Avsnitt

 • I avsnitt 38 av ”Talk To Me” möter Sarah Dawn Finer, artisten och låtskrivaren, Benjamin Ingrosso.

  Denna intervju är ett härligt, ärligt, personligt och familjärt samtal mellan två jungfruar.

  Innan han ens börjat skolan var Benjamin en entertainer.

  Han förlorade sig i musikalernas värld, där han kunde lämna verkligheten en stund och spela ut alla sina drömroller.

  Under barndomen jobbade han på helgerna när de andra barnen var lediga.

  Han spelade i allt från ”Nils Karlsson Pyssling” till ”Singing In The Rain” på de stora scenerna, eller hängde på teatern i kulisserna när mamma spelade. Han övade och härmade flitigt, lärde sig själv att sjunga, dansa, skriva låtar och spela piano - och utöver det har han i generationer uppvuxen i, en mycket meriterad underhållnings familj.

   

  Han vann både ”Lilla Melodifestivalen” med en egenskriven låt, turnerade med Diggiloo, och i tonåren vann han även ”Let’s Dance”.

  Han signades som låtskrivare av Ola Håkanssons TEN, redan som 16 åring och har sen dess rönt framgångar med låtar både åt sig själv och låtar han skrivit åt andra.

   

  Han vann Melodifestivalen med ”Dance you off” 2018, har medverkat i ”Så mycket bättre”, blivit hyllad för sina album av publik och kritiker, och även blivit Grammisnominerad. Våren 2021 fick han dessutom ett eget musik- & matprogram i TV4 som hette ”Benjamins”, han medverkade som artist i allt från Viktoriadagen till Grammisgalan och blev Sommarpratare i P1.

   

  Vad var hans favoritplats på jorden som barn och varför ville han hellre hänga med vuxna än sina jämnåriga?

  Varför stod hans lägenhet tom när han hade flyttat hemifrån?

  Vad blir man nästan garanterad om man går på date med Benjamin?

  Varför tycker han inte om sitt eget sällskap?

  Varför ville han inte gå i musikskola eller lära sig noter?

  Hur och varför lyckas han se det positiva i livet och i människor mer än det negativa?

  Vad hände egentligen 20 år sen i Helsingborg när Sarah Dawn Finer var barnvakt?

  Vilken låt önskar att han skrivit?

  Varför var han avundsjuk på sina syskon?

  Och … hur skulle det låta om Benjamin och Sarah sjöng duett?

   

  Det och mycket mycket mer, med två musikaliska artister, som dessutom fyller år på samma dag.

  Det vill ni inte missa!!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 37 av ”Talk to me”, hör ni Sarah Dawn Finer i en intervju med VD:n och fd internationella fotomodellen - Emma Wiklund.

   

  Sen många år nu så är Emma VD och grundare av egna hudvårdsmärket Emma S. Skincare. Men innan dess hann hon med att vara en av våra största modeller genom tiderna och dessutom även programledare och skådespelerska.

   

  Emma fick sitt genombrott som modell i Arlas kampanj för minimjölk och kom att göra omslag, visningar och kampanjer för modehus som Versace, Chanel, Jean-Paul Gaultier, och Dolce & Gabbana.

   

  Hennes stora internationella karriär som fotomodell tog henne från Huskvarna runt om till hela världen under 12 år, innan hon flyttade hem till Sverige och pensionerade sig själv som 32-åring.

   

  Väl hemma i Sverige började en helt ny karriär på TV och med bl.a. klädkedjan Lindex.

  2010 startade hon det svenska hudvårdsmärket Emma S. Skincare tillsammans med Nora Larssen.

   

  Hur fungerar egentligen modevärlden bakom kulisserna?

  Hur känns det att pensionera sig som 32åring?

  Vad var de stora förhoppningarna och tankarna när det var dags att starta ett eget hudvårdsmärke och varför är Ulf Lundell ”ansvarig” för att hennes karriär?

   

  Detta och mycket mer i en härlig intervju med Emma Wiklund i ”Talk to me”.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • I avsnitt 36 av ”Talk to me” får ni höra Sarah Dawn Finer intervjua Adiba Barney.

   

  En kvinna som innan 40, hade överkommit och åstadkommit mer än de flesta lyckas med eller kommer vara tvungna under ett helt liv.

   

  Född i Libanon under brinnande krig, och flydde som barn i smuggelbåt som 7-åring över till Sverige. Hon berättar om att vara invandrare i Sverige och kämpa för sin självständighet som kvinna – både mot patriarkatet och den syrianska hederskulturen.

  Men också om att överleva bröstcancer två gånger innan 30-årsåldern och om hur det var att få sin dödsdom när hon fyllde 37 år.

   

  En mycket inspirerande berättelse om ett händelserikt och mestadels roligt liv, om att få barn mot alla odds och om att aldrig bli bitter.

   

  Efter att ha jobbat i över ett decennium med tech- och startupbranschen i Stockholm åkte hon på svenskt diplomatpass till USA och fick en framgångsrik karriär som VD i Silicon Valley.

   

  När hon hade flyttat till USA, blivit VD i Silicon Valley och träffat den stora kärleken, återstod bara att bli mamma. Istället fick hon en dödsdom.

   

  Under hela sitt vuxna liv har hon längtat efter barn, så för några år sedan fattade hon och maken Kris beslutet att bli mamma via surrogatmödraskap.

   

  Hör Adiba Barney i ”Talk to me”, i en inspirerande intervju om sitt liv. Adiba har skrivit självbiografiska boken "När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!".

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 35 av ”Talk to me” - lagom till midsommar, intervjuar Sarah Dawn Finer artisten, entreprenören, programledaren, 4 barns mamman, padelälskaren, hemmabagaren, fashionistan och Eurovision vinnaren - Charlotte Perelli.

   

  Om livet hon levt från lilla Hovmantorp i Småland, till stora Djursholm i Stockholm.

   

  Om att vara lojal, duktig, våga ta chanser, inte klaga och om att våga tro på att öppna upp för kärleken igen - även när man gett upp hoppet.

   

  Om dansbandsåren, Melodifestivalenvinsterna, Eurovision Song Contest-resan, medgångar och motgångar.

   

  Om att våga tacka ja, inte ta livet på stort allvar men också om vad man gör, och hur man tar sig upp igen, efter både en tung offentlig skilsmässa och efter år av att kämpa med att få behålla en graviditet.

   

  Njut av ett härligt avsnitt hela hela Sveriges Charlotte Perelli.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 34 av ”Talk to me”, möter Sarah Dawn Finer sportjournalisten Patrick Ekwall.

   

  Patrick har jobbat 35 år inom sporten och 23 av dom, var inom TV4 sporten.

  Han började redan som 16 åring jobba för Kvällsposten när han växte upp i Malmö och sen blev det sport TV ett par år senare. Under åren har han skrivit böcker, krönikor, programlett olika sportprogram i olika kanaler, producerat sportdokumentärer och poddat.

   

  Många år med hundratals nätter som reporter på annan ort eller i andra länder, hur påverkar det livet när man vill bilda familj?

   

  Han har två barn men pratar också om hur det kändes att bli pappa, efter att ha vuxit upp utan en närvarande pappa själv.

   

  2020 drabbades hans fru Hanna Ekwall av bröstcancer och det inledde en väldigt tung, och även öppen kamp mot en aggressiv och elak sjukdom.

  Hanna förlorade den kampen i februari i år 2021, 3 månader innan denna intervju gjordes.

  Patrick berättar om hur det är just nu, hur det var då och om hur han och barnen hanterar en obeskrivlig förlust.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 33 av ”Talk to me” - del ett och del två möter Sarah Dawn Finer producenten, låtskrivaren och artisten David Jassy.

  David föddes och växte upp i Solna och var under det sena 90-talet en del av den framgångsrika hiphop-duon Navigators. Efter det skrev och producerade han låtar till artister som Ashley Tisdale, Charice, Sean Kingston, Darin, Mohombi, Iyaz och många fler. Både i Sverige och senare också i Los Angeles.

  Den 23 november 2008, då han befann sig i LA för jobb, så hände något som för alltid kom att förändra hans liv.

   

  Dagen efter en konfrontation med fotgängaren John Osnes, på ett övergångsställe i LA, så greps Jassy av LAPD polisen och förd till häktet. David fick då höra att Osnes, mannen han mötte, miste sitt liv den natten och Jassy blev anhållen och satt i häktet som misstänkt.

   

  Efter 18 månader i häktet och en lång (och i efterhand delvis ifrågasatt) rättegång, dömdes han till livstids fängelse med första möjlighet till frigivning efter 15 år (fifteen to life). Det blev straffet för en spark och ett slag.

   

  David kom att tillbringa 11 år och 4 månader av den domen i amerikanska fängelsesystemet.

   

  De sista åren bodde han på fängelset San Quentin, där han både vidareutbildade sig, uppträdde, jobbade och dessutom skapade, skrev samt producerade - the ”San Quentin Mixtapes”.

   

  Ett musikprojekt med (YOP) - dvs unga fångar, fick han till och kunde där berätta om sin egen historia - genom att skriva och rappa om den. Syftet var att visa på deras verklighet bakom galler samt för att förhindra att fler unga människor söker sig till destruktivitet och kriminalitet.

   

  David berättar om förlika sig med när livet och friheten tas ifrån en. Att ta ansvar för vad han gjort och hur han levt för att hitta tacksamhet i allt han har, och för att hitta sätt att förändra, ge tillbaka, och göra gott.

   

  Jassy berättar om de riktiga människorna bakom statistiken, om systematiska rasismen, och hur man tar sig igenom gängmentaliteten i några av världens tuffaste fängelser.

  Hur han försökte navigera för att överleva i en verklighet få kan förstå eller någonsin kommer uppleva.

   

  Efter hårt jobb, dedikation och en nådeansökan så hände tillslut det mest osannolika.

   

  Den 27 mars 2020 godkände Kaliforniens guvenör hans nådeansökan och gjorde om Jassys straff till tidsbestämt, vilket ledde till att han frigavs och fick återvända till Sverige.

   

  Intervjun med Sarah Dawn Finer gjordes i april 2021, ett år efter att han för första gången på nästan 12 år, återsett Sverige och förenats med sin son i frihet igen.

   

  Detta är en intervju i två delar och en historia om när livet kan förändras över en natt, till ens värsta mardröm.

  Men också om hur man kan hitta sätt att göra gott och genom bland annat kärleken till musiken och mot alla odds - faktiskt resa sig igen.

   

  Aldrig tidigare har David Jassy berättat sin unika historia på detta sätt.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 33 av ”Talk to me” - del ett och del två möter Sarah Dawn Finer producenten, låtskrivaren och artisten David Jassy.

  David föddes och växte upp i Solna och var under det sena 90-talet en del av den framgångsrika hiphop-duon Navigators. Efter det skrev och producerade han låtar till artister som Ashley Tisdale, Charice, Sean Kingston, Darin, Mohombi, Iyaz och många fler. Både i Sverige och senare också i Los Angeles.

  Den 23 november 2008, då han befann sig i LA för jobb, så hände något som för alltid kom att förändra hans liv.

   

  Dagen efter en konfrontation med fotgängaren John Osnes, på ett övergångsställe i LA, så greps Jassy av LAPD polisen och förd till häktet. David fick då höra att Osnes, mannen han mötte, miste sitt liv den natten och Jassy blev anhållen och satt i häktet som misstänkt.

   

  Efter 18 månader i häktet och en lång (och i efterhand delvis ifrågasatt) rättegång, dömdes han till livstids fängelse med första möjlighet till frigivning efter 15 år (fifteen to life). Det blev straffet för en spark och ett slag.

   

  David kom att tillbringa 11 år och 4 månader av den domen i amerikanska fängelsesystemet.

   

  De sista åren bodde han på fängelset San Quentin, där han både vidareutbildade sig, uppträdde, jobbade och dessutom skapade, skrev samt producerade - the ”San Quentin Mixtapes”.

   

  Ett musikprojekt med (YOP) - dvs unga fångar, fick han till och kunde där berätta om sin egen historia - genom att skriva och rappa om den. Syftet var att visa på deras verklighet bakom galler samt för att förhindra att fler unga människor söker sig till destruktivitet och kriminalitet.

   

  David berättar om förlika sig med när livet och friheten tas ifrån en. Att ta ansvar för vad han gjort och hur han levt för att hitta tacksamhet i allt han har, och för att hitta sätt att förändra, ge tillbaka, och göra gott.

   

  Jassy berättar om de riktiga människorna bakom statistiken, om systematiska rasismen, och hur man tar sig igenom gängmentaliteten i några av världens tuffaste fängelser.

  Hur han försökte navigera för att överleva i en verklighet få kan förstå eller någonsin kommer uppleva.

   

  Efter hårt jobb, dedikation och en nådeansökan så hände tillslut det mest osannolika.

   

  Den 27 mars 2020 godkände Kaliforniens guvenör hans nådeansökan och gjorde om Jassys straff till tidsbestämt, vilket ledde till att han frigavs och fick återvända till Sverige.

   

  Intervjun med Sarah Dawn Finer gjordes i april 2021, ett år efter att han för första gången på nästan 12 år, återsett Sverige och förenats med sin son i frihet igen.

   

  Detta är en intervju i två delar och en historia om när livet kan förändras över en natt, till ens värsta mardröm.

  Men också om hur man kan hitta sätt att göra gott och genom bland annat kärleken till musiken och mot alla odds - faktiskt resa sig igen.

   

  Aldrig tidigare har David Jassy berättat sin unika historia på detta sätt.

   

  Missa inte dessa två delar av intervjun i avsnitt 33 med SDF och David Jassy i ”Talk to me”.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 32 av ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer programledaren, poddaren och smyckesdesignern Sofia Wistam.

  I intervjun får vi höra och se en sida av den populära programledaren som vi inte ofta ser. Hur blir man formad av sina föräldrar? Hur var det att ro till skolan i barndomen? Hur fick hon möjlighet att bli stylist åt stora artister redan i tonåren, och sedermera även fotograf på deras skivomslag?

  Den otippade Tv-karriären började med Knesset och populära Soffipropp, och sen dess har Sofia lett allt från Grammisgalor och Stadskamper till 15 säsonger av ”Sofias Änglar”. En 4 barns mamma som berättar om en av de svåraste saker man kan behöva deala med, sorgen när ens barn får en sjukdom som man inte kan bota.

  Vilka människor har hon intervjuat och mött under åren som har en speciell plats i hennes hjärta och har inspirerat henne? Varför säger hon mer Ja än nej och var kommer hennes styrka ifrån?

  Hör en personlig, rolig och väldigt ärligt med Sofia Wistam i ”Talk to me”. Detta vill ni inte missa!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 31 av intervjupodden ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer ståupparen, komikern, influencern, tv och poddprofilen Johanna Nordström.

  Ni har sett henne på sociala medier och på tv i ”Trevlig Helg”, ”Bäst i Test”, ”Masked Singer” och snart som programledare från Grammis 2021. Men hur började det?

  Ni får höra om den kärleksfulla uppväxten i Västerås i en familj som drabbats av en tragisk sorg innan Johanna föddes. En intervju om polisdrömmarna, och den brokiga vägen till framgång via bland annat Twitter, Youtube och att jobba med sociala medier. De första ståuppgigget hon aldrig glömmer.. och kanske inte heller barnen som fick se det.

  Hur är det känna sig utanför normen och hur använder man den osäkerheten och gör den till en fördel i sin humor? Hur gick hon från ett Jedward fan på Twitter till en av våra mest populära humor profiler?

  Hör ett härligt och ärligt samtal med allas vår Johanna Nordström.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 30 av ”Talk to me” möter SDF journalisten, författaren, programledaren och föreläsaren Frida Boisen.

  I ett oerhört öppenhjärtigt samtal om allt från livet innan hennes imponerade CV inom mediabranschen, som chefredaktör och ansvarig utgivare. Men också om Fridas bok ”Berätta aldrig det här”, som är skriven om hennes mors självmord.

  I en intervju om medialäget för kvinnor framför och bakom omslagen, till frågan som förändrade allt innan bröllopet, och till hur man överlever något så ofattbart som att att ens mamma har begått självmord.

  Kontakta Mind.se eller Suicide Zero, om du själv eller någon anhörig behöver hjälp.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 29 av ”Talk to me” hör ni en intervju mellan Sarah Dawn Finer och författaren, journalisten och ”pop-professorn” Jan Gradvall. 

   

  Han började skriva om musik i ett eget Punk Fanzine som tonåring i Linköping, och fick sen sitt första musikjournalist jobb i Stockholm. Han har jobbat som frilansjournalist sen dess och har sen många år tillbaka sina egna sidor i DI Weekend där han skriver om musik och popkultur. 

   

  Han har skrivit böcker, krönikor och essäer och intervjuat alla från Mick Jagger och Iggy Pop till att som enda svensk få intervjua alla 4 medlemmarna i ABBA och Max Martin. Han är ”pop-professor” i TV4s Nyhetsmorgon, och har den egna podden ”Gradvall och Magnus”. 

   

  Hur var det att växa upp i Linköping på 60-talet? Hur mycket är hans liv som i filmen ”Almost Famous”? Hur ser han på musikbranschens utveckling? Varför valde han så sent att sitta med i paneler och tv-rutan? Vad har han för intervjuteknik? Vad kan han egentligen om att spela musik? Hur är det att recensera artister och sen behöva träffa dom? 

  Många roliga historier och bra tankar får ni i ett avsnitt med en man som var en av Talk to me-poddens första DRÖMGÄSTER. 

   

  Ni vill inte missa Jan Gradvall. Mycket nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 28 av ”Talk to me” hör ni Sarah Dawn Finer intervjua regissören, manusförfattaren, spokenword poeten och Guldbaggevinnaren Rojda Sekersöz.

  Rojda var den yngsta antagna någonsin på Stockholms dramatiska högskolas regiutbildning och hon fick en Guldbagge som Årets nykomling för ”Dröm vidare”. När hon blev erbjuden att regissera filmatiseringen av Jonas Gardells succéroman ”En komikers uppväxt”, hade debutfilmen inte ens haft premiär.

  Född och uppvuxen i Sverige med kurdiska föräldrar hittade hon kärleken till filmen i Dalarnas Älvdalen, på en loppis med köpet av två gamla VHS filmer. Från den dagen var målet tydligt - och hon gjorde allt för att nå det. Hon ville regissera film.

  Vem är Rojda som människa och som regissör? Vad vill hon berätta för historier? Hur har hennes liv och uppväxt präglat hennes sätt att se på film och hennes arbete? Hur var det att flytta till som ung tonåring och gå från att känna sig hemma i Stockholms Botkyrka till att bli utsatt för rasism av nya skolkamrater i Dalarna? Ni vill inte missa ett ärligt samtal med en mycket inspirerande kvinna - Rojda Sekersöz i ”Talk to me”. Mycket nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 27 av ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer regissören, manusförfattaren och Talang-juryns – Edward af Sillén.

  Trots att man har kunnat se honom framför kameran i TV, är det bakom både scenen och kameran Edward känner sig mest hemma. De senaste 20 åren har Edward skrivit, regisserat eller jobbat med allt inom Svensk underhållning. Från scen till TV och film. Drama, komedi, krogshow, musikal, revy och galor. Adopterad från Brasilien, via uppväxten i Bromma och sen ensam ut i världen igen på resande fot har han varit som en svamp för all sorts underhållning. Sett allt och velat och prova allt.

  Men hur började han? Vems råd blev hans ledstjärna? Hur gick det med scenskräcken? Får man skriva skämt om allt för en internationell publik? Vad ger honom panikångest och vem eller vilka har inspirerat honom mest? Ja, hur fick pojken, som bara ville göra vuxna människor imponerade, foten genom dörren till att bli en man innan han ens fyllt 40 har jobbat sig till att få göra nästan allt han drömt om. I denna intervju hör ni som är fans av MF och ESC många roliga historier men också mycket nörderi i världen av allehanda underhållning av både Edward och Sarah.

  Lär känna Edward bättre i en mycket rolig, vänskaplig, ärlig och härlig intervju i ”Talk to me”. Mycket nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 26 av ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer skådespelerskan, programledaren, författaren och vegoprofilen – Sanna Bråding.

  Sanna Bråding slog igenom som skådespelerska 15 år gammal i ”Tre Kronor”. Sen dess har hon skådespelat i en massa olika roller på TV, film och scen. Hon har också programlett i P3 i nästan 20 år och även programlett bla Idol och Grammisgalan på TV.

  Den 22 augusti 2008 förändrades Sannas liv över en natt.

  Idag, 13 år senare berättar hon en inspirerande historia i denna intervju om åren innan och däremellan – och om resan tillbaka, som hon dessutom skrivit om i både en bok och en soloföreställning – ”För mycket av allt”.

  Idag är hon – utöver sitt jobb, en stor profil på So-Me, föreläsningar, i vegovärlden och inspirerar på många olika sätt. Inte minst som en ensamstående mamma till två vackra söner. Hör Sanna i en ärlig, öppen och hjärtlig intervju i ”Talk to me”. Mycket nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 25 av intervjupodden ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer rapparen, låtskrivaren, föreläsaren, krögaren, entreprenören Petter Alexis Askergren.

  Det pratas målande om uppväxten på Södermalm med familjen och resorna till Koster som han sedermera skrev en bok om i vuxna år. Hur började han rappa? Hur har han inspirerats av litteratur? 11 album senare skapar han ständigt ny musik och ser på livet med nya ögon.

  En entreprenör av rang och fembarnspappa, som pendlar mellan Stockholm och Åre och försöker ständigt förnya och förändra vad som är möjligt. Ni vill inte missa denna intervju med Petter. Mycket Nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 24 av ”Talk to me” möter artisten Sarah Dawn Finer programledaren och tv-proffset Kristian Luuk.

  Föräldrarna flydde från Estland, han föddes och växte upp i Sverige men bodde också i USA som ung. Hur hamnade han som programledare på radions humorprogram ”Hassan” som blev genombrottet? Och hur var det egentligen att intervjua världsstjärnor som ung tv-man i eget program?

  Vem önskar han att han skulle hunnit intervjuat i livet? Varför fick han inte se David Lettermans show i New York? Varför är han konflikträdd? Hur tjatade han sig in som programledare för Melodifestivalen och hur tänkte han kring att ta över SVTs flaggskepp ”På Spåret”?

  Det pratas intervjuteknik och nytt program, så missa inte ett öppenhjärtigt och roligt samtal med ett intervjuproffs som nästan aldrig sitter på andra sidan av intervjustolen!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 23 av ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer ledarskapsutvecklaren, författaren & överlevaren Mia Törnblom.

  I denna intervju hör ni Mia berätta om allt ifrån hur barndomen präglade henne som person, till många rörande och ärliga ord om livet före succén med första boken, ”Självkänsla nu”. De 10 åren före helandet, när hon var drogberoende, och störst av allt, hur hon jobbade sig ur det. Många viktiga ord från en kvinna som har inspirerat och hjälpt så många med självledarskap, personlig utveckling och läkande.

  Mia är vid det här laget en av våra största föreläsare och har dessutom hunnit skriva 10 böcker. Den senaste ”Sårbar och Superstark” är också namnet på Mias podd med Yvonne Brokvist.

  Detta vill ni inte missa! Mycket nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 22 av ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer, självaste musiklegenden - Nils Landgren.

  Nisse är en av Sveriges största musiker och artister och har gått från brukssamhället Degerfors på 50-talet till att ha världen som sin scen.

  Detta är En intervju om allt som handlar om musik såklart, men också om mänsklighet och om en unik yrkesman och människa. Vi får höra om en ödmjuk legends resa genom livet och inspireras.

  Han har belönats med många priser, bland annat två kungamedaljer, en Heders Grammis, Sir George Martins Music Award, m.m. och har under åren haft en stor karriär i Tyskland. Han har spelat med alla från ABBA och Björn Skifs till Herbie Hancock, Joe Sample and The Crusaders, Thad Jones och många många andra. Släppt otaliga soloskivor och även många andra skivor med bland annat hans grupper ”Chapter Two” och ”Funk Unit”.

  Dags för ett långt samtal med Mr Red Horn himself - Nisse Landgren. Tack för att ni lyssnar! Mycket nöje!

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 21 av ”Talk to me” möter Sarah Dawn Finer komikern Marika Carlsson.

  I en öppenhjärtig och härlig intervju får ni höra om en resa som börjar som ett spädbarn i ett dike i Etiopien och som tagit henne till att bli vald till ”Årets Svenska Kvinnliga Komiker” två gånger.

  Vi pratar om uppväxten i frikyrkliga Småland. Hur det var att utsättas för rasism i nya hemlandet. Hur resan har sett ut från att vara undersköterska till att vilja bli skådespelare till att bli en av Sveriges största ståuppare. Och att sedermera dessutom gjort två soloföreställningar, skrivit en bok och kommit ut som 40-åring.

  En modig, rolig och rörande berättelse, och ett förtroligt samtal mellan två före detta programledarkollegor.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I avsnitt 20 av ”Talk to me” möter artisten Sarah Dawn Finer regissören, föreläsaren & teaterproducenten Pär Johansson.

  I en oerhört öppenhjärtlig intervju får ni möta mannen som ville bli fotbollsproffs men som 1996 istället startade det som vi idag känner till som ”Glada Hudikteatern”.

  I snart 25 år har han och alla inom Glada Hudik ständigt förändrat bilden av vad som är möjligt genom sitt arbete med otaliga teaterföreställningar, (”Elvis” & ”Trollkarlen från Oz” t.ex) och filmer som ”Hur många Lingon finns det i skogen” och ”Catwalk” och mycket mer. Intervjun handlar om mod, om entreprenörskap, om utanförskap, om fördomar och rädslan att nästan förlora sitt barn.

  Denna inspirerande man har inte bara blivit Årets Talare, årets Eldsjäl och vunnit kungamedalj, han har faktiskt gjort skillnad, på riktigt.

  Missa inte denna intervju.

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.