Avsnitt
-
Sköna maj är här! Äntligen! Tid för njutning och också en hel del arbete i trädgården. I detta avsnitt djupdyker vi in i Dahlians vackra värld. Med hjälp av författaren Ulrika Grönlund som skrivit flera böcker om Dahlior får du bland annat lära dig om skötsel, gödsling, delning och förvaring.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tusen Trädgårdar är Sveriges största trädgårdsvisning som i år går av stapeln 30 juni. I det här avsnittet träffar vi Gunnel Carlson som var med och grundade Tusen Trädgårdar. Vi får även en kort rapport från Nolia Trädgård där FOR:s ordförande Inger Ekrem har varit.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Saknas det avsnitt?
-
Det finns bara ett sätt. Sätt potatis! I det här avsnittet träffar vi Anders Persson från Söderhamn som är initiativtagare till Potatisuppropet. Kan kommunala matbolag vara svaret på framtidens livsmedelsproduktion? Vi samtalar om potatis och om varför Potatisuppropet startade. Mikael berättar om beskärning i trädgården och så svarar vi på en lyssnarfråga om orkidéer.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vad vore en podd från Fritidsodlingens Riksorganisation utan fritidsodlardrottningen Sara Bäckmo? Kanske som vaniljglass en solig sommardag utan färska jordgubbar. I det här avsnittet träffar vi Sara och samtalar om odlingsglädje och nya grönsaker i trädgården.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En start på odlingssäsongen för många är ett besök på trädgårdsmässan i Stockholm. I det här avsnittet summerar vi nordens största trädgårdsmässa - Nordiska Trädgårdar och samtalar med Kristian Sewén som är mässans projektledare.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hanna Wendelbo är formgivare med stor passion för blommor. Vi samtalar om färg, form, doft, jord och gödsel. Hanna ger sina bästa tips på bra kompositioner för nybörjare.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.