Isabelle McAllister Podcasts
-
Vad är resiliens och hur tar man hand om känslor som sorg och ilska när klimatet och världen förändras? Hur har tidigare kriser puttat oss i rätt riktning? Maja Åström leder samtalet från scenen på Rosendal Garden party, i juni 2022. Isabelle McAllister, omställningsarbetare, och Per Olsson, forskare i hållbar utveckling, diskuterar transformation, resiliens och motståndskraft i omställningen. Gustaf Skarsgård och Johan Reunanen lever båda i aktiv nykterhet och filosoferar kring kopplingen mellan beroendesjukdom och klimatkrisen.
-
Vilka tankestrukturer är det som hindrar oss att ställa om och vad krävs för att det ska bli fart på oss? Retorikern Maria Wolrath-Söderberg, som forskar om klimatargumentation, berättar. Isabelle McAllister gästar programmet och skidskytten och tv-profilen Björn Ferry berättar hur hans familj kämpar för att leva helt fossilfritt år 2025. Dessutom hyllar vi sälgen, en riktig hjälte när det handlar om biologisk mångfald. Entomologen Bengt Ehnström berättar!
-
Maja Åström och återbruksproffset Isabelle McAllister diskuterar kläder, shopping och identitet, kopplat till hållbar konsumtion och familjeliv. Vilka alternativ finns, vem har ansvar och hur är det egentligen med konsumentmakt? Susanne Sweet, Handelshögskolan, pratar om vad som funkar bäst - aktiva köpbeslut eller att avstå helt från köp. Marcus Gianneschi, lektor i företagsekonomi, pratar om barn och ungas tankar kring klimatpåverkan och shopping och Mats Johansson, Science Park Borås, tar upp hampans klimatmässiga fördelar.
-
Hur hittar vi hopp och framtidstro för oss och våra barn i en tid då rapporterna om klimatförändringarnas påverkan duggar tätt? Programledaren Maja Åström och återbrukaren och föreläsaren Isabelle McAllister vänder och vrider på den frågan och historikern Marie Cronqvist söker svar hos tidigare generationer.
-
Vi pratar med fixarmamman och hållbarhetsaktivisten Isabelle McAllister om hur det är att både bo på landet och i stan och att använda händerna mer. Vi synar vår längtan till landet i skenet av en accelererande klimatkris, torpardrömmar och vardagstress. Varför vill så många flytta till landet? Är det verkligen mer klimatsmart att bo i glesbygd? Och flyttar vi bort från – eller till – något? I det här samtalet målar vi frågan i fler nyanser bortom glossiga instagramkonton. Vi tittar på oss själva, frågar våra barn, Isabelle och er. Vart ska vi bo egentligen?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I detta avsnitt gästas Malin av författaren och designern Isabelle McAllister för att lära sig mer om hur vi kan renoverar våra hem så att de överlever oss. Hur vi kan bli bättre på att återanvända och hur ur stor miljöpåverkan renoveringar av våra hem har på miljön.
-
Vi träffar omställningsaktivisten Isabelle McAllister för att diskutera konsumtion och relationen till våra prylar. Vi får höra varför enkla reparationer av trasiga konsumtionsvaror kan ses som en rebellisk handling och hur det japanska begreppet “kintsugi” kan hjälpa oss att lämna det ohållbara konsumtionssamhället bakom oss.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Designern, omställningsaktivisten, stylisten och skribenten Isabelle McAllister är aktuell med boken ”Skavank: laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta”. Hon har arbetat med byggprojekt och DIY i hela sitt vuxna liv.
I det här avsnittet pratar hon om tillfredsställelsen i att ta hand om sina saker, lappa, laga och renovera - något byggnadsvårdare gör hela tiden. Men hur får vi egentligen fler att förstå att byggnadsvård och miljötänk går hand i hand?
LÄNKAR SOM NÄMNS
Återbruk och byggnadsvård, Ingrid Martins Holmberg, Anneli Palmsköld: https://gup.ub.gu.se/publication/256794
Byggnadskultur, om att bli en bättre beställare: https://byggnadsvard.se/produkt/byggnadskultur-2009-3/
-
16 december 2020. Byggvaruhandeln har haft en rekordsommar. När allt fler spenderade mer tid hemma i år än tidigare fick den snickrande, hantverkande och pysslande delen av Sveriges befolkning mer tid och pengar över åt nya träprojekt hemma. Men vad innebär detta egentligen för marknaden framöver? Nu när alla byggt sina altaner och uterum, väntas nu en nedgång för byggvaruhandeln? Eller ser vi en livsstilsförändring där vi satsar mer på byggprojekt hemma? Vilken roll har trä i så fall att spela i den utvecklingen?
Deltar gör: Fredrik Gustavson försäljningschef, Södra, Peter Sjöström, inköpsdirektör Stark Sourcing, Isabelle McAllister, designer och programledare, Pontus Netinder, kategorichef trävaror Woody Bygghandel och Johan Fröbel chef teknik och distribution på Svenskt Trä.