Håkan Svensson Podcasts
-
Midsommaraftonens Båtlivet i P4 tar oss med till Skillinge på den skånska östkusten där vi hör entusiasterna som vårdar det flytande kulturarvet Klara Marie.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Skillinge på Österlen känns doften av trä och tjära, inte minst från Klara Marie. Hon är en 25 meter lång skonare som vårdas av en förening som också erbjuder turer med båten. Klara Marie hör till ett svenskt kulturarv med träbåtar som är unikt och känt över hela världen.
Programledare är Agneta Nordin och Håkan Svensson.
-
En granskning av svensk räddningstjänst. Del tre.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Efter de stora skogsbränderna 2014 och 2018 har beredskapen för sådana här stora bränder blivit bättre, och bland annat har det blivit lättare för räddningstjänsterna att snabbt få hjälp av helikoptrar och flygplan. Men många anser att det inte räcker, till exempel får många brandmän varken utbildning eller övning i skogsbrandsläckning. Det är också stora skillnader i vilken utrustning räddningstjänsterna har – på vissa räddningstjänster är brandbilarna fullproppade med den senaste tekniken, medan brandmän på andra håll får använda sina egna telefoner för att hitta rätt till en olycksplats.
I det tredje och sista avsnittet medverkar Louise Kramnäs-Larsson vid deltidskåren i Vuollerim, Thomas Vinnberg, räddningschef i Kiruna och Gällivare, Mattias Andersson och Tommy Lindgren vid Medelpads Räddningstjänstförbund, Henrik Persson vid Räddningstjänsten Söderåsen, Mats Åberg, räddningschef på Norrhälsinge räddningstjänst, Johan Szymanski, brandingenjör med egen podd om räddningstjänst samt Fredrik Johansson, lärare på MSB:s skola i Revinge.
Programledare är Håkan Svensson och Urban Björstadius och programmet görs av Produktionsbolaget Prata.
-
En granskning av svensk räddningstjänst. Del två.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Antalet uppgifter som brandmän ska hantera har ökat – från början vad det främst bränder de skulle släcka, men sedan har det tillkommit allt från trafikolyckor och hjärtstillestånd till drunkningslarm och utsläpp av farliga ämnen. Brandmän ska idag också bland annat samverka med polis och ambulanspersonal vid terrorattentat och skolskjutningar. Men hur välutbildade brandmännen är skiljer sig stort mellan räddningstjänster i olika delar av landet. På vissa håll har de en tvåårig utbildning medan brandmän på andra håll rycker ut med bara en tvåveckors introduktionskurs som utbildning.
I det andra avsnittet av tre medverkar Louise Kramnäs-Larsson vid deltidskåren i Vuollerim, Thomas Vinnberg, räddningschef i Kiruna och Gällivare, Henrik Persson vid Räddningstjänsten Söderåsen, Johan Szymanski, brandingenjör med egen podd om räddningstjänst samt Maria Svensson, Fredrik Johansson och Stefan Svensson, lärare på MSB:s skola i Revinge
Programledare är Håkan Svensson och Urban Björstadius och programmet görs av Produktionsbolaget Prata.
-
En granskning av svensk räddningstjänst. Del ett.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
På många håll i Sverige har man stora problem med att rekrytera deltidsbrandmän. Allt färre brandmän ska göra alltmer, och värdet på det som förstörs i bränder ökar. Många brandmän rycker också ut med bara en tvåveckors introduktionskurs som utbildning, och på vissa håll saknar de viktig utrustning. Det här är en försämring som pågått under lång tid, men det är också stora skillnader mellan räddningstjänster i olika delar av landet.
I det första avsnittet av tre medverkar Louise Kramnäs-Larsson vid deltidskåren i Vuollerim, Mats Åberg, räddningschef vid Norrhälsinge räddningstjänst, Henrik Persson vid Räddningstjänsten Söderåsen, Thomas Vinnberg, räddningschef i Kiruna, Johan Szymanski, brandingenjör med egen podd om räddningstjänst samt Fredrik Lindqvist, Tommy Lindgren och Mattias Andersson vid Medelpads Räddningstjänstförbund.
Programledare är Håkan Svensson och Urban Björstadius och programmet görs av Produktionsbolaget Prata.
-
Join us on an exciting journey with an entrepreneur who is passionate about team spirit. Håkan Svensson, CEO at Aston Harald, share his insights on how to build a goal oriented organization with highly motivated co-workers. A success factor is to understand ‘the 6 human needs’ and identify your own primary driver and other peoples individual triggers. And why is the motorbike in the lobby not finished? Lars Engström is talking with Håkan Svensson in this episode.