Spelade
-
Kokböcker är inte bara recept, de ger också en bild av hur matlagning och matvanor ändrats under åren. Böcker som tas upp i avsnitt i den ordning de nämns:
Husmoderns död av Sara Danius (2016)
Kok-konsten som vetenskap och konst av Charles-Emil Hagdahl (1879, nyutgåva 2004 och 2015))
Carl Butlers kokbok (1974)
Billiga matboken. En idébok om billig och hälsosam mat av Marianne Gillberg (1973)
Svensk husmanskost av Tore Wretman (1966)
Annas stora kokbok (1991)
Systrarna Eisenmanns Mingelmat (2015)
Det goda franska köket av Julia Child m.fl. (1961)
Rosendahls trädgårdscafé (2011)
Mitt nya skafferi av Lisa Förare Winbladh (2015)
Poeternas kokbok av Östen Sjöstrand och Jacques Werup (1981) -
Vad är frihet - det är den gemensamma frågan för de här två vitt skilda författarna - fransmannen Michel Houellebecq och albanskan Lea Ypi. Den första provokativ och dyster, den senare självbiografisk och analyserande. Spännande läsning!