitt av Ridpodden.
Producent: Ulrika Lindqvist
-
Vad händer om jag ger för mycket kraftfoder? Borde min häst få magnesium? Eva Dahlström, oberoende foderrådgivare, berättar om sin filosofi och reder ut några av de vanligaste foder-frågetecknen.
Eva Dahlström jobbar med alla typer av hästar, från högpresterande galopphästar på elitnivå till sällskapshästar som rör på sig i mycket mindre utsträckning. Hon säger att a och o är att ha koll på vad grovfodret, baset i foderstaten, innehåller. Därefter kompletterar hon med kraftfoder, mineraler och andra tillskott om hästen visar sig behöva det.
I ivern att ge våra hästar det bästa ger vi ofta onödigheter, menar hon. I vissa fall kan det rentav vara negativt för hästens hälsa.
Producent: Ulrika Lindqvist.
-
När är unghästen redo för nästa nivå? Hur undviker man överträning? Vi frågar Stephanie Holmén, beridare som sitter på tio olika hästar om dagen, och hennes chef: Lisen!
Ni har skickat in en massa bra frågor till det här avsnittet om att utbilda unga hästar för hoppning på hög nivå. Det resulterar i en rad tips - bland andra: gör det enkelt, var noggrann och träna på att tävla tills hästen verkligen är redo och hoppar med självförtroende.
Stephanie Holmén och Lisen Bratt Fredricson berättar också vad de söker efter hos de hästar som köps in till stallet, hur de hanterar bakslag och hur viktigt det är att anpassa träningen efter varje individ.
Producent: Ulrika Lindqvist.
-
Lisen förklarar hur hon och Peder Fredricson har byggt upp sitt hoppstall. Vilka hästar platsar, vilka gör det inte och varför? Avsnittet är inspelat på Sweden International Horse Show 2016.
– Peder rider nästan bara 5-stjärniga tävlingar, och då är det sådana hästar vi försöker sikta på att ha i stallet. För tio, femton år sedan kunde vi ta in en häst som vi bedömde var en trevlig 1.50-häst nationellt. Det gör vi inte längre, säger Lisen Bratt Fredricson.
Hon beskriver verksamheten som en ständigt pågående process, och tycker att det är lika kul att åka på första tävlingen med ett gäng 5-åringar som att vara på de stora mästerskapen.
Vad betyder det för ert hoppstall att du själv har ridit två OS?
– Det betyder förstås mycket. När jag väljer en häst så vet jag vad som krävs. När jag tittar på en ung häst så tänker jag att det ska kännas som att den ska kunna hoppa en dubbel oxer i Aachen.
– Man kan stirra sig blind på hur en häst hoppar fantastiskt fint tekniskt, att den drar upp frambenen och öppnar upp bakbenen. Men kraften som jag vet kommer behövas kanske saknas. Där skulle jag säga att kunskapen och erfarenheten har betydelse.
Lisen svarar även på era frågor i avsnittet!
Producent: Ulrika Lindqvist.