Revolutionary Road Podcasts
-
Dessi gräver fortfarande i SVT Arkiv och Bella har besökt O'Learys i Umeå, och gör det aldrig igen. Vi har sett den fantastiska Revolutionary Road där Leo är i sitt esse. Podden där Bella Bascom och Dessi Hietala kollar på och pratar om alla Leonardo DiCaprios filmer från debut till slut.
-
Biblioteket med GiftskåpetDen amerikanske författaren Richard Yates slog aldrig igenom när han levde, men nu när hans roman Revolutionary Road blivit film vill alla läsa hans böcker. Han skildrar dysfunktionella familjer, mögliga hus, förorter, sprit och New York city. Biblioteket har tagit reda på varför hans romaner trots dysterheten inte gör läsaren deprimerad och varför det finns mer att upptäcka än Revolutionary road.Dessutom börjar Bibliotekets nya serie Giftskåpet som handlar om böcker som blivit förbjudna eller retat upp läsarna. Det finns en enda bok som blivit fälld i ett tryckfrihetsmål i Sverige, och den är varken skriven av August Strindberg eller Lars Norén utan av Ing-Marie Eriksson, bördig från Jämtland. Debutromanen Märit fick Ing-Marie Erikssons forna grannar att stämma henne för förtal och yrka på fängelsestraff. Ing-Marie Eriksson berättar för Mia Gerdin om varför hon har rätt till sina egna minnen och upplevelser.
Den amerikanske författaren Richard Yates slog aldrig igenom när han levde, men nu när hans roman ”Revolutionary Road” blivit film vill alla läsa hans böcker. Han skildrar dysfunktionella familjer, mögliga hus, förorter, sprit och New York city. Hans skrivande präglas av Humor, civilisationskritik och ett intresse för livets mening. Biblioteket har tagit reda på varför hans romaner trots dysterheten inte gör läsaren deprimerad och varför det finns mer att upptäcka än ”Revolutionary road”. Dessutom börjar Bibliotekets nya serie Giftskåpet som handlar om böcker som blivit förbjudna eller retat upp läsarna. Det finns en enda bok som blivit fälld i ett tryckfrihetsmål i Sverige, och den är varken skriven av August Strindberg eller Lars Norén utan av Ing-Marie Eriksson, bördig från Jämtland. Debutromanen ”Märit” fick Ing-Marie Erikssons forna grannar att stämma henne för förtal och yrka på fängelsestraff. Något fängelse blev det inte, men författaren dömdes att betala skadestånd. Ing-Marie Eriksson berättar för Mia Gerdin om varför hon har rätt till sina egna minnen och upplevelser. Läs mer här: