Avsnitt
-
Många av oss känner hela tiden att vi har en massa ”måsten”.
Vad skulle hända om vi började att ta bort ett ”måste” i taget?
Har vi lagt för stor vikt i ordet? Och tänk om det gör större skillnad än vi tror att ta bort ett enda ”måste”.
Tänk om det är så att det bästa vi kan göra för oss själva är att ”avmåstefiera”..
I veckans avsnitt träffar jag superglada, superkloka och superfnittriga Micael Dahlen -ekonomiprofessorn, författaren och smörtomte-älskaren!
Micael myntade begreppet ”avmåstefiera” efter en utbrändhet som fick honom att inse vikten av att våga ta bort sk ”måsten”.
Tänk om det t om är så att lycka ligger i om vi gör saker utifrån om vi måste eller om vi vill...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Blir man någonsin klar med att granska sig själv? Eller är det ett ständigt pågående projekt?
Kan det vara så att vi ibland bara granskar oss själva på ytan och istället för att i grunden förändra ett beteende så blir vi bara bra på att dölja saker...
Tänk om det är så att det finns en trygghet i att begå samma gamla misstag...
Och tänk om det är så att vår önskan om att vilja vara en bra person bidrar till att vi blir posörer…
I veckans avsnitt träffar jag en man som utstrålar så himla mycket rak, kärleksfull och ärlig energi. En man som verkligen granskar och ifrågasätter sig själv -och som också ständigt ifrågasätter sin granskning på sig själv... -Musse Hasselvall!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Saknas det avsnitt?
-
Många av oss har någon gång (eller ofta) känt oss ensamma. Men tänk om det är så att vi inte är det? Tänk om vi kunde sluta oroa oss och istället känna hur vi är omringade av människor. Att det finns en samhörighet till alla.
I veckans avsnitt får vi träffa världens mysigaste Christopher Bergström! En av Sveriges bästa Kreativa Kreatörer! När han var 16år förlorade han sin bästa ”grubbel-kompis” -sin mamma- och länge kände han sig ensam...
Tänk om det är så att vi alltid har ett val. Att det finns en kraft i att vi har ansvar över oss själva...
Och Tänk om det är viktigt att förstå att vi alla är olika. Och tänk om det är så att trenden med ”selfhelp” ibland pratar om lätta lösningar när det kanske inte ens finns 1 rätt lösning. Att vi själva behöver hitta vad som är bäst för just Mig...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Innan du äter t ex ett äpple -kollar du då först om det finns prickar och fläckar på det? Och om det gör det -lägger du då tillbaka äpplet och tar ett annat istället?
Tänk om många av oss är lika hårda mot oss själva, eller mot andra människor? Vad säger vi till oss själva? Vad tänker vi när vi tittar oss i spegeln?
I det här avsnittet är den härliga, energiska, kärleksfulla proffslivsnjutaren Anna Sunneborn tillbaka!
Hon berättar om ett litet (men viktigt) ”äppelexperiment” som hon gjort med barnen som hon tränar.
Tänk om det är så att den som är hårdast mot sig själv är just en själv?
Och tänk om man hela tiden ska fråga sig själv: varför gör jag det här? Är det viktigt? Är det hittepå?
Och... #Vem bryr sig egentligen?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kan drömmar och mål få oss att må dåligt?
Varför har vi egentligen drömmar och mål? Och vad är det som gör att vi ibland faktiskt kan bli ledsna över att tänka på vad det är vi vill ha?
Spelar det någon roll HUR och VAD man skriver för mål och visioner?
Tänk om det är så att man t om kan sätta krokben på sig själv med något som ska bidra till pepp?
I veckans avsnitt hör ni mig själv prata om mina erfarenheter och tankar om att sätta mål och vad de kan skapa -både positivt och negativt.
Och de flesta av oss har hört dom -klyschor och ordspråk som "Det är resan som är målet" eller "skapa ett liv som du inte behöver semester ifrån" och kanske har vi ibland blivit så avtrubbade av att höra dom att vi inte ens tänker på vad de betyder.
Men tänk om det är så att det ligger en ovärderlig insikt i dem slitna orden...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det är många som känner att ”jag är ingen säljare”… Och kanske får också många t om en negativ känsla när man pratar om säljare/försäljning.
Men tänk om det är så att vi ständigt säljer, vare sig vi vill eller inte. Och tänk om det är så att om vi lärde oss mer om sälj så kunde vi positivt påverka våra egna, och andras liv.
Och att det till och med är Viktigt att kunna sälja om man ska göra skillnad i världen...
I veckans avsnitt träffar jag återigen fantastiska Mikael Arndt. Han är en riktig Eldsjäl när det gäller sälj!
Han berättar om varför försäljning kan vara det finaste som finns. Och hur det handlar om att kommunicera, vara genuint ärlig, hjälpa andra och sig själv, hur det visar på styrka att visa sina svagheter och igen-kanske det viktigaste -att hitta sitt ”varför”...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi är alla formade efter vår uppväxt och människorna runtomkring oss.
Alla människor tolkar och reagerar olika på samma typ av situationer.
Tänk om många av oss har blivit lärda att känna sig som ett offer och t ex reagera med att bli arg (eller ledsen) vid olika händelser. För tänk om det är vi själva som gör oss t ex förbannade (eller ledsna), beroende på hur vi har tolkat det som har hänt? Tänk om vi i varje situation kan välja hur vi ska reagera?
I veckans avsnitt är han tillbaka! Världens bästa Kay Pollak!
Vad skulle det betyda för oss själva, för våra barn och för världen om vi kunde äga våra känslor och vårt agerande och inte skylla dem på någon annan?
Tänk om det är så att den största lögnen i världen är att vårt beteende mot barnen beror på barnen...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vad är egentligen en kärleksrelation? Många pratar om att hitta sin ”själsfrände”, den Enda. Men finns dom verkligen? Och om dom finns -är det verkligen med dom som vi får en livslång kärlekrelation?
Tänk om kärlek är något man hela tiden behöver praktisera, precis som med träning.
och Tänk om det är så att en livslång kärleksrelation inte alltid börjar med kärlek vid första ögonkastet...
I veckans avsnitt hör vi den helt magiska Daniel Mendoza. En av de mest kärleksfulla, livsnjutande och optimistiska människor jag träffat och i hans första avsnitt får vi höra en inspirerande, klok och hoppingivande syn på kärlek...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Alla människor har sina bakgrunder och sina bagage. Tänk om det är viktigt, framförallt för de yngre generationerna, att man pratar om just det. Tänk om bland det viktigaste när man är ledsen är att man inte känner sig ensam...
I veckans avsnitt träffar jag den helt underbara, modiga och kloka Kristina ”Keyyo” Petrushina.
Hon utmanar ständigt sina rädslor och vågar prata om sånt som är jobbigt för att hon känner att det är så pass viktigt att någon säger orden som hon själv hade behövt höra som ung.
Tänk om det är så att man utvecklas som mest när man gör sånt man är rädd för. Och att allt som händer gör det av en anledning...
Och tänk om det är så att allt man behöver göra ibland är att bara hålla ut...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I veckans avsnitt träffar jag supercoola, energiska och kärleksfulla Anna Sunneborn.
Jag träffar sällan någon som är så bra på att njuta i förväg som hon är!
Har vi tappat det som var självklart när vi var barn, att våga längta och förvänta?
Tänk om det är så att det är det som är hela grejen?!
Och tänk om det är så att vi inte kan göra någonting åt alla tankar som kommer men att vi alltid kan välja om vi ska lägga till en känsla till den…
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kan nya små, till synes oviktiga val varje dag göra att vi känner och förstår att vi styr våra egna liv? Och kan man alltid välja?
I den här veckans avsnitt träffar jag den supersympatiska, härliga och kloka legenden -Tommy Nilsson. En man som minst sagt har erfarenheter av val i livet..
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
SOMMARSPECIAL!Nu tar podden lite sommaruppehåll ifrån sina vanliga avsnittssläpp. Men här är ett extralångt sommaravsnitt med mig och min återkommande gäst/vän/livscoach Evakarin Wallin.Vi pratar om det där med semesterstress, förväntan och om att vara offer för sina känslor. Varför kan det vara jobbigt i början när man tittar närmre på sig själv och sina känslor? Och vad sägs om att få en manual på 5 steg att ta till om man möter en jobbig känsla? Eller varför inte en världspremiär av ett beskrivning? (som jag fullkomligt älskar!!!)Det blir en massa inspiration, tips, kärlek och förhoppningsvis pepp!Ha en fantastisk sommar och ta hand om dig!KRAM
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur många av oss har egentligen skrivit ner mål? Hur viktigt är det för oss egentligen? Att sätta mål kan för många vara förknippat med prestation och kanske till och med stress. Och hur vet man vad man vill? Kanske det är ett mål att vilja ha det så som man har det? Tänk om det är så att många av oss inte har fått lära oss att fundera på och skriva ner mål... Eller att många av oss inte sätter några mål bara för att vi är rädda att inte nå upp till dom. Hur påverkar det oss om vi INTE skriver ner några mål? I det här avsnittet träffar jag superfina Mikael Arndt. En man med mycket energi, kärlek, driv, humor och med en genuin vilja av att hjälpa andra människor att nå sina mål, eller kanske viktigare - sitt varför.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I del 2 med finfina, kloka John Mellkvist pratar vi om hur dom allra flesta idag är medvetna om att det är bra för företag att ha en sund könsbalans men hur många tänker på samma sätt när det gäller ålder? På många företag anställer man ofta personer i samma ålder som en själv vilket på sikt innebär att företaget blir daterat. Behöver vi bli bättre på att mixa åldrarna? Och hur påverkar det oss själsligt att känna att man har ett ”bäst före datum”? Vad skulle hända om man instället ansågs värdefull och erfaren ju äldre man blev? och tänk om det är så att det inte är ungdomen som är framtiden utan ålderdomen...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En del tankar och beteenden som vi har sker av bara farten tills dess att någon ifrågasätter. ”Ålderismen” är exempel på just ett sånt ämne som det inte pratas så mycket om men som ligger som en dold sjukdom, för det finns en åldersfixering under ytan… För vad tänker du på jag säger ”ålder”? Vad får du för associationer om jag säger 65+ eller pensionär? Här det viktigt att umgås naturligt mellan generationer och sånt fall -hur kan vi få en bättre samvaro och hur vi ser på varandra? Tänk om det är så att det skapar förtroende, sympati och äkthet att se sina svaga sidor och be om hjälp. Hur använder vi egentligen våra olikheter bäst? Tänk om det är så att lösningen är som så mycket annat -nämligen att lyfta det och prata om det tills det blir en normalitet… I dagens avsnitt träffar jag kloka, ödmjuka John Mellkvist som är Head of Future and Strategy på Mindmakers PR. Men, det är privat som individ som John har sett och förstått vikten av att lyfta åldersfrågan så hans engagemang är minst sagt från både hjärna och hjärta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens avsnitt möter vi Elcim Yilmaz aka Superturken som efter att ha fått ett cancerbesked började skriva ner saker om sig själv till sin då 4 åriga dotter så att hon skulle minnas mamma, om hon inte skulle överleva. Det resulterade sedan i antologin "brev till min dotter". En superstark bok där 12 olika kvinnor skriver varsitt brev till sina döttrar. Tänk om det är så att det väcks någonting i en av att skriva ett brev till sitt barn. Eller av att läsa ett brev till sig själv?
Tänk om det är så att det är viktigt att vi pratar med våra barn. Att vi berättar, är ärliga och svarar på frågor -hur jobbigt det än är... Har vi underskattat barnens förmåga att förstå? Har vi missat hur känsliga de är, att de kan känna när nåt är fel. Och att när vi då låtsas som att allt är bra skapar en större oro hos barnen än om vi skulle våga vara ärliga...Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi har i tidigare avsnitt med spännande Mikael Säflund fått lyssna på minst sagt utmanande tankar om bland annat naturvetenskapen. I det här avsnittet skrapar vi lite på ytan av Kvantfysikens nervkittlande ”vi är skapare av vår egen verklighet”. För tänk om det är så att vi faktiskt kan påverka saker utanför oss själva… Att det är möjligt. Eller tänk om det till och med är så att vi skapar hela tiden. Men att vi har blivit lärda att tro att vi är begränsade så vi är inte medvetna om att vi likt med legobitar har strukturerat vårt liv och blivit vår verklighet. Tänk om… Vad skulle det i sånt fall kunna innebära?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kan det vara så att vi har missförstått hela grejen med jobbiga känslor? Och tänk om det är så att det inte är tankarna som bär på kraften, utan känslorna... Den fantastiskt fina Evakarin Wallin är tillbaka. Idag pratar hon om hur vi ofta lägger fokus på tankarna när det egentligen är känslan som är det viktiga. Hon pratar också om hur det alltid finns budskap till dig själv om du börjar lyssna på kroppen, även om det ibland kan vara knepigt då huvudet och kroppen inte pratar samma språk. Det finns alltid ett val. Och om du inte väljer så har du i alla fall gjort ett val...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur viktigt är egentligen att njuta? Tänk om det är så att njutning hör ihop med ett bättre liv eller t om en bättre värld? Men varför kan det då vara svårt att njuta? I dagens avsnitt hör vi fina Olof Röhlander prata om njutning och varför det är ett värdigt livsprojekt! Olof har skrivit den fantastiska boken ”Konsten att njuta av livet (och ändå få saker gjorda)” och myntat ordet ”njutarbeta” och har en massa klokt att säga i ämnet!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I förra veckans avsnitt hörde vi fina Robin och hans fantastiska inställning till sin hjärntumör ”Paul”. I dagens avsnitt träffar vi fantastiska Matilda -Robins tjej som var höggravid när de fick beskedet om ”Paul”. Tänk om det är så att majoritet av all oro är obefogad? Att vi oroar oss för saker som inte har hänt än? Vad skulle det innebära för relationer, för barn och för en själv om man istället valde en annan synvinkel? Kan det vara ett val att inte oroa sig? Tänk om det är så att vi kan leva livet utifrån lösningarna och inte leva livet utifrån problemet...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Visa fler