Sweden Food Arena Podcasts
-
"Det är minst lika mycket innovation i en potatis som i ett flygplan!" Det säger Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena, i ett spännande samtal med fokus på innovation i livsmedelsbranschen. Att krocka mer med varandra för att skapa innovationer med höjd som gör skillnad såväl lokalt som globalt ser Marie som viktiga steg för livsmedelsbranschen. Hur kan norrbottniska företag bidra med nya innovationer i den nationella livsmedelskedjan? Det och mycket mer pratar vi om i detta avsnitt av Nära Mat podden! Programledare: Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten.
-
Kerstin Eriksson är innovationsledare på Sweden Food Arena, ett samverkansinitiativ som föddes ur den svenska Livsmedelsstrategin och som i dag blir en allt viktigare aktör i mitten av det svenska matsystemet. Syftet är att samla kedjans olika aktörer och finansiärer för att främja innovation och forskning - vilket länge har varit eftersatta områden inom svensk livsmedelsindustri. Men nu börjar det hända saker. Avsnittet är en del av magasinet och hemsidan Framtidens hållbara matsystem, som Heja Framtiden driver tillsammans med Livsmedelsföretagen. Programledare: Christian von Essen // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan 23 i Stockholm. // Läs mer på hejaframtiden.se och beställ boken Nu fattar jag!