Rebecca Selberg Podcasts
-
MISSA INTE: Den 28:e januari bjuder vi in till det sista Hur kan vi: LIVE någonsin på Intiman i Stockholm med gäster som Richard Jomshof, Aron Flam, Makode Linde, Bilan Osman, Paolo Roberto, Hanif Bali, Ivar Arpi, Jens Liljestrand, Lars Trägårdh, Janne Josefsson, Mona Sahlin, Henrik Jönsson, Fredrik Lindström, David Eberhard, Leonidas Aretakis, Myra Åhbeck Öhrman, Soran Ismail, Jan Helin med flera. Mer info och biljetter på www.hurkanvi.seJohan Grant är filosofie doktor och legitimerad psykolog med 25 års erfarenhet som rådgivare till operativa ledningar och styrelser i privat, offentlig och ideell sektor, i Sverige och internationellt.Rebecca Selberg är docent i genusvetenskap vid Lunds universitet och docent i sociologi vid Linnéuniversitetet. Utöver det är hon också medarbetare på Expressen Kultur där hon skriver om bland annat feminism, abortfrågan och transpersoners rättigheter.Följ Johan Grant på Twitter: @GrantJohanFölj Rebecca Selberg på Twitter: @RebeccaSelbergHela avsnittet + bonusmaterial hittar du på www.patreon.com/hurkanviOm du vill lyssna på våra längre samtal kan du köpa loss enstaka avsnitt på www.voyd.tv/sv-SE/m/c/hur-kan-vi-Samtalet fortsätter i Eftersnack på www.facebook.com/groups/hurkanviAlla tidigare avsnitt hittar du på www.hurkanvi.seBoka Navid som föreläsare, samtalsledare eller moderator via [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hanna går på semester och Christopher har separationsångest. Linus Fremin snackar Elvisfilmen där Austin Butler BLEV Elvis med hjälp av pretentiösa skådistekniken "Method acting". Hade Sofia Dalén svikit sina fans för en chans till romans med Harry Styles? Rebecca Selberg pratar om toxisk maskulinitet. Är det något Boris Johnson och Vladimir Putin bidrar med tro?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
-
Vad kan medier och universitet lära av varandra? Med den frågan som rubrik bjöd Centrum för kunskapshistoria och Sydsvenskan-HD in till en samtalskväll på LUX i Lund den 11 november 2021. I två panelsamtal möttes forskare och journalister och utbytte erfarenheter.
Kvällens första del bestod av ett samtal om forskningens och mediernas roll under covid-19-pandemin. Hur har man klarat av uppgiften att förmedla rätt information i en tid då kunskapsläget hela tiden förändrades? Vad kan vi lära oss av krisen?
Medverkande: Johan Anderberg, Mia-Marie Hammarlin, Farshid Jalalvand och Rebecca Selberg. Moderator: Andreas Ekström.
Centrum för kunskapshistoria: https://www.luck.lu.se/
HT-samtal: https://www.ht.lu.se/forskning/ht-samtal-podcasts-med-vara-forskare/