Uran Podcasts

  • När börsen går ner, räntorna går upp och inflationen rusar så kan det vara svårt att hitta bra investeringsmöjligheter. Anna Svahn från Antiloop Hedge fokuserar på alternativa investeringar och främst råvaror.

    Det diskuteras olika råvaror. Anna Svahn har länge haft ett intresse av "mjuka råvaror" som kan vara en alternativ investering i nuvarande börsklimat. Hur väl guld funkar som en hedge mot inflation och börsnedgångar tas också upp där Anna Svahn fokuserar på tillgångarnas skiftande korrelation vid olika tidpunkter.

    På frågan om det finns något av extra stort intresse att investera i nu svarar Anna Svahn: Uran. Tillgången på uran samt det ökade behovet av uran ska enligt Anna Svahn vara drivkrafter för högre uranpris medan det å andra sidan fortfarande är politiskt omdiskuterat kring användningen av uran inom kärnkraft.

    Gratis webbinarier som ger dig kunskapen att investera smartare:
    👉 https://blogg.nordnet.se/event/

    Häng med i flödet på:
    👉 TikTok - https://www.tiktok.com/@nordnet.sverige
    👉 Instagram - https://www.instagram.com/nordnet/
    👉 Twitter - https://twitter.com/NordnetSE
    👉 Facebook - https://www.facebook.com/nordnetsverige/
    👉 Ara Mustafa - https://twitter.com/NordnetAra

    Disclaimer: Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie eller fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos bolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på aktien eller fondens produktsida på nordnet.se.

  • Kärnfull.se erbjuder el via kärnkraft. Du kan läsa mer på deras hemsida: https://www.karnfull.se/

    Timestamps för avsnittet:

    00:00 - Intro
    02:36 - Vad är taxonomibeslutet om kärnkraft och hur gör EU-kommissionen sin utvärdering
    07:12 - Kärnkraft i jämförelse med kol och sol
    09:22 - Vad innebär taxonomin för oss i praktiken?
    10:07 - Första kärnkraftsobligationen med hållbarhetsstämpel
    12:09 - Johns investeringar inom uransektorn
    13:38 - Uran och naturgas klumpas ihop i media
    14:50 - Hur kommer kärnkraftsektorn utvecklas? Stora reaktorer och SMR
    20:46 - Kärnkraftsavfall är inte farligt
    23:12 - Kolkraft är bland det mest radioaktiva som finns
    25:10 - Sverige kommer bli det 2:a landet i världen med godkänt slutförvar av kärnbränsle
    28:32 - Varför startades kärnfull?
    30:38 - Hur snabb är tillväxttakten?
    31:32 - Fördelen med timbaserade elavtal
    33:24 - Hur är tillväxten kassaflödesmässigt?
    34:36 - Kommer en framtida börsnotering?

  • Tidigare avsnitt om Uran: #158 och #159. Där förklarades investeringstesen. I detta dubbelavsnitt går vi igenom de största nyheterna inom uransektorn under sista ~3 månaderna samtidigt som sektorn gått från $30B till $45B. Några hållpunkter: *Uransektorn är nu lika stor som Dogecoin *Kan sektorn gå upp till $200B? Hur kan det gå till eller isåfall rättfärdigas med fundamental analys? *Kommer kärnkraft tas med i EUs taxonomi för ESG-investeringar? *5 Länder som ändrat kärnkraftspolicy *Viktiga händelser 2022 och framöver *Varför ett spotpris på över $85/lbs är sannolikt inom 2 år. *Och varför Life of Mine kan användas som ett ungefärligt P/E-tal En relativvärdering över 15 lovande uranbolag har delats med deltagare av Finanskursen.se

  • Ett "förhoppningsbolag" är ett bolag som saknar kassaflöde och vars vinster ligger i framtiden. Hur ska man tänka där? Bland annat Uran, Aegirbio, LEMSE, och Azelio tas upp. Vi kommer fram till några tumregler: Inte mer än man har råd att förlora, man får ej bli en forcerad säljare, det är extra viktigt att räkna på dessa sorters aktier och komma fram till en säkerhetsmarginal, att hålla sig till sin prognos långsiktigt (givet att något inte går helt fel), samt att kunna ta hem vinsten vid obefogade uppgångar (om kassaflöde ligger flera år fram i tiden). Gör en tidig ansökan till Finanskursens femte omgång. Start mars 2022. https://finanskursen.se/tidig-ansokan/